Ukrainan konflikti/sota

Yritin niputtaa Oryxin tietoja vastaamaan Kiev Independentin melko laajaa ja epäsotilaallista termistöä. Tietenkin puolustajan luvuissa on taistelutahtoa herättäviä arvioita, mutta Venäjän tappiot ovat yllättävän suuret. Esimerkiksi alla olevat ihmetyttävät:

7x 2K22M1 Tunguska IT-vaunu ( kappalehinta 10 miljoonaa) tuhottu samaan peltoon
2x TOR-M2 IT-vaunu (kappalehinta 25 meur)
2x Pantsir-S1 ilmantorjuntajärjestelmä (15 meur)
1x R-330BMV elso-vaunu. hinta tuntematon, tullut käyttöön 2020

Hinta-arviot wikistä ja Janesilta.

Katso liite: 57797
Eikö polttoainetta kuljeteta enään ollenkaan kun tuo lukumäärä(60) on pysynyt samana päivästä toiseen ?
 
  • Tykkää
Reactions: PSS
Miksi mies, joka taistelee näkemyksensä mukaan maansa selviytymisen puolesta välittäisi pikkuasioista kuten jostain ammustavarastosta? Oli raportti totta tai ei. Se on normaalia sotaa.

Lueppa esimerkiksi vaikka Wikipedia-artikkeli Falklandin sodan kehityskulusta: kuinka yhden laivan pommittaminen johti toisen laivan upottamiseen ja lopulta meni General Belgrado tuhannen miehen kera. Sodan alkutilanteessa britit tuskin olisivat vielä tuota torpedointia tehneet.

Eli kyse ei ole yhdestä ammusvarastosta, vaan siitä kehityksestä, että ballistisilla tuhotaan aina vain isompia kohteita ja syvemmällä vastustajan maaperällä. (Ukrainan Totshka-ohjukset toki kantavat vain vajaa 200km). Jos kyseinen on totta, niin tuon jälkeen Putin voi uskoa, että lisää voi olla tulossa ja vielä pahemmilta seurauksilla. Se voi laskea pidäkkeitä ja niin homma sitten voi eskaloitua.
 
Natoon voi hakea tai pyydettäessä liittyä suoraan täysjäseneksi.



Article 10​


The Parties may, by unanimous agreement, invite any other European State in a position to further the principles of this Treaty and to contribute to the security of the North Atlantic area to accede to this Treaty. Any State so invited may become a Party to the Treaty by depositing its instrument of accession with the Government of the United States of America. The Government of the United States of America will inform each of the Parties of the deposit of each such instrument of accession.


10 artiklan tarkoitus on estää ulkopuolista tahoa estämästä itsenäistä valtiota liittymään sotilasliittoon esimerkiksi painostamalla hakemusprosessin aikana.

Yllättävää että tästä ei ole mediassa keskusteltu. Artiklat ovat olleet julkisia 70 vuotta
 
Putinin näkökulmasta se on selvä eskalaatio jos ballistiset lentävät Venäjän puolelle. Voidaan toki miettiä voiko se eskalaatio edelleen jotenkin edetä aste asteelta ja millä tavoin.

Itse pidän tuota hokemaa lapsellisena, että "ydinaseet on jo käsitelty tässä ketjussa". Ikään kuin ydinaseet olisivat jokin niin pelottava entiteetti, että ne ovat täysin tabu, jonka mainitseminenkin on vaarallista, tai sitten toisaalta jokin satuolento, jota kunnon "ateisti" ei saa ottaa edes huomioon.

Ydinase on yksi käsite ja asejärjestelmä muiden joukossa, joista monista tässä ketjussa on jo puhuttu. Ydinaseiden teoreettinen käyttömahdollisuus liittyy eskalaation mahdollisuuteen tilanteessa, joka on kehittynyt olennaisesti erilaiseksi nykytilanteesta. Valitettavasti kukaan tässä ketjussa ei ole niin viisas, että pystyisi antamaan aukottoman selvityksen miksi näiden aseiden käyttö olisi kaikissa mahdollisissa kehityskuluissa mahdotonta.

Ydinsodan todennäköisyys ei ole edes syvän rauhan aikana 0. Täytyy olla aika puusilmä, jos väittää, etteivät nämä asejärjestelmät voisi missään tapauksessa liittyä Ukrainan sodan mahdollisen eskalaation kehityskulkuihin.

Itse en pidä ydinaseiden käyttöä tässä sodassa todennäköisenä, mutta eri asia sitten jos se eskaloituu laajemmaksi. Ottaen kuitenkin huomioon keskustelun yleisen tason ja sisällön, niin en ymmärrä tätä purismia, että "ydinaseista puhuminen kuuluu omaan ketjuunsa, tai iltavapaisiin, tai UFO-ketjuun jne." Aivan perusteetonta kiihkoilua. Moni muukin trivia on tässä ketjussa jatkuvasti tapetilla.
Näitä taktisia ballistisia ohjuksia on lentänyt tämän sodan aikana Venäjän puolelle jo aiemminkin.

