Ukrainan konflikti/sota

Pikkuisen aikaperspektiiviä, joka ei halua vanhoja muistella niin hyppää yli, mutta tämä liittyy hienosti nykyiseen tilanteeseen, koska Ukrainan Balaklian ja Hersonin hyökkäystä edeltäviin kirjoituksiin jos vaihtaa päivämäärät ja paikat niin keskustelu on osin kuin muutamilla täällä, että liian hitaasti, liian nopeasti, liian vähän, ei kasata voimaa, ei osata, ei etene, ryssä pystyy puolustamaan, ei ole kalustoa, voimat on jo kuluneet ja hupsista viikkoa myöhemmin oli rintama lähes sata kilometriä siirtynyt.

Valmistelu näyttää pitkälti samalta, Hersonin jalkaväellä pitkin 2022 loppukesää hivuttaen tehty eteneminen on kuin nuo Velyka Novosilkan ja Robotynen alueen viimeisimmät puskut, siksi uskon edelleen että se isompi voima lähtee jostain muualta kun lähtee, ehkä sen Dnipron yli.

Sitten kun noihin linkattuista twiiteistä lukee mm. ryssäbloggareiden tekstejä niin ne tiesivät silloin jo viikkoa kahta ennen, että kusessa ovat. Nytkin samaa hätääntyneisyyttä kyllä näkee, ne varmasti heijastelevat sitä etulinjan miesten tietoa voimasuhteista. Totuudella on paha tapa pulpahtaa esille vaikka sitä kuinka halutaan painaa piiloon. Ja kaikki tuo 2022 tapahtui vaikka Venäjä tiesi odottaa Hersonin puskua, koska siitähän avoimesti kerrottiin ja Balakliassa he itse valmistelivat hyökkäystä vielä elokuun lopussa.




Sodassa momentum on äärimmäisen tärkeä ja ryssillä ei nyt ole juuri minkäänlaista otetta tahtipuikosta.

Heillä on Tasavallan presidenttiä mukaellen nyt se pallon rooli tenniksessä.
 
Surullista, miten tämä twitteristi Chuck Pfarrer kerta toisensa jälkeen puhuu - tai siis twiittaa - täyttä ylioptimistista soopaa.

Tänään hän väitti, että Ukraina olisi onnistunut kahden ponttoonisillan rakentamisessa Dneprin yli Ponyativkassa Hersonissa, mikä ei muiden twitteristien mukaan ole totta, vaan Ukrainan sillanpää Kozachi Laherissa on saatu aikaiseksi maihinnousualusten avulla.

F3k2OgfWAAAwYXM


Sinänsä en ihmettelisi, vaikka Pfarrerin ponttoonisilta-haave toteutuisi.
 
Surullista, miten tämä twitteristi Chuck Pfarrer kerta toisensa jälkeen puhuu - tai siis twiittaa - täyttä ylioptimistista soopaa.

Tänään hän väitti, että Ukraina olisi onnistunut kahden ponttoonisillan rakentamisessa Dneprin yli Ponyativkassa Hersonissa, mikä ei muiden twitteristien mukaan ole totta, vaan Ukrainan sillanpää Kozachi Laherissa on saatu aikaiseksi maihinnousualusten avulla.

F3k2OgfWAAAwYXM


Sinänsä en ihmettelisi, vaikka Pfarrerin ponttoonisilta-haave toteutuisi.
Tämän kaverin tietolähde tuntui jossain vaiheessa olevan pelkkä liveuamap (vähintään epäluotettava). Lopetin seuraamisen kuukausia sitten kun jokainen twiitti sisälsi nojatuolikenraalillekin naurettavia juttuja. Harmittavaa toki kun seuraajia taitaa olla lähemmäs 160k.
 
