Ukrainan konflikti/sota

Maidan

Respected Leader
Viimeksi muokattu:

Ukkonen

Kapteeni
Serbia toteutti suunnilleen vastaavaa politiikkaa kuin Venäjä. Se pysäytettiin ja niin pitää Venäjäkin pysäyttää nyt. Onneksi se tekee itse suurimman työn.

Joo, kun oikein tarkkaan asiaa tarkastellaan niin Serbian silloisessa ja Venajan nykyisessa politiikassa on samoja syvia juonteita. Krimean tapauksessa on myos samoja syvia juonteita kun Kosovon tapauksessa. Onko tama nyt kasitettava niin etta Ukraina on menettanyt Krimean lopullisesti aivan kuten Serbia menetti Kosovon? Ja milloinka se sitten on Suomen vuoro?
 

Ukkonen

Kapteeni
Tämä oli ainakin minulla uusi tieto ja sitä voi käyttää trolleja vastaan, kun he perustelevat Krimin valtausta juuri Sevastopolin tärkeydellä. Onko sulla antaa linkkiä, jota jakaa?

Vuonna 2010 Ukraina jatkoi jatkoi vuokrasopimusta vuoteen 2042 asti. (Venaja uhkasi muuten laittaa kaasuhanat kiinni)http://fr.wikipedia.org/wiki/Géostratégie_de_la_mer_Noire

Sébastopol : approche géostratégique[modifier | modifier le code]

Un sous-marin russe à Sébastopol en 2005.

Le port de Sébastopol, au sud de l’Ukraine, est le port le plus important, le mieux placé stratégiquement et aussi un des plus anciens de la côte septentrionale de la mer Noire. Bien que situé en Ukraine, il est aussi une base de la marine russe. À la suite de la division de l’URSS, l’Ukraine, au terme d’un long conflit territorial qui concernait d’ailleurs toute la Crimée, a accepté que cette dernière forme une « république autonome » de langue russe, et a donné à la Russie l’accès au port militaire. Moscou avait considéré que le port de Sébastopol, base militaire créée par la Russie, n’a jamais vraiment appartenu à l’Ukraine. Le contrat signé en 1997 avait prévu un bail de vingt ans, pour 100 millions de dollars par an.
En 2010, après d’âpres négociations, l’Ukraine, menacée de se voir priver du gaz russe, a accepté de prolonger le bail de la Russie sur une partie du port de Sébastopol jusqu’en 2042. Cette question a provoqué de vifs débats en Ukraine. Ces deux pays entretiennent d’autres litiges, notamment pour l’île de Touzla dans le détroit de Kertch, or la Russie, contrairement à la Roumanie, est bien plus puissante que l’Ukraine[4].
 

Ukkonen

Kapteeni
Ryssälässähän tämä sosiopattisuus korkeassa kursissa: Mennään ampumaan ukropeja heidän koteihiin, täh? Mitä perkeletta he tekevätkin, nehän ampuu meidät! Mikä agressivinen ja asiaton porukka!

En mina ole koskaan toisin sanonutkaan. Sanoin vain etta @Rauhantekija kysymys oli asiallinen ja olisi ansainnut asiallisen vastauksen. Ei siis oteta oppia Venajan sosiopaateista ja vaikka siella nyt se sota on kaynnissa niin voimmehan me pitaa tuota fyysisen seka verbaalisen vakivallan kynnysta mahdollisimman korkealla, eika heti :uzi:
 

jee3z

Kapteeni
@Rauhantekijä Pientä viilaamista kiteytykset kaipaavat, mutta:

