Ukrainan konflikti/sota

Hesarissa artikkeli Mariupolin verilöylystä.


Maksumuuri, mutta tämän pitää jokaisen lukea

Kamera pyöri, kun ambulanssi saapui sairaalan pihaan. Venäjä oli aloittanut ilma-iskunsa Mariupolin laitakaupungille. Kameraryhmä oli saapunut sairaala numero kahden eteen katsomaan, kun hyökkäyksen ensimmäisiä uhreja tuotiin hoitoon.

Kameraryhmän tuottaja oli Vasilisa Stepanenko. Videokuvaajana oli hänen kaverinsa Mstyslav Tšernov ja valokuvia otti Jevhen Maloletka. He olivat ukrainalaisia journalisteja ja työskentelivät kansainväliselle AP (The Associated Press) -uutistoimistolle.

Kun ambulanssin ovet aukesivat, kaikki järkyttyivät.

Uhri oli tyttö, nelivuotias.

Kamera kävi, kun kalpea tyttö kiidätettiin paareilla hoitohuoneeseen. Kun häntä elvytettiin. Kun lääkäri alkoi itkeä.

Tytön nimi oli Anhelina.

”Se hetki muutti minut pysyvästi”, Vasilisa Stepanenko sanoo haastattelussa Helsingissä. ”Mutta sen jälkeen tuli lisää kuolleita lapsia, joka päivä.”

Kaunis Mariupol. Se oli kaupungin maine. Puoli miljoonaa asukasta, tärkeä satama, hieno sijainti Asovanmeren rannalla Etelä-Ukrainassa – mutta lähellä Venäjää.

Kun Venäjän hyökkäysaikeet viime vuoden helmikuussa kävivät ilmeisiksi, toimittajakaverukset Tšernov, Maloletka ja Stepanenko päättelivät, että Mariupol olisi kohteena heti.

He hyppäsivät autoon 23. helmikuuta 2022 ja ajoivat läpi yön.

”Saavuimme Mariupoliin neljältä aamulla. Kaupunki oli hiljainen. Tuntia myöhemmin sota alkoi”, Stepanenko kertoo.

Venäjän joukot lähestyivät joka suunnasta. Parissa päivässä kävi ilmeiseksi, että Mariupol jää piiritetyksi. Yli satatuhatta kaupungin asukasta ehti paeta. Myös kansainvälisen median journalistit lähtivät. Vain AP:n kolmikko Tšernov, Maloletka ja Stepanenko jäi.

Heistä tuli tuhon ja sotarikosten todistajia.

Heidän ottamansa kuvat sodan alkuviikkoina helmi-maaliskuussa 2022 hätkähdyttivät maailmaa. Kuvat osoittivat, että Venäjän hyökkäys oli silmitöntä siviilien pommittamista.

He jäivät myös viimeisiksi ulkopuolisiksi todistajiksi. Sillä keväällä 2022 Venäjän joukot miehittivät Mariupolin, sulkivat kaupungin ja alkoivat hävittää todisteita tehdyistä hirveyksistä. Mariupol on ollut pimennossa puolitoista vuotta.

Mutta sitä, minkä kamerat kerran tallensivat, Venäjä ei ole voinut tuhota.

Maailmalla herättää nyt huomiota dokumenttielokuva 20 Days in Mariupol. Elokuva on tehty materiaalista, jonka Tšernov, Maloletka ja Stepanenko hankkivat Mariupolissa helmi-maaliskuussa 2022. Elokuvan päätekijä on videokuvaaja Mstyslav Tšernov, joka myös käsikirjoitti ja ohjasi elokuvan.


Dokumentti on jo palkittu Sundancen ja Amsterdamin elokuvafestivaaleilla. Se valittiin Ukrainan ehdokkaaksi Oscar-kilpailuun. Verkon suoratoistona 20 Days in Mariupol on toistaiseksi saatavilla vasta Yhdysvalloissa.

Elokuva on raju. Se näyttää, miten lapsia kuolee pommeihin, ja miten äidit ja isät murtuvat tuskaansa.

Viime sunnuntaina elokuva esitettiin Helsingissä täydelle elokuvasalille. Erikoisnäytöksen oli järjestänyt Ukrainalaisten yhdistys Suomessa.

Kun esitys päättyi, yleisö nousi seisomaan ja piti hiljaisen hetken.

Elokuvan kenttätuottaja Vasilisa Stepanenko oli paikalla kutsuvieraana.

