Ukrainan konflikti/sota

Mielenkiintoista detaljia KA-52:sta.

Heikko kohta nimenomaan tuo, että pelätty PST-ohjus Vikhr on laserohjattu ja kopteri joutuu ensin nousemaan ja sitten useamman sekunnin ajan olemaan täysin paikallaan. Tässä sanotaan Vihkrin kantamaksi 6 km, joskus on sanottu jopa 10 km. Ehkä riippuu säätilasta, ilmankosteus / pöly / siitepöly jne. vaikuttanee myös laserohjaukseen jonkin verran (arvaus).

 
Laitetaan itse juttukin. Siis 5 tuhoutunut ja 10 vahingoittunut. Lukemisen arvoinen juttu, paljon kaikenlaista detaljia. Miina+Lancet pahin uhka.


Kommenteista löytyi tällainen. Todella hienoa jos totta (kiistatta on selvää että suojaa paljon paremmin kuin ryssätankki).

Tietysti Oryxillakin on pitkä listaus destroyed unknown tanks,jossa paljon esim. helikopterien näytöltä osumia. Niistä ei kukaan pysty tässä vaiheessa sanomaan sen varmemmin.

Edit:sen verran muokkausta,että kun noita tarkemmin katsoo niin niissä päiväykset suurimmassa osassa,eli ovat jotain T-vaunuja viime vuodelta.
 
Viimeksi muokattu:
No sitä paikallista ylivoiman ottoahan on kesäkuusta asti kaivattu. Useamman asiantuntijan suulla.Lisäksi tuohon artikkelin sävyyn, itse en ota tätä sotaa niin henkilökohtaisesti,että jokainen kritiikkiä sisältävä juttu saa herneen nenään. Tuossa suomalainen everstiluutnantti kertoo asioista niinkuin ne tällä hetkellä on.

Esim.näinhän juuri on tehty:
"Mattila kuitenkin muistuttaa, että Ukraina pyrkii yhä systemaattisesti iskemään Venäjän taistelukykyyn ja logistiikkaketjuihin. Se on saavuttanut joitain taktisen tason voittoja: pellonreuna tuolta ja muutaman kilometrin eteneminen toisaalla.

– Niillä ei kuitenkaan ole mitään merkitystä koko sodan kannalta. Se on taistelukentän perustoimintaa."
Minusta vapautettu maa-ala on aika toisarvoinen mittari sodan edistymiselle. Ukrainan taktiikkana on tuhota ryssältä logistiikka ja tykistötuki, mikä pakottaa ryssän tunkemaan lisää lihaa etulinjaan pysäyttämään ukrainalaisten etenemistä. Siinä vaiheessa kun ryssältä loppuu rintamalta tykit, huolto ja liha, rintama alkaa liikkua vauhdilla.

Ryssän linjojen edessä on valtavat miinakentät, joista ukrainalaiset eivät pääse heittämällä läpi. Jos Ukraina keskittää jollekin alueelle kuusinkertaisen ylivoiman, ryssä havaitsee joukot droneilla ja alkaa pehmittää niitä jäljellä olevalla tykistöllä, lentopommeila ja kamikaze droneilla. Nykyaikainen länsimainen liikkuvan sodan doktriini ei ole varautunut noin laajaan miinoittamiseen ja olettaa omalla puolella olevan ilmaherruuden ja käytössä olevan satoja/tuhansia risteilyohjuksia ilmatorjunnan, johtojärjestelmien ja huollon rampauttamiseen.
 
Mä en vaan käsitä tätä nyky sotaa... Mun aikana opetettiin kuin kiinteet puolustusasemat on historiaa nyky sodassa, ei ole edes rintamalinjoja.... Opetettiin kuin vihu päästetään syvyyteen ja sitte alkaa ne koukut jne... Ei se vissiin niin sitte menekkään, niin ku luultiin. Luulis nyt perkele, että nykypyssyköillä saatais tommotteisiin kiinteisiin asemiin tehtyä helposti vaikka kilometrin levynen ränni, missä ei elä edes heinäsirkka... mut ei... Näillä vaan mennään... Mä oon kauhian hämmästyny....
Ne on ne suuret määrät miinoja, jotka muuttaa tilanteen puolustukselle niin edulliseksi.
 
Hyvin sanottu:

Ukrainians aren't anti-peace, we are pro-justice. Negotiations with Russia don't work as this isn't a 'conflict' for which both sides are equally responsible. It is a genocide, where any concessions mean accepting some form of subjugation in return for only temporary pacification
 
Venäjän propagandan teesit lähiaikoina
Defence Intelligence of Ukraine put out a statement concerning the latest Kremlin’s strategies for their information war in Ukrainian and world media.

