Ukrainan konflikti/sota

Saatko sä palkkaa näistä ryssän agendaa tukevista kirjoitteluistas? Alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää lukea tätä propagandaa…
Niin,tämä on aina se helpoin keino suhtautua itselle ja omaan mutuiluun ikävältä tuntuviin faktoihin mutta tässä nyt tutkittua tietoa tästäkin. Olen pyrkinyt niillä perustelemaan asioita. Mutta kannattaa tosiaan hiljentää minut käyttäjänä👍

 
Näin. Ei kannata tunteilla liian herkästi. Siinämissä itä, myös länsi käy informaatiosotaa.

Lausunnon takana voi olla yksinkertaisesti sellainen ajatus että vanjaa yritetään vakuuttaa siitä miten he olisivat ehkäpä onnistumassa informaatioperaatiossaan, siis siinä joka on vellonut jo kuukausia, johon on kaikki mahdolliset tiltut valjastettu - hokemaan rauhan tarvetta venäläisille sopivilla ehdoilla.

'Ne alkaa myöntyä' raportoivat tiedustelu-upseerit Putinille.

Samaan aikaan Ukraina jatkaa ryssän kuluttamista kohti katkeamispistettä.
Se ei ole niin nopea projekti kuin mielellään näkisimme. Pitää muistaa että alkujaan tuonne etelän suuntaan oli asemoitu 150000 ryssää ottamaan murkulaa niskaan.
Kun ei ole mitään massiivisia panssari ja ilmavoimista puhumattakaan, on toimittava siten että vastapuoli kulutetaan riittävän heikoksi jonka jälkeen voidaan tehdä suurempia liikkeitä.

Tässä ei sinänsä ole uutta tai ihmeellistä (vieläkään), keväällä Ukrainalaiset sanoivat tuhoavansa Venäjän armeijan - ja ottavansa alueensa takaisin. Nimenomaan tässä järjestyksessä.
Ennen talven märkiä nähdään se sotilaallinen katkeamispiste, ja lisäjännärinä mahdollisesti myös taloudellinen katkeamispiste.

Ryssällä on jo kaupunkeja joilla ei rahat riitä (mm. Vladivostok) eivätkä saa Kremlistä (enää) lisää joten yrittävät saada lainaa kaikkialta muualta (yritykset, yksityishenk. Jne).

Hyvä tosta tulee.
Arvotan ihmisiä jotka näkee kaiken positiivisesti oli se asia mikä tahansa. Enkä tarkoita tätä vittuiluna.... En ollenkaa. Koska jos tänne vanja hyökkäisi niin tommoisten kavereiden kanssa olisi hieno olla jotka jakavat uskoa että hyvin tässä käy. Ite ku oon aika helvetin pessimistinen ja näen tämänkin uutisen niin että siellä on jotain muuta tietoa mitä me emme tiiä ja Ukraina ei onnistu saamaan Krimin takaisin. Meissä on eroja.
 
Niin,tämä on aina se helpoin keino suhtautua itselle ja omaan mutuiluun ikävältä tuntuviin faktoihin mutta tässä nyt tutkittua tietoa tästäkin. Olen pyrkinyt niillä perustelemaan asioita. Mutta kannattaa tosiaan hiljentää minut käyttäjänä👍


Jos Euroopassa haluaa jatkaa asumista, niin USA:n avun pieneneminen olisi jokaiselle paha isku.

Venäjähän ei missään tapauksessa lopeta mobilisaatiotaan, vaikka Ukrainan sota jollain ihmeellä loppuisi. Se jatkaisi tietenkin sitä ja myös sotatalouttaan. Uskon, että se tulee laittamaan jatkossa aivan kaiken liikenevän sotimisiin ja sotiin valmistautumisiin. Se tulee varmasti testaamaan artikla 5:n seuraavan 10 vuoden sisään jossain, jos se selviää ilman sisäisiä vallankaappauksia.

USA tekisi kyllä suuren erehdyksen, jos se aidosti himmaisi tukea ja luulisi venäjän oppineen Ukrainasta jotain. Ei se opi, eikä tule koskaan oppimaankaan.

USA menettää myös koko afrikan, jos nyt alkaa pehmoilemaan. Kukaan ei tule luottamaan siihen jatkossa, venäjä ja kiina vie koko potin.