”Nyt kun ihmiset näkevät elokuvan, tuntuu hieman paremmalta. Ehkä maailma ei ole unohtanut meitä.”


Kun Venäjän hyökkäysjoukot piirittivät Mariupolia, ne katkaisivat kaupungista sähköt ja vedet. Kaupunkilaisille koitti pimeä ja jano. Venäjä tuhosi myös kännykkä-, radio- ja tv-mastoja. Kaupunki jäi ilman yhteyttä ulkomaailmaan.

Vasilisa Stepanenko oli vain 22-vuotias. Hän oli ehtinyt työskennellä kotikaupungissaan Harkovassa tv-toimittajana paikalliskanavalla. Nyt hän oli yhtäkkiä sotareportteri kaupungissa, jonka taivaalta satoi ohjuksia, raketteja ja tykkikranaatteja.

Stepanenkon rooli kuvausryhmän tuottajana oli hankkia tietoa, etsiä haastateltavia, järjestää ryhmän liikkumista ja majapaikkoja ja auttaa kuvatun materiaalin editoinnissa. Toisin sanoen hän teki kaikkea mahdollista, jotta kaksi muuta saattoivat keskittyä kuvaamiseen.

Heti alkuvaiheessa kolmikko jäi viikoksi jumiin sairaala numero 2:een.

”Pommitus oli taukoamatonta. Oli liian vaarallista poistua.”

Sisään tuotiin lakkaamatta ilmaiskuissa haavoittuneita siviileitä. Huoneet täyttyivät. Ikkunoiden lähellä oli liian vaarallista, joten potilaita vietiin käytäville ja kellariin.

Kuvausryhmälle kertyi videota ja valokuvia, mutta koska verkkoyhteydet olivat poikki, niitä ei pystynyt lähettämään. Satelliittipuhelimella saattoi välittää vain lyhyitä viestejä pomolle AP:n toimistoon: olemme yhä hengissä.

Öisin Stepanenko ja kuvaajat yrittivät nukkua sairaalan käytävillä. Vieressä lattialla makasi potilaita, jotka huusivat kipujaan. Oli pimeää, ulkona räjähteli.

”Pelkäsin, että emme pääse pois, emme saa kuviamme lähetettyä, eikä maailma koskaan saa tietää, mitä Mariupolissa on tapahtunut”, Stepanenko sanoo.

Kun kuvausryhmä uskaltautui lähtemään jälleen ulos, he näkivät muuttuneen kaupungin.

Kerrostalojen ulkoseinät olivat pudonneet paineaallossa, kadut täyttyneet rojusta, puistokatujen puut katkenneet. Nälkäiset ja janoiset kaupunkilaiset ryöstelivät ruokakauppoja. Kadulla törmäsi jalkakäytävällä makaavaan ruumiiseen.

Eräänä päivänä kännykkäverkko yllättäen palasi hetkeksi. Tšernov ja Maloletka saivat osan kuvamateriaalistaan lähetettyä AP:n toimitukseen. Maailma näki vilauksen Mariupolin hädästä.


Keskiviikkona 9. maaliskuuta venäläiset hävittäjät pyörivät koko päivän Mariupolin yllä. Stepanenko muistaa koneiden jylyn.

”Kun ne lähestyivät, haimme suojaa. Monesti tunsimme räjähdysten paineaallot.”

Kun yksi valtava räjähdys kuului muutaman korttelin päästä, kuvaajat Tšernov ja Maloletka juoksivat paikalle. Hävittäjät olivat iskeneet Mariupolin lastensairaalaan, räjäyttäneet synnytysosaston. Sortuneiden seinien keskellä hoiperteli verta vuotavia äitejä. Vauvat kirkuivat.

Sitten neljä miestä kantoi rauniosta ulos naisen. Hän oli vielä elossa, makasi paareilla tuskaisena, raskausvatsa pullottaen.

Tšernov kuvasi videota, Maloletka otti valokuvia.

Kuvaajat tiesivät heti, että heillä oli todiste ilmiselvästä sotarikoksesta. Kuvat piti saada heti maailmalle.

Mutta verkkoa ei edelleenkään ollut.

Pelastukseksi ilmaantui mariupolilainen poliisi Vladimir. Hän kertoi, että kaupungissa oli vielä yksi paikka, josta saattoi saada yhteyden. Hän otti journalistit autonsa ja kaahasi läpi kortteleiden, joissa jylisi ja paukkui. Erään tuhotun talon alakerrassa oli puhelinoperaattorin toimisto. Siellä toimi internet.

