Ukrainan konflikti/sota

Jos saisin päättää, aloittaisin mittavan yhteistyön Puolan kanssa 120mm ammustarvikkeiden ja Leon varaosien tuotannosta. Saksa on pelannut itsensä pois liittolaisuudesta ja nyt pitäisi puolustusministeriön olla hereillä. Puola sen takia, että maalla on iso kapasiteetti tuottaa kaikkea mahdollista yksinkertaista komponenttia sekä käytössä samaa raskasta kalustoa.

Raskaan raketinheittimen miina-ammus on myös saksalainen. Spikesta osa taitaa olla Diehliltä, mutta Israelilaisten ammukset kai näihin sentään sopii?

NH90 komponenttien jakautuminen:
Airbus Helicopters France 31.25% (Engines, Rotors, the Electrical, flight control and the core avionics systems)
Airbus Helicopters Deutschland 31.25% (Forward and centre fuselage, the fuel, communications and avionics control systems)
Fokker 5.5% (Tail structure, doors, sponsons, landing gear and the intermediate gearbox)
AgustaWestland 32% (Rear fuselage, main gearbox, hydraulic system, automatic flight control and plant management systems, power plant and the NFH mission system)
 
Jos haluaa kunnioitusta, niin silloin on käyttäydyttävä niin, että kunnioitusta voi antaa ja tässä on vielä opettelemista.
Ja tässä tuleekin ongelman ytimessä oleva kulttuurien törmäys. Putin haluaa kunnioitusta ja Venäjällä kunnioitusta saa vain näyttämällä voimaa ja käyttämällä väkivaltaa. Samalla tavalla kuin siis vankilassa. Länsimaissa taas sellainen käytös ei herätä kunnioitusta, vaan sitä pidetään sivistymättömänä ja moukkamaisena käytöksenä. Herättää lähinnä ärsytystä ja sääliä. Ja mitä vähemmän Putin saa kunnioitusta, sitä enemmän hän uhoaa, ja sitä vähemmän kunnioitusta Lännestä saa, jne.
 
Paperilla.

Ukrainan (sininen) ja Venäjän (punainen) sotilaallisten joukkojen vertailu :

Täyttä roskaa. Tuosta listasta puolet ei lähde edes käyntiin ja miehistäkin nostoväkeä taitaa olla yli puolet.

Kaiva jostain lista rajalle tuoduista taistelupataljoonista. Sieltä löytyy suoraan myös kalustolistat. Tässä on jonkunlainen lista:

 
Toivottavasti kaikki nyt ymmärtävät, että emme saa ammustäyttöjä Saksasta jos täällä alkaa rähinä ja Leo 2A6:sta loppuvat laukaukset. Tilanne on täysin analoginen Ukrainan tilanteeseen.
Eikös 120/L55 tykillä voi ampua 120/L44 tykin tapaan myös M829A4 ammuksia ? Jos voi, niin eipä haittaa Shithole Country:n porsastelut. Tosin miten sitten on muun tuotetuen laita.
 
On se kumma kun asevienti Israeliin joka nyt käytännössä on lähes jatkuvassa sotatilassa (tai siihen rinnastettavissa oloissa), ei ole Saksalle mikään ongelma. No, historialliset syyt toki taustalla. Mutta surkeata on totta tosiaan nähdä Euroopan veturi kieli syvällä Putinin persiissä energiariippuvuuden takia.

Merkelillä ja Putinilla ollut näköjään tosi kivaa samassa hotellihuoneessa :) kun merkel tekee mitä Putin käskee.
 
Ja tässä tuleekin ongelman ytimessä oleva kulttuurien törmäys. Putin haluaa kunnioitusta ja Venäjällä kunnioitusta saa vain näyttämällä voimaa ja käyttämällä väkivaltaa. Samalla tavalla kuin siis vankilassa. Länsimaissa taas sellainen käytös ei herätä kunnioitusta, vaan sitä pidetään sivistymättömänä ja moukkamaisena käytöksenä. Herättää lähinnä ärsytystä ja sääliä. Ja mitä vähemmän Putin saa kunnioitusta, sitä enemmän hän uhoaa, ja sitä vähemmän kunnioitusta Lännestä saa, jne.
Muuten samaa mieltä, mutta pelottelulla ja väkivallalla ei taida saada kunnioitusta edes venäjällä, se on pelkoa.
 