Minä en pidä mitään ydinaseita minään "tabuna, satuolentona" yms jota ei voi ollenkaan ottaa huomioon - kyllä minä ne tiedostan, vaan se ei tarkoita että paasaan täällä miten Putin rupeaa ydinpommittamaan Ukrainan takia. Se on hyvin perusteellisestikin käyty läpi tässä ketjussa että miksi niiden käyttö tässä Ukrainan tilanteessa ei näiltä näkyvin ole tekijänä: selaamalla taakse löytyy sitä vaikka kuinka - siitä vaan lukemaan jos kiinnostaa.


Sitä minä en väitä, etteikö ydinase voisi - epätodennäköisesti; mikäli tilanne nyt jotenkin ihmeellisesti muutuisi - olla mukana, mutta se ei nyt edusta todellista kuvaa. Edelleen: näitä taktisia ballistisia ohjuksia on se muutama ammuttu Venäjän puolelle rajaa sotilaskohteisiin jo aiemmin - sen on Venäjäkin tiedostanut. Vaan eipä niiden johdosta ole seurannut eskalaatiota, että siitä nyt on ihan turha jankata että tästä alkaa sitten uusi eskalaatio. :coffee:
 
Putinilla on ollut alusta asti pakkomielle Neuvostoliiton alueiden yhdistämisestä ja aivan minimissään Venäjän, Ukrainan ja Valko-Venäjän yhdistämisestä yhdeksi maaksi. Hän ei näe, ettei hänellä ole resursseja siihen.
Tämä riippuu siitä, kuinka pitkä suunnitelma on. Ukrainan osalta suunnitelma etenee venäläisnäkökulmasta ihan ok. Dnepr on saavutettu parissa viikossa ja teatterineuvottelutkin on jo käynnistetty. Tuhannet kaatuneet eivät kiinnosta tarpeeksi ja patarautaa saa aina lisää näyttämään hyvältä paraateissa sekä demoissa ydinaseviitan alla.

Asenteeni on varsin pessimistinen, mutta viittaan edelliseen viestiini, jossa mainitsin rationalisen toiminnan olevan erilaista Venäjällä. Kun ihmisarvolla ei ole mitään väliä, on tavoitteetkin loogisempia resurssipulasta huolimatta. Venäjää ei uhkaa mikään taho sotilaallisesti, joten se voi aina palata rauhassa koloonsa nuolemaan haavojaan pitäen rajusti kiinni saavutetuista raunioista ja tämä on se palkinto, mikä lopulta riittää.
 
Tuohan on harvojen ja valittujen etuoikeus . Suomi saa parhaan kaluston ja riittävät ilma ja panssariohjukset . Mitä muuta olette vailla . Ei tarvitse Naton operaatioissa Suomalaisten verta vuodattaa. Ryssän on turha tänne yrittää jos meillä on parhaat hävittäjät ja ohjukset
Wikipediasta:
Major non-NATO ally (MNNA) is a designation given by the United States government to close allies that have strategic working relationships with the US Armed Forces but are not members of the North Atlantic Treaty Organization (NATO). While the status does not automatically include a mutual defense pact with the United States, it still confers a variety of military and financial advantages that otherwise are not obtainable by non-NATO countries.
Ei ole turvatakuita tuolla. Eli Venäjä voi tulla kuten Ukrainaan, jos katsoo sen hyväksi ideaksi. Muut maat sitten laittelevat sanktioita ja toimittavat kertasinkoja ja vähän javelineja. Samoin jos Putin tai joku seuraajista katsoo, että nyt on sopiva paikka taktisen käytölle, kun Nato alkaa hieman liikaa kukkoilemaan, ei ole pelkoa vastaiskusta jos sen tekee johonkin Suomen kaupungeista. Tämä palvelee myös strategisia etuja, koska tekee vaikkapa etelärannikon valtaamisesta helpomman.

Ruotsissa ilmeisesti uskovat, että turvatakuut on jo (Biden sanoi jotain sen suuntaista muutama vuosi sitten varapresidenttinä ollessaan), ja lisäksi Suomi on puskurina, joten eivät ole niin huolissaan. Eiväthän ole edes Venäjän rajanaapuri. Kepun - joka siis aikoo tarkastella Nato-jäsenyyttä kesäkuussa iltamissaan - mukaan Ruotsi ei ole hakemassa Nato-jäsenyyttä. YYA-henkiselle Kepulle ja sen iäkkäälle kannattajakunnalle Nato-jäsenyys on aina ollut vieras ajatus, ja siellä pohditaankin enemmän idänkaupan palauttamista ja itäturistien houkuttelemista, joten pian varmaan tuleekin jälleen ehdotus lisätä venäjänkielen opetusta kouluissa.

Eipä tuo MNNA-status Suomen tapauksessa tekisi mitään muutosta, kun koneita ja aseita on saatu ilmankin, eli kuulostaa sanahelinältä, joka saattaisi olla jopa Niinistön yritys johtaa Nato-toiveet sivuraiteelle, jos hän itse Nato-jäsenyyttä vastustaa, kuten vähän vaikuttaisi. Tuon statuksen listassa on iso joukko maita, Tunisia jne. Vaikka siellä on myös Australia, joka ei ole Nato-jäsen, Australia on mm. Five Eyes -jäsen ja monessa suhteessa tiiviimpi USA:n liittolainen kuin moni Nato-maa.

