Ukrainan konflikti/sota

Pohjois-Korealla ei juurikaan ole tuollaisia ainakaan vielä joten kyllä ne pakotteet vähintään vaikeuttavat jos eivät kokonaan estä, ja Pohjois-Korean ampumista ohjuksista löytyy aivan mitä sattuu elektroniikkaa sekä muuta tekniikkaa joka hajoaa lähdössä joten ohjuksia voi tehdä halpisosista, mutta mikään ei takaa että niillä voi sotia tai edes että ne ovat turvallisia käyttäjilleen. Minimissään pakotteet tekevät kaikesta kalliimpaa ja köyhälle sekin aiheuttaa otsasuonen pullotusta.
Ei ole enkä niin sanonutkaan. Puhuin kuljetusreiteistä. Paljon on puhetta, että p-korean kautta kulkisi myös kiinan antama tuki. Miksei sitten myös kiinassa valmistetut akut ja muu elektroniikka.

Esim. 10000kpl 5 grammaa painavaa ja tulitikkuaskin kokoista radiovastaanotinta ei kovin isoa konttia vaadi kulkeakseen. Radiot vaativat sitten vähän enempi mutta niitä tuskin menetetään samaa tahtia kuin vastaanottimia eli tarve lienee pienempi.

Mutta, voihan se ryssän tuontireittitilanne olla parempi eikä tartte edes Kimin apua noiden tuomiseen ollenkaan.
 
ryssien anti-drone GPS jammer, aika iso paketti tarvitaan että saadaan tehoja ulos
Mitään en ymmärrä radiovehkeistä, mutta tuo silitysrauta ei kyllä osu mitenkään mihinkään suuntaavaan antenniin.. muutenkin jää arvoitukseksi, mitä nuo selässä seisovat antennit tekee, jos tuo silitysrauta on kuitenkin se juttu.. luulisi ryssän kykenevän vain tuuppaavaan koko 1-7000mhz täyteen joutsenlampea, niin putoaisi kaikki dronet? Lähetintehoa ei mahdottomasti vaadita, watilla pääsee jo satoihin metreihin.
 
EDIT. kuulun erääseen herrakerhoon, jonka tilaisuudessa olin viime viikolla. Siellä eräs lajitoveri aloitti pitkän antisemiittisen messun, jonka yhtenä teemana oli toistuva kysymys: Miksi me tuomitsemme Venäjän toimet Ukrainassa, mutta emme Israelin toimia Palestiinassa? Vastasin hänelle, että hänen kysymyksensä tässä muodossa on juuri se, mitä Putin haluaa meidän kyselevän; ei se, että Miksei Ukrainalla ole suvereniteettiin omaan valtioon kaikki oikeudet, kuten palestiinalaisilla pitäisi olla?

Olen törmännyt itsekin samaan argumenttiin. Oma reaktioni oli, että Hamas ja Ukraina ovat siinä määrin erilaisia tapauksia, ettei niitä voi järkevästi verrata toisiinsa.

Ajatusleikkinä voi kuvitella, että tilanteet olisivat oikeasti vertauskelpoisia. Vastaisi sinänsä aika tarkkaan vatnik-propagandan höyrypäisimpiä fantasioita. Menisi jotenkin niin, että Maidanin jälkeen Ukrainaan olisi muodostunut oikeasti äärioikeistolainen ja vesikauhuisen russofobinen hallitus. Mukana pyörisi myös vielä kahjompia ja aidosti uusnatsistisia järjestöjä. Venäjän valtion epälegitiimisyys ja sen tuhoaminen olisi kirjoitettu perustuslakiin asti, eikä Ukraina lainkaan salailisi sitä, että sen tarkoitus on ajaa ugromongoloidiset sekasikiöt Uralien taakse ja palauttaa maa aidoille slaaveille. Lasten koulutus koostuisi lähinnä vihapropagandasta, ja ukrainalaiset eläisivät äärimmäisessä kurjuudessa osittain venäläisten vastatoimenpiteiden johdosta, mutta lähinnä siksi, että hallitus laiminlyö kaiken muun paitsi aseistautumisen. Kaikki tietäisivät venäläisten kauppasaarron, mutta siinä sivussa unohtuisi, että edes Puola ei voi sietää Ukrainan hallintoa. Venäläisiin rajakaupunkeihin ammuttaisiin jatkuvasti raketteja, ja ilmahälytykset olisivat jopa Belgorodissa varsin tavanomaisia. Venäjä olisi kokeillut keppiä ja porkkanaa, mutta kumpikaan ei ole toiminut, ja sitten eräänä kauniina päivänä sen rajavartijat yllätettäisiin housut kintussa ja ukrainalaiset riehuisivat maassa tarkoituksenaan murhata mahdollisimman paljon siviileitä. Azov videoisi verikekkerinsä ylpeänä, ja jättäisi jälkeensä venäläisten lasten poltettuja ruumiita. Roskasakki lähtisi kaduille eurooppalaisissa kaupungeissa heiluttaen Ukrainan lippua ja huutaen kuolemaa venäläisille, samalla kun tiedostavat intellektuellit selittäisivät silmät kirkkaina, että mm. Azovin itsensä julkaisemat videot ovat venäläistä disinformaatioita ja sitä paitsi on ymmärrettävä "konfliktin juurisyyt".

