Ukrainan konflikti/sota

Et ole. Yhdysvallat arvosteli Ukrainan liian itsepintaista Bahmutin puolustamista, koska samanaikainen Bahmutista kiinnipitäminen ja keväälle suunniteltu vastahyökkäys eivät ole realistisesti toteutettavissa. Yhdysvaltojen mielestä Ukrainan pitäisi keskittyä vastahyökkäyksen toteuttamiseen.

Tätä Bahmutia olen itsekin monesti kritisoinut ja ihmetellyt. Toiminnasta ei saa selvää, yritetäänkö aluetta tosissaan puolustaa ja pitää, vai aluepuolustavaa kulutustaistelua. Varsinkin kun taktiikka alueella tuntuu vaihtelevan. Välimuoto jossa ei pidetä aluetta ja omiakin tappioita tulee rankasti. Tästä syystä olen kaipaillut niitä riittäviä resursseja alueelle, joita on pakko, siis PAKKO, olla, tai sitten vetäytyminen. Kumpaakan ei ole oikein tehty.
 
Eri henkilöitä, tässä Grägg
39-107859563fccdab5f570


Tässä mystinen korkea-arvoinen suomalaisupseeri
39-107858263fcc28c1f376


Tosin, näitä jo spekuloitu enemmän tai vähemmän kieli poskessa samaksi henkilöksi...
Tuota teemaa jatkaakseni, kiinnittäkää huomionne taustalla näkyvään lepotuoliin jossa RUS-lipun värit. SATTUMAAKO, kysynpähän vain (/s).
Miksi tuolla on Ukrainan sotilastiedustelun hihamerkki? Haiskahtaa juttu.
 

Liitteet

  • signal-2023-02-28-16-20-46-754.jpg
    signal-2023-02-28-16-20-46-754.jpg
    56.7 KB · Luettu: 116
  • signal-2023-02-28-16-21-23-920.jpg
    signal-2023-02-28-16-21-23-920.jpg
    88.7 KB · Luettu: 171
Sen enempää en ota kantaa kyseiseen herraan, mutta tuota matrikkelia ei kannata välttämättä viimeisenä totuutena pitää. Muunmuassa allekirjoittanut on kieltänyt aikanaan omien tietojensa julkaisun tuosta "Venäjän bestselleristä".

Ja hei vaan forumille, eka viesti!
Eikös sitä toimitettu aikoinaan myös Tehtaankadulle, vastaisen varalle..
 

Venäjä: Miehittämätön alus ammuttu alas Moskovan alueella​

klo 13:45: Moskovan kuvernööri sanoo, että Venäjä on pudottanut miehittämättömän aluksen Moskovan alueella sijaitsevan kaasunjakeluaseman lähellä. Asiasta kertoo Reuters.

Ria Novostin siteeraaman paikallispelastuspalvelun mukaan drooni pudotettiin lähellä Kolomnan kaupunkia, noin 110 kilometrin päässä Moskovasta. Kuvernöörin mukaan infrastruktuurille eikä ihmisille aiheutunut vahinkoa.

Tapahtuma on jatkoa useille Venäjän ilmoittamille droonitapauksille. Aiemmin tänään Venäjän puolustusministeriö sanoi pudottaneensa kaksi ukrainalaisalusta eteläisen Venäjän Krasnodarin alueella sekä Adygeian tasavallassa.

Ompa nätisti osuttu, kun on noin ehjänä säilynyt, mitä nyt siivet vaan katkenneet. Potkuri ja pyörät tallella ja runko ehjä väkivaltaisesta tipauttamisesta huolimatta!

55022F95-86E0-4628-9991-50388F15E026.jpeg
 
Ei kukaan ole väittänyt, että tuo sukkapää-"upseeri" olisi K. Grägg. Hänhän itsekin sanoi samassa jutussa, ettei edes ole tietääkseen (edes) reservin kersantti.
 
Tänään työmaalla uteliaisuuttani vilkaisin vuoteen 2000 ulottuvaa kadettiupseerien matrikkelia. En kyllä tätä Grägg / Gregg -hahmoa sieltä löytänyt. Vai mahtaneeko olla sitten opistoupseeritaustainen. Vaiko upseeri lainkaan.
Sehän sanoi jo vuosi sitten, että ei ole upseeri ja armeija läpäistiin lintsaamalla.

