Ukrainan konflikti/sota

Käykö tässä vttu vielä niin, että iso mylly pyörähtää käyntiin ja Nato jää optioksi historiaan..
 
Onko mitään yksinkertaista tunnista variantti ryssän tankeille? Tornistakin välillä vaikeaa tunnistaa kun torni on heitetty jordaaniin.
 
60-luvulla taisi vielä toimia tuomareita, jotka ottivat kännin lieventävänä asianhaarana huomioon monissa asioissa. (Ei tietenkään veropetoksissa tms.)
Suomessa on yleinen harhakäsitys että rikoksessa voi vedota että oli humalassa. Näin ei nimenomaan ole. Oikeuskirjallisuutta ja tapauksia tästä on vaikka kuinka paljon. En muista milloin rikoslakia tuon osalta päivitettiin, mutta netistähän laki ja päivitykset löytyy. Rikoslain lähtökohta on se, että päihtymystä tai muuta tilapäistä tajunnan häiriötä, johon tekijä on itse saattanut itsensä, ei oteta huomioon, kun rikoksen tekijän syyntakeisuutta arvioidaan. https://www.minilex.fi/a/rikoslaki-ja-päihteet
 
Pakistan’s prime minister, Imran Khan – who was in Moscow as the tanks rolled into Ukraine – claimed last week that the US had “threatened” him and tried to instigate regime change. Mr Khan has been at loggerheads with the west since Pakistan abstained in the UN resolution condemning Moscow’s attack. Over the weekend the nation’s army – long considered the power behind the throne – openly sided with Washington. Mr Khan has refused to leave quietly. Instead of facing a no-confidence vote that he would have almost certainly lost, he precipitated a political crisis by dissolving parliament. Pakistan’s judges now have the casting vote on the prime minister’s fate.

At the other end of the flightpath is Sri Lanka’s hardline president, Gotabaya Rajapaksa. He imposed a state of emergency to forestall a popular revolt. With four brothers in the cabinet, the Rajapaksas dominate Sri Lankan politics. Their supremacy is largely down to the damaging polarisation of the country along religious and ethnic lines after a bloody civil war. Mr Rajapaksa’s quixotic economic policies came unstuck when the war in Ukraine sent energy and commodity prices soaring. There is little sign of rational measures to halt the downward spiral.

South Asia’s biggest strongman is India’s prime minister, Narendra Modi. Like Jair Bolsonaro in Brazil and Mohammed bin Salman in Saudi Arabia, Mr Modi has remained neutral on the war – refusing to condemn Vladimir Putin and sidestepping US-led sanctions. Delhi is caught in a bind. Despite clashes along their shared border, India’s trade with China has set new records. While the past decade has seen India deepen security ties with the US to balance Beijing, Russia still provides about half of India’s arms imports. This dependence might explain why, when Indian students in Ukraine were being killed by Russian bombs, Mr Modi’s ministers blamed them for being in harm’s way.

Mr Modi is quiet about his true intentions. This raises hopes in Moscow of Indian support, hopes in Beijing that Delhi might forsake Washington, and concerns in the west that India’s prime minister puts a premium on his nation’s immediate interests rather than aspirations to be a natural ally. This may heighten Mr Modi’s sense of India’s difference, and see him embrace greater self-reliance. This would be welcome if his nation’s economic performance had been helped by his policymaking. But his penchant for dramatic gestures has stymied India’s rise.

Russia’s invasion of Ukraine could shape the contours of a coming wider global struggle between autocracy and democracy.
 
Minä syytän EU:ta, Natoa ja YK:ta osaltaan tästä Mariupolin tilanteesta. En voi käsittää enkä hyväksyä etteivät nuo yhteisöt tuhoa armeijoillaan ryssää Mariupolin kimpusta. Voimaa olisi yhteisöjen jäsenillä, mutta päättäjillä ei ole luonnetta.
En tiedä kauanko tässä voidaan vielä odotella ja katsella vierestä, kun siviilejä teurastetaan.

Olisiko eskalaatio suoraan WW3 jos tähän mentäisiin väliin?
 
Minusta Venäjän kanssa ei tarvitse tehdä mitään kipeitä sopimuksia. Täydellinen sulku vaan päälle. Kyllä ne Kiina ja Intiakin mukaan tulee siihen sulkuun. Edelleenkin minua ihmetyttää nämä venäjän ymmärtäjät(vaikka tuossa väittääkin muuta). Miksi meidän muiden pitää väkisin raahata mukana jotain kylähullua kun voitaisiin vain mennä eteenpäin ja jättää se omiin oloihinsa. Venäjä on kaivanut itselleen sellaisen kuopan että eihän sitä kukaan pysty sieltä edes pelastamaan ja varsinkaan ku se ei itse edes sitä halua. Kaikki järki porukka on jo poistunut venäjältä. Loput ei pysty tuottamaan mitään siellä enää.

Samaa mieltä. Muu maailma ei tarvitse Venäjää mihinkään. Tanssikoot siellä vaikka ripaskaa keskenänsä, ja syökööt jäisiä perunoita ja kaalia. EVVK.

Sen sijaan talouspakotteet, venäläisen öljyn, kaasun ja sähkön ostolakko mahdollistaa paremman tulevaisuuden meille kaikille, persaukisina Ryssillä ei ole varaa varustautua eikä huoltaa ydinaseitaan.
 
