Ukrainan konflikti/sota

Vieläkö täällä jotkut paasaavat miten PV:llä ei ole tarpeeksi rynkkyjä tarpeisiinsa. :LOL:

No selvä homma: teikäläisen pitäisi sitten olla PV:llä vastaamassa asiasta kun tiedät paremmin kuin PV:n väki.
Minun olisi pitänyt olla pääministerinä ohjaamassa valtion rahan käyttöä viimeiset 20 vuotta. Se, että jotkut pv:n reppanat kuvittelevat ettei aseille ole tarvetta sen takia kun niihin ei ole rahaa on typeryyttä. Rahasta ja vain rahasta on kiinni, ettei meillä ole 600 000 sodanajanjoukkoja jo rauhan aikana.

Puolustusvoimat on opetettu vakuuttamaan julkisuuteen, että juuri se rauhan aikana suunniteltu sodan ajan joukko ja sen kalusto riittää uskottavaan puolustukseen. Ilmeisesti osa kantahenkilöstöstäkin on alkanut uskoa tämän "taktisen totuuden" olevan oikeasti totta. Nyt urpot päät pois ämpäristä. Jos suomen armeijalla sattuisi olemaan aseita 500 000 miehen aseistamiseen, niin niistä ei saa vähentää ainuttakaan vain sen takia, että rauhan aikana suunniteltu sodan ajan vahvuus on alle 300 000.

Katsokaa paljonko meillä oli jatkosodassa enimmillään taistelijoita aseissa. N. 550 000 - 600 000. Silloin jos kansakunta joutuu laajan sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi ja taistelee elämästä ja kuolemasta, niin ukkoja ja pyssyjä raavitaan ihan tasan jokaisen laarin pohjalta.

Katsokaa Ukrainaa. Ja miettikää minkälaiseen sotaan meidän pitää varautua saman vihollisen kanssa. Me saatetaan olla jo tänä vuonna sodassa.

Rynkyt suomessa ei ole puolustusvoimia varten koska puolustusvoimat. Rynkyt ovat olemassa puolustusvoimille sitä varten, että suomen kansa voi niillä puolustaa itseään. Puolustusvoimat on suomen valtiota ja kansaa varten. Kansa ja valtio ei ole puolustusvoimia varten.
 
Se loppuu pian Bäckmannilta dosentointi. :salut:


"Yliopistolakia ollaan muuttamassa, jotta dosentin arvonimi voidaan perua"​


Eikö tuota desanttia voitaisi jo laittaa syytteeseen kaikesta Kremlin propagandasta mitä jo vuosia ulostanut kurkustaan?Sääli desantin jalkoja kun joutuvat tuommoista sian ruhoa kannattelemaan.
 
Jostain syystä uutta materiaalia tuhoutuista ryssän kolonnista alkanut tulemaan viimepäivinä enää harvakseltaan. TB2-iskuistakaan ei mitään uusia videoita viikkoon. Jotain tämäkin tapahtumien luonteen muutoksesta ehkä kertoo.
 
Jostain syystä uutta materiaalia tuhoutuista ryssän kolonnista alkanut tulemaan viimepäivinä enää harvakseltaan. TB2-iskuistakaan ei mitään uusia videoita viikkoon. Jotain tämäkin tapahtumista ehkä kertoo.
Veikkaan, että ryssä painaa kaasua huomenna ja sama meno jatkuu. Kamelin selkä katkeaa sitten joskus viikon päästä. Toivottavasti olen väärässä.
 
Jostain syystä uutta materiaalia tuhoutuista ryssän kolonnista alkanut tulemaan viimepäivinä enää harvakseltaan. TB2-iskuistakaan ei mitään uusia videoita viikkoon. Jotain tämäkin tapahtumista ehkä kertoo.
Ilmeisesti Turkkilainen valmistaja on sanonut etteivät laittaisi noita videoita enää TB2-iskuista. Tai sitten ne on loppu.
 
