Ukrainan konflikti/sota

Donetskin kaupungin suojaaminen rauhanneuvotteluja varten, kauemmas kontaktilinjasta, on varmaan ryssän yritys suurhyökkäyksessään. Kun suurhyökkäys suuresti epäonnistuu, aukeaakin ikkuna uno reverse kortin käyttöön kohti Donetskia.

E.
Olettaen että ryssä on niin fiksu, että yrittää näennäistä rauhaa jossa länsi pakottaisi Ukrainan luopumaan tiettyjen alueiden takaisinvaltaamisyrityksestä. Tämän jälkeen Venäjä kokoaa voimansa muutaman vuoden aikana ja hyökkää uudelleen. Länsi on näin tyhmä että menisi tuohon. Luultavasti vielä maksaisi miehitetyille alueille jotain jälleenrakennus tukea ala Gaza ja nekin rahat menisivät aseisiin.
 
En muista nähneeni tarkkaa arviota Venäjän tykistön laukausten uustuotannosta, mutta arviot vaihtelevat 1 - 2 miljoonan välillä per vuosi. Tuohon verrattuna 600 000 on siis suuri määrä.

Toisaalta kuten Toveri kirjoittaa, kulutus on paljon suurempaa joten varastoja syödään tyhjäksi tältäkin osin.

Minä näen tässä saman tilanteen kuin vuosi sitten risteilyohjusten kanssa: ryssälle kävi selväksi että sota jatkuu, varastot kutistuvat uhkaavasti ja uustuotanto ei kykene paikkaamaan tilannetta. Joten neuvottelivat Iranin kanssa Shahed-136/131 toimituksista, nämä neuvottelut tapahtuivat vajaa vuosi ennen kuin punaraja tuli vastaan. Tarkoitan neuvottelujen aloittamisesta punarajaan, dronejen toimitukset alkoivat hieman reilu kuusi kuukautta ennen punarajaa ja käyttö alkoi samantien.

Onko siis tykistön osalta sama tilanne? Varastot eivät ole tyhjät mutta tyhjenevät kovaa vauhtia? Uustuotanto ei kykene vastaamaan kysyntään eikä ole näköpiirissä että siihen olisi tulossa muutosta? Vai ollaanko investoitu kapasiteetin nostoon mutta se ei ole tuottanut tulosta tarpeeksi nopeasti, joten Pohjois-Korean varastojen tyhjennys siitä syystä (se määrä minkä suostuvat myymään). Muistetaan että ryssä kävi Valko-Venäjän varastojen kimppuun jo viime vuonna.

Oleellista kaiken tämän osalta on se, jatkuvatko toimitukset. Oletan että ryssä yrittäisi kasvattaa omaa tuotantokapasiteettiaan mutta kuten tässä ketjussa on usein todettu, se on helpommin sanottu kuin tehty. Vaatii sen että kaiken laukausten tuotantoon liittyvän tuotantoa pitää kasvattaa samassa suhteessa. Pelkkä kranaatin kuorien sorvauksen lisääminen ei riitä (sorvaaminen ei tietysti ole tehokkain tapa tuottaa kuoria, mutta se nostetaan usein esiin kun asiasta puhutaan - sorvauskapasiteettia kun perinteisesti löytyy erilaisista konepajoista).
Tässä kun pohtii tota PK:n 1000 kontin toimitusta, niin äkkiä tulee mieleen että Ukraina/Usa seuraa silmäkovana mihin kaikkialle sitä jaetaan(kuvittelisin että nämä kulkee kiskoilla) ja pyrkii eliminoimaan niitä täsmäiskuilla ennen kuin ne pääsee rintamalle.
 
Ryssä yrittää myös Kupianskin seudulla:

Russia has launched a second counteroffensive in the area of #Kupyansk.

Yesterday, the Russians conducted 20 attacks, probaly recon in force, in the areas of #Synkivka, #Ivanivka, and #Kyslivka in the #Kharkiv area so the AFU was not caught off-guard.

The Russians are doing their best to have a victory and regain territory before winter sets in and, more importantly, the before the "elections" to reanoint Putin as the Supreme Khuylo in March or 2024.

No further info at this time.