Nato-jäsenyydessä olennainen juttu on artikla 5 ja turvatakuut, ja se että Venäjä tietää, että jos se aloittaa sotaoperaatiot yhtäkin jäsenmaata kohtaan, se saa koko Naton ja sen ydinasearsenaalin vastustajakseen. Nato-jäsenyydellä Suomi on puolustettu ydinasein, ilman jäsenyyttä ei ole. Mikäli laaja ydinsota syttyisi, Suomen kuulumattomuus Natoon ei sitä ydiniskuilta (saati ydintalvelta) pelastaisi, koska maalitettuina lienee on valtaosa 100k asukasluvun suuruisista kaupungeista maailmassa (joita oli 4000 vuonna 2015 - ja muistelen että siinä vanhassa, mahdollisesti varmistamattomassa, jenkkien kohdelistassa oli Suomenkin kaupunkeja, joten Venäjän listassa varmasti on ainakin Mikkelin kokoluokasta lähtien), ja varsinkin Euroopassa. Ja Venäjä katsoo Suomen Naton liittolaiseksi - paitsi että tänne hyökkäämisellä ei ole suurempia seurauksia kuin pakotteet.

Edit: lisäsin ed. kappaleeseen väliin suluissa olevan
 
Viimeksi muokattu:
Se mikä on meidän mielestä hulluutta, on ihan järkeenkäypää Venäjällä. Selittäjät eivät ymmärrä ja se näkyy sitten epäuskona, panikointina ja rationaalisten selitysten etsimisenä ("Putin on hullu!" jne).

Parasta olisi tässä tilanteessa kuunnella Mika Aaltolan kaltaisia todellisia ymmärtäjiä.
Nimenomaan se loogisuus hänestä tekeekin hullun minun mielessäni. Ei minua ainakaan ikinä ole pelottanut typerät hullut, vaan ne älykkäät, jotka pystyvät hirmutekoihin.
 
Vähemmän Putin vaikuttas miltään seinähullulta, joka vaan tekee omia psykoottisia päätöksiään, vaan vaikuttaisi että on vuosien varrella alkanut uskomaan omaa propagandaansa, ja tämä Ukrainan sota oli täydellinen virhearvio hänen osalta.
Nyt sitten reagoi tuohon epäonnistumiseen hyvin Putinimaisella tavalla.
Heitän Putinin henkiseen ja fyysiseen terveyteen liittyvään keskusteluun pari omaa ajatusta.
Täällähän on todettu jo moneen kertaan, että venäläisten mielestä Venäjällä täytyy olla vahva johtaja. Heikkouden näyttäminen johtaa vallan menettämiseen. Jotenkin tuntuu että Putinin terveyden kyseenalaistaminen saattaisi olla jonkin sortin informaatio-operaatio, jolla Putinin vallasta luopumista yritetään nopeuttaa.
Ehkä Putin onkin oikeasti vain vanha vallanhimoinen kusipää, joka on erehtynyt luulemaan Venäjän olevan yhä suurvalta, joka voi tehdä mitä huvittaa.
 

En tiedä onko tämä ollut täällä. Venäjäksi pitkä teksti FSB analyytikolta, Chromen translatella ainakin toimii.

Pari valittua kohtaa:

1) I do not rule out that then we will be drawn into a real international conflict, like Hitler in 1939. And then our Z will be compared to us with a swastika.

2) I do not believe that VV Putin will press the red button to destroy the whole world.
Firstly, there is more than one person making a decision, at least someone will jump off. And there are a lot of people there - there is no "one-man red button".
Secondly, there are some doubts that everything is functioning successfully there.

Oli mielenkiintoista luettavaa.

Käänsin koko tekstin suomeksi, siinä oli monta mielenkiintoista seikkaa.

"FSB:n analyytikon arvio Venäjän näkymistä

Sanon heti rehellisesti: en melkein nukkunut kaikkina näinä päivinä, melkein koko ajan töissä, pääni kelluu hieman, kuin sumussa. Ja ylityöstä saan joskus jo tiloja, ikään kuin tämä kaikki ei olisi todellista.

En osaa sanoa, mikä johdossa olevia ohjasi päätettäessä operaatiosta, mutta nyt he järjestelmällisesti usuttavat kaikki koirat meidän kimppuun. Meitä moititaan analytiikasta - tämä on minun työtäni, joten selitän mikä on vialla.

Ollakseni rehellinen, Pandoran lippas on auki - todellinen globaali kauhu alkaa kesään mennessä - globaali nälänhätä on väistämätön (Venäjä ja Ukraina olivat tärkeimmät viljan toimittajat maailmassa, tämän vuoden sato on pienempi ja logistiset ongelmat tuovat mukanaan katastrofi huippupisteeseen).

Viime aikoina meitä on yhä enemmän painostettu räätälöimään raportteja johdon vaatimusten mukaisiksi - kosketin kerran tätä aihetta. Kaikki nämä poliittiset konsultit, poliitikot ja heidän seuransa, vaikutusryhmät - kaikki tämä loi kaaosta. Vahvasti.

