Ukrainan konflikti/sota

Nyt taisi sulla mennä joko vahingossa tai tahallaan sekaisin se, kumman kannalta alkaa näyttää pahalta. Vanja ei käytännössä pääse eteenpäin, ja niiltä alkaa olla panssariajoneuvot sekä tykistön ampumatarvikkeet kortilla. Veikkaan, että suht pian rintama siirtyy itään ja kovaa!
No tämä. Näyttää siltä että sota jatkuu myös ensi talvena ja silloin alkaa tulla pystyyn jäätyneitä ryssiä. Ryssän kalusto ei pahemmin pakkasessa ja sohjossa liiku eikä sotilaiden varusteissa ole muuta lämmintä kuin Pravda reisitaskussa.
 
Ylipäätänsä tuo toimittajan kysymys, ja monien ihmisten ajattelutapa, että "eikö sotaa vain pitkitetä lähettämällä Ukrainaan aseita" on aivan uskomatonta. Miten voi ihminen olla niin naiivi ja Venäjän historiasta ymmärtämätön? Ja siihen vielä kun lisätään se aivan selvä tieto siitä, että mitä ryssä tulisi tekemään ukrainalaisille, jot heidän jätettäisiin vaan oman onnensa nojaan, niin kyllä pitää ihmisen olla sokea ja/tai sydämetön, jos noin ajattelee.

Tilanne on täysin yksiselitteisesti se, että ryssää vastaan pitää taistella kaikin kuviteltavissa olevin voimin, ja niin isolla voimalla, että heidät vaan yksinkertaisesti pakotetaan pysähtymään johonkin kohtaan Ukrainaa. Mitä idemmäksi, niin sen parempi tietysti.

Ehkä se on sitten niin, että jos tuossa on useampi valtio sinun ja Venäjän välissä, ja omassa lompakossa kolikot etsii kaveriaan, niin suhtautuminen on silloin eri kun tässä on nyt näitä taloudellisia ongelmia meillekin tulossa. Mutta kyllä siitä huolimatta pitäisi ymmärtää se, että jos nyt Ukrainan suhteen luovutetaan, niin Venäjä ei todellakaan tule siihen lopettamaan.
 
Viimeksi muokattu:
Ryssän tykistö aiheuttaa jatkuvasti tappioita puolustajalle.

 
Tuo otsikointi on mielestäni turhan raflaava. Eiköhän ainakin täälä kaikille ole selvää, että molempien puolien tappiot kulutussotaa muistuttavassa donbassin taistelussa ovat olleet raskaat. Kulutussodassa yksittäisen kaupungin (esim Luhansk) valloittamisella tai pitämisellä ei ole kovin suurta merkitystä, koska kaupunki ei ollut mitenkään strategisesti merkityksellinen isossa kuvassa. Kyse tässä on enemmänkin siitä, kumpi kestää tätä pidempään.
 
Viimeksi muokattu:
Shakhtyorskin iskusta kommentti: LÄHDE

Forwarded from Izvestia Rudnr
08.05 - In Shakhtyorsk they confirm that they got into the warehouse on Sadovy (Садовом), how to go to Zugrez (Зугрез). Sirens in the city, houses are shaking. Other rear proud also shakes from the blast wave.

-

Tämän mukaan olisi osuttu useisiin kohteisiin, hän nimeää kahdeksan kohdetta:


Tässä ketjussa oli kommentti iskusta Belgorodiin hieman puolen yön jälkeen, tämä väittää kuvan olevan sieltä. Oletan että iskusta kuullaan lisää myöhemmin, jos siis tieto pitää paikkansa:

 
Viimeksi muokattu:
HIMARS-iskujen kohteita kartalla, yhteensä 30 kpl. Oletan että tässä on viime öisten iskujen lisäksi aikaisemmat varmennetut HIMARS-iskut - osa kauas tehdyistä iskuista on Smerch tai Tochka-U iskuja tai partisaanien sabotaaseja selustassa:


"Belgorodin isku" tarkoittaa tämän mukaan iskua Belgorodin oblastin alueelle, tarkemmin sanoen Krasny Khutor joka sijaitsee heti rajan takana Venäjän puolella. Tänne on voitu iskeä perinteisellä tykistöllä, ainakin etäisyyden perusteella. Sivuhuomiona: tämän kylän läpi menee rautatie.