"Lännen Media kertoi jutussaan, että Grägg olisi reservin kersantti. Puolustusvoimat ei ole suostunut kertomaan STT:lle Gräggin sotilasarvoa, mutta Grägg itse sanoo, ettei hänellä oman käsityksensä mukaan ole tuollaista sotilasarvoa.

– Tietääkseni ei ole. Armeija-aikani meni enemmänkin lintsaajaperiaatteella, hän kertoo puhelussa."
 
Onkohan tuo sukkanaama Grägg itse? Oheiset kuvat. Sukkakuva Ylen sivuilta ja kypäräkuva Gräggin omalta Facebookilta. Siinä tapauksessa esiintyisi valheellisesti ”upseerina”.

Entä jos sukkanauhan takaa paljastuu entinen EU:n sotilastiedustelun johtaja... kun oikein tarkkaan katsoo niin tuohon mustaan lippikseen on mustalla langalla kirjailtu nimikirjaimet G.A?

EDIT: ajs178 ehti ensin räjäyttämään Georgij:n coverin.
 
Viimeksi muokattu:

Martti J. Kari | Puheenvuorot Ukrainan sodasta | Yle turvallisuusilta 23.2.2023​

Venäjän hyökkäsi Ukrainaan tasan vuosi sitten. Se on mullistanut kansalaisten, valtioiden ja maailmanjärjestöjen turvallisuuskäsityksiä.
0:00 Mitkä olivat ensimmäiset ajatukset ja tunteet 24.2.2022 Venäjän hyökättyä Ukrainaan?
3:19 Millaisia taistelulentokoneita Eurooppa on suunnitellut lähettävänsä käyttöön?
5:44 Kuinka omat turvallisuuskäsitykset ovat muuttuneet edellisen vuoden aikana?
9:36 Millainen on Kiinan rooli uhkana tulevalle maailmanjärjestykselle?
11:19 Miksi nykyinen Ukrainan sota ei alkanut jo aikaisemmin esimerkiksi Donald Trumpin presidenttikauden aikana?
14:30 Ukraina on ollut yksi Euroopan korruptoituneimmista maista. Missä määrin maa on pyrkinyt korjaamaan tätä täyttääkseen kriteerit liittyäkseen mahdollisesti Euroopan Unioniin tai Natoon?
Huom! Tällä videolla vain Martti J. Karin puheenvuorot liittyen sotaan ja turvallisuustilanteeseen. Koko lähetys katsottavissa alkuperäisestä lähteestä. Lähde: Yle https://yle.fi/a/74-20019528/64-3-139515
 
Miksi tuolla on Ukrainan sotilastiedustelun hihamerkki? Haiskahtaa juttu.

Toi hihamerkki oli varmaan helpoiten netistä ostettavissa.

Nuo kulmakarvat viittaisi muuten J Putkoseen. Kuunteliko kukaan, sanoiko se kertaakaan: Tajuutteko !

YLE:n budjetilla taas aivan ala-arvoista suorittamista. "Taustat on tarkistettu", lässyn lässy.
 
Mitä olen youtubesta seurannut ulkomaalaisten tarinoita niin aika moni on kritisoinut ukrainialaisten koulutusta ja varsinkin vanhempien upseerien toimintaa. Eniten ihmetyttää miksi ulkomaalaisia vatsinkin heitä jolla kokemusta laitettu kouluttamaan. Esim jenkki SOF kaveri toimii normaalina jalkamiehenä.
 
Tämmöstä.



KIOVA Nyt kun Venäjän asevoimat ovat kompuroineet Ukrainassa vuoden ajan, useimmat ukrainalaiset ja suomalaiset uskovat Ukrainan voittoon.

Se on katteetonta toiveikkuutta, sanoo korkea-arvoinen suomalainen upseeri, joka on seurannut sotaa paikan päällä viime huhtikuusta lähtien.

Upseerin mielestä Ukrainan joukot eivät osaa hyökätä ja niiden koulutus on retuperällä, kuin suoraan Neuvostoliitosta.

– Ukrainalaiset kuvittelevat, että he ovat hyviä sotilaita. Ei se kuitenkaan tee taitavaksi sotilaaksi, että on kahdeksan vuotta juoksuhaudoissa pelkäämässä. Koulutus tekee sotilaaksi, upseeri lataa.

Hän ei halua esiintyä julkisuudessa omalla nimellään eikä kasvoillaan. Upseerin mukaan hänen sotilasarvollaan toiminta Ukrainassa voisi herättää närää jopa Venäjällä, vaikka hän ei enää ole Suomessa vakinaisessa palveluksessa eikä muutenkaan edusta Suomea.