Jos saisin päättää, aloittaisin mittavan yhteistyön Puolan kanssa 120mm ammustarvikkeiden ja Leon varaosien tuotannosta. Saksa on pelannut itsensä pois liittolaisuudesta ja nyt pitäisi puolustusministeriön olla hereillä. Puola sen takia, että maalla on iso kapasiteetti tuottaa kaikkea mahdollista yksinkertaista komponenttia sekä käytössä samaa raskasta kalustoa.
Asiaa...näin pitäisi tehdä.

Toisaalta on myös varauduttu. Suomi on juuri päättänyt jatkaa yhteistyötä USA:n kanssa F-35 hävittäjien ja hankintaan kuuluvien asejärjestelmien osalta..tällä kokonaisuudella on käyttöikää noin vuoteen 2060 asti. Siihen kuuluu lisäksi paljon muutakin kuin pelkät koneet ja asejärjestelmät. Mutta tottakai tarvitaan muutakin ja pitiäisin että tässä "matkan varrella" tullaan tekemään monenlaista muutakin puolustusvälinehankintaa. Näistä on jo olemassa kaavailuja, mutten viitsi lähteä enempää selvittelemään...vaikkeivat mitään maailman salaisuuksia olekaan.
- suurin rasite meille on omat poliitikkomme...heidän päätöksiinsä vaikuttaa Venäjän (entisten kommunistien ja) nykyisten rikollisen diktatuurin painostus. Tämä lienee tarttunut jo geeneihin.,

Suomi voisi halutessaan antaa (jopa ns. puolustuksellista) aseapua Ukrainalle esim. vaikkapa tarkka-ampujakivääreistä. Jo muutamalla tuhasilla sotilaskäyttöön varustetulla Sakon TRG/Lapua magnum kiväärillä..(sopivalla optiikalla, valonvahvistus jne.) olisi merkitystä kun toimitaan hyökkääviä joukkoja (monissa tilanteissa normaalia heikommin suojautuneita) vastaan.
- esimerkiksi 20 miljoonan aseapu kattaisi ainakin 3000-4000 aseen (+ varusteiden) hankinnan...eikä tarvitsisi kysellä mitään saksalaisilta.
- Ukrainasta löytynee tarvittava määrä motivoituneita käyttäjiä tai sellaiseksi koulutettavia.
..................

Muuten on mielenkiintoista havaita kuinka kaikenlaiset Venäjän roistohallinnon kannattajat ovat alkaneet aktivoitua täälläkin.. Ehkei vielä aivan suoraan, mutta eräistä kirjoituksista löytyy jo Ukrainan ja ukrainalaisten syyllistämistä jne. Sillä pyritään selittelemään Purinin rosvokoplan "oikeutusta" hyökkäyksille ja Krimin miehitykselle jne.

Joissain tapauksissa puolustellaan ja perustellaan Saksan ja Venäjän yhteisiä etuja sekä hyötyjä....ja koituuhan niitä.
Suurimmat rosvot - Putin ja hänelle läheiset oligarkit varastavat surimman osan maakaasun myyntituotoista itselleen sekä läpeensä korruptoituneelle silovikkihallinnolle. Lopuilla kaasurahoilla ylläpidetään asevarustelua, armeijaa ja sodankäyntiä. Tavalliset kansalaiset (terveydenhuolto, koulutus, liikenne jne. jne.) jäävät käytännössä osattomiksi tästä Venäjän kansalle kuuluvista luonnonvaroista ja omaisuudesta..
- ei kannata ihmetellä miksi 70-vuotias rikollinen ja murhaaja = Putin, näyttää sairaalta. Hän tietää taustansa (ent. kommunisti, KGB:n kiduttaja ym.) sekä sen että loppu on jo lähellä.
- ehkäpä se loppu on lähempänä kuin kukaan osaa arvatakaan. Ceauceskun kohtalo kummittelee..