1697281802338.png

 
Miettikää mikä määrä tuolla on aseita poteroiden ja raunioiden seassa,seuraavat vuosikymmenet ja varsinkin lähivuodet on youtube täynnä näitä löytöjä. Ja iso osa on varmastikin toimintakuntoisia mitä näistä löydetään,jos ryssän tappiot on noin 300 tuhatta, ja haavoittuneet päälle. On ukrainan maaperään jäänyt siis satoja tuhansia aseita, joista valtaosa on varmasti kerätty talteen. Mutta varovaisen arvion mukaan siellä on tuhansia tai kymmeniä tuhansia rynkkyjä,kranaatteja jne vielä täysin toimintakunnossa useita vuosia. Mielenkiintoisia aikoja pelkästään näiden osalta, paljonko niitä on myös jäänyt siviileille jne.
 
Tämä ketju on julkaistu eilen enkä muista, oliko täällä vai ei. Laitan varalta, pahoittelut jos tulee toistoa. Tärkeää asiaa ryssän tappioiden arvioinnin näkökulmasta:

The Russian government is forecasting that over 100,000 of its soldiers will have died by the end of 2024. The draft budget of the Social Fund of Russia for the next year has enabled independent media to calculate the government's projections for its war losses.

1697282017730.png

Funding for these monthly payments has been increased to 16.335 billion rubles ($167.7 mi), an increase of 3.2 billion rubles ($32.8 m) over 2023. This amounts to enough money to pay monthly compensation for 102,700 people killed in service or who died from their wounds.

9.987 billion rubles ($102.5 m) is also being allocated for monthly payments to the families of the wounded who received illnesses in service, shell shock and disability – an increase of almost 1 billion rubles ($10.2 m) over the figure for 2023.

The amount of money being spent on compensating the dead and wounded is swamping other social expenditures. In the Moscow region alone, such payments will be comparable to the total spent on education and healthcare.

Meduza and Mediazona calculated that by the end of May 2023 that 47,000 Russian soldiers could be confirmed as having died in the war. At the rate of growth that they recorded, the figure of 100,000 could be reached by the middle of 2024.

However, the true figure is certainly far higher, as it excludes those deemed missing in action. Soldiers have spoken on multiple occasions of large numbers of dead and wounded being abandoned on the battlefield and subsequently being declared missing.

There have also been claims that the Russian government prefers to declare soldiers missing rather than dead because it then does not have to make compensation payments to relatives.

Source:

https://pointmedia.io/story/6527cfd0274c780b0a8cced9


-

Yksi poiminta ketjun kommenteista:

GDP adjusted, Russia spent as much on death benefits alone in 2023 as the US has spent in direct military assistance over the entire war. GOP take note - this is the best investment in a foreign military campaign since WWII - quit your whining and support more funding!
 
Y

Täällä ei nyt ole ne "panssarisodan ekspertit" kehumassa kuinka se pitää kymmenillä ajoneuvoilla ja tankeilla hyökätä kerralla ja pitää liike yllä vaikka raatoja tulee. Kun Ukraina aloitti kesällä vastahyökkäyksen ryssien linjoja vastaan niin leukojia oli, että liian pieniä osastoja eikä liike pysy ja panssareiden tuhlaamista ja mitä että, kaikki oli väärin. Tuosta sen näkee, ettei se tulos muutu vain määrää lisäämällä. Pitää olla keinot lävistää miinat, pitää olla tykistöylivoima ja pitää olla ilmatuki sekä oma kyvykäs IT-paikalla ja SILTI tulisi reilusti tappioita. Jos noista puuttuu yksi tai kaksi niin sinne on aivan turha työntää isoakaan osastoa koska raatoja tulee vain enemmän.

Ukrainan nykyinen strategia säästää sitä mitä heillä on vähän ja kuluttaa ryssiltä sitä mitä heillä on paljon eli tarkoittaa, että toteutus vie aikaa sekä ammuttavaa, mutta lopputulos on parempi.

Jos/kun talven kuluessa Ukrainan tykistön ja droonien ylivoima vain kasvaa, tulee käyttöön edes pienehkö määrä Tauruksia ja ATACMSeja sekä GLSDB niin ryssiä kulutetaan aivan reipasta tahtia sitä silmällä pitäen, että keväällä on mahdollisuus hyökätä F-16 ilmasuojassa ja muiden koneiden pommittaessa etulinjaan reikiä.
 
Back
Top