Ukrainan konflikti/sota

Toivottavasti muissa osissa maata Ukraina hallitsee tilanteen ja saa mahdolliset provokaattorit kuriin.
Tuosta maan turvallisuusviranomaiset varoittavat , vapaa nopea käännös :

- venäläiset sotilaat kuljettavat aseita ATO alueelta partisaanitoimintaan Ukrainassa

http://ru.tsn.ua/politika/rossiyski...-ato-dlya-diversiy-v-ukraine-snbo-397469.html
Kyllä niitä provokatoreita löytynyt koko ajan, ja iskuja on tehtyy, lähinnä kuvannollisesti tarkoitin että muualla on järjestys verrattuna Donbassin aluetta, joka kutsui tätä ruttoa - "venäläista maailmaa" sinne. Pahimmat urainalaisia panssarivaunuja ja sotilaita sylkeneet nyt huutavat miten Ukrainan täytyy maksaa niille eläkkeet yms Eikäs tämä ole paradoksaalista? Ukrainalaiset ovat vastaneet että prostituoitu ottaa maksun asiakkalta eikä naapurilta. Maksuja sinne katkaistiin. Tämä ei kuitenkaan tarkoita että aluesta on luovuttu. Niin kauan kun siellä tuetaan terroristeja ja juostaan kummallisten lippujen kansa, rahaa ei tule. Rahaa alkaa tulla kun terroristien tukeminen loppuu.
Viime yöllä Harkovassa oli voimakas räjähdys, ilmaan lensi junavaunun säiliö. Räjähdyiskun ääni kuului laajasti koko kaupungissa. Uhreja ei vielä havaittu. Epävirallisesti todettu diversioksi.Ennen sitä räjähdys oli kahvilassa ja sähkön jakelukeskuksessa.
 
Viimeksi muokattu:
Se on ihan sama oletko vai et samaa mieltä mutta se on totuus ja Eu on ulkopoliittisesti aika epäyhtenäinen. Saksaa on tällä kertaa jopa pyydetty ottamaan jonkinnäköistä johtajuutta sekä Ukrainassa että ISISissä että Ebolassa yhdessä Ranskan kanssa. Saksa on ollut haluton tähän aiemmin mutta kun Britanniaa ei huvita Eu ja muilla Eu mailla on muita murheita niin vastuu lankeaa Ranskalle ja Saksale.
:) Korostin mielipiteeni jotta muut lukijat eivät tulkitse väärin ja saa sitä kuvaa että tukisin teidän mielipidettä siitä mikä ”totuus” on.
Teidän näkökulmasta EU:n vapaakauppasopimus, joka oli viimeinen tippa tässä tilanteessa, sai alkunsa Washingtonista eikä Brysselistä? Toki USA:lla on erittäin paljon ulkopoliittista valtaa mutta katsoessa tätä tilannetta Ukrainassa vaikuttaa hyvin paljon siltä että EU toimii oman edun puolesta.
Se millä lailla EU on käyttäytynyt koko Ukraina kriisin aikana on itsessään todiste siitä miten EU tässä tilanteessa on ulkopoliittisesti yhtenäinen. Mitä yhtenäisempi ulkopolitiikka EU:lla sitä vahvemmassa asemassa se on torjua Venäjän yrityksen vaikuttaa EU:n ”lähipiiriin”. Venäjä saa nyt vähän aikaa hoitaa haavojansa ja toivottavasti oppii että porkkana on modernimpi kuin piiska kun halutaan kehittää suhteita naapurimaihin. Jos piiskaa aikoo käyttää niin on paras olla valmis seurauksille nyt saadaan nähdä miten pitkään Venäjä kestää seurauksia.
 
Tuli tässä vaan mieleen kun arvostellaan ettei länsi ja Usa tee mitään niin pitäisi ottaa huomioon geopolitiikka.
Vähän ontuu vertaus mutta jos Kanadassa tapahtuisi vallankumous tai muuten valtaan nousisi äärioikeistolainen puolue joka haluaisi hyvin läheiseen yhteistyöhön Venäjä tai Kiinan kanssa ja ilmoittaisi ajavansa ensitöikseen lakia joka tekisi Ranskan kielestä ainoan virallisen kielen. Nousisi suuri meteli englannin kielisessä osassa maata ja Usakin ärähtäisi.
Alkaisi mielenosoituksia ja väkivaltaa ja asevoimat turvaisivat lopulta järjestystä tilanteen eskaloitua.
Usa vetäisi taatusti punaisen viivan ulkopuoliselle tuelle ja tilanne hoidettaisiin normaaliksi.
En tarkoita trollata vaan tarkoitan että lännellä ei ole poliittisesti liikkumatilaa lähteä Venäjän etupiiriin riehumaan miten sattuu. Kyllä Venäjällä, Kiinalla ja Usalla (ja jopa Ranskalla) on omat etupiirit joita ko. valtiot suojelevat voimia säästämättä.
Hyvät ihmiset, kulisseissa taatusti tapahtuu.