Osasit näköjään argumentoida omaa viestiäsi vastaan, hyvä hyvä!
Syvä huokaus.
Viestin pituuden kurissa pitämiseksi lyhennän lainauksia, mutta jätän linkit alkuperäisiin postauksiin.
Esim Italiaan verrattuna ryssällä on kolme etua: ostovoimapariteetti, neukkulan perintö ja kurjuuteen tottunut kansa.

Ostovoimapariteetti kertoo arvioidun vaihtokurssin, jolla kahden maan ostovoima on yhtä suuri (tämä on siis eri kuin valuuttakurssi). Maailmanpankin mukaan vuonna 2020 [lisätty: pelkän] ryssälän muuntokerroin oli 24,49 [lisätty: dollaria vastaan]. Tämä kerroin tietenkin vaihtelee eri tuoteryhmien välillä, joten ei voi vetää johtopäätöstä että 1 miljardin dollarin kotimaisella asetilauksella saisi 24,49 miljardin edestä aseita. Tämä etu ei tietenkään koske ulkomailta tuotuja aseita ja osia. Joka tapauksessa ryssälässä saa dollarilla aikaan enemmän kuin lännessä.
Alla oleva juttu kannattaa joka tapauksessa silmäillä, vaikka otsikko kertoo olennaisimman.
Kuvakaappaus jutusta. Korostus minun
Verkkouutiset.jpg
Italia ei ole sama asia kuin koko EU ja NATO pois lukien Unkari!

Ryssälän v. 2020 ostovoimapariteetti 24,49 dollaria vastaan ei ole sama asia kuin koko EU:n ja NATO:n Unkari pois lukien ostovoimapariteetti on 12 kertaa suurempi kuin Unkari on 12 kertaa rikkaampi kuin ryssälä!


Tämän mukaan NATO maiden BKT on $ 46 962 189 M. Tästä vähennetään Unkarin BKT $ 178 789 M ja lisätään NATO:on kuulumattomien EU maiden BKT:t Itävallan $ 471 685 M, Kyproksen $ 28 467 M, Irlannin $ 529 661 M sekä Maltan $ 17 779 M. Yhteensä $ 47 830 992 M tämä on 21,3 kertaa ryssän BKT $ 2 240 422 M.

21,3 kertainen BKT etu kutistuu ostovoimapariteetti huomioiden "vain" 12 kertaiseksi eduksi. Tämän pitäisi riittää todistamaan, että ryssälä on hyötynyt alhaisemmasta kustannustasosta. Eli ryssälällä on ollut ostovoimapariteettietu.
Jo on taas jutut. Näistä tämänkaltaisista ei ikinä tiedä onko asialla ryssäntrollit vai hyödylliset idioootit, vaiko pelkästään vaan idiootit. Jätänpä arvaamatta mistä tällä kertaa on kyse. Jos kyse on vain ajattelemattomuudesta voi sanoa sen, että mieti hetki ennenkuin painat enteriä, joskus sekin auttaa.
Alkuperäinen postaukseni näin auki perattuna kysyn uudelleen: mikä sanomani oli ryssäpropagandaa? Mikä tekee minusta trollin? (Hyödyllisen) idiootin?
edit: vaihdettu inline spoiler -> spoiler
 

Liitteet

  • Verkkouutiset.jpg
    Verkkouutiset.jpg
    342.9 KB · Luettu: 82
Viimeksi muokattu:

Ryssä-rybar meinaa että vasen ranta siivottu ukrainalaisista. Mahtaako pitää paikkansa, veikkaan että ei pidä.
Tässäpä meille on taas hyvä testi varmalla rintaäänellä annetun, mutta ilman visuaalista vahvistusta annetun tiedon todenperäisyydestä - palataanpa tähän muutaman päivän säteellä ja katsotaan pitääkö tämä hänen ilman mitään vahvistusta tai lähdettä antamansa tieto paikkansa.

Alkuperäinen kalamies oli jossain vaiheessa seurattavana, sillä antoi ällistyttävän oikeaa tietoa. Sitten joku hermostui ja homma muuttui kokonaan.
 
