Ukrainan konflikti/sota

Kyllä nämä kotirintamalla toimivat. Olen itsekin tavannut venäläisiä jotka vilpittömästi uskovat esimerkiksi siihen että baltit halusivat liittyä Neuvostoliittoon. Veti aika hiljaiseksi kun kyse oli kuitenkin silloin nuorehkoista ja koulutetuihkoista ihmisistä.

Kun iso osa nykyvenäläisistä näkee Neuvostoliiton hienona paikkana joka oli suuri ja mahtava ja jossa taattiin ihmisille ruoka ja lämmin asunto, niin kai sitä sitten ajattelee, että Baltiassa on aikanaan täytynyt olla Neuvostoliitosta tuo sama kuva.
 
Tämä sota on osa isompaa peliä isossa kuvassa. Toki Ua on valitettavast vain pelin yksi nappula, mutta jenkit ei todellakaan halua ryssien voittavan. Kannattaa seurata jenkkien, kiinan, japanin ja euroopan taloutta ja tulevaa ruokakriisiä. Jenkit jo itse tuhoa omaa ruokahuoltoa. Tässä samassa rytäkässä koko maailman talous tullaan lähes nollaamaan. Kyteviä kuplia on monia. Monta palikkaa viittaa siihen, että miksi juuri nyt puttepossu päätti hyökätä Ukrainaan. Jokainen voi itse kuutioida näitä juttuja. Minulla ei ole muuta sanottavaa tähän ettei lähde rönsyilemään.
Olisiko aika laittaa internet kiinni ja mennä nukkumaan, kun olet näemmä muodostanut foliohattua muistuttavan käsityksen sodan metatarkoituksesta?
 
Yhdysvallat on yksiselitteisen suoraan kertonut, että heidän tavoitteenaan Ukrainassa on ryssän sotilaallisen kyvyn eliminointi. Mikä onkin järkevää jenkkien kannalta nyt kun ryssäarmeija on osoittautunut paperitiikeriksi heidän strategisen hyökkäysvirheen seurauksena. Ryssä ei voi lopettaa kesken, eikä usa anna sen voittaakaan. Onnistuessaan ryssän sotavoiman ja talouden merkittävässä heikentämisessä, jenkit saavat kremlin pitkäksi aikaa pois kansainväliseltä pelipöydältä.

Tavoitteen saavuttamiseksi Valkoinen talo antaa sodan jatkua. Ukrainalle annetaan kalustoapua sen verran, ettei ryssä pääse etenemään, eikä toisaalta Ukrainakaan 'liikaa'. Näin ryssän kalustoa ja miestä tuhoutuu tehokkaimmin ja talouspakotteet tekevät pysyvää vahinkoa. Rauhan aika on sitten aikanaan kun ryssä on kypsä.

Ukraina on tässä jenkkien suurvaltapelissä vain pelinappula. Ikävää Ukrainan kannalta, koska omat tappiot, mutta toisaalta parempi kuin etteivät saisi jenkkiapua lainkaan. Lisäksi pitkittynyt sota on jenkkien kalustoavun kannalta tasapainoilua, koska eivät kuitenkaan halua eskalaatiota Ukrainan ulkopuolelle.

Oliskohan noin? Venäjä aiheuttaa tällä hetkellä massiivisia nälkäongelmia taloudesta puhumattakaan. Demokraattisessa järjestelmässä talouden dyykkaus ei ole niitä parhaita konsteja voittaa seuraavissa vaaleissa. Nälänhätä ja pakolaiset eivät myöskään lisää hallinnon kannatusta. Itse en usko ensimmäisenkään demokraattisen maan haluavan pitkittää sotaa yhtään pidempään kun on pakko. Huolehtien kuitenkin niin, ettei se pompsahda uudelleen käyntiin muutaman kuukauden kuluttua.


Voi olla kuten kirjoitin tai olla olemattakin. Jokin syy kuitenkin on siihen, ettei jenkeistäkään ryssäntappotyökalut lennä Ukrainaan kuin pitäisi - ainakin jos sodan nopea voittaminen on tavoitteena. Kuitenkin olemme nähneet viimeisen 30v aikana, minkälaiseen kalustoperformanssiin jenkit pystyy halutessaan.