EU:lle kaiken tuon keskellä olisi tässä skenaariossa kyllä täydellisen luuserin osa. Rooliksi jäisi puhua pehmoisia ja vastaanottaa pakolaisia. Varakkaampi väki alkaisi muuttamaan USA:n yms, koska täällä yksinkertaisesti olisi niin turvatonta, sisäisesti ja ulkoisesti.
 
Tutkimuksen mukaan 82% 24 tässä tutkimuksessa olleiden maiden väestöstä ei pidä Venäjästä ja Putinin politiikasta-
As a new Pew Research Center survey highlights, Russia and its president, Vladimir Putin, continue to be viewed negatively by people around the world. A median of 82% of adults across 24 countries have an unfavorable view of Russia, while a similar share have no confidence in Putin to do the right thing regarding world affairs, including nine-in-ten or more in Poland, Sweden, Spain, Japan, South Korea, Australia, the Netherlands, Germany, France, the United Kingdom and the United States.
---
In contrast to Putin, Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy is seen more positively. While a median of just 11% express confidence in the Russian leader, 51% say this of Zelenskyy. But opinions of Zelenskyy vary by country and fewer than half have confidence in his leadership in 10 nations, including NATO members Hungary, Greece and Italy.
1420 kävi kyselemässä venäläisten ajatuksia asiasta
 
Saatko sä palkkaa näistä ryssän agendaa tukevista kirjoitteluistas? Alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää lukea tätä propagandaa…
Sinä ja muut fragiilit gen Z some soturit: ignooratkaa vaan kaikki tolkun foorumiveteraanit ja eläkää harhoissanne. Haiseeko tällä kertaa Putin, Kaalisoppa, värskakapsabors, kodune seljanka, mulgi kapsa vai yhepajatoid ketään ei kiinnosta. Me muut jatketaan todellisuudessa. VMP.
 
No sen minkä nähnyt tilanteesta ja ajoneuvon lopullisesta kunnosta mitään tietämättä sama fiilis. Vaan hitostako sitä tietää mitä tuli lopulta läpi.
Vähän epäreilua arviota.
Eiköhän kuka tahansa jatka matkaa tuolla mieluummin kuin jalkapatikassa, joten eiköhän liike ole pysähtynyt.

Länkkärivehkeet kun ei leimahda aina kun jotain tulee läpi, toisin kun ryssänvehkeet, joten ne näyttää parempikuntoisilta.
 
Päivän luvut:
368009057_639824294997319_1070060336408511562_n.jpg
 
Ukrainan Slovenialta saama M-55S etenee aika mielenkiintoisessa maastossa.


Kyllä se silta on oikeasti entinen kun drooneilla isketään noihin pilareihin eikä torjuntaa vaikuta olevan nimeksikään. Milloin tulee seuraava ja siitä seuraava ja niin edelleen.

Ukrainalla on näköjään pääsy ryssien valvontakameroihinkin, kertoo jotain osaamisen tasosta molemmin puolin.



Joku todennäköisesti käynyt yön aikana miinoittamassa venäläisten ajelu uran, häijyä, nyt siinä kävi näin. Monet jäljet samassa paikassa ja tie mustalla mullalla ja silti kajahtaa.

 
Viimeksi muokattu:
Niin,tämä on aina se helpoin keino suhtautua itselle ja omaan mutuiluun ikävältä tuntuviin faktoihin mutta tässä nyt tutkittua tietoa tästäkin. Olen pyrkinyt niillä perustelemaan asioita. Mutta kannattaa tosiaan hiljentää minut käyttäjänä👍

Kalevi Sorsa säätiö jakaa myös tutkittua tietoa. Tämä näytti tosin omaan silmään liberaalimmalta ´tutkimukselta´.
 
Kalevi Sorsa säätiö jakaa myös tutkittua tietoa. Tämä näytti tosin omaan silmään liberaalimmalta ´tutkimukselta´.
No tässä sitten parempaa:
Lainaus:
While the last such request from the White House for Ukraine funding was easily approved in 2022, there’s a different dynamic this time.

A political divide on the issue has grown, with the Republican-led House facing enormous pressure to demonstrate support for the party's leader, Donald Trump, who has been very skeptical of the war. And American support for the effort has been slowly softening.