Tässä usein toistetussa vertauksessa on mielestäni paljonkin ongelmia. Suurin virhe tässä on se, että vedetään rajusti mutkat suoriksi. Venäjähän itse asetti Ukrainaan korruptoituneen presidentin, joka ei toiminut maansa hyväksi. Tällöin Yhdysvaltojen olisi pitänyt kupata kanadalaisia jo pidemmän aikaa, mihin vastareaktiona olisi syntynyt mielenosoituksia ja joku puoli-kanukki olisi jättänyt tehtävänsä.

Vertauksessa haetaan myös toiselta puolelta maailmaa iso sotilasmahti, jonka kanssa Yhdysvallat ei ole tullut hyvin toimeen. Ukrainan tapauksessa naapuriryhmittymä EU oli lähestymässä maata. EU oli myös rauhallinen kauppakumppani Venäjän kanssa. Parempi vertaus olisi, jos Kanada olisi aloittelemassa tiiviimpää yhteistyötä Ranskan tai Iso-Britannian kanssa. Voidaan myös kysyä, tekivätkö jenkit mitään, kun näytti, että Quebec irtaantuu Kanadasta? En muista ainakaan, että olisivat erityisesti reagoineet. Mitä kielipolitiikkaan tulee, niin Venäjällä on pitkä historia panslavismissa ja kulttuurinsa agressiivisessä levittämisessä (ks. esim. Viro), eikä loppua näy, joten tämä ei pitäisi olla heille mikään kitinän aihe.
 
Tässä usein toistetussa vertauksessa on mielestäni paljonkin ongelmia. Suurin virhe tässä on se, että vedetään rajusti mutkat suoriksi. Venäjähän itse asetti Ukrainaan korruptoituneen presidentin, joka ei toiminut maansa hyväksi. Tällöin Yhdysvaltojen olisi pitänyt kupata kanadalaisia jo pidemmän aikaa, mihin vastareaktiona olisi syntynyt mielenosoituksia ja joku puoli-kanukki olisi jättänyt tehtävänsä.

Mitä kielipolitiikkaan tulee, niin Venäjällä on pitkä historia panslavismissa ja kulttuurinsa agressiivisessä levittämisessä (ks. esim. Viro), eikä loppua näy, joten tämä ei pitäisi olla heille mikään kitinän aihe.
Se näkyi varsinkin Venäjän ja Serbian yhteisyydesta, tekisi Serbia mitä vaan päivänvaloa kestämätonta. Kaikenlainen kansalliskiihko on pahasta, ja panslavismi edustaa nimenomaan sitä. Serbiasta tuli Donbassiin myös terroristeja, jotkut niistä olivat syyllistyneet julmuuksiin kosovolaisia kahtaan, peräti etsittyjä.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjä saa nyt vähän aikaa hoitaa haavojansa ja toivottavasti oppii että porkkana on modernimpi kuin piiska kun halutaan kehittää suhteita naapurimaihin. Jos piiskaa aikoo käyttää niin on paras olla valmis seurauksille nyt saadaan nähdä miten pitkään Venäjä kestää seurauksia.

Edit: Alleviivaus minun tekemä.

Minä pahoin pelkään Venäjän johdon tehneen juuri päinvastaisen päätelmän. Vuosi sitten Ukrainan johto hylkäsi länsiyhteistyön kehittämisen, koska se oli vaihtoehdoista huonompi. Siitä seurasi maidan ja vallankaappaus. Todennäköisesti Venäjä tulee jatkossa antamaan pienemmän roolin taloudelliselle vaikuttamiselle. Armeijan rooli ulkopolitiikassa kasvaa. Pienien maiden kannalta huono tilanne.
 
Vuosi sitten Ukrainan johto hylkäsi länsiyhteistyön kehittämisen, koska se oli vaihtoehdoista huonompi.
Kenen mielestä huonompi? Kremlin käskyläisen Janukovichin ja hänen rikollisen klaanin mielestä? Ne eivät onneksi oleet koko Ukrainan johto ja siksi joutuneet pekenemaan pääroiston luo, Moskovaan. Osoittautuivat banaalirikolliseksi, joka kovalla kiireellä lastasivat kuormia kansalta varastettua omaisuutta ja rahaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ukrainaan voi hyvinkin tulla pitkä, kylmä talvi. Halutessaan Ukraina voi vastalahjaksi aiheuttaa janoisen ja pimeän talven Krimille katkaisemalla veden ja sähkön. Nälänhätä siellä on jo kuulemma ovella, vaikka Kertsinsalmi ei ole vielä jäätynyt. On siinä kohta Putlerilla selittämistä, että tällaineko se Venäjän haltuunottama paratiisi onkin.
 
