Ukrainan konflikti/sota

Tämä Vinnytsian terrori-isku pisti vähästä aikaa veren kuohumaan. Vaikeaa edes kirjoittaa mitään palstalle sopivaa. Mutta lyhyesti: kenties se hyvä näistä voi seurata, että eskalaatio muminat työnnetään lopullisesti nurkkaan.

Lisää rautaa ja raskaimman kautta mukaanlukien 300km kantavia raketteja ja päälle tavaraa jolla Krimin sillan voi räjäyttää Moskvan kaveriksi meren pohjaan.
 
Tällanen kommentti mutta ei spefioitu. Joillain yksittäisillä rintamalohkoilla varmaan näin. Muutenkin läpi sodan on vaikuttanut siltä, että dronekalusto on ainoa missä UA on etulyöntiasemassa niin määrän kuin laadun puolesta.

 
Brasilian populistipresidentti kertoo miten sota lopetetaan. Ja juuri pari päivää sitten Bolsonaro leuhki mitenkä Brasilia ostaa koko ajan öljyä ja löpöä Putlerilta.

Ratkaisu tähän tapaukseen olisi samanlainen kuin Argentiinan ja Britannian väliseen sotaan vuonna 1982, Bolsonaro paljasti.

Hyökkääjä ottaa turpaansa ja häipyy vähin äänin?
 
Tarkennatko nyt vielä mikä tuossa uutisessa oli mielestäsi ns. tarpeeton yksityiskohta?
Jos se oli se että ko. lafkan tuotteita on viety pv:n varastosta Ukrainaan ja siitä vedetty meikäläisen oletus että kyseessä on 155mm murkulat 80-luvun tuotannosta (taannoin nähty kuva Ukrainasta), niin ihmettelempähän vaan miten siitä saadaan minkäänlainen salaisuus tai haittavaikutus kenellekkään aikaiseksi? Erityisesti kun Jenkit (ja moni muukin maa) on lahjoittanut samaa tavaraa tuonne aivan avoimesti ja ihan tolkuttomia määriä jo kuukausia!
Ei ole tarpeen jatkaa tätä keskustelua...ne tietää jotka tietää.
 
Girkin-Girkinin kuva-arvoitus. Tulkitsen tämän niin, että UA mahdollisesti edennyt Pavlivkasta etelään. Joku ryssätaho sanoo, että eteläpuolella oleva Yehorivka "ei ole meidän tilapäisesti". Tämä "Deep State" sivusto näkyy usein näissä kuvakaappauksissa. En tiedä mikä se on.

 
Jotenkin jo odottelisi lihavien Himars-kohteiden loppumista niin nähtäisiin miten joku paikallinen hyökkäys sujuisi Himarsien avulla. Luulisi aika nätisti etenevän jossain Hersonin seudullakin jos sitä mukaa kun hyökätessä vastarinpesäkettä löytyy niin tilataan pari rakettia ja jatketaan...

Mielessäni naureskelin Himars-mainostusta, että sotafoorumin innokkailla jöpöttää, kun muutama rakettikuormuri saadaan paikalle, mutta täytyy myöntää, että tällä kertaa todella on yllättävän suuri merkitys yhdellä asetyypillä pienenäkin määränä. Ei olisi uskonut.
 
Kunkin suomalaisen moraalinen valinta. Minä en veristä ryssäbensaa osta. Enkä jalallani astu itärajan yli Mordoriin.

Itsellä on aikalailla sanat mietteet tästä.. Sitä olen miettinyt, että nyt kun venäläiset pääsevät rajan yli Suomen puolelle niin mitkä fiilikset mahtavat olla suomalaisilla rajan pinnassa? Ja tulevatko ryssät tännekin kekkuloimaan z-tunnuksilla varustettuna ?
 
Itsellä on aikalailla sanat mietteet tästä.. Sitä olen miettinyt, että nyt kun venäläiset pääsevät rajan yli Suomen puolelle niin mitkä fiilikset mahtavat olla suomalaisilla rajan pinnassa? Ja tulevatko ryssät tännekin kekkuloimaan z-tunnuksilla varustettuna ?
Suunnittelin tähän sellaista, että otan spraymaalin takakonttiin, kun lähden kaupoille. Jos näkyy ryssiä ja ei ole vielä zetaa, niin maalaanpa sen ryssän rottelon kylkeen.
 
Meikäläinen haluaa juuri tänä kyseisenä päivänä ilmiantaa itsensä. Osa saattanut jo tunnistaa. Spedeilen 10 vuoden tauon jälkeen.
 
Back
Top