Ukrainan konflikti/sota

Vajaa parikymmentä vuotta sitten juhannuksena nuoriso innostui polttamaan keskeneräisen hallin TT-laattojen päällä juhannuskokkoa. No seurauksena laatat oli vaihdettava, koska lämpötila oli vahingoittanut betonia, raudoitusta ja jänneteräksiä.

En mitenkään usko, että tuollaisen tulipalosta selvittäisiin vain pintavaurioilla.

Ehkä, mutta se mikä tulkitaan käyttökelpoiseksi voi olla vähän eri sääntösuomessa rauhan aikana kun Venäjällä sotalogistiikalle tärkeällä sillalla. Eli voidaan hyvinkin vaan ajaa yli ja jos kestää niin sitten se on ok.
 
Eikös tuo nyt aika selvältä näytä:
- rekassa räjähdettä, kuski seurannut junan tuloa ja räjäyttänyt aika tarkkaan keskellä junaa ja paikka valikoitui sen mukaan eikä sillan tietyn kohdan
- räjähdyskohdalla autosillan vaakapalkki keskeltä poikki
- seuraava autosillan palkki pudonnut kokonaisena, kun poikki mennyt on romahtaessaan vetänyt sen toisen pään tuen päältä pois

Junarata tuskin pitkään pois käytöstä. Näyttää vauriot ja taipumiset olevan lähinnä pintarakenteissa. Toisesta autosillasta vaikeampi sanoa.
Melko syvät pintanaarmut. Tuon junan kuljetus tuolta vie aikaa, ja että tuosta saataisiin käyttökelpoinen, vie vähintään kuukausia, ellei pidempään. Samalla ovat jatkuvasti maalitauluja, kun tuota korjailevat.
 

Liitteet

  • Screenshot_20221008-141349_TikTok.jpg
    Screenshot_20221008-141349_TikTok.jpg
    219.8 KB · Luettu: 145
Tällä venäläiset viimeisteli tuhon. Nyt on sitten teräs ”karkaistu”. Uskomatonta ryssimistä ryssien hommaksikin:facepalm::facepalm:
Betonihan on myös siitä vekkulia materiaalia, että saattaa palon aikana vahvistua, mutta jäähtyessään heikkenee murto-osaan alkuperäsestä. Ja tuollasessa paksussa betonirakenteessa sisäosat saattaa jatkaa lämpiämistä vielä pinnan alkaessa jäähtyyn. Tämä taas johtaa siihen, että sisäosat lämpölaajenee ja pinta alkaa kutistuun, jollonka se alkaa halkeilla. Tätä pystyy vielä tehostamaan jäähdyttämällä pintaa vedellä. Silloin vielä vesi menee halkeamiin ja höyrystyessään tehostaa halkeamista.

Olisi se mahtava näky kun uudelleen käyttöön otettuna tuo vielä romahtaisi vieden junalastillisen kalustoo poseidonille.

Kuinkas korkea tuo silta on tuolla kohden? Mietin tuota sammutuskalustoa, että eikö ryssällä ole vesitykeillä varustettuja laivoja, tai helikopterista roikotettavaa pumppua. Toki merivedellä lienee vielä suurempi rapauttava vaikutus.
 
Krimin sillan vaikutus Khersonin alueen logistiikkaan:


Rybarin kommentit sillan iskusta:

On the cause of the explosion on the Crimean bridge: analysis of materials from the site of the terrorist attack

The official investigation into the terrorist attack on the bridge across the Kerch Strait has already begun: it is likely that the first results will be announced after a while. In the meantime, we have analyzed data from open sources and tried to suggest what could have been the cause of what happened.

▪️Judging by the video , the explosion was very powerful.Someone even suggested that what happened was an air strike. However, the outdoor lighting poles are not only not bent, but not even burned. The cameras on them are also intact. All this looks extremely uncharacteristic of an alleged missile attack.

▪️In the frame, a passenger car is visible leaving the explosion cloud : not only was it not thrown by the explosion, but even remained on the move. There are also no traces of scattering of striking elements, which from such a distance would not have left a living place on the machines . The tanks on the railway bridge were damaged, but not even almost crushed.

