Ukrainan konflikti/sota

Mahtava päivä Ukrainan tykistöllä, jopa 600 vihulaista poistui muonavahvuudesta. Yksi eversti ja kaksi kenraalia mukana. Viimeiset kaksi päivää 155mm tykistö päässyt vauhtiin. Yksi eversti ja kaksi kenraalia mukana.

Tämä ilmeisesti puhuu samasta asiasta tai ainakin osaksi sivuaa yhtä rintamaa missä tapahtunut:


Näppärä infograafi ykkösprioriteetin maaleista:


Vihollinen jatkaa kaikkien aseiden käyttöä, mukaanlukien "9M22S 122mm thermite incendiary rockets". En muista nähneeni näitä raketteja aikaisemmin kuvissa, tosin valkofosforia käytettiin Azovstalin tehdasaluetta vastaan:

 
Viimeksi muokattu:
Tiedäpä häntä sitten, toisilla ei ole nauhoja ollenkaan. Jos joku kieliä ymmärtävä pystyisi varmuudella erottamaan mitä kieltä puhutaan, niin siitä voisi jotain apua olla (mutta ei välttämättä). Ehkä tämä on vaan niitä, jotka pitää ottaa sellaisena kuin ne näkyvät ja jäädä arvailemaan mitä todella tapahtui. Ei ole ensimmäinen, eikä varmaan viimeinenkään.
Kyllä tuo on venäjän väijytys. Puhuvat venää ja kaatuneella näkyy ukrainan lippu hihassa.
 
Venäjän miehitysjoukot ovat purkaneet Mariupolissa tornitaloja poistamatta niistä ensin ruumiita, kaupungin ukrainalaispormestari Vadym Boitshenko kertoo.

Boitshenko sanoi Telegramissa CNN:n mukaan, että kaupunkilaiset oli ensin otettu mukaan purkutöihin. Kun venäläiset näkivät, miten paljon ruumiita raunioissa oli, paikalliset lähetettiin pois.

– Tuhoutuneissa taloissa olevien ruumiiden todellinen määrä on kauhistuttava. Melkein 50–100 kuollutta oli lähes jokaisessa tuhoutuneessa talossa ja Mariupolissa tuhoutui 1300 tornitaloa”, Boitshenko kertoi.

Lopulta ruumiita ei Boitshenkon mukaan edes yritetty poistaa raunioista. Hänen mukaansa pommituksissa kuolleiden ihmisten ruumiit siirrettiin kaatopaikalle rakennusjätteen mukana.
 
Viimeksi muokattu:
Putinin pitkän tähtäimen taktiikka näyttää Toverin mukaan perustuvan ”ajan pelaamiseen”.

Siinä missä sekä Venäjän että Ukrainan taloudet ovat suuresti kärsineet sodankäynnistä, ovat negatiiviset vaikutukset kohdistuneet vielä enemmän Ukrainaan.

Toveri uskoo Putinin laskelmoineen, että sodan yhä pitkittyessä länsimaiden suuri halu avustaa Ukrainaa tulee ennen pitkää väistymään maiden omien taloudellisten ja poliittisten intressien tieltä.



– Ja tällaisia viestejähän on Euroopasta jo kuulunutkin. Eli valitettavasti Putin tietää länsimaisten johtajien heikkouden tässä asiassa, Toveri toteaa.

Lausahduksellaan Toveri viittaa muun muassa Ranskan presidentti Emmanuel Macronin ja Saksan liittokansleri Olaf Scholzin viimeaikaisiin vaatimuksiin uusien rauhanneuvotteluiden järjestämisestä.

Ranskan presidentti Macron myös aiheutti viime viikolla tyrmistystä lausahduksellaan, jonka mukaan Venäjää ei tulisi nöyryyttää Ukrainan sodassa rauhan aikaansaamiseksi.

– Tässä Saksa ja Ranska ovat valitettavasti antaneet Putinille signaalin siitä, että Eurooppa on heikko, ja että hajanaisuutta on mahdollista saada aikaiseksi, Toveri sanoo.

Euroopan maiden lisäksi Toveri mainitsee Yhdysvaltojen tärkeän aseman Ukrainan tukijana. Kenraalimajuri muistuttaa, että USA:ssa vuonna 2024 koittavat presidentinvaalit saattavat pian siirtää amerikkalaisten kiinnostuksen pois Ukrainan kärsimyksestä.
 
u76r53q1tks81.jpg
 
Tuossa aiemmin oli keskustelua dronejen torjunnasta haulikolla. Onkohan tätä testattu ollenkaan? Meillä on kotimaista valmistetta (?) Olevia una tungsten paukkuja joista olen kuullut monen metsästäjän kertovan että kolminkertaistavat haulikon tehokkaan käyttöetäisyyden...
 
ryssän propagandakone ottaa kierroksia putlerin pietarisuuri-imperialismista. 'autojen varaosia saa kun valloittaa niitä valmistavat tehtaat euroopassa'.
kuusi minuuttia ryssäpsykoosia.

Saman twiittaajan tililtä toinen pläjäys. 2022 loppupuoliskolla Venäjän joukkoja siirrettäisiin Nicaraguaan kun kerran Ukrainasta ohjuksilla yltää melkein Moskovaan saakka. Mielenkiintoisia suunnitelmia.
 
Hyökkääjän ohjusiskut ovat harventuneet ja ohjusten ikä ja laatu heikkenee, BBC lainaa Ukrainan tiedustelupalvelua.

– Nyt heidän käytössään on Kh-22 -ohjuksia, jotka ovat peräisin 1970-luvulta, totesi Ukrainan puolustusministeri Vadim Skibitskyi.


x22_1.jpg


Tiedustelu arvioi, että Venäjä voi nykytahdilla jatkaa sotaansa vielä vuoden. Kreml saattaa jossain vaiheessa hidastaa hyökkäystä suostutellakseen länsimaat luopumaan pakotteista.
Meinasi tulla kahvit nenästä. Ei tässä nyt ole vähään aikaan mistään salamasodasta ollut kyse ja rintama on toisissa paikoin liikkunut melkoista vauhtia kohti Venäjää.
 
Kyllä tuo on venäjän väijytys. Puhuvat venää ja kaatuneella näkyy ukrainan lippu hihassa.
Minua ainakin häiritsee tuon videon lavastuksenomaisuus. Ihan kuin video olisi tehty harjoituksissa tai jotain. Ylipäätään tuo hihamerkkikin on jotenkin räikeä.

Ylipäätään näissä videoissa kaikki voi olla feikkiä, kuten siinä videossa, missä UA:n T-64BV hinasi ryssien T-90A:ta. Videostahan oli myös toinen versio, jossa T-90A oli se hinaava yksilö ja ryssien propaganda sivuilla tätä feikkiverisiota esitettiin totena.

Varmaan moni muistaa sen vankien ampumisvideon, jossa hihamerkit oli feikattu ja tääläkin moni teki itsestään tahtomattaan hyväntahtoisen idiootin.
 
Hyökkääjän ohjusiskut ovat harventuneet ja ohjusten ikä ja laatu heikkenee, BBC lainaa Ukrainan tiedustelupalvelua.

– Nyt heidän käytössään on Kh-22 -ohjuksia, jotka ovat peräisin 1970-luvulta, totesi Ukrainan puolustusministeri Vadim Skibitskyi.
Miten neuvostoliitossa viisikymmentä vuotta sitten valmistettu ohjus voi edelleen olla toimintakunnossa?
 
Back
Top