Ukrainan konflikti/sota

KIM

Majuri
Hyvät tiukan linjan kannattajat, mitä lännen sitten pitäisi tehdä?
Vaihtoehdot?
Pitäisikö lähettää joukkoja, osallistua sotilaallisesti?
Mitenköhän Venäjä reagoisi?

Eiköhän se sitten saisi kierolla tavalla oikeutuksen pelastaa Ukraina lännen hyökkäykseltä ja lähettää virallisesti omia joukkoja ja vähintään ottaisi Novorussian suojeluunsa ja jaettaisiin Ukraina niinkuin aikoinaan Puola.
Jos länsi alkaa nokittamaan liikaa niin mitäs sitten jos Venäjä katsookin kortit. Kuka on lännessä valmis aloittamaan sodan Venäjää vastaan jos Venäjä ei peräännykään vaan jatkaa kaikesta huolimatta. Ei Putin voi osoittaa heikkouttaan vaan Venäjän on saavutettava edes minimi tavoitteensa länsi Ukrainassa. Muuten kansa huomaa olevansa taas tyytymätön. Sitäpaitsi tappiotkin on helpompi kestää kun on jotain saatu.

Toinen vaihtoehto olisi lisätä aseapua Ukrainalle.
Se taas voisi myös provosoida Venäjää suoraan hyökkäykseen koska suuren luokan aseapu voisi myös olla Venäjän mielestä lännen sekaantumista sotaan. Lisäksi raskaamman aseistuksen tuominen lännestä Ukrainaan ja niiden kunnostaminen kestää myös aikaa joten helpompi on varmaan kunnostaa omat ja tutut aseet joita Ukrainalla on kai omasta takaa varastossa moneenkin Prikaatiin ellei jopa divisioonaan. Käyttäjät pitää vain kouluttaa ja sitähän juuri nyt tehdään mutta se kestää jonkin aikaa.

Onko muita realistisia vaihtoehtoja? Siis oikeasti realistisia.
En tiedä realistisuudesta, mutta mulla on reppu pakattuna. Eli olen valmis jos länsi ja suomi päättää miehistyä.
 

letkuspede

Eversti
Ukrainan perustuslaki kieltää sotavoiman käytön omia kansalaisiaan vastaan. Sotimalla Donbassissa Kiovan hallinto rikkoo suoraan omaa perustuslakiaan vastaan.
Kiova tapattaa tällä hetkellä oikeaasektoria yhdessä V kanssa, samaan tapaan kuin Syyriassa IS. Näyttää siltä että äärimieliset motitetaan.

Pyritään turvaamaan oma jakkara.

Tuokaa folioo lisää :)

Jokainen tilannetta seurannut ei voi olla enää eri mieltä. Sananvapaus, ei tarkoita sitä että kusetetaan.
 
Viimeksi muokattu:

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Venäjän television rehellisyys kukoistaa jälleen. Tämä nainen on oikea Hannu Hanhi. Hän on todistanut pikkupojan ristiinnaulitsemisen, hän loukkaantui Volnovakhan bussissa, nyt hän on kranaattikeskityksen uhri Donetskissa... :)

 

vlad

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
Nyt puhut vlad puppua. Länsimielinen KyivPost kirjoitti seuraavaa viime joulukuussa: http://www.kyivpost.com/content/ukraine-abroad/huffington-post-why-east-ukrainians-are-fleeing-to-russia-375003.html

After months of bitter fighting between Ukraine's army and pro-Russian separatists in the country's east, a significant number of the region's residents have left their homes and sought calm elsewhere. A November 2014 United Nations report revealed that roughly 450,000 Ukrainians fled from the violence-struck areas to other states since fighting intensified in April. Nearly 400,000 of them went to Russia.

