Ukrainan konflikti/sota

Guardian livefeed

EU vehkeily, tervetuloa kerhoon Ukraina. Odotus on pitkä. *houkaus*
Tämä on ehdottomasti kaksipiippuinen juttu. Jäsenyyksiä ei pitäisi jakaa lahjoina. Jo Balkanin banaanitasavaltojen mukaan ottaminen oli virhe. Vaan vähissä tietysti ovat perusteet kieltämisellekään kun Kreikka oli jo remmissä. Lapsenomainen toive olisi että asetettaisiin rima joka on ylitettävä esim. korruption ja yhteiskuntarakenteiden osalta.
 
Eikä todellakaan ole virhe hyökätä Venäjän alueelle... Päinvastoin.
- jos venäläiset hyökkää pitää kyetä iskemään takaisin..täysimääräisesti ja siten että hyökkääjä saa aina moninkertaisen vahingon.
- kun venäläiset hyökkää ja pommittaa Ukrainaa...tulisi antaa takaisin samalla mitalla. Tulisi pommittaa Rostovia, Moskovaa, Pietaria jne. jne.
- tottakai tilanne karkaa käsistä jos asiat päästeään näin pitkälle.
- seuraukset tulisi olla "kiveen hakattuna" jo etukäteen...silloin ei tarvitsisi alistua hyökkäyksen kohteeksi. Kaikki säästyisivät "pommitukselta".

Olisi parasta, jos on keinot iskeä sellaisiin kohteisiin mitkä näkyy ja tuntuu heti. Sähkönjakeluverkko, kaasu- ja öljyputket, sillat, rautatiet yms. kalliimpi infrastruktuuri. Siinä pitää olla varovainen, saa helposti hankittua kriitikkoja ystävienkin parista: esim. kaasuputken rikkominen tuntuu Euroopassa ja talvi ei ole vielä ohi, joten onko siitä etua vai haittaa?

Olettaen että on kaukovaikutuskykyä syvällä Venäjällä, jonkinlainen desanttiporukka tai useampi, niin näissä voi aloittaa kevyemmin ja jos viesti ei mene perille niin iskeä rajumpiin kohteisiin. Mitäs tässä oli puhetta, Eurooppa maksaa kaasusta vai oliko öljy+kaasu tällä hetkellä 700 miljoonaa per päivä? Venäjä myy öljyä muuallekin, joten jos ei halua ensin pilata välejä Eurooppaan niin putkia on useita. Venäjä on iso maa ja kovasti rautateistä riippuvainen. On paljon jokia ja siltoja. Taaskaan ei varmaan haluta siviilien verta omiin käsiin, joten sillan tuhoaminen ja siitä ilmoitus rautatieviranomaiselle, jotta saadaan liikenne radalla poikki. Sillan korjaaminen vie aikaa joten voitto. Sähköverkon häiriöt tuntuu varsinkin isommissa kaupungeissa ja osa voi olla vaikeita korjata. Yleisesti sähköverkon heiluttamiseen ei tarvita isoja temppuja, näistä löytyy esimerkkejä Yhdysvalloista 2000-luvulta useampiakin, siis myrskytuhojen ja sattumien kautta isompiakin osia verkosta joudutta ajamaan alas. Kontrolli on niiden jälkeen parantunut vaan mitä arvaat, onko Venäjä tällä alalla heidän kanssa yhtä hyvä vai heikompi?

Nämä vaatisi tietysti suunnitelmia ja varustautumista jo rauhan aikana (kuten ne Neuvostoliiton asekätköt Euroopassa mitä on löytynyt monia) sekä kykyä kommunikoida kauko-kaukopartiomiesten kanssa. Hyödyt vs haitat vaikea arvioida, mutta tuollaiset iskut saisi Venäjän takajaloilleen ja voidaan vaivihkaa vihjaista että myös me kyetään isoon haittaan, jos niin halutaan. Eivät tiedä missä, milloin tai millä laajuudella. Heidän sisäisen turvallisuuden porukka ei ole osaamatonta joten vaarallista leikkiä se olisi - niin se sota on aina.
 
British soldiers who travel to Ukraine to fight can expect to be court-martialled, Boris Johnson has said, adding that civilians should also avoid going there to fight.

When asked about reports that a 19-year-old from Warrington with no military experience had travelled to the country to join efforts against the Russian invasion, the prime minister said that while he could comprehend why people wanted to help, they should remain in the UK.

“I think that everybody seeing what’s happening in Ukraine will understand those feelings,” he told reporters during a visit to the Cammell Laird shipyard in Merseyside.

“I think many people, many people in our armed forces, will sympathise because I don’t think I’ve ever seen such a clear distinction in international affairs between right and wrong and good and evil in what President Putin is doing to people in Ukraine.
https://www.theguardian.com/uk-news...ine-fight-defence-chief-contradicts-liz-truss
“But we have very clear laws in this country. You shouldn’t go to Ukraine, and I’m afraid people going from our armed services, as the chief of the defence staff made clear the other day, will face court martial.”

koskee aktiivipalveluksessa olevia
 
Naapuri käyttää 1941-vuoden taktiikoita.
Ennen sotaa kiersi paljon venähän tuottamia propagandavideoita venäjän harjoituksista. Niille vähän naureskeltiin ja kauhisteltiinkin täällä, epäiltiin niiden jopa olevan maskirovkaa kun toiminnan taso oli mitä oli. Ilmeisesti olivat kuitenkin ihan totisinta totta.

Tyyliin:


 
2599.jpg

Ilme kun toistuvista yrityksistä huolimatta propaganda ei uppoa länsijournalisteihin :cool:

 
Tuo ei ole enää edes propagandaa vaan jotain niin absurdia, että en edes tiedä mitä se on.
Pakkomiele, hän ei pysty kohtaamaan totuutta enään. Vaatii laitoshoitoa ja rauhallista ympäristöä, mutta historian saatossa se on ollut hyvin vaikea hoidettava.
 
Oho, tämä kartta antaa ihan erilaisen kuvan Kiovan itäpuolen tapahtumista kuin liveuamap.com, jonka mukaan Kiovan itäpuolella on Venäjällä hallussa kaksi kapeaa kiilaa, joista toinen on Chernihivistä vetäytyneet joukot, ja toinen 100 km pitkä Romny-Pryluki -maantietä etenevät joukot. Chernihivin eteläsivun puhdistaneesta vastahyökkäyksestä ei mitään mainintaa?
Olen pitänyt ISW:n raportteja luotettavimpina kokonaiskuvaan liittyen. Yksityiskohdissa toinen raportti tai liveuamap voi olla parempi

Ovat maltillisia arvioissaan ja eivät keskity yksittäisiin nopeasti muuttuviin rintamatilanteisiin. Heillä johtokunnassa 2 US kenraalia ja yksi tiedustelupuolen eversti. Lisäksi raportin tuottaa palkattujen ammattitutkijoiden ryhmä, ei vapaaehtoiset. Vaikka ISW ja liveuamap nojaavat ilmoitetusti avointen lähteiden tiedusteluun on ISW:n tiedonsaanti virallisista lähteistä erinomaista.

 
Miten tuollaiseen luottamusmies-idioottiin voi luottaa?
Tuollaiseen lapamatoon ei pitäisi liittää sanaa luottamus eikä sanaa mies.

Ettei ihan offtopiciksi mene, niin onkos Ukrainan ilmavoimista ollut mitään havaintoja vähään aikaan? Ei ole omaan silmääni osunut. Luulisi, että koettaisivat operoida noiden huoltolinjojen ja kolonnoiden kimpussa.
 
Back
Top