Ukrainan konflikti/sota

Piti vähän kaivelle mutta löytyihän sitä kuvamateriaalia sillan raideosuuden kannesta:
Katso liite: 68852
Eli kansi näyttäisi betonikourulle joka on täytetty sepelillä. Kiskot sitten tuon sepelikerroksen päällä. Polttoaine valuu säiliövaunusta tuonne sepelin sekaan ja palaa hitaasti ja pitkään. Betonikourussa on vedenlaskuaukot alaosassaan ettei tuosta tule pitkää uima-allasta:
Katso liite: 68853
tämän kuvan perusteella polttoaine on valunut tuonne sepelillä taytetyn kourun pohjalle asti ja osa polttoaineesta valuu palavanan niistä alas. Näkyvät kapeampina tulisuihkuina säännöllisin välein kuvassa. Käytänössä tuossa on siis sellainen iso haudutuskattila jossa palaa polttoainetta suoraan betonissa kiinni. Lisäksi allaolevaa palkkia liekitetään koko korkaudeltaan.

No hyvä että tässäkin on ryssitty. Silta kun olisi pitänyt tehdä kaupunkiratatyyppisesti, eli kiskot valetaan betonilaattaan joka on sepelikerroksen päällä. Laatta tiivistetään asfaltoimalla siltakourun reunoihin. Näin suolainen vesi ei pääse rakenteisiin. Ja kun kuskataan polttoainetta niin ei myöskään onnettomuuden sattuessa pala koko silta poikki vaan palava polttoaine valuu kannen renalta mereen, ei tukipalkin sivua pitkin kuten nyt.

Jos tosiaan tuo uutiskuva palosta on täysin aito niin tuota ei hetkeen sammuteta. Tuollainen polttoaine sammuu vain vaahdolla, vettä työntämällä saa aikaan vain palon leviämisen. Vaahdottamaan pääsee vain rataa pitkin junan päästä. Eiköhän tuo säiliöjuna pala koko pituudeltaan tässä lähituntien aikana ellei silta petä sitä ennen tuosta alta.
Juuri näin.

Mietityttää nuo vihreät vaunut jotka eivät ole säiliöitä. Voisivatko olla ammusvaunuja? Vähän miettinyt kun ei tule palokuntaa tunteihin paikalle niin mitä siellä jännitellään... kun tuli leviää vihreisiin vaunuihin niin sittempä selviää.
 
Ei välttämättä liity tähän Starlink-asiaan mutta muistaakseni jenkeissä joku valitteli viikko tai pari sitten, että Ukraina ei kerro heille tarpeeksi tarkasti suunnitelmistaan tai tekemisistään.

En tarkoita, että "tässä jenkit sitten näpäyttivät takaisin" vaan sitä että ehkä tässä nyt kostautui tuo, ettei hyökkäyksistä oltu kerrottu ja "geofencing" sulki nämä yhteydet.

Voi myös olla että hyökkäyksistä kerrottiin mutta etenemisen nopeus yllätti ukrainalaiset itsensäkin. Kun sitten tie oli auki, etenemistä jatkettiin rivakasti jolloin "geofencing" raja tuli vastaan.

Arvauksia vain, mutta pidän tosiaan tuota selitystä loogisimpana. Ryssä tosiaan ottaa kunnian tästäkin, kun heillä ei muuten ole menestystä ollut. Toki jos heillä tällainen EW-laite olisi niin miksi pidättäytyä sen käytöstä? Heidän joukot on ajettu kovasti ahtaalle joten luulisi että olisi kiire torjua nämä hyökkäykset kaikin keinoin.
Pidän tätä ajatustasi kaikkein todennäköisimpänä.
Käyttöoikeudet voidaan blokata kaikilta geofencingilla eli ihan GPS- koordinaatteja aluerajauksiin käyttäen.

Itse lautasessahan on raju määrä pieniä antenneja sekä peräti 2 kpl sähkömoottoreita hoitamassa suuntausta.
Satelliittiyhteyden keila on erilainen (Kapeampi suuntaus) kuin perinteisessä TV-Satelliittisignaalissa.
Käsittääkseni signaali on kuitenkin voimakkaampi, jolloin esim. puut ei ehkä haittaa yhtä paljon.
 
Jännä, että joku sattui juuri kuvaamaan kännykällä oikealla hetkellä. Haetaanko tästä syytä vetäytyä sodasta?
Tää on aika normaalia, jostain Krimin sillan keskusvalvomon(tm) tietokoneilta ei edes ryssä pääse suoraan postailemaan Telegramiin. Valvontanauhaa sit kelataan sitten vähän taaksepäin ja kuvataan siitä ruudulta kännykällä
 
– Jos meillä olisi kyky tehdä se, olisimme jo tehneet sen. Mikäli tähän aukeaa mahdollisuus, teemme sen ehdottomasti, sanoi Ukrainan turvallisuusneuvoston pääsihteeri Oleksiy Danilov huhtikuussa.

TASS_55240927.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Frame framelta kun katsoo niin kyseessä oli autopommi (rekka)

Seuraava ruutu on valkoinen ja räjähdyksen sijainti sama kuin rekalla

Katso liite: 68858
Toinen ilotulitusvideo

Jää vielä epäselväksi miten tuo vieressä palava juna liittyy kuvioon. Ei se just tuohon kohti itsestään ole pysähtynyt.
 
Toinen ilotulitusvideo

Jää vielä epäselväksi miten tuo vieressä palava juna liittyy kuvioon. Ei se just tuohon kohti itsestään ole pysähtynyt.
Kun katsot linkkaamaasi videota niin siinä näkee junan liikkuvan vasemmassa yläkulmassa. Hitaasti mutta kuitenkin, pitkä tavarajuna.
 
1665211467199.png


1665211752896.png
Siinä on sitten kaksi siltaa, toisella menee ne junat ja väliäkin näyttää olevan jonkin verran. Pitkä matka sytyttää juna autopommilla. Kaksi pommia?
 
Toinen ilotulitusvideo

Jää vielä epäselväksi miten tuo vieressä palava juna liittyy kuvioon. Ei se just tuohon kohti itsestään ole pysähtynyt.
Jos kyseessä on ollut täyden lastin rekkapommi, on säiliövaunut lähteneet siinä samassa. Veturissa on laitettu jarrut päälle ja juna on pysähtynyt vähän pidemmälle. Säiliöjunilla ajetaan valtavan painon takia yleensä hitaasti.

Vertailuksi rekka-IED Irakissa:
 
Toinen ilotulitusvideo

Jää vielä epäselväksi miten tuo vieressä palava juna liittyy kuvioon. Ei se just tuohon kohti itsestään ole pysähtynyt.


Sähköveturi ja räjähdys oikosulki/katkoi ajolangat ja syttyminen tapahtui vasta myöhemmin vuodosta räjähdyksen jälkeen?

Räjähdys on selvästi ajokaistalla ja lähes varmasti se rekka


Sen sijaan juna on tulessa mutta sillassa tai siinä ei näy suoraan räjähdysvaurioita

Jos rekkaan oli lastattu esim 30tn anfoa niin vahinkoa tulee vaikka etäisyys raidesiltaan ja junaan on 100-150m
 
Viimeksi muokattu:
Jää vielä epäselväksi miten tuo vieressä palava juna liittyy kuvioon. Ei se just tuohon kohti itsestään ole pysähtynyt
Näen kolme mahdollisuutta.
1.) Nerokkaasti koordinoitu isku.
2.) Uskomaton mäihä
3.) Järkyttävä ryssiminen.
(4. Näiden jokin yhdistelmä)
 
Back
Top