Synnytyssairaalan kuvista tuli historiallisia.


AP on suurimpia uutistoimistoja. Sillä on asiakkainaan tiedotusvälineitä joka puolella maailmaa. Kuva ja video paareilla kannettavasta raskaana olevasta naisesta levisi uutisiin kaikkialla: Yhdysvalloista Japaniin ja Meksikosta Suomeen. Monien maiden johtajat kutsuivat iskua sotarikokseksi. Venäjä tuomittiin.

Mariupolissa kuvausryhmä ei aluksi tiennyt tästä kaikesta mitään.

”Olimme pimennossa siitä, mitä Ukrainassa tai maailmassa tapahtui. Kun saimme verkkoyhteyden, käytimme sitä materiaalimme lähettämiseen, emme uutisten lukemiseen”, Stepanenko sanoo.

Paareilla maanneen naisen nimi oli Irina Kalinina.

Seuraavana päivänä AP:n journalistit lähtivät etsimään häntä. Irina oli viety toiseen sairaalaan. Häntä hoitanut lääkäri kertoi, että saapuessaan sairaalaan Irina tajusi, että hänen vatsassaan ollut lapsi oli kuollut. Sen jälkeen hän kuoli itsekin.

Kuvat synnytyssairaalan tuhosta herättivät maailmalla niin paljon paheksuntaa, että Venäjän hallinto kävi infohyökkäykseen. Moskovasta pantiin koko valhekoneisto käyntiin.

Venäjän valtionmedia ja viralliset some-kanavat levittivät maailmalle väitettä, että kuvat olivat lavastettuja. Että haavoittuneet äidit ja veriset lääkärit olivat näyttelijöitä. Valehteluun osallistui myös ulkoministeri Sergei Lavrov.

Mariupolissa AP:n kolmikko ymmärsi, että heitä etsitään. Videokuvaaja Mstyslav Tšernov kirjoitti tilanteesta myöhemmin näin: ”Venäläiset jahtasivat meitä. Heillä oli meidän nimemme listassa, ja he tulivat koko ajan lähemmäksi.”

Mariupolista ei kuitenkaan ollut reittiä pois.

Ja joka päivä tapahtui asioita, jotka piti saada taltioitua kameralle.

Kun kuvausryhmä palasi sairaala numero kahteen, he saivat tietää, ettei siellä enää ollut tilaa varastoida kaikkia kuolleita. Ruumiita ei myöskään voinut kuljettaa hautausmaalle, koska kaupunkia pommitettiin lakkaamatta.

Sairaalan lähistölle kaivettiin syvä oja. Ruumiit kipattiin muovisäkeissä joukkohautaan. Koruttomasti, ilman seremonioita, ojan pohjalle.

Sekin valokuva tyrmistytti ulkomaailmaa.


Joukkohautoja oli Mariupolissa monia muitakin. ”Ihmiset myös hautasivat läheisiään kotiensa viereen. Ei ollut muuta vaihtoehtoa”, Stepanenko sanoo.

Ukrainan virallinen arvio on, että Mariupolin piirityksessä kuoli ainakin 25 000 ihmistä. Lukua ei ole pystytty riippumattomasti todentamaan. Selvää on, että Mariupolin piiritys oli suurtuho ja Venäjän pahimpia julmuuksia Ukrainassa.

Oltuaan Mariupolissa kolme viikkoa Stepanenko ja kuvaajat lopulta pakenivat.

Mahdollisuus avautui osittain heidän oman raportointinsa ansiosta. Uutiskuvat olivat herättäneet ulkomaailman Mariupolin hätään. Punaisen Ristin välityksellä saatiin avattua ”humanitaarinen käytävä” eli tie, jota pitkin siviileitä voitiin evakuoida.

Poliisimies Vladimir oli jälleen pelastaja. Hän otti riskin ja lähti kuljettamaan venäläisten jahtaamia journalisteja autollaan ulos kaupungista. Autosta oli vaikea nähdä ulos, koska tuulilasi oli hajonnut tulituksessa.

Ihmeen kautta auto pääsi kuudentoista venäläisten tiesulun läpi, tavoitti Punaisen Ristin saattueen ja pääsi Ukrainan joukkojen hallitsemalle alueelle.

Auton istuinten alle journalistit olivat piilottaneet kameransa, muistikorttinsa ja kovalevynsä. Niille oli tallennettuna 30 tuntia kuvamateriaalia Mariupolin kauhusta.