Elikkä tuossa sanotaan selvästi, että sotaa pakoon lähteneistä 450,000 ihmisestä noin 400,000 on paennut Venäjälle. Eli lähes 80%.
Todellisuudessa - kun muuttajien etnisiin taustoihin ja kansallisuuksiin on tarkemmin perehdytty - on huomattu, että Venäjälle muuttaneet ovat lähes aina Venäjän kansalaisia jotka ovat asuneet Ukrainan itäosissa koskaan hankkimatta Ukrainan kansallisuutta tai edes yrittämättä integroitua ukrainalaiseen yhteiskuntaan. (Tämä seikka käy varsin hyvin selville tarkemmissa tutkimuksissa joissa on tarkasteltu muuttajien taustoja ja sijoittumista yhteiskuntaan ja yhteisöön - Venäjän passilla varustetut venäläiset ovat pääosa itään muuttajista ja minun on todella vaikea pitää heitä ukrainalaisina aivan kuten minun on vaikea pitää suomalaisina Suomessa asuvia Ruotsin kansalaisia, jotka olettaen kriisin aikana hyvinkin helposti lähtevät länteen isiensä maille jolleivat ole integroituneet suomalaiseen yhteiskuntaan).

Uutisessa on siis väärin puhua ukrainalaisista kun kyseessä on Ukrainassa asuvat ihmiset (joilla ei ole maan kansallisuutta - minäkin tunnen henk.koht. tällaisia Donetskissa asuvia venäläisiä joilla ei ole Ukrainan kansallisuutta, joskin nämä minun tuntemani henkilöt eivät ole paenneet alueelta eivätkä edes halua palata takaisin Venäjälle, jota pitävät vielä huonompana vaihtoehtona kuin sotatilassa olevaa Donestkia jossa kuitenkin on koti).

Sen sijaan ukrainalaisia (olipa etninen tausta mikä tahansa) on muuttanut enemmän länteen eikä itään, etenkin idästä länteen on joutunut muuttamaan ihmisiä jotka eivät jaa separatistien ajatusta kansantasavalloista - he ovat joutuneet pakenemaan alueelta vakaumuksensa tai mielipiteidensä tähden. Vastaavaa ajojahtia ei juurikaan esiinny vastakkaiseen suuntaan vaikka tunteet kitkerät ovatkin.

UNCHR:n mukaan maan sisäisten pakolaisten määrä on noussut yli 260 000* ja Venäjällä asuneita pakolaisia on kuvattu seuraavalla tavalla:

"Most Ukrainians arriving in Russia stay with relatives, friends or find private accommodation with a host family or rent their own apartments. The authorities have adopted regulations to facilitate the temporary stay of Ukrainians."

*: syyskuu 2014.

Muuttoliike Donetskin ja Luhanskin oblasteista itään on säännönmukaista ja sitä tapahtuu molempiin suuntiin esim. syksyllä tapahtui paluumuuttoa Venäjällä pakolaisina oleskelleiden palattua takaisin miehitetyille alueille koettamaan elämistä siellä. Nyt taisteluiden kiihdyttyä on tapahtunut muuttoliikettä vastakkaiseen suuntaan. (Tätä muuttoliikettä esiintyi säännönmukaisesti myös rauhan aikana).

Muuttoliikettä tarkasteltaessa on myös otettava huomioon se, että rintamalinjan ylittäminen sisältää aina riskin, joten muutto itään on ollut riskittömämpää ja esim. kesän raskaissa taisteluissa Slovjanskissa ja Kramatorskissa separatistit tulittivat säännönmukaisesti länteen matkaavia siviiliajoneuvoja, sen sijaan itään päin muuttavien liikennettä häirittiin olennaisesti vähemmän.

Eli numerot eivät kerro kaikkea totuutta - se on jossain siellä välillä.

vlad.
 

Benelli

Ylipäällikkö

hopeinen

Kersantti
OSCE vahvistaa T-80 havainnot Donetskin lähistöllä, koitin katsella josko tämä oli tänne jo postattu mutten pienellä selailulla löytänyt.

