Ukrainan konflikti/sota

Itseä todella paljon ärsyttää noi Tuntemattoman Sotilaan lainaukset. Se on kuitenkin vain sotaromaani, millä ei ole todellakaan mitään tekemistä todellisuuden kanssa ole. Ehkä jotkut täälläkin luulee että se on totta. En ole lukenut kyseistä teosta, mutta itsenäisyyspäivänä kuitenkin aina katsonut hernekeiton ja kossu snapsin kanssa (kypärää en ole käyttänyt). Kai tuostakin ajan kanssa totta tulee, sama varmaan naapurin historian kanssa. 🤔
Rahikainenhan vastaavasti kirjassa ja elokuvassa irvailee sitaateillaan Välskärin kertomuksista. "Von Döbeln ratsasti aukkoja katsellen. Aukkoja. Kihihii."
 
Viimeksi muokattu:
Jos luet artikkelin niin ne selittävät mitä kävi. Lyhyesti kuitenkin italian poliisit pysäyttivät kolonnan ja tarkistivat paperit. Yllättäen sieltä löytyi ongelmia.
Luin artikkelin ja siinä todettiin kolmen rekan (Pzh 2000 kyydissä) jääneen kiikkiin ja kahden päässeen läpi "towards Germany in the direction of Ukraine", Il Mattino -lehteä siteeraten. Sitten linkissäni oleva kaveri (ex-italian militaari) väittää viitaten italian puolustusministeriön tiedonantoon, että vaunut menevät normaalisti ajoittain saksaan harjoituksiin (tai päivitettäväksi). Varmaan löytyy perusteita uskoa kumpaa juttua vaan.
 
Erikoinen juttu. Hersonin koillisreunalla sijaitsevan Pot'omkynen (Potemkinon) vapauttamisesta tehty pieni pätkä. Tästä on jokunen twiittaaja ollut epävarma onko UA:n hallussa vai ei. Tuosta on vain kilometri Vysokopilliaan, joka on ollut jonkinlainen ryssän linnoitus alueella. Useampi ryssäpurkkien raatoja näkyy ja miehet ottaa aika rennosti. Panee epäilemään olisi Vysokopillia myös UA:n hallussa, vaikka sitä ei mielestäni ole missään vahvistettu (ellei sitten tänään ole jossakin).


 
PUTIN myös kommentoi maanantaista ostoskeskusiskua. Venäjä teki ohjusiskun maanantaina Krementšukin kaupungissa sijaitsevaan ostoskeskukseen. 18 ihmistä kuoli iskussa ja useita kymmeniä loukkaantui.

Putin kiistää Venäjän olleen iskun takana.

Armeijamme ei iske lainkaan siviilikohteisiin. Me tiedämme, missä mikäkin paikka sijaitsee, hän sanoo.


Kukaan meistä ei ammu sattumanvaraisesti.

Putinin mukaan iskuja suunnitellaan tarkkaan tiedustelutietojen perusteella ja niin myös tehtiin tällä kertaa.


VENÄJÄ on antanut ristiriitaisia lausuntoja ostoskeskusiskusta. Maanantaina Venäjä väitti iskua Ukrainan lavastamaksi, tiistaina se myönsi iskun ja keskiviikkona Putin kiisti olevansa ostoskeskusiskun takana.

Entä se kuuluisa "molotoffin leipäkori"?
 
Brittien mukaan Putikan hölinät voi jättää omaan arvoonsa. Silti tavoite on yhä koko Ukrainan valtaaminen.

 
Back
Top