Ukrainan konflikti/sota

M2 Bradleyn lumiongelmasta
Lumen aiheuttamaa ongelmaa M2-vaunulle en tullut kylläkään ajatelleeksi, mutta sen ongelmallisuudesta pitäisi tietää enemmän/tarkemmin. Onko se ratkaistavissa jotenkin ja jos on niin millaisin kustannuksin. Saako sen telaketjua jotenkin järkevin kustannuksin levennettyä, eli esimerkiksi hitsattua siihen vaikkapa 5cm leveämmän telalapun? (vrt. ajatus lumikengästä). Älkää nyt kivittäkö maallikkoa, kunhan heitin ajatuksen ilmoille =)
Kun en ole perehtynyt Bradleyn ongelmaan lumessa niin ihan heitän vain yleisesti että ei se telan leveys välttämättä ole ainut ongelma

ongelmat voi johtua paljon muustakin, esim telan kohtauskulmasta tai vetopyöristä tai jousituksesta yms.
 
Kyllä se on totta, mutta ei Ukrainalla ainakaan tässä vaiheessa ole mitään aikomusta tehdä kuten Macron ehdottaa.
Ranska ja Saksa voi vaatia mitä tykkää, niin kauan kun britit ja jenkit tukee aseellisesti ja rahallisesti Ukrainaa ja Ukrainan kansalla on taistelutahtoa vallata omia maitaan takaisin, ei paskasaksalla ja paskaranskalla ole mitään sanavaltaa.
 
Kyllä se on totta, mutta ei Ukrainalla ainakaan tässä vaiheessa ole mitään aikomusta tehdä kuten Macron ehdottaa.
Jep ei oo Zelenskyillä aikomusta suostua mihinkään myönnytyksiin mikä on hyvä ja niin pitääkin olla. Mutta se että nämä kehtaavat edes ehdottaa tällaista on huolestuttavaa. Pitää seurata miten Saksa ja Ranska jatkaa asetoimituksia🤔
Edit.Niitä vähäisiä.
 
Ostketten - oli noita Shermaneissakin:



ufrhn9rwtjc61.jpg
Eipä ole tullut kirjoiteltua, vaan tunnukset tein lähinnä kestääkseni hermolla mitän lukematta.
Mutta aiheeseen, kun telojen kanssa työkseen pelailen jonkin verran.
Tuo näyttää ennemmin joltain offset-lapulta telaketjussa, käytetään joskus jos tarvitaan kaivinkoneeseen oikein leveää telaa, muttei keskitorni anna mittojen myötä periksi.

Laput yleensä ihan valettuja eikä niissä hitsaukset kuormituksen takia kestä, kuin korkeintaan hyvin harvoin pidon lisäämiseksi hitsattavat piikit.

Ei kuitenkaan mikään optimiratkaisu, koska heikentää selkeästi ketjun elinikää etenkin epätasaisessa maastossa, koska vääntää ja kuormittaa.
 
Latviassa tökitään nyt kyllä Venäjää kiukkusuoneen ihan kunnolla :D

Huom! Wikipedian mukaan Latvian kaksi suurinta vähemmistöryhmää ovat venäläiset ja valkovenäläiset: "Suurimpia etnisiä vähemmistöjä muodostivat venäläiset (556 422; 26,9 %), valkovenäläiset (68 174; 3,3 %)...", eli nämä kaksi vähemmistöryhmää yksistään ovat yhdessä yli 30%.

Kannattaisi lukea vaikka TP Saukin viime päivien tekstejä (tiivistys): ehdoin tahdoin ei kuitenkaan kannata Venäläiselle vittuilla vaikka muuten tiukkana ollaan. Latviassa on todella paljon venäjää puhuvia ja tuollaiset muuvit on kuin bensaa liekkeihin tasoa. Minun puolesta voisivat tehdä niin, jos itse seisoisivat sanojensa takana, mutta takuumiehenä ovat kyllä ihan muut tahot. En arvosta. Eikös parempaa olisi, että valtio määräisi, että kaikkien olisi opiskeltava latvian kieltä (olisko lätti) ykköskielenä.
 
Back
Top