Mikä tärkeintä, kukaan ei tiennyt, että sellainen sota tulee olemaan, he piilottivat sen kaikilta. Ja tässä sinulle esimerkki: sinua pyydetään (ehdollisesti) laskemaan ihmisoikeuksien suojelun mahdollisuus erilaisissa olosuhteissa, mukaan lukien meteoriittien hyökkäykset vankiloihin. Määrität meteoriiteista, he kertovat sinulle - näin on, jälleenvakuutus laskelmia varten, mitään tällaista ei tapahdu. Ymmärrät, että raportti on vain esittelyä varten, mutta sinun on kirjoitettava voittajatyyliin, jotta ei tule kysymyksiä, he sanovat, miksi sinulla on niin paljon ongelmia, oletko todella työskennellyt huonosti. Yleensä kirjoitetaan raporttia, että kun meteoriitti putoaa, meillä on kaikki tarvittava seurausten poistamiseksi, olemme mahtavia, kaikki on hyvin. Ja keskityt tehtäviin, jotka ovat todellisia - meillä ei kuitenkaan ole tarpeeksi voimaa. Ja sitten yhtäkkiä he todella heittävät meteoriitteja ja odottavat, että kaikki on analytiikkasi mukaan, joka kirjoitettiin puskutraktorista.

Siksi meillä on yhteensä piz_ets - en edes halua valita toista sanaa. Pakotteilta ei ole suojaa samasta syystä: no, on täysin mahdollista, että Nabiullina ommellaan huolimattomuudesta (pikemminkin hänen tiiminsä vaihtajat), mutta mistä he ovat syyllisiä? Kukaan ei tiennyt tällaisen sodan olevan, joten kukaan ei valmistautunut sellaisiin sanktioihin. Tämä on salassapidon kääntöpuoli: koska kenellekään ei kerrottu, kuka sitten voisi laskea, mistä kukaan ei kertonut?

Kadyrov on tulossa hulluksi. Ja konflikti melkein alkoi meistä: ehkä jopa ukrainalaiset levittelivät väärää tietoa, että juuri me luovutimme Kadyrovin erikoisjoukkojen reitit operaation ensimmäisinä päivinä. Heidät petettiin siellä marssilla hirveällä tavalla, he eivät olleet vielä alkaneet taistella, mutta ne vain revittiin palasiksi paikoin. Ja mennään: FSB vuoti reitit ukrainalaisille. Minulla ei ole tällaista tietoa, jätän 1-2% luotettavuudelle (sekään ei ole poissuljettavissa).

Salmasota epäonnistui. Tehtävää on yksinkertaisesti mahdotonta suorittaa nyt: jos Zelensky ja viranomaiset vangittaisiin ensimmäisen 1-3 päivän aikana, he takavarikoivat kaikki Kiovan keskeiset rakennukset, he antoivat heille käskyn antautua - kyllä, vastarinta laantuisi minimiarvot. Teoriassa. Mutta mitä seuraavaksi? Jopa tässä ihanteellisessa vaihtoehdossa oli ratkaisematon ongelma: kenen kanssa neuvotella? Jos me puramme Zelenskyn, kenen kanssa meidän pitäisi tehdä sopimuksia? Jos Zelenskyn kanssa, niin sen purkamisen jälkeen nämä paperit eivät ole minkään arvoisia. Opposition Platform for Life kieltäytyi yhteistyöstä: Medvedchuk on pelkuri, hän pakeni. Siellä on toinen johtaja - Boyko, mutta hän kieltäytyy työskentelemästä kanssamme - edes hänen omat ihmiset eivät ymmärrä häntä. He halusivat palauttaa Tsarevin, joten jopa venäläismieliset kääntyivät häntä vastaan. Palauttaako Janukovitshin? Mutta miten? Jos sanomme että sitä on mahdotonta miehittää, silloin kaikki viranomaisistamme tapetaan siellä 10 minuutissa, kun lähdemme. Miehittää? Mistä saamme niin paljon ihmisiä? Komentajan toimistot, sotilaspoliisi, vastatiedustelu, turvallisuus – vaikka paikallisten vastarintaa olisi vähän, tarvitsemme 500 tuhatta tai enemmänkin. Ilman syöttöjärjestelmää. Ja on sääntö, että peittämällä huonon johtamisen laadun määrällä vain pilaat kaiken. Ja tämä, toistan, olisi ihanteellinen vaihtoehto, jota ei ole olemassa.

Mitä nyt? Emme voi ilmoittaa mobilisaatiota kahdesta syystä:

1) Laajamittainen mobilisaatio heikentää tilannetta maan sisällä: poliittista, taloudellista, sosiaalista.

2) Logistiikkamme on jo tänään ylikuormitettu. Ajamme monta kertaa suuremman joukon, ja mitä saamme? Ukraina on alueella mitattuna iso maa. Ja nyt vihan taso meitä kohtaan kulkee katon läpi. Tiemme eivät yksinkertaisesti kestä tällaisia asuntovaunuja - kaikki pysähtyy. Emmekä onnistu saamaan sitä ulos - kaaoksen takia.

Ja nämä kaksi syytä putoavat samaan aikaan, vaikka yksikin riittää katkaisemaan kaiken.