Upseerin mielestä Ukrainan on toistaiseksi pelastanut vain se, että Venäjä on sortunut yhtä pahoihin virheisiin. Venäjän virheille ei kuitenkaan kannattaisi ilkkua.

– Venäjän joukot ovat ottaneet oppia, mutta ukrainalaiset eivät, upseeri sanoo.

Upseerin mielestä Ukrainan asevoimien osaamisen taso on hämmentävän heikko – ja mitä enemmän hän on sitä nähnyt, sitä surkeampana hän tasoa pitää.

– Todella huonoa johtamista, huonoa taktista ja taisteluteknistä osaamista. He ovat ottaneet esimerkkiä pääosin videopeleistä ja elokuvista, upseeri sanoo.

Erityisen kohtalokasta sodan jatkon kannalta on se, että upseerin mielestä Ukrainan joukot ovat kyvyttömiä nopeatempoiseen liikkuvaan sodankäyntiin. Siksi sota on jämähtänyt vanhanaikaiseen asemasotaan, jossa vastapuolen sotilaita tapetaan tykistöllä.

– Ukrainan hyökkäys on rintamahyökkäystä. Ei osata koukata, upseeri sanoo.
Mitäpä veikkaatte; kouluttaako kyseinen Herra (jos kouluttaa) mek.prikaatin henkilöstöä vai paikallisprikaatien (TDF) ja joidenkin kansalliskaartiprikaatien joukkoja?
Itse veikkaan noita TDF prikaateja. Sillä niissä on se vähiten koulutusta, aseistusta ja varustusta saanut sakki ja niitä prikaateja ja täten henkilöstöä niihin on ihan helvetisti.
Jos olette joskus nähneet Ukrainalaisilta venäläistyylisiä valitus videoita niin suurimmassa osassa tapauksista kyseessä on nämä TDF prikaatit joiden käyttö muualla kuin koti alueella vapautettiin viime keväänä.

Uskon herran kommentteja, mutta kyseessä voi olla vahvistusharha
 
Viimeksi muokattu:
Tuo "korkea-arvoinen suomalainen upseeri"-juttu kieltämättä haisee. Kritiikkiä on ihan asiallista antaa, mutta tässä on mielestäni kyse jostain muusta. Ukrainan toiminta sodan alussa oli paljolti sissitoimintaa ennen kuin saivat hommat jotenkuten rullaamaan. Mitäköhän hän olisi tarkalleen halunnut Kiovan luoteispuolella tapahtuvan?
Osa Ukrainan suurimmista onnistumisista on saatu kevyesti liikkuvien joukkojen nopeilla koukkauksilla, joita ilmeisesti ei ole tapahtunut.
Olisi voinut senkin mainita, että se pelkkien seppojen pitämä kohta Khersonin rintamassa paljastui tiedustelun ansiosta ja siihen kohdistettiin tietoisesti painetta.
Miinoista olin sentään samaa mieltä. Suluttamista ei alussa pahemmin nähty.

Tuohon "Venäjä ei tätä sotaa häviä, koska Venäjä on ydinasevaltio" on turha edes ottaa kantaa.

Kannattaa pitää mielessä, että Ukrainaan on mennyt paljon porukkaa ympäri maailman joilla ei ole mitään todellista asiaa sinne. Kaikenlaista "vapaaehtoista" ja säätäjää, joiden motivaatiot ja väittämät ovat olleet mitä milloinkin. Mehän emme todellisuudessa tiedä mitään muuta kuin että joku suomalainen balaclava-ukko on Ukrainassa ja kertoo asioita toimittajalle.
Joo kyllä siellä taistelleet on kertoneet jotain ihan muuta, esim että ollut vapaus erikoisjoukoissa suunnitella ja toteuttaa tehtävät jne. Toki ovat maininneet että myös vanhaa NL tyylistä johtamista ajoittain tulee vastaan, mikä on ihan yleisesti tiedossa. Saa Venäjä lakeijoineen ulista harmissaan, kun turpaan tulee ja on tullut alusta asti. Kyllä näitä ihmeellisiä kömpelöitä vaikuttamisyrityksiä tullaan mediassa näkemään vielä moneen kertaan. Osaaminen ja motivaatio ja lännen tuki koulutukseen ja aseistukseen liittyen tiedustelutietoineen vaikuttaa sen, että Ukraina on kokonaisuudessaan ihan eri tasolla kuin Venäjä näissä karkeloissa.
 
Back
Top