Jenkkeihin Ukrainan tilanne ei vaikuta niin pahasti kuin Eurooppaan, joten siitäkin syystä heillä eri intressit mainitsemieni lisäksi. Siksei Euroopan valtioita ja Yhdysvaltoja voi laittaa samaan 'demokraattisten maiden' koriin. Intressit eri. Euroopassa ollaan sormi perseessä ja sitten suussa, kun ei kukaan uskalla tehdä päätöksiä -- strutsi hiekkarannalla -selviytymisstrategia. EU:n viherfasistit taasen myhäilevät tyytyväisinä, koska fossiilisten tuonti kyykkää.

UK tietysti omalla esimerkillisellä levelillään Ukrainan tukemisessa, muttei sekään yksin ihmeisiin pysty. eikä voi lähteä ainoana sotiman, jos ei ensisijaisesti jenkit ja toissijaisesti Eurooppa pysty muodostamaan päättäväistä kantaa ja tehdä sen mukaisia tekoja. Intuitio sanoo, että britit kyllä olisivat valmiit vaikka eskaloimaan, jotta ryssä tietää paikkansa.

Nälänhädän ja pakolaisten seuraukset eivät uhkaa jenkkejä. Ja vaikka kehitys Euroopassa nähdään, ei täällä ole munaa tehdä johtopäätöksiä suursodan pelossa. WW2:n muistot kummittelevat Manner-Euroopan lihapatojen äärellä. Mutta voi olla, että tuon pelon halvaannuttamana pelkokuva tällä kehityksellä toteutuu, vaikkei ryssällä kummoisia resursseja olekaan, kiusaa se pystyy pitkään tekemään.
Parempi kerta rytinä kuin ainainen kitinä.
 
Viimeksi muokattu:
Olisiko aika laittaa internet kiinni ja mennä nukkumaan, kun olet näemmä muodostanut foliohattua muistuttavan käsityksen sodan metatarkoituksesta?
Ei tässä tarvitse foliohattuilla yhtään. Riittää kun seuraa oikeita asioita. Hyvää yötä sinulle.
 
3500.jpg

kytiksellä
Mäyris sotakoirana💪
 
Ukrainan esikunnan mukaan Käärmesaarella on tuhottu ainakin Pantsir C1, tutka- asema ja lukuisia muita ajoneuvoja. Lisäksi aiemmin arvioitiin liki 50 kaatunutta. Ei hassummin iskulle, joka ryssän mukaan torjuttiin viimeistä projektiilia myöten ilmaan.

 
Ammattilaisten mielestä Suomi on ainoa maa, joka on valmistanut vastaavaan hyökkäykseen kuin mitä on nyt Ukrainassa.
Vapaaehtoiset kehuvat suomalaista varusmiespalvelusta, joka antaa hyvät eväät taisteluun 🇫🇮👍💪.
Eniten minua ärsyttää tuo Ukrainan staattinen ja jäykkä puolustus, jolla annetaan mahdollisuus Venäjälle käyttää heidän parasta vahvuuttaan, raskasta tykistöä 😡.
Ryssä pitää laittaa liikuntasotaan, mutta jos päämääränä on, ettei maa alueita saa luovuttaa niin voi, voi. Päämääränä pitäisi olla vihollisen tuhoaminen, jolloin menetetyt maa alueet saadaan kyllä takaisin👍
Ukrainassa on tällä hetkellä liian vähän suomalaisia 🤔
 
Kun rintamalinjat vaikuttavat toviksi pysähtyneen niin mahdollisuus vaikuttaa syvyyteen sekä tehokkaasti suoraan rintamalinjalla kuluttavasti ovat avainasemassa. Ukraina tarvitsee niitä raketinheittimiä, tykkejä sekä ammuksia.