Tappiot: En tiedä kuinka monta niitä on. Kukaan ei tiedä. Kaksi ensimmäistä päivää oli vielä hallinnassa, nyt kukaan ei tiedä mitä siellä tapahtuu. Voit menettää suuria yksiköitä viestinnässä. Ne voidaan löytää tai ne voivat hajota hyökkäyksen vuoksi. Ja siellä komentajatkaan eivät ehkä tiedä kuinka moni heistä juoksee jossain lähellä, kuinka moni kuoli, kuinka moni on vankeudessa. Kuolleiden määrä on varmasti tuhansia. Ehkä 10 tuhatta, ehkä 5 tai ehkä vain 2. Edes päämajassa he eivät tiedä varmasti. Mutta sen pitäisi olla lähempänä kymmentä. Ja nyt emme laske LDNR-joukkoja - heillä on oma kirjanpito.

Nyt, vaikka Zelensky tapetaan, vangittaisiin, mikään ei muutu. Tšetšeniassa on viha meitä kohtaan. Ja nyt jopa ne, jotka olivat uskollisia meille, vastustavat. Koska se oli suunniteltu ylhäältä, koska meille kerrottiin, että sellaista vaihtoehtoa ei olisi, ellei meidän kimppuumme hyökätä. Koska he selittivät, että oli välttämätöntä luoda uskottavin uhka, jotta voidaan sopia rauhanomaisesti oikeista ehdoista. Koska valmistelimme alun perin Ukrainan sisällä protesteja Zelenskiä vastaan. Pois lukien suora pääsymme. Tunkeutumiset, yksinkertaisesti sanottuna.

Lisäksi siviilien menetykset kasvavat eksponentiaalisesti - ja myös vastustus meitä kohtaan vain lisääntyy. He yrittivät jo päästä kaupunkeihin jalkaväen kanssa - kahdestakymmenestä laskeutumisryhmästä vain yhdellä oli ehdollinen menestys. Muista hyökkäys Mosuliin - loppujen lopuksi tämä on sääntö, se oli sama kaikille maille, ei mitään uutta.
Pysyä piirityksen alaisena? Samassa Euroopassa viime vuosikymmenien sotilaallisista konflikteista saatujen kokemusten mukaan (Serbia on täällä suurin koekenttä) kaupungit voivat olla piirityksen alla vuosia ja jopa toimia. Humanitaarisia saattueita Euroopasta sinne - ajan kysymys.

Meillä on ehdollinen määräaika kesäkuulle. Ehdollinen - koska kesäkuussa meillä ei ole enää taloutta, mitään ei jää jäljelle. Pääsääntöisesti ensi viikolla tapahtuu käännekohta yhdellä puolella, yksinkertaisesti siksi, että tilanne ei voi olla niin ylikuormitettu. Analytiikkaa ei ole - kaaosta on mahdotonta laskea, täällä kukaan ei voi sanoa mitään varmaa. Toimi intuitiivisesti ja jopa tunteiden mukaan – mutta tämä ei ole pokeri sinulle. Korot nousevat siinä toivossa, että yhtäkkiä jokin vaihtoehto iskee läpi. Ongelmana on, että mekin voimme nyt laskea väärin ja menettää kaiken yhdellä liikkeellä.

Yleisesti ottaen maalla ei ole ulospääsyä. On vain niin, että mahdolliselle voitolle ei ole vaihtoehtoa, ja tappio on kaikki kaikessa, purjehdittu ollenkaan. He toistivat 100% viime vuosisadan alun, kun he päättivät potkia heikkoa Japania ja saada nopean voiton, sitten kävi ilmi, että armeija oli vaikeuksissa. sitten he aloittivat sodan katkeraan loppuun asti, sitten he alkoivat ottaa bolshevikit "uudelleenkasvattaviksi" armeijaan - he olivat loppujen lopuksi syrjäytyneitä, jotka eivät kiinnosta ketään massasta. Ja sitten bolshevikit, joita kukaan ei oikeastaan tuntenut, poimivat sodanvastaisia iskulauseita ja se alkoi näin...

Ammattilaisista: teimme kaiken niin, ettei edes aavistus "rangaistuslaatikoiden" joukkolähetyksestä etulinjaan mennyt. Lähettäkää sinne tuomittuja ja "sosiaalisesti epäluotettavia" poliittisia vankeja (jotta he eivät sotkeutuisi veden kanssa maan sisällä) - armeijan moraali menee yksinkertaisesti negatiiviseksi. Ja vihollinen on motivoitunut, hirveän motivoitunut. Hän osaa taistella, siellä on tarpeeksi keskitason komentajia. On aseita. Heillä on tuki. Luomme yksinkertaisesti ennakkotapauksen ihmisten menetykseen maailmassa. Ja siinä kaikki.

Mitä pelkäämme eniten: huipulla he toimivat sen säännön mukaan, että vanha ongelma limitetään uuteen ongelmaan. Suurelta osin tästä syystä vuoden 2014 Donbass alkoi - oli tarpeen kääntää länsimaisten huomio pois Venäjän kevään aiheesta Krimillä, joten Donbassin kriisin olisi ilmeisesti pitänyt kiinnittää kaikki huomio itseensä ja tulla aiheeksi. neuvotteluista. Mutta oli vielä suurempiakin ongelmia. Sitten he päättivät työntää Erdoganin 4 South Streamin putkeen ja saapuivat Syyriaan - tämä tapahtui sen jälkeen, kun Soleimani antoi tarkoituksella vääriä tietoja ratkaistakseen ongelmansa. Seurauksena on, että Krimin ongelmaa ei voitu sulkea, myös Donbassissa on ongelmia, South Stream on kutistunut 2 putkeen ja Syyria on ripustettu toiseen päänsäryyn (jos menemme ulos, he tuhoavat Assadin, mikä saa meidät näyttämään idiooteilta, mutta on myös vaikeaa ja hyödytöntä istua).