Veikkaan, että tarkoitus on tiedottaa venäjälle, että kohta se rajan takaa ampumisen on parempi loppua, kun se voidaan todistaa sieltä tulleeksi.

Mitä väliä sillä todistamisella on, Venäjä kieltää kumminkin.

Kysymys on tunnistustutkista ja mittaus-/laskentayksiköstä johon liitetään oma asejärjestelmä joka ohjaa vastaiskun automaattisesti vihollisen asemaan. Sillä on merkitystä kun venäläisten heittimet saa absoluutisen tarkkaa tulta niskaansa välittömästi laukaisun jälkeen.. Todisteet ehtii kyllä keräämään myöhemminkin.
 
Edit: Alleviivaus minun tekemä.

Todennäköisesti Venäjä tulee jatkossa antamaan pienemmän roolin taloudelliselle vaikuttamiselle. Armeijan rooli ulkopolitiikassa kasvaa. Pienien maiden kannalta huono tilanne.

Venäjällä ei juuri ole mahdollisuutta taloudelliseen vaikuttamiseen. Ainoa mitä sieltä tuodaan on öljy, kaasu ja hapankaali. Näiden toimituksia EU-maihin tullaan erittäin aktiivisella tavalla vähentämään. Ja, näiden osalta maailmanmarkkinahinnan lasku vaikuttaa jo nyt Venäjän talouteen erittäin merkittävällä tavalla.

Pienet EU-maat, Suomea lukuunottamatta, ovat NATO:n jäseniä. Miten Venäjä kykenisi vaikuttamaan niihin millään tavalla edes teoreettisti - siis ei mitenkään.
 
Ukrainaan voi hyvinkin tulla pitkä, kylmä talvi. Halutessaan Ukraina voi vastalahjaksi aiheuttaa janoisen ja pimeän talven Krimille katkaisemalla veden ja sähkön. Nälänhätä siellä on jo kuulemma ovella, vaikka Kertsinsalmi ei ole vielä jäätynyt. On siinä kohta Putlerilla selittämistä, että tällaineko se Venäjän haltuunottama paratiisi onkin.
Mikä tekee meriteitse tapahtuvasta huollosta ylivoimaisen? Eikö Sevastopol kykene käsittelemään riittäviä tavaramääriä? Vesi ja sähkö on ymmärrettävämpi asia.
 
Ehkä Sevastopolin kapasiteetti riittääkin johonkin, mutta pullonkaulana ovat pikemminkin ne toisella puolella olevat satamat? Mahtavatko talvella päästä kuinka hyvin Sevastopolista Asovanmeren kautta Rostovin lähelle vai pitääkö tyytyä Krasnodarin lähellä oleviin satamiin?

En hirveästi tunne tuota aihetta.
 
Krimillä on toisaalta sekin ongelma, että kauppa ei käy. Logistiikan lisäksi lainsäädäntö on yrittäjien näkökulmasta ihan sekaisin. Pienet yrittäjät eivät kykene noin hankalissa olosuhteissa toimimaan ja isommistakin moni ei jaksa nähdä vaivaa. On paljon helpompiakin paikkoja tehdä rahaa. Oikein isoista yrityksistä monet pelkäävät kaiken lisäksi vielä sanktioita.

edit. maininta vielä kerran logistiikastakin
 
Venäjällä ei juuri ole mahdollisuutta taloudelliseen vaikuttamiseen. Ainoa mitä sieltä tuodaan on öljy, kaasu ja hapankaali. Näiden toimituksia EU-maihin tullaan erittäin aktiivisella tavalla vähentämään. Ja, näiden osalta maailmanmarkkinahinnan lasku vaikuttaa jo nyt Venäjän talouteen erittäin merkittävällä tavalla.

Pienet EU-maat, Suomea lukuunottamatta, ovat NATO:n jäseniä. Miten Venäjä kykenisi vaikuttamaan niihin millään tavalla edes teoreettisti - siis ei mitenkään.