Nyt urpot päät pois ämpäristä. Jos suomen armeijalla sattuisi olemaan aseita 500 000 miehen aseistamiseen, niin niistä ei saa vähentää ainuttakaan vain sen takia, että rauhan aikana suunniteltu sodan ajan vahvuus on alle 300 000.
Samaa mieltä. Nykyinen 280K sodanajan vahvuus tulee koulutettavien ikäryhmien ja koulutuskapasiteetin koosta johtuen. Ei aseiden määrästä. Tässä oli mm puheissa koulutettavien naisten määrän nostaminen. Tyssäsi koulutuskapasiteetin puuttumiseen ja naiset olisivat vähentäneet koulutettavien miesten määrää.
 

Nokian Renkaat jatkaa renkaiden valmistusta Venäjällä – yhtiö kieltäytyy kommentoimasta asiaa​

Nokian Renkaiden osake on menettänyt lähes puolet arvostaan. Parhaillaan yhtiö siirtää renkaita pois varastosta Venäjällä.


Nokian Renkaat on toiminut myös Ukrainassa vuodesta 2006 alkaen. Yhtiöllä on siellä noin 20 työntekijää. Arkistokuva vuodelta 2021.

Nokian Renkaat on toiminut myös Ukrainassa vuodesta 2006 alkaen. Yhtiöllä on siellä noin 20 työntekijää. Arkistokuva vuodelta 2021. KUVA: PÄIVI PIHLAJARINNE / SANOMAN ARKISTO
Sari Rautanen
15:54

Nokian Renkaat jatkaa renkaiden valmistusta Venäjällä. Yhtiö kertoo seuraavansa tarkasti pakotteiden ja vastapakotteiden asettamisia, ja varautuvansa erilaisiin vaihtoehtoisiin kehityskulkuihin.

Nokian Renkaat kertoi tilanteesta tiistaina 8. maaliskuuta verkkosivuillaan. Keskiviikkona yhtiö ilmoitti, ettei se toistaiseksi anna haastatteluja.

-Nokian uutiset-
 
Tällä palstalla on neljä Pyhää asejärjestelmää:
  • Kiinan AK-47 -rynnäkkökivääri
  • T-72M1 -taistelupanssarivaunu
  • D-30 120mm haupitsi
  • 23mm Sergei
Näistä olemme yhden jo menettäneet (T-72). Mikäli kukaan rohkenee hyökätä yhdenkään kolmen jäljellä olevan järjestelmän kimppuun jollain ”järkiargumenteilla”, seuraa siitä välitön ryhmittäytyminen puolustukseen sekä valtava offtopic-rynnäkkö verbaaliset aseet sarjatulella, oli ketju mistä tahansa aiheesta. Näin on aina ollut, ja näin tulee aina oleman.

Paljon on puhuttu Venäjän kunnian loukkaamisesta ja palauttamisesta sodan motivaationa. Mutta mikään ei loukkaa reserviläisen kunniaa yhtä paljon kuin, että joku kehtaa ehdottaa, että joku yllämainituista asejärjestelmistä olisi taisteluteknisesti vanhentunut tahi peräti maanpuolustuksellisesti tarpeeton.

Listalta puuttuu kuningas Musti!
Vähän vakavammin, kuka olisi haukkunut kyseisen kaluston/niitä käyttävät Suomalaiset sa-joukot 2-portaassa täysin vanhentuneiksi jos olisi ollut tiedossa tämä nyt näkemämme Venäläisten kyvykkyys ja kalusto?
T-72 sulatuksen ymmärrän, koska se oli eniten vanhentunut asejärjestelmä suhteessa kalustoon jota vastaan sillä olisi pitänyt toimia ja taas toisaalta 2-portaassa mikäli oletamme tämän ukr.kriisin perusteella että olisi ollut hyvä olla syvää reserviä millä toimia huoltoa ja maahanlaskuja vastaan, se olisi tavallaan ollut ylimitoitettu ja liian raskas/kallis ylläpidettävä/operoitava järjestelmä.
Noh, noita muita ei olekkaan onneksi kokonaan poistettu vielä, joten virheitä olisi vielä mahdollista korvata ilman että se oikeastaan maksaa edes mitään.
ps. onkohan musteja vielä varastoissa?;)
 