Toisekseen on jollain (jopa hieman sairaalla tavalla) ymmärrettävää miksi Saksa on lähestynyt poliittisesti Venäjää...
- Saksaa on jo kaksikymmentä vuotta johtanut entinen DDR:n nuorisoliittolainen kommunisti/Stasiagentti (Merkel)..ja sen akselin toisessa päässä on ollut täysin samaa ideologiaa edustanut ja pitkään DDR:ssä Dresdenissä asunut/vaikuttanut nuori komsomolilainen/KGB-upseeri Vladimir Putin..
- en silti väitä että he olisivat edelleenkin kommunisteja...ei tietenkään. Se aika ja valtakunta romahti heiltäkin jo 1990 aikoina.
- mutta heillä on taustallaan paljon yhteistä arvomaailmaa ja elämänkokomusta. Ja, molemmat ovat hyötyneet omalla tavallaan vanhasta ideologiastaan sekä sosialistisesta diktatuuri-järjestelmästä.
- Putin on noussut/nostettu diktattoriksi, kavaltanyt ystävineen valtaisan osuuden Venäjän rikkauksista ja osittain säilyttänyt entisen kommunistieliitin etuoikeudet ja valta-aseman Venäjällä.
- Saksan kristillisdemokraatit hyötyivät Merkelistä saadessa itäsaksalaisten äänestäjien kannatusta.. Merkel puolestaan palkitsi kyllä "omat oligarkkinsa" siis Saksan teollisuuden suuryritykset..

Edellä mainitulta pohjalta on ymmärrettävissä taustoja miksi Saksa ja Venäjä ovat löytäneet yhteisiä etuja sekä "säveliä" keskinäisiin suhteisiinsa. Muun Euroopan kannalta kylläkin ikävällä tavalla suhteessa Ukrainaan. Eihän tämä esittämäni ole mikään koko totuus, mutta henkilökohtaisilla suhteilla on ollut oma sivumerkityksensä Saksan ja Venäjän diktatuurin suhteissa.
- tähän suhteeseen on kuitenkin tulossa muutoksia...siitäkin huolimatta että Saksan liitokansleriksi valittiin edelleenkin DDR:aan myönteisesti suhtautuva sosialisti.
- vaikka uusi kansleri haluaisi jatkaa henkilökohtaisella tasolla suhteitaan Putinin kanssa kysymys ei ole enää samanlaisesta yhteydestä kuin ennen. Saksan politiikka on muutoksessa.

Läheskään kaikki saksalaiset eivät ole enää tyytyväisiä energiapolitiikkaansa... Siis tukeutumisessa venäläiseen maakaasuun. Muutos on tulossa..
- ongelmana on se että tämä kaupan myötä Saksa rahoittaa Putinin rikollista diktatuurihallintoa, saksalaisten rahalla ylläpidetään oligarkkkeja sekä Venäjän hallinnon korruptiota.
- toisekseen saksalaiset käytännössä rahoittavat myös länsimaiden(demokratian) vastaista asevarustelua sekä suoranaista sodankäyntiä..
- kolmanneksi kaikki saksalaiset aivät ole tyytyväisiä siihenkään että maakaasu tuottaa valtavat määrät hiilidioksidia ilmastosaasteena...käytännössä yhtä paljon kuin kivihiili.
- en viitsi jatkaa enempää...kun mennään jo ohi topic'in...

Mutta sitä minä en todellakaan ymmärrä mitä tänne kirjoittelevat "Putinin desantit" kuvittelevat hyötyvänsä, diktatuurin ja oligarkien tukemisesta?
- en usko että heillä (ainakaan kaikilla) olisi henkilökohtaisesti mitään yhteistä sen paremmin Putinin hallinnon kuin Saksan suurteollisuuden kanssa..

Ja, lopuksi en lähde osoittelemaan yksittäisiä kirjoittelijoita...asianomaiset varmasti tunnistaa itsensä. Ja onhan meillä modet jotka hoitaa hommansa.

