Ukrainan konflikti/sota

Twitterissä OSINT-1988 mainitsee samoin, mutta kuka siteeraa ja ketä?

Unsubstantiated reports that the Russian Navy frigate Admiral Makarov - Адмирал Макаров may have been hit and sunk by a Neptune missile. Will be looking into this and will keep you updated with any news/confirmation."




EDIT: kirjoitusvirheitä
 
Viimeksi muokattu:
Witterissä OSINT-1988 mainitsee samoin, mutta kuka siteeraa ja ketä?

Unsubstantiated reports that the Russian Navy frigate Admiral Makarov - Адмирал Макаров may have been hit and sunk by a Neptune missile. Will be looking into this and will keep you updated with any news/confirmation."


Todennäköisesti jostain hyvin pienestä liikkeelle lähtenyt huhu. Nämähän kumuloituvat hetkessä näissä nykyisissä oloissa.
 
Ei mitään ongelmaa virustutkan kanssa,,2 päivää mulla pöytäkone paukuttaa hyökkästä tonne nyt ja pöytäkone mulla telkkariin yhdistetty!..suosittelen!
Terveisiä kuukauden takaa... latasin tuon koneelle. En edes ehtinyt aloittaa virusskannausta kun F-Secure oli jo poistanut troijalaisena. En suosittele
 
No jäi kiinni tämäkin vihdoinkin!
Anatoly Sharia, muistatteko?Häntä vastaan nostettu syyte julkistettiin helmikuussa 2021. SBU:n lehdistötiedotteen mukaan tapauksen perusteena oli se, että vuodesta 2012 lähtien hän "avusti sosiaalisten verkostojen, sähköisten tiedotusvälineiden ja venäläisten televisiokanavien kautta Venäjän federaation valtiollisia ja kansalaisjärjestöjä erityisten tiedotusoperaatioiden suorittamisessa. ", diskreditoi Ukrainan valtion politiikkaa, jakoi "manipuloivaa, vääristynyttä tietoa hallituksen aloitteista ja tapahtumista maan itäosissa".
Nyt miestä napattu kiinni Espanjassa.
 
Tämä saattaa liittyä Makarovin kohtaloon, tai olla liittymättä. Oli se missä tahansa ja missä kunnossa niin ilmeisesti aikalailla ilman kavereita. Juttu eilisiltapäivältä, kaksi kolmesta Grigorovich-luokan fregatista Sevastopolissa, yhteensä seitsemän paattia laiturissa.

 
Totta helvetissä unohdan kakken ryssäläisen, siksi Kharkiv on minulle Kharkiv eikä Harkova. Se riippuu translitteroinnista miten se kirjoitusasu tulee, g tässä ja aika monessa muussakin paikassa ääntyy h:na. Esim. sotilaslentokenttä Gostomel lukee Ukrainan kartassa näin, mutta se äännetään Hostomel ja monessa paikassa se sitten kirjoitetaankin niin.

Valitettavasti sinulla menee nyt kaksinkertaisesti metsään tämä, vaikka hyvää tarkoitatkin.

Ensiksikin, Harkova on suomalainen sovinnaisnimi eli eksonyymi samalla tavalla, kuin vaikka Tukholma, Kööpenhamina, Kiova, Lontoo tai Itävalta.

Toisekseen, suomeksi kirjoitettaessa käytetään suomalaista translitterointia. Kyrillinen äksän näköinen kirjain kääntyy ukrainasta suomeen oman, kansallisen SFS4900-standardimme mukaan h'. Englannin kieleen translitteroinnissa on sitten omat sääntönsä, kuten äksän näköisen kyrillisen kirjaimen muuttuminen kh:ksi.

Ulkomaalaisista paikannimistä lisää: http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/701
Ukrainan translitteroinnista lisää: https://fi.wikipedia.org/wiki/Ukrainan_translitterointi
Venäjän translitteroinnista lisää: https://fi.wikipedia.org/wiki/Venäjän_translitterointi

Menee taas aika vahvasti offtopiciksi, joten päätän tällä erää tähän :)
 
Back
Top