Täysin absurdi kertomus mitä Ukrainaan liittyy, mutta tarkka kuvaus Hamasista Gazassa. Jos Ukraina toimisi samalla tavalla, voisi itseltänikin jäädä Venäjän toimien tuomitseminen vähemmälle. Ryssä nyt on mitä on, mutta kuka tahansa näkisi tuollaisessa tilanteessa punaista.
 
Uri antaa oman näkemyksensä eilen nähdylle "hiekkaisen maaston kuville" joita monet veikkailivat Oleshky sand -luonnonpuistoon:

Yesterday, I posted a photo, shown below (image 1), of AFU troops in a sandy terrain. Many guessed it was the #Oleshky Sands National Park (image 2) area which was very close and technically true.

During the day, the AFU began a larger ("than normal") offensive operation on the left-bank. Part of their focus was to capture the villages of #Pishchanivka and #Pidstepne. I believe the photo was taken somewhere between #Poima and Pishchanivka (image 3) which is very sandy and has more vegetation than the area in the park. Unfortunately, it is likely AFU forces had to pull back to Poima and the railroad embankment after coming under heavy artillery fire. Of note, the Kraken Regiment of GUR Spetsnaz has entered the battle in this sector.

To the east, near #Krynky, the AFU is doing much better and has managed to develop a foothold there (image 4).

Looking into my crystal ball... Some things to look for if this is going to turn into a full scale offensive, which I believe it will, is a substantial increase in AFU activity along the #Lobkove to #Vasylivka corridor and a major crossing somewhere between #NovaKakhovka and #Enerhodar.

Map: @Majakovsk73


1697966001991.png

1697965985104.png


-

MUOKKAUS: yksi poiminta kommenteista: That's interesting, given how relaxed and lightly armed these guys look in the photo.

Urin vastaus tähän: I believe the purpose of the photo from the original poster was to invoke a sense of location. The specific time and activity was superfluous so it could have been marines training there pre-invasion. Cell phones are not allowed in this area of operation and I have seen only drone footage released at the battalion or brigade level coming out of there.
Johon Martin Tuitero vastasi näin: Looks like training.
 
Viimeksi muokattu:
Dara Massicot arvio: Avdiivkan hyökkäys ja erityisesti sen jatkaminen tappioista huolimatta haisee Gerasimovin tyylille:

Agree @TheStudyofWar. I sense that the Avdiivka offensive has Gerasimov’s handprints all over it, so “or” below could be replaced with “and”:

...and the fact that Russian forces regrouped and re-launched assaults after the initial attacks suggests that either Russian forces believe they can feasibly take Avdiivka, or that the Russian military command is poorly prioritizing offensive operations regardless of cost.

1697967851705.png

-

Michael Kofmanin on samaa mieltä:

It has his hallmark touch of “do it again” and “I don’t care how much we’ve lost.”


-

Dara Massicot tarjoaa siis ISW:n kommenttiin tällaista muutosta:

...and the fact that Russian forces regrouped and re-launched assaults after the initial attacks suggests that either Russian forces believe they can feasibly take Avdiivka, AND that the Russian military command is poorly prioritizing offensive operations regardless of cost.
 
Oryxin listalle päätyneet ryssän kalustot viimeisen noin 2-3 päivän ajalta. LINKKI
Katso liite: 85681

Ka-52 kopterit ovat tosiaan kärsineet rajusti tässä sodassa, Oryxin lista tältä päivältä:

1697970107304.png

Kertauksena se mitä Military Balance 2023 sanoo kopterien määriksi (toki muistettava: he eivät ole välttämättä oikeassa, eivät ainakaan kaikessa):

1697970336900.png

Lisäksi muistettava: Military Balance 2023 on julkaistu helmikuussa 2023 mutta datan kerääminen ko. julkaisua varten valmistui lokakuussa 2022.

Eli vaikka heidän numeronsa pitäisivätkin paikkansa, ne ovat vuoden vanhoja. Montako Ka-52 / Ka-52M kopteria ryssä on valmistanut vuonna 2023? En muista nähneeni numeroita tai arvioita, mutta joka tapauksessa määrä lienee sellainen mikä ei riitä korvaamaan menetyksiä - ei alkuunkaan.
 