20 Days in Mariupol -dokumentissa on tilanne, jossa ryhmä naisia ja lapsia värjöttelee talon kellarissa. Kuvissa näkyy, kun viimeinen kaasulamppu hiipuu, ja ihmiset jäävät pimeään.

Yksi tilanteessa olleista naisista oli Žanna Homa.

Viime sunnuntaina hän nousi lavalle Helsingin Kinopalatsissa.

Homa pääsi pakenemaan Mariupolin piirityksen alta kävelemällä 30 kilometriä toiseen kaupunkiin. Monien vaiheiden jälkeen hän päätyi tämän vuoden alussa asumaan Suomeen.

”Elokuvaa oli vaikea katsoa”, Homa sanoo. ”Se toi kivuliaan muiston kodista ja elämästä, joka minulla ennen oli.”



Venäjä ei päästä kansainvälistä mediaa kaupunkiin. Propagandaa se kyllä levittää. Mariupol on musta aukko.

Tietoa tihkuu kaupungin asukkailta.

Ainakin tämä heiltä tiedetään: Mariupolin asukkaita pakotetaan ottamaan Venäjän passeja. Kaupungista ei voi vapaasti poistua. Ukrainan kielen puhuminen on kielletty. Televisiossa ja radiossa saatavilla ovat vain Venäjän kanavat. Kouluissa on käytössä uudet venäjänkieliset historiankirjat. Ukrainalaislapset joutuvat opiskelemaan, että Venäjä on vapauttaja.

Vasilisa Stepanenko on nyt muutaman viikon matkalla. Hän kiertää puhumassa erikoisnäytöksissä, kun 20 Days In Mariupol -elokuvaa esitetään. Äskettäin Berliinissä, pian Istanbulissa.

”Saan nyt hetken nauttia arkisesta elämästä vapaissa Euroopan kaupungeissa”, hän sanoo. ”Voin viimein levätä hieman.”

Pian Stepanenko palaa Ukrainaan. Hänellä on nykyisin asunto Kiovassa, mutta siellä hän ei ole juuri koskaan.

”Suurimman osan ajasta olen etulinjassa.”

Stepanenko on nyt AP:ssa vakituinen toimittaja. Tšernovin ja Maloletkan kanssa hän työskentelee enää harvoin. Hän on siirtynyt tuottajasta videokuvaajaksi ja tekee nyt omia raporttejaan rintamalta.

Suomessa puhutaan sotaväsymyksestä, halusta vältellä Ukrainan uutisia.

”Kyse ei ole vain Ukrainasta, vaan ihmisyydestä. Sallimmeko tämän kauheuden jatkua, vai haluammeko lopettaa sen”, Stepanenko sanoo. ”Nyt ei voi sulkea silmiä. Se olisi suuri rikos.”

20 Days in Mariupol (full documentary)

Tähän nakkaa vielä VPN:än niin näkyy Suomessakin.

Kyseistä uutista koskeva 1½ tuntinen dokumentti, julkaisijana FRONTLINE PBS and The Associated Press
 
Tuossa ketjussa viitataan artikkeliin, joka on julkaistu saksalaisessa BILD-lehdessä / sen nettisivuilla. Varsinainen artikkeli on maksumuurin takana, tosin kommenttien mukaan se on Julian Röpcken kirjoittama ja niin se tosiaan onkin.

Tässä sen mitä BILD:in sivuilta pystyy lainaamaan artikkelin alusta (jätän otsikon saksaksi, jos joku haluaa metsästää artikkelia muista lähteistä - käänsin artikkelin alkuosan englanniksi):

https://m.bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/ukraine-krieg-neuer-geheimplan-von--scholz-und-biden-86192752.bildMobile.html?t_ref=https://t.co/

Strategie von Scholz und Biden enthüllt Neuer Geheimplan für die Ukraine​

Von: JULIAN RÖPCKE
24.11.2023 - 14:03 Uhr

Brutal news for Kyiv!

BILD research shows: Chancellor Scholz and US President Biden want to bring the Russia-Ukraine war to an end soon.

BUT: Ukraine President Zelensky should be forced in a very specific way to negotiate with Kremlin dictator Putin - and accept brutal compromises.

What are Scholz and Biden planning? What does this mean for the war? Has Putin won now? Read the details of the secret war plan now only with BILDplus.