1) Kun Janukovits valittiin, vaalit olivat Ukrainan mittapuulla jopa kohtuullisen rehelliset.
2) Luotto meni aika totaalisesti, koska tuli mielenosoituksien jälkeen vielä vallankumous. Janukovits olikin tyhjentänyt koko valtion kassan.
3) Krimistä on propagandaa ihan hirveästi. Etnisyys oli vain suola: Vuonna 2001 pidetyssä väestölaskennassa etnisesti venäläiseksi laskettiin 58 % koko Krimin kahden miljoonan asukkaasta. Sevastopolissa kaupungin 340 000 asukkaasta etnisesti venäläisiä on 70 %, ukrainalaisia 24 % ja tataareja 12 %. Sevastopolin laivasto-aseman vuokra-aika oli loppumassa. Krim on venäläisille (etenkin laivastolle) pyhä paikka.
4) Valtapiirejä on alettu rakentaa koko 2000-luvun. Krim ja Ukraina ovat jatkumoa Georgialle, jossa ns. separatistialueet otettiin Venäjän hallintaan.
5) Pelko Ukrainan liittymisestä NATOon on toissijaista, mutta mukana sopassa.

Itäukrainalaisten ja krimiläisten pelko "banderalaisista" oli silminnähden todellinen tunteen tasolla, vaikkakin reaalimaailmassa perusteeton. Joka tapauksessa Donbasin ja Länsi-Ukrainan välillä on propagandasta huolimatta ollut myös oikeasti suuri kuilu.
Mitenköhän tälläinen Hassanin koko kansan kassan kääntäminen todellisuudessa onnistuu? Puhuttu 50 miljardista. Voiko maalla olla tuollaista 'kassaa' käteisenä siirreltävissä? Tuntuisi olevan 'löysää' rahaa maalla jos kassassa tuollainen summa, mikä sitten vaan kärrätään koptereihin ja ByeBye köyhät&kurjat.
Eipä ole muuten Janusta kuulunut.. Mitähän mahtaa duunata ja missähän mennä?
 

YliKoo

Respected Leader
Joo, kun oikein tarkkaan asiaa tarkastellaan niin Serbian silloisessa ja Venajan nykyisessa politiikassa on samoja syvia juonteita. Krimean tapauksessa on myos samoja syvia juonteita kun Kosovon tapauksessa. Onko tama nyt kasitettava niin etta Ukraina on menettanyt Krimean lopullisesti aivan kuten Serbia menetti Kosovon? Ja milloinka se sitten on Suomen vuoro?
Jos joku valtio olisi aloittanut Krimillä kansanmurhan ja se olisi itsenäistynyt niin tilanne olisi aika lailla toinen. Äläs nyt yritä sekoittaa asioita, tai sehän kyllä taitaa kuulua sun agendalle.

Oma arvioni Suomen tilanteesta on se, että Venäjä järjestää meille konfliktin jonka tarkoituksena ei ole Suomen miehittäminen. Tarkoitus on sisäpoliittinen jolla Putinin hallinto yrittää ostaa aikaa selittämällä kansalle, että NATO oli juuri hyökkäämässä Venäjälle Suomen kautta. Putin uskoo saavansa sillä taas kansansuosiota joksikin aikaa, vailla todellista riskiä resursseja syövästä kunnon sodasta.
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
RÖLLIKKÄ
Ja edelleen on huomioitava, että Ukrainassa on ollut sekalaisia rakennusprojekteja meneillään joissa on ollut mukana kv. toimijoita eli todellisuudessa kyseessä on ollut (mitä suurimmalla todennäköisyydellä) aivan normaali (viaton) projekti paikallisen koulujärjestelmän ja sairaanhoitojärjestelmän kohentamiseksi. Ja niissä sitä kohentamista todellakin riittää.

Laittaisin omat roponi tälle pollelle...
 

jokuvaan

Ylipäällikkö

Ukrainan tykistö tekee töitä, mutta tekeekö riitävästi. Aika paljon pitää kaatua miestä että Putin alkaisi harkita rauhaa.

Ilmeisesti Ukrainan miinat on tehneet tehtävänsä

Ei mikään ihme jos ajavat miinoihin, missään videoissa ei näy mitään miinojen raivauskalustoa.
 