En tiedä kuka keksi "Ukrainan Blitzkriegin". Jos meille annettaisiin todellista panosta, osoittaisimme ainakin, että alkuperäinen suunnitelma on kiistanalainen ja että siinä on paljon tarkistettavaa. Paljon asioita. Nyt jouduimme paskaan jossain kaulaan asti. Eikä ole selvää, mitä tehdä. "Denatsifikaatio" ja "demilitarisointi" eivät ole analyyttisiä luokkia, koska niillä ei ole selkeästi määriteltyjä parametreja, joiden avulla voitaisiin määrittää tehtävän suorittamisen tai suorittamatta jättämisen taso.

Nyt jää nähtäväksi, että joku vitun neuvonantaja saa huipputason aloittamaan konfliktin Euroopan kanssa vaatien joidenkin pakotteiden lieventämistä. Tai vähennä tai sota. Entä jos he kieltäytyvät? Nyt en sulje pois sitä, että silloin meidät vedetään todelliseen kansainväliseen konfliktiin, kuten Hitler vuonna 1939. Ja sitten meidän Z-kirjaimemme verrataan meihin hakaristi.

Onko paikallisen ydiniskun mahdollisuus? Joo. Ei sotilaallisiin tarkoituksiin (se ei anna mitään - tämä on puolustuksen läpimurtoase), mutta tarkoituksena on pelotella muita. Samaan aikaan maaperää valmistellaan kääntämään kaiken Ukrainan puoleen - Naryshkin ja hänen SVR:nsä kaivavat nyt maata todistaakseen, että he loivat sinne salaa ydinaseita. Vittu, nyt he iskevät siihen, mitä olemme pitkään tutkineet ja purkaneet luihin asti: et voi vetää todisteita tänne polvellesi, ja asiantuntijoiden ja uraanin läsnäolo (Ukrainassa on paljon köyhdytettyä isotooppia 23:cool: - tämä ei ole mitään. Siellä tuotantosykli on sellainen, että et voi tehdä sitä huomaamattomasti . Et voi edes tehdä "likaista" pommia huomaamattomasti, muuten heidän vanhat ydinvoimalaitoksensa voivat tuottaa aselaatuista plutoniumia (laitokset, kuten REB-1000, tuottavat sitä minimaalisissa määrin reaktion "sivutuotteena") - Joten amerikkalaiset ottivat sinne sellaisen valvonnan IAEA:n mukana, että on typerää imeä aihetta.

Tiedätkö mitä tapahtuu viikon kuluttua? No, jopa kahden jälkeen. Nyt se peittää meidät niin paljon, että alamme kaipaamaan nälkäistä 90-lukua. Huutokaupan päätyttyä Nabiullina näytti ottavan normaaleja toimenpiteitä - mutta tämä kaikki on kuin tukkiisi reiän patoon sormella. Se murtuu silti ja vieläkin vahvemmin. Mitään ei päätetä 3, 5 tai 10 päivässä.

Kadyrov lyö kavionsa syystä - heillä on siellä omat seikkailunsa. Hän loi itselleen kuvan vaikutusvaltaisimmista ja voittamattomimmista. Ja jos se kerran putoaa, sen omat ihmiset kaatavat. Hän ei enää ole voittajan teipin omistaja.

Menemme pidemmälle. Syyria. "Kaverit kestävät, kaikki päättyy Ukrainaan - ja siellä Syyriassa me vahvistamme jälleen kaikkea asemissa." Ja nyt he voivat milloin tahansa odottaa siellä, että kontingentin resurssit loppuvat - ja sellainen kuumuus alkaa... Turkki tukkii salmet - kuljettaa sinne tarvikkeita lentokoneilla, se on kuin uunin lämmittämistä rahalla.

Huomaa, että tämä kaikki tapahtuu samaan aikaan, meillä ei ole edes aikaa koota kaikkea yhteen kasaan. Meillä on tilanne, kuten Saksassa 43-44. Heti alussa. Joskus olen jo hukassa tästä ylityöstä, joskus tuntuu, että kaikki oli unta ja se oli unta, että kaikki on niin kuin ennen.

Vankiloissa se on muuten pahempaa. Nyt mutterit alkavat kiristää niin että veriseen ichoriin asti. Joka puolella. Ollakseni rehellinen, puhtaasti teknisesti tämä on ainoa mahdollisuus säilyttää tilanne - olemme jo täydellisen mobilisoinnin tilassa. Mutta tällaisessa järjestelmässä ei voi pysyä pitkään, ja meillä on epäselvyyttä ajoituksen kanssa, ja se vain pahenee toistaiseksi. Mobilisoinnista johtaminen menee aina harhaan. Kyllä, ja kuvittele: voit juosta sata metriä nappaamassa, mutta on huono mennä maratonin matkalle ja nyökätä kaikella voimalla. Tässä ollaan, kun Ukrainan kysymys ryntäsi sata metriä, ja mahtuu maastojuoksumaratoniin.