In Donetsk, the SMM heard intermittent shelling throughout the reporting period. The SMM could not ascertain whether this was incoming or outgoing due to their distance from the shelling, or where the impacts hit. The SMM saw a Grad multiple launch rocket system (MLRS) near Makiivka (16km east of Donetsk, “DPR”-controlled). A convoy of ten unmarked T-80 tanks was seen by the SMM travelling west on highway H-21 in Zuhres (36km east of Donetsk, “DPR”-controlled). The SMM also saw a BMP-1 armoured personnel carrier travelling west on H-21 near Shaktarsk (50km east of Donetsk, “DPR”-controlled).
Loput raportista
 

JOKO

Ylipäällikkö
BAN
Tämä Iltalehden uutinen. Putin pienentää lähipiiriä. Kriitikot helpompi murskata. Uutisessa on paljon tekstiä. Asiaa käsiteltiin aikaa sitten täällä,kun joku linkkasi tutkimuksen vallassa olon turmelevasta vaikutuksesta. Se oli 10-vuotta se kipuraja. Tämän jälkeen arvostelukyky muuttuu, tulee entistä vaikeammaksi kestää kritiikkiä.
Ja kuten tiedetään lähipiiri kutistuu vain hännystelijöihin. Putinilla on täydet diktaattorin merkit nyt.

Joskus tuo on lopun merkki. Näin kävi Adolfille. Ainakin se on alun loppu. Kuten kävi Saddamille joka kuitenkin pienen piirinsä kanssa temmelsi vuosikausia vielä.
Mitä piememmät piirit sitä sairaammat menot. Näitä huolestuttavia uutisia tulee nyt kerran viikossa.

Il uutinen korostaa erityisesti oligarkien epäsuosiion joutumista. Siis Putini kavereina olleiden oligarkien. Seuraavaksi tulee Venäjän oma Pitkien puukkojen yö tai vastaava. Tuo Ukraina tilanne pitäisi ratkaista nyt koska en edelleenkään usko jäätyneeseen konfliktiin tässä tapauksessa. Ukraina on liian iso siihen ja Putin on liian kauakana todellisuudesta nykypäivänä sellaiseen. Ainoastaan jos saadaan lännen yk joukot tms sinne valvomaan Ukrainan uutta itärajaa.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015012319073619_ul.shtml
Osin kyseessä voi olla avautuneen tilaisuuden hyödyntäminen. Länsimaiden mustalle listalle joutuneet oligarkit ovat Putinille aiempaa helpommin lyötävissä Venäjän sisäisessä valtataistelussa.
 

kausaliteetti

Luutnantti
Tämän sodan ominaispiirre on nämä mysteerisoltut, joita on tapettu puolin ja toisin. Cyborgit väijytti ensin karseen läjän jotain Venäjän erikoisäijiä (joista ei sitten kai löydetty jälkeäkään). Ja nyt sitten palkkasolttujen ruumiita Nato univormussa ja aseistuksessa löydetty raunioista. Lukeneet siellä uskonnollisia teoksia lippaan vaihtojen lomassa kaiketi. Läjä vartiotorneja kruunaisi kaiken. http://itar-tass.com/en/world/772859
 

Vonka

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 3.0
Tämän sodan ominaispiirre on nämä mysteerisoltut, joita on tapettu puolin ja toisin. Cyborgit väijytti ensin karseen läjän jotain Venäjän erikoisäijiä (joista ei sitten kai löydetty jälkeäkään). Ja nyt sitten palkkasolttujen ruumiita Nato univormussa ja aseistuksessa löydetty raunioista. Lukeneet siellä uskonnollisia teoksia lippaan vaihtojen lomassa kaiketi. Läjä vartiotorneja kruunaisi kaiken. http://itar-tass.com/en/world/772859
Harmi kun nykyisin on kaikenlaista propagandalottaa jaloissa pyörimässä vaatimassa verta vatiin. Voisipa läiskiä korttia vaan ja sopia vastapuolen kanssa aina jostain repäisevästä päivän stoorista. Malliksi ammuttaisiin joku muuntajakoppi muusiksi. Sovittaisiin sitten vuorottelusta, että kumpi saa kulloinkin kunniaa.

Sama tulos kuin tähän asti mutta kaikki pääsisivät kotiin ja kenttä olisi ehjä.
 

aj77

Ylipäällikkö
Höh. Miksi minä olen RÖLLIKKÄ mutta nimimerkki Maidan ei? :D
Koska jos linkität uutisen se on venäjän propaganda koneistosta jonka noin sekunnissa 14-vuotiaat tietokonenörtit vanhempiensa kellarista osoittavat kuvamanipulaatioksi. Tätähän on nyt tapahtunut vuodenpäivä.t Venäjän suurimmat valheet Top5 on yksi kilpailluin sarja.