Def Mon laskenut 9 iskua viime yön ajalta, ketjussa on videoita muutamasta. Hän asetti ne kartalle, tosin yhden kommentin mukaan siitä puuttuisi ainakin yksi isku:


Kartasta parempi kuva:

1657436196658.png
 
Viimeksi muokattu:
Juoru Khersonin suunnalta, paras suhtautua epäilevästi jos ei saada parempaa vahvistusta:


Väitetysti yksi partisaanien asekätkö löydetty, toki voi olla lavastettu video:


Eilen oli puhetta että Ukraina harhautti Venäjän ilmatorjunnan paljastamaan sijaintinsa mm. Bayraktarien avulla ja iski sitten tutkia ja ohjusvaunuja vastaan Khersonin suunnalla. Tässä on väitetysti Venäjän ilmatorjunnan toimintaa ennen vastaiskua:

 
Yhdysvaltain puolustusministeriön virallisella verkkosivuilla heinäkuussa 8, 2022. (konekäännäs).

Yhdysvaltain puolustusministeriö tiedottaa virallisesti:

"Yhdysvallat on kolmen viime viikon aikana käyttänyt 2,2 miljardia dollaria turvallisuusapua Ukrainalle tukeessamme heidän taisteluaan demokratiamme suojelemiseksi.
Yhteensä Yhdysvallat on Bidenin hallinnon alusta lähtien myöntänyt Ukrainalle noin 8 miljardia dollaria turvallisuusapuun.
Yhdysvaltain puolustusministeriö ilmoitti 8. heinäkuuta valtuutuksesta presidentin turvallisuusavustukseen jopa 400 miljoonan dollarin arvosta.
Elokuusta 2021 alkaen kyseessä on viidestoista kaluston poisto Ukrainan puolustusministeriön varastoista."

Yhdysvaltojen turva-apu Ukrainalle tähän asti:

˗ Yli 1400 Stinger-ilmatorjuntajärjestelmää;
˗ Yli 6 500 Javelin-panssarintorjuntajärjestelmää;
˗ Yli 20 000 muuta panssarintorjuntajärjestelmää;
˗ Yli 700 Switchblade taktista miehittämätöntä ilmajärjestelmää;
˗ 126 155 mm haupitsit ja jopa 411 000 155 mm tykistöammusta;
˗ 36 000 105mm tykistöammuksia;
˗ 126 taktista ajoneuvoa 155 mm:n haupitzeihin;
˗ 22 taktista ajoneuvoa laitteiden talteenottoon
˗ 12 korkean liikkuvuuden tykistön rakettijärjestelmää ja ammuksia;
˗ Kaksi kansallista edistynyttä ilmaohjusjärjestelmää (NASAMS);
˗ 20 Mi-17-helikopteria
˗ Vasta-akkujärjestelmät;
˗ Satoja panssaroituja korkean liikkuvuuden monikäyttöisiä ajoneuvoja;
˗ 200 M113 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua
˗ Yli 10 000 kranaatinheitintä ja pienaseita;
˗ Yli 59 000 000 pienaseiden ammuksia;
˗ 75 000 sarjaa luotiliivejä ja kypäriä;
˗ 121 Phoenix Ghost Taktiset miehittämättömät ilmajärjestelmät;
˗ Laserohjatut rakettijärjestelmät;
˗ Puma miehittämättömät ilmajärjestelmät;
˗ Miehittämättömät rannikkopuolustusalukset;
˗ 26 vastatykistötutkaa
˗ Neljä vastakranaatinheitintutkaa;
˗ Neljä ilmavalvontatutkaa;
˗ Kaksi harppuuna rannikon puolustusjärjestelmää;
˗ 18 rannikko- ja jokipartiovenettä;
˗ M18A1 Claymore jalkaväkiammukset;
˗ C-4 räjähteitä, purkuammuksia ja purkuvälineitä esteraivaukseen;
˗ Taktiset turvalliset viestintäjärjestelmät
˗ Tuhansia pimeänäkölaitteita, lämpökuvantamisjärjestelmiä, optiikkaa ja laseretäisyyksiä;
˗ kaupalliset satelliittikuvapalvelut;
˗ Räjähteiden hävittämissuojavarusteet
˗ Kemialliset, biologiset, säteilylogiset, ydinsuojaimet;
˗ Lääkintätarvikkeita ensiapupakkauksiin;
˗ Sähköiset häirintälaitteet;
˗ Kenttävarusteet ja varaosat;
˗ Rahoitusta koulutukseen, kunnossapitoon ja ylläpitoon.
Yhdysvallat jatkaa myös yhteistyötä liittolaistensa ja kumppaneidensa kanssa tarjotakseen Ukrainalle lisävalmiuksia puolustautuakseen. »

Kun länsimaat ovat viime vuosikymmeninä sotkeutuneet aseellisiin konflikteihin maailmalla, ovat siellä häärineet lähinnä USA, Iso-Britannia ja Ranska. Ehkä joskus joku pikkumaa kuten Belgia, Tanska...