Viimeksi muokattu:
Samaa mieltä. Nykyinen 280K sodanajan vahvuus tulee koulutettavien ikäryhmien ja koulutuskapasiteetin koosta johtuen. Ei aseiden määrästä. Tässä oli mm puheissa koulutettavien naisten määrän nostaminen. Tyssäsi koulutuskapasiteetin puuttumiseen ja naiset olisivat vähentäneet koulutettavien miesten määrää.
Koulutuskapasiteettia suurempi ongelma on varusmiesikäluokkien väheneminen ja valikoituminen...
 
Jos Venäjällä on/oli 120 BTG:tä tuolla niin siitä pitää vähentää tämä visuaalisesti todennettu luku:

"

Russia - 967, of which: destroyed: 386, damaged: 13, abandoned: 157, captured: 411"​


Niin onko se 5%? Paremmin tietävät osaa sanoa, kun en ole tarkkaan seurannut noita BTG ajoneuvomääriä.

Vaikuttaa pitävän paikkansa. tarkottaisi noin ~20.000 ajoneuvoa / raskasta asejärjestelmää. Eli 1 ajoneuvo / raskas per 10 sotilasta.

Mietin sunnuntaina olleita uutisia että 100% venäjän varaamasta voimasta on Ukrainassa. Odotin nopeita ongelmia jos reserviä ei ole ja rotaatiota ei toteuteta. Mikään porukka ei taistele etulinjassa tehokkaasti viikkoja putkeen. Twiitin arvio siitä että 10% voimasta on hyökkäävää ja loput reserviä/ tukitoimintoja on loogista ja rotaatio pyörii rintamalla, ei linjojen takana.
 
Voi olla, että 280 000 ei riitä. Esim. millä varustetaan ulkomaalaiset vapaaehtoiset? Voi tulla tarvetta perustaa uusia paikallisyksiköitä, jos sota pitkittyy.
Kyllähän kättäpitempää luulisi Suomesta löytyvän , ja minulle kelpaisi paremman puuttessa vaikka tämmöinen vaikka epäluotettavaksi tätä haukkuivat. Tuo mahtava äänimaailma tulisi taas tutuksi itänaapurille.

 
Minun olisi pitänyt olla pääministerinä ohjaamassa valtion rahan käyttöä viimeiset 20 vuotta. Se, että jotkut pv:n reppanat kuvittelevat ettei aseille ole tarvetta sen takia kun niihin ei ole rahaa on typeryyttä.
Joo, ja sen sijaan olet sohvakenraalina litanioimassa täällä foorumilla netissä. "PV:n reppanat" vielä ja kaikkea - joopa joo - tulipa kerrassaan voimistunutta tekstiä sieltä. :sneaky:
 
Tuo 5% kuulostaa kieltämättä vähän erikoiselta. Ainakin noiden taistelupanssarivaunujen suhteen nuo visuaalisesti varmennetut menetykset ovat jo 13%. Oletuksena, että hyökkäykseen käytettiin 120 BTG:tä ja jokaisessa olisi 10 taistelupanssarivaunua. Ja kaikkea ei ole visuaalisesti varmennettu, niin todellisuus lienee 20-30% välillä? Vai mikä tässä omassa laskentatavassa menee vääriin tai mitä en ota huomioon?
Osa pataljoonan taisteluosastoista on psv-pataljoona pohjaisia, eli niissä on 31 tstpsv. Stetsonista vedettynä 120 BTG= 1410 tstpsv. Menetykset olisi 10-20%.
 

Uutissivusto: Kreml pohtii Ukrainan osien liittämistä Venäjän ja Valko-Venäjän valtioliittoon​

Mukaan on kaavailtu myös Abhasiaa, Etelä-Ossetiaa ja Transnistriaa, kertovat lähteet Oktagon-sivustolle, joka on lakkautetun laatuviikkolehden perillinen.