▪️The photo shows a span that fell into the Kerch Strait, on which there are no funnels. But the pipes with cables running along the side surfaces look torn off and as if cut.

What conclusions can be drawn?

🔻The nature of the damage, the absence of traces of striking elements and craters makes it possible to practically discard the version of the missile's arrival. A drone hit is completely unbelievable due to its small warhead.

🔻It looks more plausible to undermine the charges installed from below: this explains the tanks, cars and lighting poles that remained almost unscathed. Data from open sources do not allow us to reliably state whether these were saboteurs or naval drones.

🔻The detonation of a booby- trapped truck also looks like a possibility. The cumulative charge could be installed in a truck and overlaid it inside the trailer so that the directed jet would literally cut the supporting structure. This explains both the sparks caught in the frame and the bent steel beam.

To more accurately determine the causes of the explosion, additional objective evidence from the site of the explosion is needed.

But one thing is clear for sure: the Ukrainian state with its law enforcement and civilian structures is behind the terrorist attack, the destruction of the Russian infrastructure and the death of civilians.
#Kerch #Crimea
#Russia @rybar


Ukraina jatkanut täsmäiskuja Donetskin suunnassa, kohteena ammusvarasto:

 
Hep. Ajassa 4 sek. Ullatuuss! Katso liite: 68873
Tätä on varmasti valmisteltu pitkään ja luonnollisesti tiedetty, että ehkä saadaan vain se yksi mahdollisuus yllättää vihollinen. Olisiko mahdollista, että ajoitettu sillan alla olevan dronen, sekä sen päällä aajavan rekan räjähdys samanaikaiseksi? Ei luulisi olevan tämän luokan operaatiossa hankalaa. Saavat varmasti tiedustelutietoa raideliikenteestä, joten ovat voineet ajoittaa iskun oikeisiin tuuliolosuhteiden ja sillan ylittävän maalin mukaan. Tuota rautatisiltaahan ei varmasti pelkällä vesidronella juuri voi vahingoittaa, mikä jättänyt tämäntyyppisen iskun ainoaksi vaihtoehdoksi.
 
Jos tätä juorua uskotaan niin Putin haluaisi tehdän Lännen kanssa "sopimuksen" josta osa koskisi Ukrainaa.

Nytkö on alkanut kiinnostaa sopimusten teko? Heräsikö into tähän Ukrainan rajujen vastahyökkäysten ja aluevaltausten ennen vai jälkeen? Vai onko tuoreempi juoru ja sillan räjäytys mukana "mielen muutoksessa"?


Tämän mukaan Krimillä olevat maakaasun varmuusvarannot riittäisivät 15 päiväksi. Varma tieto, huhu vai arvaus? Nähdäänkö se tilanne että niemmaalta aletaan lennättämään ihmisiä pois? Ehkä osa poistuu omasta tahdostaan ennen kuin tilanne menee vaikeammaksi? Normaalissa valtiossa joku viranomainen saattaisi antaa tästä kehoituksen tai jopa käskyn, jos alueen huoltoa ei kyetä järjestämään nopeasti.

Ennen muinoin piirityksen valmistautuvasta linnasta ajettiin kaikki "turha väki" pois jotta varastot riittävät pidemmäksi aikaa (linna ei tarvitse suurta määrää puolustajia). Nyt on kuitenkin kyse Venäjän rosvovaltiosta, joten arvatenkin tilanteen uskotellaan olevan "kaikki hyvin, ei paniikkia" kunnes varastot ovat tyhjät ja sen jälkeen ihmiset syövät toisensa, vallanpitäjää ei kiinnosta niin kauan kuin ei uhkaa hänen asemaansa.

 
Viimeksi muokattu:
Tässä kun on omalta osaltaan päässyt fiilistelystä yli niin kysymys:

Miten on mahdollista, että sillan räjäytyksestä on noin paljon striimattua kamerakuvaa, mutta venäläiset eivät ole huomanneet omissa kameroissaan mitään poikkeavaa, kun siltaa on panostettu?
 
Back
Top