-

Tässä se mitä twitter-ketjussa kirjoitetaan:

THREAD

German newspaper @bild reveals a secret plan of Germany‘s @Bundeskanzler Scholz and @potus Biden to strangulate Ukraine with reduction of arms deliveries and force Ukraine into a deal with Russia.

Before ppl start telling Bild "is a tabloid“ remember that it was @bild which revealed the Russian plan of attack on Ukraine in early February 2022, when almost every "serious“ (effectively Putin-influenced) media told us it cannot be true.


https://m.bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/volksrada-und-internierungslager-putins-putsch-plan-fuer-die-ukraine-79022546.bildMobile.html?t_ref=https%3A%2F%2Fwww.google.de%2F

Katso liite: 87699

What I see within the last weeks, and what is obvious: there is no other explanation of Germany’s and the US‘ reluctance in supporting Ukraine except of the fear of Russia‘s defeat. Yes, I strongly believe, neither Scholz not Biden want to see Russia‘s defeat.

What is the reason for that? Is it corruption (most likely the Scholz case), racism (both), incompetence (both), dementia (Biden), or else? Who knows. The result is visible: leaders of two greater nations willingly and knowingly sacrifice a brave freedom-loving nation.

I would say, it is a reason to impeach both Biden and Scholz. But I am afraid, the Traffic Light coalition has no guts to kick out the toxic #SlipperyOlaf, and I have no idea about the U.S.

Anyway, if you want to support Ukraine‘s army - donate:


https://www.paypal.com/donate?campaign_id=RJSMEW8UCR6PN

-

Kommenttien mukaan BILD on tabloid-lehti ja jokaista yhtä hyvää artikkelia vastaan julkaisevat yhdeksän huonoa.

En muista, kuka kommentoi tätä aikaisemmin tänään twitterissä, mutta sanoi että Julian Röpckellä ei olisi kontakteja Washingtonissa eikä Berliinissä, joten ei ottanut tätä kovin vakavasti.

Vaikea tähän sanoa juuta tai jaata, kun teksti on maksumuurin takana ja ilmeisesti perustuu kuuluisiin "nimettömiin lähteisiin". Lisäksi Yhdysvalloissa Ukrainan ja Israelin tuki on toistaiseksi kongressin takana eli asiasta ei ole sovittu / päätetty mitään. Saksan tuki puolestaan ollut määrällisesti vahvaa, vaikka siitä puuttuukin tiettyjä toivottuja aseita (mm. Taurus-risteilyohjukset).
USA:n puolustusministeri Lloyd Austin vasta hetki sitten vieraili Kiovassa ja vannoi USA:n tukea Ukrainalle, joten se sopii aika huonosti yhteen tuon artikkelin väitteiden kanssa.
 
USA:n puolustusministeri Lloyd Austin vasta hetki sitten vieraili Kiovassa ja vannoi USA:n tukea Ukrainalle, joten se sopii aika huonosti yhteen tuon artikkelin väitteiden kanssa.

Saksa puolestaan julkisti toimittavansa yhden Patriot-patterin lisää. Lisäksi sopivat Sveitsin kanssa Leopard 2 vaunujen ostamisesta, tosin niitä ei sellaisenaan voi antaa Ukrainalle, mutta spekulaatio toki käynnistyi heti: antaisivatko vastaavan määrän omistaan vai kentien joku Leopard 2A4 vaunuja omistava maa ja saisivat Sveitsin vaunut tilalle.

Rahamäärässä mitattuna Saksan apu alkaa olemaan sieltä suurimmasta päästä, taitaa olla vain Yhdysvallat edellä? Vai muistanko väärin? Merkittävää apua ovat antaneet joka tapauksessa, vaikka moittimiselle onkin aihetta.

Nyt sitten kaksi suurinta tukijaa haluaisivat lopettaa sodan ja solmia häpeärauhan, jotta päästäisiin hieromaan kauppoja Venäjän kanssa? Pitäisikö siis uskoa että moisesta sovittaisiin sopivasti ennen Venäjän seuraavia presidentinvaaleja? Ajankohta on vähintäänkin epäilyttävä.

Ryssä ja Putin itse ovat toki viestineet että "rauhasta voidaan neuvotella", mutta tämä tarkoittaisi tietysti sitä että ryssä saisi kaiken vaatimansa ja enemmän. He eivät olisi valmiit minkäänlaisiin myönnytyksiin. Ei ihme että Ukraina ei ole kiinnostunut tällaisista "neuvotteluista".