Presidentti Vladimir Putin johti Venäjän tiede- ja opetusneuvon kokousta etäyhteydellä työhuoneestaan Novo-Ogarjovosta Moskovan kupeesta tiistaina.

Presidentti Vladimir Putin johti Venäjän tiede- ja opetusneuvon kokousta etäyhteydellä työhuoneestaan Novo-Ogarjovosta Moskovan kupeesta tiistaina. KUVA: ALEKSEI NIKOLSKI / ZUMA
Pekka Hakala HS

21:46

VENÄJÄN presidentinhallinto pohtii parhaillaan Venäjän ja Valko-Venäjän välisen valtioliiton vahvistamista ja laajentamista, kertoo venäläinen uutissivusto. Sen mukaan suunnitelmat kuuluvat Ukrainan sotaa säestävään sisäpoliittiseen linjavetoon, josta ei ole vielä tehty päätöksiä.

Asiasta uutisoiva sivusto on Jekaterinburgissa päämajaansa pitävä Oktagon, joka on perustettu vuonna 2017 säännöllisen ilmestymisen lopettaneen laatuviikkolehti Russki Reportjorin raunioille. Oktagon määrittelee itsensä ”maltillisen konservatiiviseksi”.


Sivuston lähteiden mukaan ensi syyskuussa vuorossa olevia 14 alueen paikallisvaaleja aiotaan siirtää Ukrainan ”erikoisoperaation” ja sen mahdollisten seurausten vuoksi. Syyskuun vaaleissa pitäisi valita muun muassa Karjalan tasavaltaan uusi kuvernööri.


ALUEHALLINNOISTA kerättyjen tietojen mukaan Kreml on jo määrännyt kaikki henkilövaihdokset alueella jäädytettäviksi kriisiolojen vuoksi, sivusto kertoo. Jatkosuunnitelmissa on vaihtoehtona aluevaalien yhdistäminen Venäjän ja Valko-Venäjän valtioliitolle perustettavan parlamentin vaaleihin.

Valtioliitolla ei nykyisin ole omaa parlamenttia vaan 36-jäseninen parlamentaarinen yleiskokous, johon molempien maiden parlamentit asettavat edustajansa.


Uuden mallin mukaan valtioliittoon otettaisiin mukaan Donetskin ja Luhanskin ”kansantasavallat”, jotka Venäjän presidentti Vladimir Putin tunnusti itsenäisiksi valtioiksi ennen hyökkäystä Ukrainaan, sekä mahdollisesti muita Ukrainasta irrotettavia ”osavaltioita”. Lisäksi mukaan on kaavailtu Georgiaan kuuluvia mutta Venäjän tunnustamia Etelä-Ossetiaa ja Abhasiaa sekä Moldovasta samaan tapaan kaksikymmentä vuotta sitten irrotettua Transnistriaa, jonka itsenäisyyttä Venäjäkään tosin ei ole tunnustanut.


AJATUS syksyn aluevaalien siirtämisestä voi viitata siihen, että Venäjä ei usko Ukrainan tilanteen pikaiseen ratkeamiseen, tai että Kremlin tarkoituksena on jatkaa aggressiivista ulkopolitiikkansa tavalla tai toisella. Edessä voisi olla esimerkiksi reserviläisten kutsuminen aseisiin.

Toisaalta vaaleja voitaisiin siirtää myös pakotteista seuraavan kansan tyytymättömyyden vuoksi.


”Vaalien järjestäminen yleisen liikekannallepanon oloissa ei ole vallanpitäjien kannalta paras mahdollinen vaihtoehto”, arvioi poliitikko ja politiikantutkija Konstantin Kalatšov Oktagonille. Värikkään poliittisen uransa lisäksi hän toiminut valtapuolue Yhtenäisen Venäjän hallinnossa ja oli mukana valmistelemassa vuoden 2018 presidentinvaaleja.