Mutta kun seuraava rähinä maailmalla syntyy mihin täytyy puuttua, ja sehän syntyy, ihmettelen jos siellä ei ole merkittävällä panoksella innokkaita ja osaavia ukrainalaisia USA:n ja muiden apuna.
 
Sekalainen kattaus T-72 vaunuja ja BMP-3, väitetysti Krimillä- Liekö matkalla Khersonin tai Zaporizzjan seudulle?


Väitetysti ryssän varikko missä varastoidaan ja korjataan vaurioituneita ajoneuvoja. Sijainniksi sanotaan outside of Dzhankoy. Google Maps sanoo että tuon niminen paikka olisi Krimillä, tosin Ukrainan tuntien näitä voi olla useita ja eri puolilla maata.


T-62M vaunuja liikkeellä Stakhanovissa:

 
Viimeksi muokattu:
Ryssä iskee siviileitä vastaan, koska ei piittaa ja muuhun pysty:

10:57

Ainakin kuusi on kuollut, kun kerrostalo romahti Donetskissa ohjusiskun takia​

Ainakin kuusi ihmistä on kuollut ohjuksen osuttua kerrostaloon Donetskissa lauantai-iltana. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.
Viisikerroksinen kerrostalo romahti venäläisjoukkojen iskusta, kertoo Donetskin kuvernööri Pavlo Kyrylenko. Yli 30 ihmisen pelätään jääneen loukkuun kerrostalon raunioihin.
Tiia Etelämäki, toimittaja

9:47

Brittitiedustelu: Venäjän tykistö jatkaa Slovjanskin tulittamista​

Ukrainan Donetskin alueella sijaitseva Slovjanskin kaupunki on yhä Venäjän joukkojen jatkuvan tykistötulen alla, Britannian puolustusministeriön sotilastiedustelu kertoo.
Slovjanskista tuli Venäjän kohde sen jälkeen, kun venäläisjoukot valtasivat Sjeverodonetskin ja Lysytshanskin kaupungit Luhanskin alueella.
Britannian sotilastiedustelun mukaan Donetskin ja Harkovan yhdistävän valtatien hallinta on todennäköisesti tärkeä tavoite Venäjälle sen pyrkiessä etenemään Donetskin alueen läpi.

 
Viimeksi muokattu:
Venäjä tarvitsee yleensäkin rahaa yhteiskunnan, sen toimintojen ja palveluiden pyörittämiseen, julkiseen infrastruktuuriin sekä kalliiseen sotimiseen. Sisämarkkinat eivät siellä ole lähellekään niin tuottoisat, että tuo maa pärjäisi sisämarkkinoiden tulovirroilla säilyttäen lähellekään edes tuon tasoiset elintason, palvelu ja infran.
Ulkoista rahaa tarvitaan lähinnä ulkomaisen sälän ostoon ja kun se on valmiiksi saarrossa niin ihan se ja sama. Kusessahan siellä ollaan kun ulkomaiset tehtaat ei pyöri ym, vaatii jonkinmoisen sotatalouden aloittamista ja siitähän se muuttuu nätisti 5-vuotissuunnitelmiksi ja ja …
 
Ulkoista rahaa tarvitaan lähinnä ulkomaisen sälän ostoon ja kun se on valmiiksi saarrossa niin ihan se ja sama. Kusessahan siellä ollaan kun ulkomaiset tehtaat ei pyöri ym, vaatii jonkinmoisen sotatalouden aloittamista ja siitähän se muuttuu nätisti 5-vuotissuunnitelmiksi ja ja …
Saavat ne pakotteitakin jossain määrin nytkin kierrettyä ja yleensäkin ostettua ainakin jonkin verran ei-pakotteidenalaista tavaraa ulkomailta. Eivät ehkä aseita tai huipputeknologiaa, mutta jotain nyt kuitenkin.
 
Back
Top