Ukrainan konflikti/sota

Proxy-sotia ei ole ennenkään laskettu. Että sikäli ne tutka-, satelliitti-, ym. tiedustelutiedot olisi syytä jakaa täysin, kun jonkun artikkelin mukaan asiaa kuulemma vasta harkitaan. En onnistunut löytämään ko. artikkelia väitteineen, joten linkatkaa joku jos tällainen tieto tai väite jostain löytyy.
Noh, nuo tiedothan lienevät aika täysimääräisesti kaikkien NATO-maiden käytettävissä. Ja NATOn itäinen ilmapuolustuksen johtokeskus sijaitsee muistaakseni Puolassa. Joten ei tuossa käytännössä taida olla kyse kuin välikäsien määrästä ennen kuin tiedot ovat Ukrainalaisilla.
 
"Ilya (name changed), who is in his early 30s, has just finished paying off his mortgage in Moscow. He says he is unable to relocate "any time soon".​
"When the operation in Donbas started I went to the ATM and withdrew the savings I had in Sberbank in dollars. Now I literally keep them under my pillow.​
"The rest of my savings are still in the banks: half in dollars and the rest in roubles. If things get worse, I'll withdraw the lot. I am scared because I expect a wave of burglaries. But it is what it is.""

Ei ole vielä realiteetit valjenneet Iljalle, jos puolet säästöistä on ruplina vielä. Kannattaisi Iljankin mennä sinne pankkiin ja vaihtaa ne loputkin ruplat dollareiksi tai vaikka euroiksi tai Sveitsin frangeiksi tai ostaa mitä tahansa tavaraa niillä arvottomaksi muuttuvilla ruplillaan jos vaihto muuhun valuuttaan ei onnistu.
 
Jim Garamone, DOD News, reports that U.S. President Joe Biden has directed that 7,000 U.S. service members be deployed to Germany to enhance deterrence of Russia. Consequently, Secretary of Defense Lloyd J. Austin III has ordered the deployment of those 7,000 service members. The major unit in this tranche of troops is the 1st Armored Brigade Combat Team, 3rd Infantry Division, based at Fort Stewart, Georgia, said a senior defense official speaking on background.
Enabling units will also deploy. The troops will be going to Germany "to reassure NATO allies, deter Russian aggression and to be prepared to support a range of other requirements in the region," the official said. This means some 12,000 U.S. troops, total, have deployed or been ordered to deploy to Europe from the United States and another 2,000 troops in Europe who have moved closer to NATO's eastern flank. They join 80,000 U.S. service members based in Europe. Adding in the service members of NATO members on the continent, this brings the number to more than 2 million, the official said. Some of the U.S. troops deploying are from the group Austin put on a heightened state of readiness in January.
 
Vielä piti ennen nukkumaanmenoa tulla piipahtamaan kun pulpahti huima skenaario mieleen...:

Ukrainan kokoisen maan valloitukseen hädin tuskin karvansa kasvamaan saaneita varusveijareita ja näille vanhentunutta ruokaa, liki kylmän sodan aikaista kalustoa, käsittämättömiä virheitä aina navigaation puutteesta kaluston sijoitteluun & huoltolinjojen vajavaisuuteen jne...ja kaikki tämä entisellä "oman valtion alueella" missä väestön kielikin liki sama?

Vaan entäpä jos kyseessä onkin kaikkien maskirovka -operaatioiden äiti...?: Ukraina on pelkkä syötti jonne on vuosien ajan vedetty huomiota ja nyt heitetty vilttiketju viemään sekoilemalla maailman huomio samaan aikaan kun todellinen ykkösketju keihäänkärkineen valmistautuu jonnekin aivan muualle, vaikkapa pohjoisemmille alueille...?

Seuraavatko länsivaltioiden satelliitit millaisia maahanlaskujoukkoja mahdollisesti par'aikaa varustautuu jossain Uralilla vain 2,5h lentomatkan päässä Suomen rajasta? Onko Karjalan alueella epämääräisiä muutoksia junayksiköiden, bussien tai raskaan kaluston liikennemäärissä viime aikoina? Mitä seuraa Vienanmerelle ja Alakurtin alueille annetuista NOTAMeista?

Näiden pohtimista jatkan pää tyynyssä ja yritän nukahtaa...

Samansuuntaisia pohdin Itämeri-ketjussa viikonloppuna.

Nyt kun tähän vielä lisää Saksan 6 laivaa Itämerelle ja "snap drill" harjoittelu Suomen kanssa, Tornadot Itämerellä ja tietyt muut signaalit, kuten Saulin sekoilu televisiossa, hallituksen sekoilu asetukiasiassa jne. niin kieltämättä mietityttää.

Venäjällä jonkinasteinen vilttiketju tosiaan tuntuu olevan Ukrainassa ja eniten hämmästyttää ilmavoimien kyvyttömyys saada oikeastaan mitään aikaiseksi.

Mua nyt iha oikeasti alkaa kiinnostamaan Haaviston lausunnot ja muu.

Suomeen ei kohdistu sotilaallista uhkaa, tarvitsemme kuitenkin itse kaiken joten emme voi auttaa Ukrainaa... ja kun tähän yhdistetään esimerkiksi Venäjän aneemisuus Ukrainan ilmatilan hallinnassa ja ilmatilan varsin löysä käyttö, niin mihin Venäjän ilmavoimiaan pihtaa? Venäjä on myös varsin maltillisesti käyttänyt "tulijyrää", ollakseen "korrekti" vai varmistaakseen ettei kalusto tuhoudu?

Tähän asti olen ollut sitä mieltä, että Venäjä uhkailee ydinaseilla ja pitää reservissä tiettyjä yksiköitä joko a) kuviteltuaan saavansa Ukraina helposti b) puolustautuakseen jos jos kaikki meneekin käteen ja nyt sitten c) vielä yrittäessään jotain ihan muuta suuntaa (?).
 

Näin se maa puhdistuu väärintekijä kerrallaan. Yksi helvetin hyvä piirre tässä on, että monet ovat joutuneet pelaamaan korttinsa ja puoli on valittu. Nyt kansa näkee kenen takana ei voi seistä.
Tulen olemaan katkera Venäjälle tämän sodan johdosta ja sen raskaista seurauksista ukrainalaisille mutta hymyilen sisälläni sen johdosta että nuo kaksinaamaiset ihmissaastat joutuivat tilanteeseen jossa kortit oli näytettävä. Ukraina ansaitsee parempaa.

Saattaa suomut pudota muuallakin silmiltä. Sitä odotellessa.
 
Katso liite: 57497
Viro saanut jotain keppiä pidempää.

Kaliningradin edustalla myös aktiivista edestakaista lentelyä ainakin viikon ajan. Myös Romanian, Puolan ja Tsekin päällä on pyöriny näitä isompia lintuja. Liekkö lentäjällä vaikeuksia tehdä päätöstä laskeutumispaikasta ;)
 

Liitteet

  • 212121.jpg
    212121.jpg
    434.1 KB · Luettu: 56
  • 202020.jpg
    202020.jpg
    449.6 KB · Luettu: 55
  • 191919.jpg
    191919.jpg
    407.8 KB · Luettu: 56
Back
Top