Lisäksi tarkka-ampujien kalustoa merkittävästi enemmän tekemään miehittäjien elämästä helvettiä, ja lyhyttä sellaista. Toivottavasti härmästä on lähtenyt kaikki Dragunovit ja TAK-85:t ja jos ei vielä niin vähintään pakkaus on käynnissä. Koko niiden ammusvaranto myös samaan matkaan. Tilalle välittömästi Sakolta 3000 TRG-42:sta tai M10:ä ja 100000 patruuna niihin, vuodelle 2023 samanlainen setti tilaukseen. Samaan hengenvetoon uudesta DMR kivääriperheestä sitten raakasti tilaussarjoja ylöspäin kun niitä alkaa saamaan.
Saadaan Ukrainan kykyä vahvistettua, omia patruuna- ja aseyhdistelmiä vähennettyä sekä modernisoitua kalustoa vastaamaan paremmin nykyajan vaatimuksia.

Syksyn pimeiden tullessa tulemme näkemään taas tehokkaampaa operointia Ukrainan toimesta, heillä oli jo keväällä parempi kyky pimeässä toimimiseen ja se edelleen vahvistuu, myös dronet tulevat toimimaan tehokkaammin pilvisemmillä ilmoilla ja kun niitä ei silmämunilla voi havaita pimeässä. Venäjän tykistöasetta pitää vain kurittaa raskaasti, jotta Ukrainan maajoukkojen toiminnalle syntyy toiminnan vapauksia kesän lopulla.
 
AFU on ilmeisesti tehnyt ohjusiskun Skadovskin satama- alueelle, 85 kilometrin päähän Khersonin rintamalinjasta. Satama- alueelle on väitetysti sijoitettuna ryssän Iskander- järjestelmiä.

Vähän oudottaa nämä viimeisen viikon kaukoiskut, joissa väitetysti käytetty Toscka-U:ta. Miksi näitä ei ole nähty sitä edeltävän parin kuukauden aikana juurikaan?

Mahdollisia selityksiä
1) parempaa tiedustelua (saadaan USA:lta). En usko. Ukrainalla on tuhansia paikallisia silmiä. Asevarastojen yms. sijainti on kyllä tiedossa.
2) mitäpä jos Toschka-U:n sijaan kyse onkin Harpooneista? Ei tämäkään todennäköistä, koska näistä jää tunnistettavia kappaleita, jotka ryssä olisi kyllä löytänyt. En tiedä myöskään soveltuuko Harpoon tällaiseen
3) Ukraina on säästellyt Toscka-U:ta, mutta nyt käyttää niitä vapautuneemmin, koska HIMARS on tulossa
4) Ukraina on onnistunut uudelleenkäynnistämään tuotannon jossain salaisessa paikassa, kenties länsimaiden tuella
5) Sattuma

Veikkaisin ... 4 ?
 
Kun iso osa nykyvenäläisistä näkee Neuvostoliiton hienona paikkana joka oli suuri ja mahtava ja jossa taattiin ihmisille ruoka ja lämmin asunto, niin kai sitä sitten ajattelee, että Baltiassa on aikanaan täytynyt olla Neuvostoliitosta tuo sama kuva.
Kerran näin venäläisten haastatteluja aiheesta, ja yksi mies sanoi, että haluaa Neuvostoliiton takaksin, ”koska silloin kaikki pelkäsivät meitä!”

Vain ryssän logiikalla on hieno asua maassa, jota muut pelkäävät.
 
Herääkö tämä puolikas sitten, kun Putin jatkaa syvemmälle Eurooppaan; Baltiaan, Puolaan, Suomeen, Romaniaan? Yhdysvalloissa varauksettoman kansan tuen saaminen tulee edellyttämään ihan varmasti hyökkäystä Yhdysvaltoja itseään vastaan, kongressissa osataan kyllä nähdä kauemmaskin. Elämme kummallisia aikoja.
Meinaat että NATO on suuri bluffi joka paljastuu kunhan Putin ehtii hyökkäämään ensimmäistä jäsenvaltiota vastaan Ukrainan kiireiltään?

Suomi Boriksen jollain takuilla olisi mahdollisuuksien rajoilla niin kauan kuin Turkki perseilee.
 
Back
Top