Maidan

Respected Leader
Serbia toteutti suunnilleen vastaavaa politiikkaa kuin Venäjä. Se pysäytettiin ja niin pitää Venäjäkin pysäyttää nyt. Onneksi se tekee itse suurimman työn.
Pitää kieltää heidän fasistista propaganda EHDOTTOMASTI ennen kaikkia.
Tässä on tulos mitä se voi tehdä. Krim:
VJG2+


Fasistit aina polttavat kirjat julkisesti. Tässä vaaditaan venäjän kieltä virallistamista. Krimissa rinnakkain asunneet sekä ukrainalaiset että venäläiset, ja tataarit. Lapsena ollut siellä kesäisin melkein joka vuosi, en edes mielenkään tullut erotella kuka on minkäkielinen. Se oli yhdentekevä kaikille. Mutta sitten tuli tämä Saatana Putin, ja yhtäkkiä venäjäkielisille tullut tuskia.

Avainsana on PROPAGANDA.

Poikki!
 
Viimeksi muokattu:

Ukkonen

Kapteeni
Jos joku valtio olisi aloittanut Krimillä kansanmurhan ja se olisi itsenäistynyt niin tilanne olisi aika lailla toinen. Äläs nyt yritä sekoittaa asioita, tai sehän kyllä taitaa kuulua sun agendalle.

Oma arvioni Suomen tilanteesta on se, että Venäjä järjestää meille konfliktin jonka tarkoituksena ei ole Suomen miehittäminen. Tarkoitus on sisäpoliittinen jolla Putinin hallinto yrittää ostaa aikaa selittämällä kansalle, että NATO oli juuri hyökkäämässä Venäjälle Suomen kautta. Putin uskoo saavansa sillä taas kansansuosiota joksikin aikaa, vailla todellista riskiä resursseja syövästä kunnon sodasta.Laitan tuo liitteen Kosovon rippilapsista viela toiseen kertaan. Mielestani Krimealla ukrainalaisiin kohdistunutta painetta (+/- vakivaltainen kehoitus poistumaan) ja Kosovossa ei albaaneihin kohdistunut paine omaa yhtalaisyyksia, tietenkin silla erolla etta Kosovossa meno oli paljon raaempaa.
Rapatessa roiskuu. Uskoisin etta Venajan rapatessa Eestin kanssa Suomeen roiskuu. Pohjoisessa nuo ilmatilan loukkaukset saattavat tulla yleistymaan muutaman vuoden rajoituksella ja sitten kun todella aletaan pohjannapaa seulomaan niin uskon etta siella tulee riita Venajan ja Norjan kanssa.

There have been reports of war crimes committed by the KLA both during and after the conflict. These have been directed against Serbs, other ethnic minorities (primarily the Roma) and against ethnic Albanians accused of collaborating with Serb authorities. According to a 2001 report by Human Rights Watch (HRW):
The KLA was responsible for serious abuses… including abductions and murders of Serbs and ethnic Albanians considered collaborators with the state. Elements of the KLA are also responsible for post-conflict attacks on Serbs, Roma, and other non-Albanians, as well as ethnic Albanian political rivals... widespread and systematic burning and looting of homes belonging to Serbs, Roma, and other minorities and the destruction of Orthodox churches and monasteries... combined with harassment and intimidation designed to force people from their homes and communities... elements of the KLA are clearly responsible for many of these crimes.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_Liberation_Army
 

PasiL

Kapteeni
Jostain syystä esität vain valikoidun pätkän KLA:n aikaansaannoksista edustamaan kosovolaisten toimenpiteitä, vieläpä puuttumatta lainkaan muihin osapuoliin?
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Eli serbien touhut olivat mielestäsi OK? :D
 

Potero

Luutnantti
Ei mikään ihme jos ajavat miinoihin, missään videoissa ei näy mitään miinojen raivauskalustoa.


Tuo on muuten hyvä pointti, ei ole itsekään tullut huomattua!

Tykistö toiminta ollut niin voimakkaasti pääosissa, että ainakin itseltä melkein kokonaan unohtuneet nuo varsinkin pulustajalle niin tärkeät aseet.

Ukraina kaiketi käyttää venäläisiä Tm-62 miinoja vai mikä heidän arsenaalinsa lie miinojen osalta?
 
Top