Ukrainan konflikti/sota

Eri rintamaraporttien perusteella ryssä ei ole juurikaan edennyt Siversk-Soledar-Bakhmut-Avdiivka rintamalla. Tilanne on kuitenkin kiperä monessa paikassa.

Tällainen oli ehkä mielenkiintoisin tiedonjyvä mitä löytyi

 
Lisäksi nippu muita hyökkäyksiä mainittu eri twittereissä.

Tämä taitaa olla Hersonin alueella toistaiseksi aktiivisin vuorokausi "epäsuorien iskujen" rintamalla.
Mikäli Aristovichiin on uskominen, niin myös Ukrainan ilmavoimat on olleet hyvin aktiiviset.
On pientä logistiista haastetta ryssille kyllä laitettu Dnipron länsipuolella.
 
Mihin vastahyökkäys lopulta tulee, niin tuskin Khersonin alueelle. Kukaan armeijan johtaja ei ole niin tyhmä, että huutelee, mihin hyökätään. Vai kuinka monta suuroperaatiota tiedätte, että vastustajalle on kerrottu etukäteen, mitä tehdään? Pelkkää joukkojen sitomista ja kuluttamista. Ryssä kuitenkin pelkää, että Krim on päätavoite.

Iziumin suunnassa mennään.


 
Yhdysvallat on antamassa Ukrainalle miljardin dollarin arvoista asepaketin, kertoo uutistoimisto Reuters.
Kyseessä olisi yksi suurimmista Yhdysvaltain tähän asti Ukrainalle antamista asepaketeista.

Paketti pitää tällä hetkellä sisällään ammuksia HIMARS-raketinheittimiin ja NASAMS-ilmatorjuntaohjusjärjestelmiin sekä panssaroituja lääkintäkuljetusajoneuvoja.


Alkaa materiaalin osalta olla Venäjän etu kohta mennyt. Vielä kun sellainen 25 hävittäjäpommittajaa saa Ukraina ilmavoimilleen, tilanne näyttää hyvältä.
 
AP:n aamukatsaus (harmi että vasta illalla aikaa lukea ...).

Tämä poimintana Zaporizzian suunnasta. Muuallakin on sanottu, että UA:n tykistö on vahva tällä alueella. Mahtaako se sitten tarkoittaa jotain vai ei ...

The main fighting going here, though, are artillery duels. And Ukraine is absolutely wiping the floor with Russia. Ukrainian counter battery fire is otherworldly, and they are managing sub one minute response times with their counter battery fire.

That is off the scales in terms of speed, and it means they are using predictive fire. Not only is Ukraine killing Russian artillery while they are shooting, they are killing Russian artillery while they are moving into position to shoot. Striking vehicles on the move.

Russian artillery has suffered so many losses that this week they had to bring in a new artillery brigade to fill in the gaps. That brigade has been pulled out and sent back to Tokmak (19), presumably as a result of their high losses.


 
Ei löytynyt haulla täältä:

Päivityksiä näyttää ainakin toistaiseksi tulevan, mutta voivat tulla parin päivän viiveellä. Nuo siis n. juhannuksesta lähtien, ja vain ne joista on visuaalinen varmistus (useimmista varmaan tällainen saadaan, mutta ehkäpä jokunen kenttävarasto tms. puuttuu). Mukana näyttäisi olevan jonkin verran tuhottuja öljyvarastoja.

Öljyvarikoidenhan pitäisi olla ammusvarastojen ja komentotukikohtien ohella tärkeimpiä kiinteitä kohteita (sekä rautatiet ja sillat, sikäli kuin siltojen tuhoaminen sopii suunnitelmiin), mutta muuta trackeriä en noille kiinteille kohteille ole löytänyt.

Tuohon reddit-ketjuun voisivat jotkut käydä joskus kommentoimassakin jotain, jotta ylläpitäjän mielenkiinto säilyisi.
 
Hienonnäköistä, noista tulee heti mieleen ww2 kehittyneemmät tutkat. Analoginen PPI näyttä ja erillinen skooppi sitten tutka-kaiusta viivejanalla. Siitä voi harjaantunut käyttäjä yrittää arpoa mikä kohde on. Kohteen suunankin saa luke PPI näytön ulkokehän asteikosta ihan itse! Hieno peli museoon. Kyllähän tuolla jonkun potkurikonedronen ampuu varmasti alas.
Mikä se on tuo voimakas humina taustalla näissä kaikissa Osa- it-ohjusajoneuvon sisävideoissa? Humina vai surina? Surina... suristin tosiaan kyseessä ihan kirjaimellisesti! 😆
 
Mielestäni mennään vähän edelle analyyseissä Kiinasta kuinka ”kiina on nyt nähnyt kuinka kovat pakotteet länsi voi laittaa” tai ”kiina on nähnyt lännen yhtenäisyyden”. Ei ole. Venäjän juntta takertuu nyt tulevaan talveen kuin hukkuva oljenkorteen toivoen sen hajoittavan pakotteita ja Kiina taas haluaa nähdä miten siinä käy.
Sitten vasta Kiina tietää jotain kuten me muutkin. Tässä on täysin uusi ja ainutlaatuinen tilanne edessä.
 