Suomessa on yleinen harhakäsitys että rikoksessa voi vedota että oli humalassa. Näin ei nimenomaan ole. Oikeuskirjallisuutta ja tapauksia tästä on vaikka kuinka paljon. En muista milloin rikoslakia tuon osalta päivitettiin, mutta netistähän laki ja päivitykset löytyy. Rikoslain lähtökohta on se, että päihtymystä tai muuta tilapäistä tajunnan häiriötä, johon tekijä on itse saattanut itsensä, ei oteta huomioon, kun rikoksen tekijän syyntakeisuutta arvioidaan. https://www.minilex.fi/a/rikoslaki-ja-päihteet
Se harhakäsitys on muistuma vanhoilta ajoilta. Nuo mainitsemani tuomarit käyttivät silloista harkintavaltaansa.
 
Onko mitään yksinkertaista tunnista variantti ryssän tankeille? Tornistakin välillä vaikeaa tunnistaa kun torni on heitetty jordaaniin.
On:
  • Vanhoja Kontakt-1 ERA palikoita > T-72B tai T-72AV
  • Uudempia Kontakt-5 levyjä rungon sivussa tai keulassa yhtenäisempi lisäpanssari/ERA moduuli > T-72B Obr 1989, T-72B3 tai T-72B3 Obr 2016
Tornista voi päätellä enempi, jos sellainen näkyy.
 
Kansainvälisen konfliktin riski on selvästi kasvanut, ja se sanotaan myös ääneen. What a time to be alive.

Käykö tässä vttu vielä niin, että iso mylly pyörähtää käyntiin ja Nato jää optioksi historiaan..

Mun on vaikea nähdä miten tässä Venäjä voi enää tehdä "suursotaa" noilla resursseilla, siellähän tuntuu kaikuvan kurantin kaman varastoissa ja pelkästään demografiset realiteetit ovat tätä vastaan. En millään usko että Venäjä pystyisi kasaamaan uskottavaa konventionaalisen sodan uhkaa akselilla Puola, Baltia ja Suomi, joka olisi se ehkä loogisin askel. Edes etäisesti mahdollisilla liittolaisilla on liikaa menetettävää (Kiina, Intia?) tai ovat käytännössä merkityksettömiä isossa kuvassa (Serbia?). Joten ainoa kansainvälisen konfliktin "kriteerit" täyttävä sota olisi ytimillä tai kyberiä, digitaalisesti ja fyysisesti infrastruktuuriin.
 
Kyllä kai nyt on suurempikin kansainvälinen kovapanosammunta oikeasti lähempänä alkamista kuin koskaan sitten toisen maailmansodan päättymisen. Kylmän sodan kriiseistä tämä eroaa siinä, että nyt sotaa käydään rajusti keskellä Eurooppaa, ei proxy wars -tyyliin jossain kolmannen maailman valtiossa.

Putleri ja koko örkkivaltakunta on näköjään niin sekaisin, että mitä tahansa voi tapahtua.
 

Luhanskin viranomaiset pyytävät asukkaita evakuoitumaan "vielä kun se on turvallista"​

Itä-Ukrainan Luhanskin alueen viranomaiset yrittävät evakuoida siviilejä keskiviikkona viiden humanitaarisen käytävän kautta, uutistoimisto Reuters kertoo.

Viranomaiset kehottivat asukkaita poistumaan "kun se vielä on turvallista". Ukrainan asevoimien mukaan venäläiset joukot ryhmittyvät uudelleen ja valmistautuvat uuteen hyökkäykseen Itä-Ukrainan Donbasin alueella, johon myös Luhansk kuuluu.

– Viemme jokaisen ihmisen pois, jos venäläiset sallivat meidän päästä kokoontumispaikoille [evakuointia varten]. Sillä kuten näette, he eivät aina noudata tulitaukoja, Luhanskin alueen kuvernööri Serhi Haidai kirjoitti Reutersin mukaan Telegramissa.

 
Mutta mikä on tankin tilannekuva tuolta talon takaa tielle katsoen? Dronen kuvasta edes takaisin kelaillen me saamme lähes jumalaisen kaikkinäkevyyden, mutta tilanteen keskellä droneoperaattorin ja tankin miehistön välillä ei välttämättä ole ollut edes välillistä puheyhteyttä. Siellä on voitu olla sulkijalihas krampissa odottamassa, tuleeko kohta nuoli takakautta vaunuun sisälle, kun oma näkymä tilanteeseen on vain pari kapeaa suikaletta talojen välistä.
Wittmann oli myös väärässä..
 
En tiedä kauanko tässä voidaan vielä odotella ja katsella vierestä, kun siviilejä teurastetaan.

Olisiko eskalaatio suoraan WW3 jos tähän mentäisiin väliin?
Eskalaatio ei välttämättä vielä ole. Mutta entäs eskalaation eskalaatio? Kukaan tuskin osaa sanoa varmasti, missä kohtaa raja menee. Ja mitä keinoja oikeastaan on jäljellä ennen kolmatta maailmanpaloa? Itse näkisin nyt tärkeänä ottaa pakotteet oikeasti käyttöön, eli täysi SWIFT -banni ja energian tuonnin täysi lopettaminen tai järkyttävät tuontitullit. Ei myöskään olisi pahitteeksi karkottaa diplomaatteja ja laittaa oikeasti rajat kiinni.

Venäjän lyöminen sotilaallisesti Ukrainassa on mahdollista, mutta Venäjä tulee jatkamaan sikailuaan niin kauan kuin rahkeet riittävät. Tästä syystä sodankäynnin kannalta tärkeiden resurssien riittävyydestä pitää tehdä Venäjälle mahdollisimman vaikeaa ja sietämättömän kallista.
 
Back
Top