21:44

Naton virkailija suututti ukrainalaiset: "Täysin hyväksymätöntä"

Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin kansliapäällikkö Stian Jensen näyttää vihjanneen, että rauhan saavuttamiseksi ja täten Natoon pääsemiseksi Ukraina joutuu luovuttamaan osan maastaan Venäjälle. Jensen vihjasi, että aiheesta olisi jo keskusteltu Nato-jäsenten kesken.

- En sano, että näin täytyy tapahtua, mutta se voisi olla mahdollinen ratkaisu, Jensen oli sanonut Sky Newsin mukaan norjalaisen VG:n haastattelussa.

Ukrainassa Jensenin sanomisiin ei suhtauduttu positiivisesti. Volodymyr Zelenskyin neuvonantaja Myhailo Podoljak otti asiaan kantaa kipakasti viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter).

- Se tarkoittaisi demokratian tappion, kansainvälisen rikollisen rohkaisun, Venäjän hallinnon säilymisen, kansainvälisen lain tuhoamisen ja sodan siirtämisen tuleville sukupolville valitsemista, Podoljak kirjoitti.

Hän huomautti, että jos Putin ei häviä sotaa, ei Venäjällä muutu mikään, eikä sotarikollisia rangaista.

- Täysin hyväksymätöntä, sanoi sen sijaan Ukrainan ulkoministeriön tiedottaja Oleh Nikolenko
Hän kritisoi Jensenin puheita niin ikään kovin sanoin.

- Oletimme aina, että liitto [Nato], kuten Ukraina, ei kauppaa alueitaan, Nikolenko jyrähti Facebookissa.

IS
Jos tämä toistuu, se on lännelle suunnaton häpeä, vääryys ja ryssän voitto. 1692135490124.png
 
Alempana huhuja Robotynesta muutamalla kanavalla, jonkinlaista edistystä.

Taistelut tästä kyläpahasesta olleet käsittämättömän sitkeitä ja kovia. Jonkinlaista haarukointia voi tehdä. Ukrainan vastahyökkäys ollut käynnissä nyt noin 70 päivää. Sinä aikana luokkaa 500 ryssää mennyt / päivä. Robotynen sektorilla voi kuvitella luokkaa 10 % tappioista, eli noin 3500 ruumista. "Etelän" sektorilla on useina päivinä mainittu toistasataa kalmoa.

Paljonko Ukraina on kärsinyt hyökkääjänä? Suhdeluku 1:1 olisi varmaan hyökkääjälle hyvä mutta näin korkeasta tappiotasosta ei ole merkkiä. Yksittäinen prikaati olisi vedetty jo aikoja sitten pois (muistelen hämärästi että 30% tappiotason jälkeen länsimaisittain jo vedettäisiin pois), erityisesti kun tappiot kohdistuvat nimenomaan hyökkäävään kärkeen ja sen kalustoon. Prikaatissa on kuitenkin aika paljon muutakin. Nimenomaan 47. prikaati oli mukana ainakin vielä elokuun alkupuolella, tosin yksittäisiä pataljoonia on voitu jo aiemmin vetää pois. Muitakin prikaateja ollut (joku kansalliskaartin, ja olikohan joku merijalkaväen?) mutta niihin on kohdistunut vähemmän huomiota.

Kenties hyökkäyksen alkuvaiheessa kun Leo-raatoja ilmaantui tappiot olivat tätä luokkaa tai pahempia, mutta saivat merkittävän käänteen kun Ukraina muutti strategiaansa kitkutukseksi (tykistö + pienet tunnusteluhyökkäykset).

Tämä on luonnollisesti karkeaa pyörittelyä mutta antaa hiukan pohjaa suuruusluokista. Jatkoa ajatelleen ratkaisevaa on Ukrainan vs. ryssän tappiosuhde, jota voi vain arvailla. Mikäli ryssä pystyy täydentämään rintamaa päivä toisensa jälkeen ja roikkumaan joka neliökilometristä mutakauteen asti niin kovin montaa uutta kylännimeä ei enää tarvitse opetella ennen talvea Robotynen lähettyvillä.