Energian hinta on monelle maalle merkittävä asia. Ukrainan uusi hallitus on juurikin vaikeuksissa, koska Venäjä ei myy kaasua alihintaan ja luotolla, kuten edelliselle hallitukselle. Energiakysymys on Euroopalle oikeasti ongelmallinen, vaikka siitä ei tällä hetkellä pahemmin puhuta. Ainoa kohtuuhintainen vaihtoehto Venäjän kaasun korvaamiseen on kivihiili ja se taas tietää päästötavoitteista luopumista. Kalliimpia vaihtoehtoja ovat LNG ja ydinvoima. Jälkimmäisen riesana ovat vielä viherhörhöt. Uskoisin Venäjän kanssa päästävn sopuun kaasukaupoista, kunhan Ukrainan tilanne asettuu.
 
Mihin tässä voi enää uskoa ? Vielä äsken sanottiin, että lännen pakotteille nauretaan, mutta nyt on toinen ääni kellossa. Ilmeisesti Venäjän hallinto on havainnut Putinin jakkaran jo heiluvan.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288778378397.html
IS 22.11.2014 15:47, päivitetty: 22.11.2014 15:54

Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan länsimaat pyrkivät Venäjä-pakotteiden avulla saamaan maan hallituksen vaihtumaan. Lavrovin mukaan länsimaat ovat selvästi osoittaneet, että ne eivät halua Venäjän politiikan muuttuvan vaan Venäjän hallinnon vaihtuvan.

– Nyt länsimaiden johtohahmot sanovat, että on tarpeellista esittää pakotteita, jotka tuhoaisivat talouden ja aiheuttaisivat mellakoita, Lavrov sanoi Moskovassa uutistoimisto Itar-Tassin mukaan.

Lavrov otti kantaa myös Yhdysvaltojen johtamiin iskuihin Syyriassa. Hänen mukaansa iskujen tarkoituksena voi olla vaivihkaa syrjäyttää Syyrian hallinto. Presidentti Vladimir Putinin on tarkoitus keskustella Syyrian delegaation kanssa ensi viikolla.
 
Lainasin oheisen HS:n nettikirjoittelusta, joten en mene takuuseen asian oikeellisuudesta, mutta panee miettimään! Monet seikat viittaavat tulevaan vallanvaihdokseen Venäjällä!

Putinin ja Lavrovin perheet ovat jo hyvin valmistautuneet pikaiseen lähtöön Venäjältä.

Arvovaltaisen Forbes-lehden mukaan, Putinilla on jo nyt pelkästään Sveitsissä säilöttynä noin 45 miljardia euroa käteistä rahaa, joita varmaankaan ei ole säästetty presidentin kuukausipalkasta. Lavrovin taustalta löytyy veroparatiiseihin rekisteröityjen offshore- ja holding-yhtiöiden ketju, joiden pankkitilelillä makaa muutama miljardi euroa, joita ei niitäkään varmaankaan ole säästetty ulkoministerin kuukausipalkasta.

Putinin omat tyttäret asuvat lännessä, Hollannissa, jossa heidän nimiinsä on merkitty lukuisia yhtiöitä, jotka edelleen hallitsevat kiinteistöjä muissa maissa. Lavrovin oma tytär asuu New Jerseyssä, Yhdysvalloissa, samanlaisen järjestelyn turvin kuin Putinin tyttäret Hollannissa. Kaupparekisterit näissä maissa ovat julkisia ja avoimia tietolähteitä.

Putinismin ajaessa seinää päin viimeistään Venäjän valtion tulossa olevan konkurssin yhteydessä, Putin ja Lavrov ovat valmistelleet itselleen hyvän ja laadukkaan elämän juuri siinä lännessä, jota he niin kovasti ovat vuosikausien ajan haukkuneet ja syytelleet.

Tarvittaessa Putin ja Lavrov tulevat siis elämään hyvää elämää lännessä tilanteessa, jossa he ovat jättäneet jälkeensä noin 100 miljoonaa venäläistä kärsimään kylmää ja nälkää Putinin harjoittaman politiikan seurauksena.


EDIT:

Professori HS:lle: Yksi asia ratkaisee Putinin valtaussuunnitelmien kohtalon

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288778446886.html

On esitetty epäilyjä, että Putin joutuisi siksi suosionsa ylläpitämiseksi tekemään pian uusia aluevaltauksia - jotain samankaltaista kuin Krimin liittäminen Venäjään viime keväänä.

Helsingin Sanomien haastatteleman Oxfordin yliopiston Venäjän historian professorin Robert Servicen mukaan Putinin mahdollisia aluevaltauksia jarruttaakin todellisuudessa vain yksi asia: presidentin ja hänen lähipiirinsä ahneus.

-He ovat jo tottuneet miljoonien dollareiden omaisuuden mahdollistamaan elämäntyyliin. He eivät halua riskeerata tätä valtaamalla uusia alueita, Service sanoo HS:n haastattelussa.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top