Ja sen sanoin hyvin, hyvin lyhyesti siitä, mitä tapahtuu.

Kyynisistä lisään vain, että en usko VV Putinin painavan punaista nappia tuhotakseen koko maailman.

Ensinnäkin päätöksen tekee useampi kuin yksi henkilö, ainakin joku hyppää pois. Ja siellä on paljon ihmisiä - ei ole "yhden miehen punaista nappia".

Toiseksi on epäilyksiä, että kaikki toimii siellä onnistuneesti. Kokemus osoittaa, että mitä suurempi läpinäkyvyys ja valvonta, sitä helpompi on havaita puutteet. Ja missä ei ole selvää, kuka ja miten valvoo, mutta aina bravuuriraportteja - siellä on aina kaikki pielessä. En ole varma, toimiiko punainen painikejärjestelmä ilmoitetulla tavalla. Lisäksi plutoniumpanos on vaihdettava 10 vuoden välein.

Kolmanneksi, ja tämä on kaikkein ilkein ja surullisin asia, en henkilökohtaisesti usko sellaisen henkilön valmiuteen uhrata itseään, joka ei anna liittoneuvoston jäsenten, vaan lähimpien edustajiensa ja ministeriensä lähestyä itseään. Koronaviruksen tai hyökkäyksen pelossa sillä ei ole väliä. Jos pelkäät päästää luotetuimmat ihmiset lähellesi, niin kuinka uskallat tuhota itsesi ja läheisesi, mukaan lukien?

Jos jotain - kysy, mutta en voi vastata moneen päivään. Olemme kiire-tilassa ja tehtäviä tulee koko ajan lisää."
 
Näitä taktisia ballistisia ohjuksia on lentänyt tämän sodan aikana Venäjän puolelle jo aiemminkin.

Minä en pidä mitään ydinaseita minään "tabuna, satuolentona" yms jota ei voi ollenkaan ottaa huomioon - kyllä minä ne tiedostan, vaan se ei tarkoita että paasaan täällä miten Putin rupeaa ydinpommittamaan Ukrainan takia. Se on hyvin perusteellisestikin käyty läpi tässä ketjussa että miksi niiden käyttö tässä Ukrainan tilanteessa ei näiltä näkyvin ole tekijänä: selaamalla taakse löytyy sitä vaikka kuinka - siitä vaan lukemaan jos kiinnostaa.


Sitä minä en väitä, etteikö ydinase voisi - epätodennäköisesti; mikäli tilanne nyt jotenkin ihmeellisesti muutuisi - olla mukana, mutta se ei nyt edusta todellista kuvaa. Edelleen: näitä taktisia ballistisia ohjuksia on se muutama ammuttu Venäjän puolelle rajaa sotilaskohteisiin jo aiemmin - sen on Venäjäkin tiedostanut. Vaan eipä niiden johdosta ole seurannut eskalaatiota, että siitä nyt on ihan turha jankata että tästä alkaa sitten uusi eskalaatio. :coffee:
Eipä tuohon oikein muuta. :salut: Näitä puikkoja on se jokunen niistä mitä Ukrainalta löytyy isketty rajan kupeeseen Venäjälle eikä siitä eskalaatiota ole seurannut, vaikka täällä joku nyt kovasti jo intoilee muuta. Täällä nyt joillakin on nämä ydinaseet nousee jatkuvasti mieleen - muutama päivä sitten tästä tuli jauhamista useamman sivun verran ja modetkin joutivat tilannetta rauhoittamaan.

*Onko se teoriassa mahdollista että Ukrainan tilanne voisi kehittyä siihen suuntaan että joku ydinase olisi tekijänä* - joo: mutta jos siihen menee niin se ei todellakaan ole näistä Ukrainan puikoista. :cautious:
 
Tämä ei pidä paikkaansa, vaan käy niinkuin Fukushimassa. Sauvojen jäähdyttäminen kestäisi viikkoja -> ne ylikuumenevat ja sulavat. Jos reaktorissa on vielä vettä, mutta se ei kierrä, kuumat sauvat hajottavat jäljellä olevan veden vedyksi ja hapeksi, minkä kuumuus räjäyttää. Tämä voi räjäyttää reaktorirakennuksen tuusan nuuskaksi. Fukushimassa tapahtui kolme tällaista vetyräjähdystä. Ei ole ydinräjähdys, mutta säteilevää materiaalia vapautuu ympäristöön. Jos vesi on kokonaan pois reaktorista, polttoaine sulaa rakennuksen läpi maaperään ja voi räjähtää joutuessaan kosketuksiin siinä olevan veden kanssa.
Itseasiassa, voi kestää useampia kuukausia, jopa yli vuoden saada polttoaine stabiloitua, ennen poistoa vesialtaasta. Käytetty fissiopolttoaine tuottaa lämpöä reaktorin ulkopuolelle välivarastoitunakin pitkiä aikoja ja tarvitsee vesihauteen. Nämä pieneen tilaan varastoidut käytetyt reaktorisauvat olivat Fukushiman suurin ongelma, koska järistys halkaisi vesialtaat, johon oli varastoitu noin kymmenen reaktorin polttoaineet. Kuivuessaan näistä alkoi paljastua todellinen ongelma, joka jatkui vuosia, liekö edes vielä loppunut...
 