"Mikäli mikäli", siinäpä se. Aito romahduksen mahdollisuus on vielä olemassa jollain rintaman osalla. Herson säilyy jonkinlaisena jokerikorttina ja kenties Ukrainalla on vielä mahdollisuus tehdä uusi avaus tähän mennessä "hiljaisilla" rintaman osilla.


 
Jens Stoltenbergin kansliapäällikkö ei näistä asioista päätä mutta tuollaisilla aivopieruilla pelataan ihan suoraan Putinin pussiin. Jos on paskat housuissa ja paniikki iskee päälle niin käynti psykiatrilla auttaa paljon enemmän kun medialle avautuminen :ROFLMAO:

Melkein pitäisin laskelmoituna hämmentämisenä, kun kyvyn itsesensuuriin pitäisi olla perusedellytys, että noihin tehtäviin voi ylipäänsä nousta. Tuossa uravaiheessa on jo sen verran kokemusta median kanssa toimimisesta ja esiintymisestä, ettei yleisestä linjasta poikkeavaa tekstiä pitäisi jännityksen tms. syyn vuoksi vahingossa tulla. Median tekemästä väärintulkinnastakaan ei taida olla kyse, kun se olisi NATO:n muskeleilla voitu oikaista hyvinkin nopeasti.
 
Melkein pitäisin laskelmoituna hämmentämisenä, kun kyvyn itsesensuuriin pitäisi olla perusedellytys, että noihin tehtäviin voi ylipäänsä nousta. Tuossa uravaiheessa on jo sen verran kokemusta median kanssa toimimisesta ja esiintymisestä, ettei yleisestä linjasta poikkeavaa tekstiä pitäisi jännityksen tms. syyn vuoksi vahingossa tulla. Median tekemästä väärintulkinnastakaan ei taida olla kyse, kun se olisi NATO:n muskeleilla voitu oikaista hyvinkin nopeasti.

Näin. Ei kannata tunteilla liian herkästi. Siinämissä itä, myös länsi käy informaatiosotaa.

Lausunnon takana voi olla yksinkertaisesti sellainen ajatus että vanjaa yritetään vakuuttaa siitä miten he olisivat ehkäpä onnistumassa informaatioperaatiossaan, siis siinä joka on vellonut jo kuukausia, johon on kaikki mahdolliset tiltut valjastettu - hokemaan rauhan tarvetta venäläisille sopivilla ehdoilla.

'Ne alkaa myöntyä' raportoivat tiedustelu-upseerit Putinille.

Samaan aikaan Ukraina jatkaa ryssän kuluttamista kohti katkeamispistettä.
Se ei ole niin nopea projekti kuin mielellään näkisimme. Pitää muistaa että alkujaan tuonne etelän suuntaan oli asemoitu 150000 ryssää ottamaan murkulaa niskaan.
Kun ei ole mitään massiivisia panssari ja ilmavoimista puhumattakaan, on toimittava siten että vastapuoli kulutetaan riittävän heikoksi jonka jälkeen voidaan tehdä suurempia liikkeitä.

Tässä ei sinänsä ole uutta tai ihmeellistä (vieläkään), keväällä Ukrainalaiset sanoivat tuhoavansa Venäjän armeijan - ja ottavansa alueensa takaisin. Nimenomaan tässä järjestyksessä.
Ennen talven märkiä nähdään se sotilaallinen katkeamispiste, ja lisäjännärinä mahdollisesti myös taloudellinen katkeamispiste.

Ryssällä on jo kaupunkeja joilla ei rahat riitä (mm. Vladivostok) eivätkä saa Kremlistä (enää) lisää joten yrittävät saada lainaa kaikkialta muualta (yritykset, yksityishenk. Jne).

Hyvä tosta tulee.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top