Lisäksi: President Joe Biden and his senior national security team have repeatedly said the United States will help Ukraine “as long as it takes” to oust Russia from its borders. Privately, administration officials have warned Ukrainian officials there is a limit to the patience of a narrowly divided Congress — and American public — for the costs of a war with no clear end.
 
Niin,tämä on aina se helpoin keino suhtautua itselle ja omaan mutuiluun ikävältä tuntuviin faktoihin mutta tässä nyt tutkittua tietoa tästäkin. Olen pyrkinyt niillä perustelemaan asioita. Mutta kannattaa tosiaan hiljentää minut käyttäjänä👍


Jätit vastaamatta kysymykseen.
 
Suomen Kuvalehden lyhyehkö artikkeli eiliseltä spoilerissa.


Ukrainan kesäkuun alussa käynnistynyt vastahyökkäys on edennyt hitaasti. Maan asevoimat on valloittanut takaisin Venäjän alkuvuonna hallitsemasta alueesta vasta promilleja, mikä on ollut pettymys niin ukrainalaisille kuin heidän läntisille tukijoilleen.

Harvat voitot eivät johdu sotaponnistelujen vähäisyydestä vaan tehtävän vaikeudesta. Ukrainalla on vastassaan yksi järeimmistä toisen maailmansodan jälkeen rakennetuista puolustuslinjoista.

Helmikuussa 2022 Ukrainaan hyökännyt Venäjä alkoi viime syksynä linnoittaa etenkin eteläistä Zaporižžjan rintamaa. Moniportaiset pääpuolustuslinjat koostuvat panssariesteistä, miinakentistä ja useiden kilometrien kaivannoista. Jos Ukrainan joukot murtautuvat sellaisesta läpi, edessä on lisää linnoitteita. Etenemistä vaikeuttaa myös avara ja suojaton maasto.

Samalla Venäjä on kehittänyt sodankäyntiään, arvioi yhdysvaltalainen tutkimuslaitos Institute for the Study of War (ISW).

Venäläiset kykenevät entistä useammin häiritsemään Ukrainan ohjusten ja lennokkien satelliittisignaalia niin, että ne eivät osu maaliinsa.

Miehittäjän etulinjan joukot taas hyödyntävät onnistuneesti niin kutsuttua elastista puolustusta. Ensimmäisen taistelukosketuksen jälkeen ne vetäytyvät satoja metrejä taaksepäin ennalta valmisteltuihin puolustusasemiin, joista käsin ne sopivan hetken tullen iskevät takaisin.

Venäjä hallitsee valtaamiensa alueiden ilmatilaa hävittäjillään ja taisteluhelikoptereillaan, ja sen tykistö on suurista tappioista huolimatta yhä vahva.

Vaikka lännen asetuki on ollut mittavaa, Ukrainalla on tankeista alkaen lähes kaikkea vähemmän kuin Venäjällä.

Ukrainalta puuttuvat yhä länsihävittäjät ja pisimmän kantaman tarkkuusohjukset. Ilman niitä on vaikea saavuttaa alueellista ilmaherruutta, mitä hyökkäyksen onnistuminen vaatisi. Pulaa on myös ammuksista.

”Asetelma ei ole millään lailla helppo. On väärin olettaa, että sieltä vain tullaan ja hyökätään läpi”, sanoo Maanpuolustuskorkeakoulun sotataidon laitoksen pääopettaja, everstiluutnantti Jarmo Mattila.

Ukrainalta ei ole toistaiseksi nähty eri prikaatien ja aselajien yhteistoimintaa vaativia suuria hyökkäyksiä. Mattilan mukaan tämä voi johtua niin osaamisen puutteesta kuin siitä, että Ukraina pyrkii säästämään joukkojaan siihen asti, kunnes tilanne läpimurrolle on nykyistä otollisempi.

Kesäkuussa levisi kuvia rykelmästä vastahyökkäyksessä vaurioituneita Ukrainan panssariajoneuvoja. Kolme niistä oli Suomen lahjoittamia Leopard 2R -miinanraivausvaunuja.

Myös muusta tuhotusta länsikalustosta kiersi tuolloin kuvia.

Kun ensimmäiset läpimurtoyritykset olivat tuottaneet liikaa menetyksiä, Ukraina palasi sille ominaiseen kulutussotaan. Tykistöiskuja höystettiin kevyen jalkaväen öisillä operaatioilla.