Russia’s newest propaganda strategies are supposed to solidify specific narratives to discredit Ukraine and influence its partners in the world.

The Russian system of disinformation will focus on the following topics and narratives:

💩 Ukraine is mobilizing all Ukrainians, including the underaged.

💩 The collective West is tired and disappointed in Ukraine. Ukrainian politicians are ready to give up territories in exchange for “peace”.

💩 Ukrainian counteroffensive failed. The losses are catastrophic. Russians plan to amplify the number of deaths in specific regions of Ukraine.

💩The Ukrainian government is corrupt, and no one is getting punished for corruption.

💩 Ukraine is purposefully losing Kupiansk

💩 Life is great on the Russia-occupied territories. Pensions are high. Everything is getting rebuilt.


The GUR called on Ukrainians not to fall for the Russian propaganda.
I call on people from all over the world to do the same.
 
Ihan aiheesta kritisoivat että yhteistoiminta ontuu. Tuota läpimurtoa auttaisi suunnattomasti jos kyettäisiin hetkellisesti rajallisella alueella kiistämään vihollisen ilmatilankäyttö (A2D2) <snip>
Ryssän hävittäjien tutkat näkevät ja ohjukset yltävät kauemmaksi kuin ukrainalaisten, mistä syystä ukrainalaisilla on ilma-alivoima. 1000 km pitkä rintamalinja ja ryssien kaupunkeihin kohdistama terroripommitus pakottaa levittämään käytössä olevan ilmatorjunnan laajalle alueelle.

Jos ukrainalle halutaan ilmaherruus se vaatii lisää aseapua; lentäjien koulutusta, hävittäjiä, ilmatorjuntajärjestelmiä ja ilmatorjuntaohjuksia. Jälkiviisaus on helppoa, mutta ihmettelen miksi länsimaat eivät aloittaneet hävittäjälentäjien koulutusta salassa heti kun selvisi, ettei Ukraina antaudu. Olisi ollut aikaa puolitoista vuotta kouluttaa lentäjiä ja odottaa eskalaatiotason nousua olalta laukaistavista PST/IT-ohjuksista tykistön ja panssarivaunujen kautta hävittäjiin.
 
Putin -linja mainittu is.fi. Nyt aletaan olla asian ytimessä, kun Kastelhelmukka ja joku sotaproffa vaatii 6:1 ylivoimaa linjan läpäisyyn. Hienosti on kyllä propaganda purrut vieläkin, vaikka kohta kaksi vuotta on katseltu, kuinka jokainen ryssän propagandan helmi on murentunut länsimaisen teknologian edessä.

Ei, ei vaadita edes isompaa joukkoa kuin puolustaja, kun huolto pätkitään ja tykistö saa jauhaa vapaasti. Näin se on mennyt tähän asti ja nuo ydinpommia vastaavat louhikärmeen hampaat ei tätä muuta. Noita tankkikaivantojakin on jo nähty, ja silti on linjat läpäisty. Hidasta ja uuvuttavaa tulee olemaan jatkossakin, mutta 6 kertaisen ylivoiman vaatimukset on kyllä aivan puppua.
Joo tää on kyllä kummallista, miten vähäisellä historian tuntemuksella ja sotilaallisella ymmärryksellä ladellaan näitä ylivoimasuhde vaatimuksia jopa kapiaistenkin suulta...
 
Joo tää on kyllä kummallista, miten vähäisellä historian tuntemuksella ja sotilaallisella ymmärryksellä ladellaan näitä ylivoimasuhde vaatimuksia jopa kapiaistenkin suulta...
🤣 No kyllä täälä vähän vähemmällä kuitenkin ladellaan hyvin optimistisia arveluja. Nytkö suomalainen sotilasosaaminenkin on jo perseestä.
 
Medvedev päätti deliriumpäissään siteerata Ilmestyskirjaa, Leniniä ja Hrutsevia. Jotenkin hankala kuvitella että tämä hahmo on ollut paitsi pääministeri myös presidentti. Toisaalta, kun nyt katsoo kollegansa touhuja niin oikeastaan mikään ei enää hämmästytä.

Alkaa metukalla kohta näkyä posket takaapäin, aikamoinen muutos muutamassa kuukaudessa. Taitaa olla samalla ruokavaliolla kuin putleri. 😆
 
Back
Top