Pyydän anteeksi että kirjoitus meni osittain ohi topic'in....mutta tällä esittämälläni ajatuksella on silti yhteytensä ja osuutensa Venäjän sotimiseen Ukrainassa.
- se myös selittää ainakin osaksi saksalaisten (entisten ja nykyisten sosialistipoliitikkojen) kielteistä suhtautumista Ukrainaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suomi voisi halutessaan antaa (jopa ns. puolustuksellista) aseapua Ukrainalle esim. vaikkapa tarkka-ampujakivääreistä. Jo muutamalla tuhasilla sotilaskäyttöön varustetulla Sakon TRG/Lapua magnum kiväärillä..(sopivalla optiikalla, valonvahvistus jne.) olisi merkitystä kun toimitaan hyökkääviä joukkoja (monissa tilanteissa normaalia heikommin suojautuneita) vastaan.
- esimerkiksi 20 miljoonan aseapu kattaisi ainakin 3000-4000 aseen (+ varusteiden) hankinnan...eikä tarvitsisi kysellä mitään saksalaisilta.
- Ukrainasta löytynee tarvittava määrä motivoituneita käyttäjiä tai sellaiseksi koulutettavia.
Kanada myi 2019 Ukrainaan 50cal LRT-3:sia. Ukrainalaiset puolestaan ovat kehitelleet omaa tuotantoa ihan hyvää tahtia, on 7.62x51 ja 14.5 tarjolla. Eivät saaneet ostaa aseita Saksasta, joten ostivat tuotantolinjan… Saksasta.



EDIT. DMR-peleissä ei .308:a vaan 7.62 NATO
 
Viimeksi muokattu:
Länsi ratsastaa kaksilla raiteilla.
kovuus - vuoropuhelu = sotilaallinen - diplomatia

Kovuus tarkoittaa aseapua, joukkojen ja kaluston liikuttelua jne.

Vuoropuhelu -> diplomatiaa, ilman provosoivaa aseapua (Saksa), pidetään siis väylä auki diplomaattisen ratkaisun löytämiseksi Ukrainassa (pehmein keinoin), näin pelataan myös aikaa. Kevät lähestyy, pian ei tarvita niin paljoa energiaa lämmitykseen. Ukraina ja länsi varautuvat, Venäjä kuskaa lisää asevoimaa Ukrainan suunnalle.

Saksa pitää neuvotteluyhteyttä auki, eri tavoin ja eri syistä kuin muut (osittain historialliset syyt, Ukraina sotaa käyvä maa, talous edellä, kaasuputki, riippuvuus).

Täytyy muistaa että Saksa on Suomelle tärkeä kumppani ja Sale on puheissaan korostanut sekä kovuutta että vuoropuhelua.

Samalla valmiutta tehostetaan.

Nähtäväksi jää että saadaanko rauha vai sota tai jotain siltä väliltä. Venäjä ja Eurooppa tarvitsevat toisiaan. Maantieteelliselle sijainnillemme emme voi mitään.

Täytyy pitää visusti mielessä myös se että eri mailla on erilaisia intressejä, strategioita ja tavoitteita. On myös yhteisiä asioita, joissa täytyy löytyä yhtenäisyyttä.

Se, että kuka pelasi korttinsa mitenkin ja kuinka viisaita päätöksiä tehtiin, nähdään myöhemmin. Saattaa olla että lännen johtajat ovat olleet eri maiden päätöksistä jo etukäteen tietoisia. Emme tiedä mitä suljettujen ovien takana on sovittu.
Toivottavasti Sanna on ollut salaisissa neuvotteluissa mukana. Pian me muutkin saadaan kuulla mitä sovittiin.
 
Loimaan Kivi mainostaa mulle hautakiviä tässä ketjussa. Kaikenlaista.
 

Saksalaiskomentajan puheet nostattivat kohun: "Putin ansaitsee arvostusta, Ukrainalla ei ole asiaa Natoon, Krim on menetetty lopullisesti"​

Saksan laivaston komentaja Kay-Achim Schönbach esitti näkemyksiään Intian-vierailullaan. Hän ei mahdollisesti tiennyt, että puhe nauhoitettiin. Kotimaassaan Schönbach joutuu puhutteluun.
Saksan laivaston komentaja Kay-Achim Schönbach.