Vastahyökkäyksen uusin vaihe alkoi 26. heinäkuuta, kun Ukraina käynnisti kaksi laajempaa hyökkäystä etelässä. Venäjän mukaan ainakin toiseen niistä osallistui kolme pataljoonaa, siis tuhansia sotilaita.

Toistaiseksi Ukraina on menestynyt parhaiten etelärintamalla, jossa sen joukot ovat työntyneet niin Orihivin kuin Velyka Novosilkan kaupunkien eteläpuolilla noin kymmenen kilometriä eteenpäin. Venäjän päälinjojen läpi Ukraina ei ole kuitenkaan onnistunut murtautumaan.

Kesäkuun alussa Venäjä hallitsi yhteensä yli 108 000 neliökilometrin kokoista aluetta Ukrainasta. ISW arvioi SK:lle, että 10. elokuuta mennessä Ukraina oli valloittanut tästä takaisin 289 neliökilometriä. Samalla Venäjä oli edennyt hieman idässä.

Ukraina haluaa ajaa Venäjän pois koko maasta. Luonteva ensimmäinen askel olisi iskeä kiila Venäjän etelässä miehittämään alueeseen. Kiivaimpien hyökkäysten sijainnista päätellen Ukraina tavoittelee juuri tätä.

Jotta kiila olisi täydellinen, Ukrainan pitäisi edetä noin sata kilometriä Asovanmerelle asti. Käytännössä se pystyy aiheuttamaan merkittäviä vaikeuksia Venäjän joukoille pelkästään katkaisemalla niiden idästä länteen suuntautuvan päähuoltoreitin, josta osa sijaitsee kymmenien kilometrien päässä rannikosta.

Huoltoreitti muodostuu rautatiestä ja maantiestä. Jo pääsy sen läheisyyteen voi riittää Ukrainalle, arvioi Jarmo Mattila.

”Varsinkin kiskot on helppo katkaista etäisyyden päästä tulella.”

Jos Ukraina onnistuu ennen talven tuloa lyömään kiilaa Venäjän joukkojen väliin, lännen tuki sille jatkunee ennallaan.

Vaikeuksista huolimatta Ukrainalla on syytä varovaiseen toiveikkuuteen.

Kesällä Ukraina on iskenyt lennokeilla ja miehittämättömillä aluksilla onnistuneesti kauas Krimin niemimaalle johtaviin siltoihin sekä Venäjän laivoihin ja ammus- ja polttoainevarastoihin. Vaurioita on kokenut jopa maihinnousualus Mustameren koillisosassa.

Venäjän etumatka tykistön määrässä näyttäisi kaventuvan. Forbes-lehden mukaan vastahyökkäyksen kahden ensimmäisen kuukauden aikana tuhotuista venäläisistä tykistöaseista on kolme kertaa enemmän kuvatodisteita kuin ukrainalaisista.

Sosiaaliseen mediaan ilmaantuu jatkuvasti videoita, joissa venäläiset sotilaat valittavat epäkohdista. Yksi niistä on se, että he joutuvat torjumaan ukrainalaisten hyökkäyksiä kuukaudesta toiseen ilman taukoa.

Kun Venäjä on vahvistanut puolustustaan Bahmutissa ja Zaporižžassa, se on siirtänyt sinne yksiköitä muilta rintamalohkoilta. Venäjällä ei liene enää juuri varalla taistelukelpoisia joukko-osastoja. Ukrainalla niitä taas arvioidaan olevan.

Pitkittynyt sota kuluttaa molempia osapuolia, mutta vain Venäjällä on nähty vakavia repeämisiä. Kesäkuussa Wagnerin kapina vavisutti koko maata. Heinäkuussa ansioitunut kenraalimajuri Igor Popov sai potkut arvosteltuaan sodanjohtoa.

ISW arvioi, että Ukrainan todennäköisin tapa onnistua vastahyökkäyksessä olisi luoda paikallisia aukkoja Venäjän linjoihin ja edetä niistä niin syvälle, että Venäjä joutuu luopumaan myös aukkojen väleistä.

Ukraina sovelsi kyseistä tapaa vuoden 2022 lopulla Hersonissa. Kuukausien ajan rintamalinja pysyi lähes paikallaan, kunnes lopulta Venäjä vetäytyi nopeasti isolta alueelta.
 
Back
Top