Ukrainan konflikti/sota

Varmaan voisi, mutta tiedustelutiedon antamisen Ukrainalle voi myös tulkita sotatoimeksi Venäjää vastaan...
USA on kertonut jo viikkoja sitten toimittavansa tiedustelutietoja Ukrainalle. Eivät kerroa kaikkea mitä tietävät, kuten kenraalien liikkumisia mutta esim. komentopaikkojen sijainteja taas ilmoittavat. Tästä tuli USAsta uudet ohjeet sen jälkeen kun Gerasimovin kerrottiin haavoittuneen käydessään Ukrainassa.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: AMC
Koko ajan niitä USA:n apupaketteja on tullut, tasaisena virtana. Mikä ihmeellinen "apupaketti" nyt lähtee liikkeelle kuukauden - kahden kuluttua ?

Kai UA tarvitsisi eniten nyt lisää tykistöä ja telatykkejä (+huolto), HIMARS-tyylistä laitteistoa, rynnäkkö- ja taistelupanssarivaunuja, F16 (+pilotit,huolto), droneja, IT:tä, pitkänmatkan meriohjuksia. Sekä jatkuvana virtana tykistöammuksia, räjähteitä,miinoja, kevyitä pst-aseita yms.

Tuloksien osalta niistä "hehkutetuista" Switchplane:stä ei ole kuulunut mitään, kuten ei kovin paljon jenkki-haupitseistakaan.
Ei pelkkä kaluston toimittaminen ole kuin osa yhtälöä, kuten vaikkapa tässä todetaan;

 
Ei pelkkä kaluston toimittaminen ole kuin osa yhtälöä, kuten vaikkapa tässä todetaan;

hmm... kaksi patteria ja sitten vielä hieman kyseenalainen väite
Toisin sanoen Ukraina voi tulittaa venäläisiä joukkoja ilman merkittävää huolta vastaiskuista. Haupitsit voidaan myös nopeasti liikuttaa toiseen paikkaan tulituksen päätteeksi.
joista toinen sai jo ryssän videoiden perusteella ikävän näköisesti osumaa, kun haupitsit oli melkein tappituntumalla :cautious:
 
Mamba_Mk_2_4x4_armored_vehicles_formerly_from_Estonian_army_now_used_by_Ukrainian_soldiers_925_001.jpg



viro luovutti laatu vehkeitä, mutta konetykille tuota ei voi näyttää. Ei myöskään kestää DShK kurmootusta, ainakaan paperilla.
Mitä virkaa noilla keskipyörillä on? Vararenkaat vai joku pahan paikan lisäpyörä (jollainen jossain ryssän bmd:ssä taisi olla)
 
Mitä virkaa noilla keskipyörillä on? Vararenkaat vai joku pahan paikan lisäpyörä (jollainen jossain ryssän bmd:ssä taisi olla)
Ihan vararengas se on. Sen paikka vähän vaihtelee mallista riippuen, mutta kaitpa tuolleen saa sitten haittaamatta 2 kpl mukaan, vaikka onkin ihan kummallisen näköinen. Ehkä voi hämää tähdätä kylkeen, josta ei oikeen heti tiedä mitä tähtäimessä näkyy.
 
Jos näin, niin tämän jälkeen kynnys sotatoimiin osallistumisesta madaltuu, jos ei suoraan johda eskalaatioon.



Ei ole eskalaatio jos Venäjä ei hyökkää aluksia vastaan. Jos hyökkää, sota laajenee.

Tuota heidän ehdotusta sanotaan ihan perinteiseksi voimadiplomatiaksi: laitetaan kova kovaa vastaan ilman että aloitetaan sota. Kuuban ohjuskriisi on hyvä esimerkki. Eteläkiinanmerellä harjoitettu merialueiden vapaa kulku sotalaivoilla on toinen (Kiina ei siitä pidä ja protestoi vastaan vaan ei ole aloittanut sotaa).

Venäjä ei ole missään vaiheessa julistanut Ukrainaa merisaartoon vaikka de facto siellä onkin merisaarto. Jos Turkki avaa Bosporinsalmen sota-aluksille, sinne voi mennä kuka tahansa millä tahansa ja tehdä haluamiaan temppuja. Jos Venäjä päättää aloittaa ampumisen niin sillä on sitten seurauksensa. Tässä siis heitettäisiin pallo Venäjän päätyyn ja katsotaan heidän kortit: "Mitäs meinasit tehdä?"

Mutta, liian aikaista sanoa. Jos Turkki ei päästä aluksia Mustallemerelle niin asia sillä selvä. Vaikka päästäisikin niin menee oma aikansa ennen kuin tarvittavat alukset on saatu kerättyä ja seilanneet Mustallemerelle. Ei ole mikään nopea temppu siis. Eikä ole varma toteutuuko vai onko pelkkä ehdotus vailla laajempaa kannatusta.
 
Back
Top