Kun puhut venäjän joukkojen rajan yli tulosta, ja niiden määrästä niin olet oikeassa. Tuhansia on on tullut,mutta siellä sellainen asia kuin Rotaatio. Tuhansia on mennyt ja taas tullut. Joukko-osastoja kierrätetään ja hautajaisia pidetään pitkin venäjää. Tämäkin on useaan kertaan todettu.

Oikeasti voisi tuoda uuden näkökulman keskusteluun. Kertoa mistä nuo yleisesti tiedettyjen väärien informaatioiden levittäjät saavat motivaation? Onko se niin että uskoo, haluaa uskoa vai joku maksaa siitä? Maksetaanko sinulle?
Jos maksetaana niin kuinka paljon ja kuka? Se olisi uutta tietoa ja päästäisiin keskustelemaan siitä.
Vai onko siellä taustalla jotain syvällisempää, kuten venäjän kansalaisuus ja suuri isänmaallisuuden tunne? Isänmaallisuudessa ei ole mitään vikaa,mutta täytyy muistaa että monilla saksalaisillakin alkoi silmät avautumaan kaikkien aikojen sotapäällikkön Gröfazin alaisuudessa 40-luvulla.
Kerro taustoista jotain.
 

jokuvaan

Ylipäällikkö

Tuosta näkee HD-versiona käsikranaattilootan tunnistemerkit, joku tietäjä voi ne tulkita.


Ei-päivätty video Ukrainalais-tankeista, junarata vieressä, ehkä purettu kuljetusvaunuista.
 
Viimeksi muokattu:

Guderian

Kapteeni
Tämän sodan ominaispiirre on nämä mysteerisoltut, joita on tapettu puolin ja toisin. Cyborgit väijytti ensin karseen läjän jotain Venäjän erikoisäijiä (joista ei sitten kai löydetty jälkeäkään). Ja nyt sitten palkkasolttujen ruumiita Nato univormussa ja aseistuksessa löydetty raunioista. Lukeneet siellä uskonnollisia teoksia lippaan vaihtojen lomassa kaiketi. Läjä vartiotorneja kruunaisi kaiken. http://itar-tass.com/en/world/772859
Ortodoksit vs Jehovat... olis varmaan eka uskonsota tällä kokoonpanolla.
 

Maidan

Ylipäällikkö
Lahjoittaja

STI_Tactical9mm

Kenraali
Lahjoittaja
http://www.ukrinform.ua/eng/news/nato_confirms_russian_troops_shift_to_ukraine_328421


NATO confirms Russian troops shift to Ukraine
KYIV, January 22 /Ukrinform/. NATO cannot yet confirm the exact number of Russian troops on the territory of Ukraine, but it sees their movement across the border under cover of anti-aircraft systems and electronic warfare.

This has been announced on Thursday by Supreme Allied Commander Europe General Phillip Breedlove, an Ukrinform correspondent reports from Brussels.

"We cannot yet confirm the exact number of Russian troops - additional Russian troops - in the east of Ukraine," the commander of NATO forces in Europe said.

The General did not provide more information on the presence of Russian troops in Ukraine, noting that this issue was within the competence of the intelligence.

He noted that situation in the region of ground military clashes in Ukraine "is not good."


---------------------------------------------------------------------------


http://www.ukrinform.ua/eng/news/russian_military_in_donetsk_on_photo_near_terrorist_zakharchenko_328432

Russian military in Donetsk on photo near terrorist Zakharchenko
KYIV, January 23 /Ukrinform/. Another proof of presence of the Russian army in Donbas has become photographs, which depict leader of the local terrorists Zakharchenko near the soldiers with service stripes of the Russian army, removing weapons from a car, censor.net.ua reports.


Meanwhile, the official Kremlin constantly repeats there are no Russian military in the east of Ukraine.

-->


 
Top