ryssien anti-drone GPS jammer, aika iso paketti tarvitaan että saadaan tehoja ulos
Ihan mielenkiintoinen paketti ryssällä. Kun lähtee purkamaan tuota kokonaisuutta niin aina kannattaa tarkastella antenneja kun on kyse RF jutuista. Repun päältä törröttää nippu ulkoisesti samannäköisiä antenneja mutta ne eivät taatusti ole samanlaisia keskenään sähköisiltä ominaisuuksiltaan. Kun tiedetään että käytetyt taajuudet on gigahertsejä niin normidiboli on sen muutaman santin pituinen. Nyt nuo on +50cm pötköjä. Samalla tiedetään että taivaalle pitää saada tehoa niin on helppo päätellä mitä siellä antennipötkylän sisällä on, kyseessä on colinear antenni:
https://www.steeman.org/Antenna/collinear-dipole

Tälläinen antenni omaa erittäin hyvän vahvistuksen mutta on hyvin kapeakaistainen. Tämän vuoksi niitä antenneita tarvitaan useita. Samalla paljastuu myös heti kuinka montaa eri taajuusaluetta tuo reppu voi jammeroida. Käytännössä tuo on siis suunnattu kaupallisia drojea vastaan, tuolla taajuusmäärällä ei pääsee oikeisiin sotilasdatalinkkeihin kiinni.

Erillinen kädessäpidettävä antenni on patch-antenni:
https://en.wikipedia.org/wiki/Patch_antenna

Patch antenni on kohtuullisen suuntaavaa (~20-40°) joten sillä saa pienemmällä teholla hyvän lähikentän. Idea lienee että samalla joku sitten repii akun irti dronesta kun tällä mykistetään komentodatalinkki.

RF teho pienenee etäisyyden neliössä. Tämän takia jammeriin tarvitaan rutkasti tehoa että se vaikuttaa kauempana olevaan droneen. Itse en alle 100w tehoilla yrittäisi mitään, varsinkin kun tuo teho pitää jakaa laajakaistaisesti useille kanaville. Näin yhtä dronen kanavaa varten jää murto-osa tuosta kokonaistehosta. Tämä selittääkin repun koon, sinne pitää mahtua akkuja ja useamman taajuuskaistan rf-tehoasteet. Ilman älykästä taajuusscanneria ja aktiivista jammeroinnin taajuusohjausta tuollaisen pitää paahtaa kaikilla kanavilla yhtäaikaa täydelläteholla. Tähän asti ryssän romut ovat kuvien perusteella juuri tälläisiä, eli massa on tyhmää laajakaistajammeria. Tehoa palaa ja akkuja siinä samalla. Tuollainen reppu ulkonäön perusteella ei montaa tuntia tarjoa toiminta-aikaa joten siinä saa olla agregaatti samassa poterossa. Soveltunee siis lähinnä hyökkäyksen tukemiseen johonka tuo on aivan liian raskas jos pitää pysyä höökiryhmän mukana.

Jos tälläisen jammerin tekisi länsitekniikalla niin antenni olisi sähköisesti suunnattava javiritettävä eri taajuuksille. Sama antenni kävisi kohteen suuntimiseen ja tämänjälkeen jammerointiin. Se ongelma tässä on että tähän tarvitaan järeää FPGA ja DSP voimaa sekä kasapäin softaa. Se voitto on että ei jammeroida omia ja theonkulut romahtaa kun jammeroidaan vain aktiivisia radiolinkkejä, ei tyhjää taivasta. Jostainsyystä tälläisiä ei näy missään, hyvä syy lienee että ryssällä ei ole ja muut ei esittele. Scan&jam etu on myös että se jammeri ei ole kokoaikaa huutava radiomajakka.
 
Voin vastata tähän... Se voi uhrata ihan kaikki. Se ei omassa pääkopassa pysty perääntymään enää tuolta. Konflikti jatkuu vielä pitkään ja pidetään sormet ristissä että Trump ei nouse valtaan

Putin uhraa ihan kaiken aina viimeiseen mieheen ja tankkiin saakka.

Tappioista huolimatta Venäjä jatkaa yrityksiään vallata Advijivka, ISW kirjoittaa. Ajatushautomon mukaan Venäjä näyttää kaikesta huolimatta priorisoivan tätä hyökkäysakselia muihin.

ISW arvioikin, että Ukraina aiheuttanee Venäjälle vielä lisää tappioita.


– Näyttää siltä, että Venäjän joukot jatkavat tehottomia ja kalliiksi käyviä hyökkäyspyrkimyksiään Advijivkan lähellä, mikä johtaa merkittäviin mies- ja kalustotappioihin, ajatushautomo kirjoittaa.

Ukrainan viranomaisten mukaan Ukrainan puolustus on onnistunut hidastamaan venäläisjoukkojen tahtia. He toistavat myös väitteen, että Venäjä olisi menettänyt taisteluissa 50 panssarivaunua, 100 panssaroitua ajoneuvoa ja 900 miestä.


Jossain vaiheessa se pää jää kuitenkin vetäjän käteen eikä siihen tällä vauhdilla kulu ihan tolkuttomasti aikaa :ROFLMAO:

Trump on ihan oma lukunsa tässä tarinassa mutta vaikka tapahtuisi mitä niin ei Ukrainan kone siihen hyydy. Jos ei luovuta Putin niin ei kyllä luovuta Ukrainakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top