Saksan laivaston komentaja Kay-Achim Schönbach kuvattuna Rostockissa joulukuussa. Kuva: AOP
TEEMU JUHOLA
22.1. 15:19
Saksan laivaston komentajan Kay-Achim Schönbachin Venäjää myötäilevät puheet Intian-vierailulla ovat nostaneet kohun.
Manohar Parrikarin puolustustutkimusinstituutissa Delhissä puhunut Schönbach sanoi, ettei Ukrainalla pitäisi hänen mielestään olla mitään asiaa puolustusliitto Naton jäseneksi.
– Ukraina ei tietenkään täytä jäsenyysvaatimuksia, koska Venäjän armeija on vallannut Donbasin alueen tai militiat ovat vallanneet, kuten he sanovat, Schönbach totesi vastatessaan intialaisten upseerien kysymyksiin.
Venäjän ja Ukrainan välinen kriisi ja kysymys Ukrainan mahdollisesta Nato-jäsenyydestä kiristää tällä hetkellä lännen ja Venäjän suhteita äärimmilleen. Venäjä on vaatinut Yhdysvalloilta, ettei Nato laajene itään eikä erityisesti Ukrainaa ja Georgiaa hyväksytä sotilasliiton jäseneksi.
Schönbach kommentoi Intiassa myös Georgiaa.
– Georgia täyttää kyllä jäsenyysvaatimukset, mutta onko fiksua ottaa heidät jäseneksi? Ei ole. Baltian maat ovat eri asia, koska ne olivat itsenäisiä valtioita ennen kuin Venäjä miehitti ne.
Komentajan puheet on julkaistu Youtubessa(siirryt toiseen palveluun).

Venäjä ansaitsee kunnioitusta​

Kireästä turvallisuustilanteesta huolimatta Schönbachin mielestä Venäjä ansaitsisi kunnioitusta. Kunnioituksella voitaisiin hänen mukaansa saada Venäjästä puskuri Kiinaa vastaan.
– Mitä Venäjä todella haluaa, onko se kiinnostunut pienestä palasta Ukrainan maaperää? Ei, se on hölynpölyä. Se, mitä Putin todella haluaa, on kunnioitus.
– Se, että hänelle annetaan hiukan kunnioitusta, ei maksa paljon. Jos minulta kysytään, hänelle on helppo antaa kunnioitusta. Sitä hän vaatii ja sen hän todennäköisesti myös ansaitsee.

"Krimiä ei saada koskaan takaisin"​

Saksalaiskomentaja kertoi isännilleen, että myös Saksa ja Intia tarvitsevat Venäjää Kiinaa vastaan.
– Vaikka Venäjä se ei olekaan demokratia, siitä on hyötyä kahdenvälisenä kumppanina.
– Jos EU ja USA antaisivat Venäjälle mahdollisuuden, se pitäisi tämän suuren maan pois Kiinan lähettyviltä. Kiina nimittäin tarvitsee Venäjän resursseja ja Venäjä on halukas luovuttamaan niitä, koska pakotteemme toimivat toisinaan itseään vastaan.
Schönbach lisäsi, että poliitikot päättävät ulkopolitiikasta eikä Venäjän toimintaa esimerkiksi Tšetšeniassa voi hyväksyä.
– Emme voi hyväksyä sitäkään, mitä Venäjä tekee Ukrainassa, mutta Krimin niemimaa on menetetty. Sitä ei koskaan saada takaisin. Se on fakta, hän jatkoi.

Komentaja joutuu antamaan selvityksen puheistaan​

Schönbachin puheet tulivat tänään lauantaina julkisuuteen myös Saksassa. Saksan puolustusministeriön mukaan komentajan arviot eivät vastaa Saksan kantaa.
Blid-lehden mukaan(siirryt toiseen palveluun) Schönbach joutuu antamaan selvityksen esiintymisestään Saksan puolustusvoimien komentajalle Eberhard Zornille.
Schönbach ei mahdollisesti tiennyt, että hänen esiintymisensä Delhissä kuvattiin.
– En ole luennoimassa, vaan kertomassa ajatuksistani. Tämä on osittain virallista, mutta osa on omia ajatuksiani, hän totesi puheensa aluksi.
Puhujanpöntön takaa hän siirtyi istumaan pöytään intialaisten isäntien kanssa ja vastaamaan näiden kysymyksiin. Tämäkin osuus tilaisuudesta kuvattiin.

-yle-
 
Back
Top