#pienipalarakkautta

Fazer pitää kiinni leipomotoiminnastaan Venäjällä – vetoaa humanitäärisiin ongelmiin​

Fazerin mukaan Venäjän vastasanktiot ja niihin liittyvä toimialakohtainen lainsäädäntö tekevät rakenteelliset ja omistukseen liittyvät muutokset erittäin hankaliksi.


Fazer pitää kiinni Venäjän leipomoistaan, mutta tuomitsee Ukrainan sodan.

Fazer pitää kiinni Venäjän leipomoistaan, mutta tuomitsee Ukrainan sodan. KUVA: EMMI TULOKAS / LEHTIKUVA
Miikka Hujanen

22:52

FAZER kertoo tiedotteessaan pitävänsä kiinni Venäjän leipomotoiminnoistaan. Useat suomalaisyritykset ovat ilmoittaneet vetäytyvänsä Venäjän markkinoilta maan Ukrainassa aloittaman sodan myötä. Myös moni kansainvälinen yritys on tehnyt saman.

Suomalaisyhtiöistä Venäjältä ovat poistuneet esimerkiksi Honkarakenne, Hesburger, Tieto ja SOK.


– Tuomitsemme jyrkästi Ukrainan sodan. Muun yhteiskunnan lisäksi vallitseva tilanne vaatii myös yrityksiltä reagointia. Meiltä on kysytty, mitä aiomme tehdä leipomotoiminnallemme Venäjällä. Tämä on kysymys, johon ei ole helppoa ratkaisua, Fazer ilta kommentoidaan.


Fazerin mukaan joillakin toimialoilla nopeat reaktiot ovat mahdollisia, mutta esimerkiksi elintarvikealaa koskee erityiset velvoitteet.


Leipä on peruselintarvike ja äkillinen valmistuksen lopettaminen aiheuttaisi isoja humanitäärisiä ongelmia siviiliväestölle Pietarissa ja Moskovassa.


Fazer kertoo lopettaneensa kaiken viennin Venäjälle ja keskeyttäneensä investointinsa maahan. Venäjän leipomot toimivat paikallisesti.

Meitä ja yrityksen paikallista johtoa sitoo edelleen velvollisuus noudattaa lainsäädäntöä ja meillä on vastuu henkilöstöstämme. Venäjän vastasanktiot ja niihin liittyvä toimialakohtainen lainsäädäntö tekevät rakenteelliset ja omistukseen liittyvät muutokset erittäin hankaliksi ja meidän täytyy etsiä sen mukaisia ratkaisuja.

 
Vaikka toiminta on konsistenttia aiemmin julkistettujen tavoitteiden kanssa, niin jos tavoitteet ovat alun perinkin täysin epärealistiset, niin eikö se jo osoita jonkinlaista perustavaa laatua olevaa ymmärryksen puutetta ja todellisuudesta irti olemista, ettei kykene näkemään, että tavoitteet eivät ole enää rationaalisia, vaan pakkomielteen ajamia.

Putinilla on ollut alusta asti pakkomielle Neuvostoliiton alueiden yhdistämisestä ja aivan minimissään Venäjän, Ukrainan ja Valko-Venäjän yhdistämisestä yhdeksi maaksi. Hän ei näe, ettei hänellä ole resursseja siihen.
Tuossa saattaa sisäiseen - ikäänkuin suljettuun loogiseen rakennelmaan liittyen - olla vajavaisuuksia, joissa toiminta, vaikkakin loogisesti edeten, johtaa ei-toivottuihin tuloksiin.

En tiedä, olivatko tavoitteet Ukrainan suhteen epärealistisia. Harva kai tälläistä, tällä hetkellä olevaa asiantilaa odotti? Todennäköisimmin, Ukrainan vol2 sodan eteneminen, on Venäjälle yllätys ollut. Joista vähäisimpänä ei ole vaikkapa Euroopan yhtenäisyys historiallisissa pakotteiden laajuudessa.

Tuohon Venäjän laajentuneeseen piiriin; tähän saakka tuo on hyvinkin positiivisella tavalla, Venäjän näkökohdista toteutunut. Mahdollisesti tuo tähän päivään jatkunut onnistunut monitasoinen laajeneminen, myös päätöksiin hyökkäyksestä Ukrainaan on vaikuttanut. Tämä on kuitenkin - mielestäni - vain osa Venäjän valmistelemaa uutta suuruuden aikaa.

Pakkomielle, Venäjän vallan palautukselle tasolla jolla sen kuuluisi olla. Ei ole vain Putiniin sidottu.
 
Jossain kommentissa mainittiin, että reaktorirakennuksesta olisi tulitettu hyökkääjiä. Tavan vatipäitä on ukrainalaisetkin jos käyttävät ydinvoimalaa tuliasemana.
Daily Mail (on muuten hyviä kuvia ukrainalaisista), ehdotti toisaalla että reaktorirakennuksen katolta oli ammuttu pst-ohjuksia hyökkääjää vastaan.
Järkevää.

 
Back
Top