Amnestyn pääsihteerin Agnes Callamardin mukaan raportti on huolellista työtä.

– Tulokset perustuvat todisteisiin, joita keräsimme laajojen tutkimustemme aikana. Ne perustuvat samoihin tiukkoihin standardeihin ja määrätietoisiin prosesseihin kuin kaikki Amnesty Internationalin työ, Callamard sanoi.

Raportin mukaan Ukrainan sotilaiden tukikohdat olivat usein asutuskeskuksissa kilometrien päässä etulinjoista, vaikka niille olisi ollut tarjolla sellaisia vaihtoehtoja, joissa siviilejä ei olisi vaarannettu.
...

Amnestyn Ukrainan-toimisto sanoutui irti raportista​

Amnesty Internationalin Ukrainan-toimisto kertoi Facebookissa pyytäneensä, ettei raporttia julkistettaisi. Samalla se ilmoitti, ettei sitä tulla kääntämään ukrainaksi tai julkaisemaan Amnestyn Ukrainan-toimiston verkkosivuilla.

Myös Britannian Ukrainan-suurlähettiläs Melinda Simmons kertoi selvästi, mitä mieltä hän oli raportista.

– Ainoat asiat, jotka vaarantavat ukrainalaisia siviilejä ovat ohjukset, aseet ja ryöstelevät venäläisjoukot, piste, Simmons kirjoitti Twitterissä.

Tämä Amnestyn raportti oli kyllä jotain aivan käsittämätöntä paskaa. Sääli, koska järjestö tekee periaatteessa erittäin tärkeää työtä. Tästä raportista aiheutuu kuitenkin suurta, varmaan jopa korjaamatonta mainehaittaa järjestölle. Itseäni vituttaa kuullakaan koko järjestöstä tämän jälkeen.
 
Totanoin. Ehkä astelen nyt miinaan, mutta... Ilmarynnäköt ja perinteisemmät maahanlaskut on tosi vaikeita toteuttaa ja edellyttävät muutamaa sellaista resurssia, mitä Ukrainalla ei lähtökohtaisesti ole, ainakaan nyt ihan sellaisia määriä, mitä haaveilet. Tarvelistan kärkipäässä ovat: Täydellinen (ajallinen ja paikallinen) ilmaherruus, riittävästi kunnon kuljetuskalustoa ja sitten niitä laskuvarjojääkäreitä. Liittoutuneet taisivat tiputtaa Normandiaan noin 20 000 ukkoa sekä laskuvarjolla että liitokoneilla ja heillä oli sentään suht täydellinen ilmaherruus ja lähes loputtomat resurssit.
Juh, kyseessä on puhdas fantasia, Ukrainasta ei löydy tarvittavaa määrää sotilaita (laskuvarjojääkäreitä) tai kalustoa. Ammattisotilaita ja kalustoa pitäisi tulla ulkomailta suuria määriä, jos haluttaisiin tiputtaa tuhansittain sotilaita Venäjän valloittamille alueille (Nato-maista). Kuvia ukrainalaisista laskuvarjojääkäreistä on, mutta puhutaan kymmenistä tai sadoista ukrainalaisista sotilaista ja näillä ei sotaa ratkaista.

Tilanne alkaa vain näyttää todella huolestuttavalta, muutama Himars ei sotaa ratkaise ja venäläisillä on ylivoima tykistössä. Jotakin pitäisi tehdä ja pikaisesti, jotta Ukrainalle käy pitkässä juoksussa ohraisesti. Putin on ilmaissut haluavansa tuhota Ukrainan (kansan) ja Venäjän armeijan joukot toimivat tämän käskyn mukaisesti.

..
4. We have problems with BC for artillery, and wobble barrels of Soviet calibers. And there is no place to take. Superiority in artillery among the Russians. In order to have an advantage in art for an offensive, we need more guns than all European NATO members have. At the front of the gun 777 priority target for the enemy.

9:50 AM · Aug 3, 2022· Twitter Web App
 
Tämä Amnestyn raportti oli kyllä jotain aivan käsittämätöntä paskaa. Sääli, koska järjestö tekee periaatteessa erittäin tärkeää työtä. Tästä raportista aiheutuu kuitenkin suurta, varmaan jopa korjaamatonta mainehaittaa järjestölle. Itseäni vituttaa kuullakaan koko järjestöstä tämän jälkeen.
Amnesty taitaa olla aika ideologinen järjestö. Todellisuuden kanssa heillä ei varmaan ole hirveästi tekemistä. Joskus seurasin toimintaa Ruohonjuuri tasolla eikä se oikein tolkulta vaikuttanut. Kai se heidän perimmäinen ajatus on jotenkin että halaamalla saadaan kaikki pahat ihmiset eheytymään. Ja uskoisin että tämän järjestön kirjoilla on paljon hörhöjä
 
Amnestyllä ei sitten ollut pelisilmää kerätä vain tietoa jälkipyykkiä varten. Älyvapaa viestintä lienee vain "mainostamista" tai sitten laulavat rahoittajien lauluja. Kallistuisin jälkimmäiseen.
 
Back
Top