Näin on..
Lisäisin tähän edellä mainittuihin maamme kansallisia etuja vastaan toimineiden poliitikkojen joukkoon Tarja Halosen ja Erkki Tuomiojan.
"Liukas-Erkki" aloitti maanpetoksensa jo nuorisopoliitikkona. Hän oli avainhenkilönä vuodattamassa ehdottoman salassapidettäviä Kekkosen ja Neuvostoliiton johdon välisiä neuvottelutietoja ruotsalaisten lehtien kautta julkisuuteen (v. 1972). Tekonsa hän peitteli jolloin kolme sen ajan johtavaa demaripoliitikkoa joutui (syyttöminä) oikeuteen. Heidät tuomittiin rangaistukseen mikä samalla katkaisi heidän uransa.
Todellinen syyllinen, "Liukas-Erkki" välttyi tuomiolta mutta hänen syyllisyytensä toki tiedettiin SDP:n sisäpiirissä. Siksi Tuomioja siirrettiin syrjään kaikesta demarien toiminnasta. Heti kun 20 vuotta oli kulunut tapahtumista ( v.1993) ja hänen rikoksensa syyteoikeus oli vanhentunut (siis rikosnimike törkeä valtiopetos) "liukas-Erkki" kertoi osuudestaan tapahtumissa (mutta ei edelleenkään kaikkea, miksi?). Saman aikaisesti (v.1993) demareiden uudeksi puheenjohtajaksi valittu Paavo Lipponen nosti Tuomiojan mukaan puolueen toimintaan ja myöhemmin ulkoministeriksi.
(Mutta, miksi Lipponen otti Tuomiojan mukaan puolueensa kärkikaartiin? Miettikääpä sitä.) Avaimia oikeaan vastaukseen löytyy mm. linkistä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Zavidovo-vuoto
Myöhemmin Halonen ja Tuomioja torppasivan nimenomaan Suomen tueksi muotoillun EU:n perussopimuksen lisäyksen (Lissabon-sopimus v. 2008). Itse pidän tällaista toimintaa rikoksena Suomen valtiota ja kansaa vastaan. Kyseisen artiklan merkitystä ja sen käsittelyä mm. Suomen eduskunnassa löytyy mm. linkistä..
http://www.eva.fi/wp-content/uploads/files/2170_suomen_ulkopolitiikan_idea_.pdf
Ikävä kyllä Suomea on omien poliitikkojemme toimesta pyritty aktiivisesti pitämään niin Neuvostoliiton kuin myöhemmin Venäjän etupiirissä. Aivan viime vuosiin asti.
Tämä ei tietenkään olisi onnistunut ilman suomalaisten vaaleissa antamaa tukea ko. puolueille ja poliitikoille.
Voidaan todeta että meillä on edelleenkin paljon kansalaisia jotka tuntevat sympatiaa Venäjää kohtaan. He haluavat ajatella ja tulkita oman kotimaamme turvallisuutta ikäänkuin Venäjän kannalta katsottuna. Ymmärtämättä kuitenkaan Venäjän yhteiskunnassa, maan hallinnossa ja politiikassa viime vuosina (Putinin hallintokausilla) tapahtuneita muutoksia. Vuosikymmenien aikana tapahtunut mielipiteiden muokkaus on vaikuttanut suomalaisiin.."meillähän ei neuvostovastaisuutta hyväksytä millään tasolla".
Tämä Venäjää kohden tunnettu sympatia vaikuttaa edelleenkin näiden samojen ihmisten näkemyksiin esim. Ukrainan osalta. Syitä (ja kaikenlaisia puolusteluja) Venäjän hyökkäyksiin haetaan/löydetään Ukrainasta, EU:sta, USA:sta jne. Pidetään jotenkin oikeutettuna että Venäjä hyökkää naapurimaahansa.."onhan ne olleet aiemminkin osa Venäjää". Suljetaan silmät ja korvat siltä tosiseikalta että niin on Suomikin ollut. Vai suljetaanko?