”Kauppojen hyllyt tyhjenevät koko ajan ja tilanne voi muuttua nopeasti suuntaan jos toiseenkin”, Kalatšov pohtii. ”Rupla heikkenee, hinnat nousevat ja joidenkin tuotteiden myyntiä on jo rajoitettu. Tilanne voisi houkutella joitakin ehdokkaita yleisen linjan vastaisiin kannanottoihin.”


Kalatšovin mukaan vallanpitäjät tuskin pitävät vaaleja tarpeellisina tilanteessa, joissa paikalliset vaatimukset ovat toissijaisia ja kuvernöörien ensisijainen tehtävä on järjestää liikekannallepanoa.


PIETARILAINEN politiikantutkija ja poliittinen konsultti Leonid Davydov puolestaan epäilee Oktagonin haastattelussa, ettei mitään sisäpoliittisia päätöksiä ole tehty.

”Kaikki sisäpoliittisia muutoksia koskeva on toistaiseksi yhtä usvaa”, Davydov sanoo. ”Mitään päätöksiä vaalien siirtämisestä ei ole tehty. Ne, jotka sellaista väittävät, ottavat melkoisen etunojan. Kaikki voimat on keskitetty tämänhetkisen tilanteen ratkaisemiseen.”

-HS-
 
Putinisti itkee omalla foorumilla talouden tuhoa. Aika moni on alkanut ymmärtämään, mihin Venäjä on menossa, mutta useimmat elävät yhä harhoissaan ja kieltäytyvät kuuntelemasta.
Kova rähinä tuolla russiadefence.netissä nyt...

Esim. puolijohteista:

Now putin's only hopes for Russa industrial modernization is mother china ,that supply them with third grade semiconductors of the previous decade , that china use for low end cheap integrated circuits in cars.. i wonder if it will be possible for russia to do by hand mechanical computers.. like
everything started 50 years ago... but that will be truly embarrassing if ever discovered by the western media, if they so desperate to go there.
lol1


Good job Putin.. if china says no thanks ,we don't want sanctions too, then it will a very long bumpy road Russia , the cubanization of the Russian economy.. where everything will be copied from the west and manufactured by hand , just fixing broken spare parts of western tech. lol
Laughing


how behind is russia in locally done high tech? at least 30 years.. being conservative.
Since Russia never ever in history produced its own semiconductors with their own technology, all they did was copy british western computer chip designs Ask germany help to build a low end fab for them but lately it was taiwan the one that manufacture everything Russia need . China apparently is only about 5 years only behind the west..

Perhaps russia can try to bribe friendly retired south korean engineers from samsung,to go and move to russia and secretly teach in russian universities the dark science of advance micro electronics , the entire process from a to z . This is something that i will have done in the year 2000 as President of Russia, and not 22 years later , but what options Russia have left? somewhere they need to start. good job Putin.
lol1


The only positive thing about all this , is that the myth of Putin being a "genius" will end , and that everyone now will known in Russia and outside it , how retarded was Putin's strategy of development of the nation in the past 22 years . He went the most lazy fat way possible for russia development ,as if Russia was a banana republic of africa , with his focus on commodities industry is unacceptable.


Ryssän onneksi kukaan ei ole heidän paskakasaansa hyökkäämässä, joten ainakin militääripuoli voi edelleen rauhassa turvautua perinteisiin tehnologioihinsa, eli varastamiseen ja paksuun suomugrafiittivalurautaan.
 

Uutissivusto: Kreml pohtii Ukrainan osien liittämistä Venäjän ja Valko-Venäjän valtioliittoon​

Mukaan on kaavailtu myös Abhasiaa, Etelä-Ossetiaa ja Transnistriaa, kertovat lähteet Oktagon-sivustolle, joka on lakkautetun laatuviikkolehden perillinen.
Lienee ollut itsestäänselvää jo 2014 alkaen, että Ukrainasta vallatut alueet saavat mielikuvitusvaltion statuksen. Näistä toki ryöstetään ensin kaikki, mikä irti lähtee ja lopputuloksena on joutomaata, joka toimii bufferina Venäjälle.
 
Back
Top