Luin muutama päivä sitten topwar.ru sivulla julkaistun artikkelin jossa pohdittiin "sodan loppumista" ja Ukrainan roolia "rajavyöhykkeenä idän ja lännen välissä". Artikkelin kirjoittajan mukaan "riittäisi" että Venäjä saisi kaiken Dnipron itäpuolelta sekä Mustanmeren rannan Transnistriaan asti. En tietysti usko että artikkelin kirjoittaja olisi Putin itse tai että kirjoittajalla olisi mitään tietoa siitä, mitä Kremlissä juonitaan mutta otin sen sisällön "arvauksena siitä mitä johtaja voisi haluta". Puhutaan siis täysin samoista tavoitteista, jotka Venäjällä olivat hyökkäyksen alussa - kenties ainoa mitä jää pois on Kiovan valtaaminen ja Ukrainan johtajien vaihtaminen. Artikkelissa vaaditut alueet ovat hyvin paljon enemmän kuin mitä Venäjä on kyennyt sotavoimalla valtaamaan, vaikka vastaavatkin alkuperäisiä väitettyjä tavoitteita.

MUOKKAUS: Joku voisi toki kommentoida että näinhän kävin Suomen talvisodassakin eli rauhasta oli pakko neuvotella ja tuloksena menetettiin enemmän kuin mitä Neuvostoliitto kykeni valtaamaan. Suomi joutui tietysti neuvottelemaan hyvin huonoista asemista koska armeijan voimat olivat loppu eikä ulkomaista merkittävää apua ollut tiedossa.

Lisäisin myös että talvisotaa seurasi hyvin nopeasti jatkosota, kun lähdettiin hakemaan menetettyjä alueita takaisin. Olisiko lähdetty ilman Saksan hyökkäystä? Sopinee epäillä, mutta tilaisuuden tultua lähdettiin innolla mukaan.

Epäilemättä, jos vastaavanlainen häpeärauha solmittaisiin Ukrainan ja Venäjän välille, se ei tulisi olemaan kestävä. Eihän mikään 2014-2015 kiivaimpien taistelujen jälkeenkään sovittu "rauhansopimus" pitänyt vaan niitä seurasi jatkuva asemasota ja lopulta Venäjän suurhyökkäys.
 
Viimeksi muokattu:
Tuossa ketjussa viitataan artikkeliin, joka on julkaistu saksalaisessa BILD-lehdessä / sen nettisivuilla. Varsinainen artikkeli on maksumuurin takana, tosin kommenttien mukaan se on Julian Röpcken kirjoittama ja niin se tosiaan onkin.

Tässä sen mitä BILD:in sivuilta pystyy lainaamaan artikkelin alusta (jätän otsikon saksaksi, jos joku haluaa metsästää artikkelia muista lähteistä - käänsin artikkelin alkuosan englanniksi):

https://m.bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/ukraine-krieg-neuer-geheimplan-von--scholz-und-biden-86192752.bildMobile.html?t_ref=https://t.co/

Strategie von Scholz und Biden enthüllt Neuer Geheimplan für die Ukraine​

Von: JULIAN RÖPCKE
24.11.2023 - 14:03 Uhr

Brutal news for Kyiv!

BILD research shows: Chancellor Scholz and US President Biden want to bring the Russia-Ukraine war to an end soon.

BUT: Ukraine President Zelensky should be forced in a very specific way to negotiate with Kremlin dictator Putin - and accept brutal compromises.

What are Scholz and Biden planning? What does this mean for the war? Has Putin won now? Read the details of the secret war plan now only with BILDplus.

-

Tässä se mitä twitter-ketjussa kirjoitetaan:

THREAD

German newspaper @bild reveals a secret plan of Germany‘s @Bundeskanzler Scholz and @potus Biden to strangulate Ukraine with reduction of arms deliveries and force Ukraine into a deal with Russia.

Before ppl start telling Bild "is a tabloid“ remember that it was @bild which revealed the Russian plan of attack on Ukraine in early February 2022, when almost every "serious“ (effectively Putin-influenced) media told us it cannot be true.


https://m.bild.de/bild-plus/politik/ausland/politik-ausland/volksrada-und-internierungslager-putins-putsch-plan-fuer-die-ukraine-79022546.bildMobile.html?t_ref=https%3A%2F%2Fwww.google.de%2F

Katso liite: 87699

What I see within the last weeks, and what is obvious: there is no other explanation of Germany’s and the US‘ reluctance in supporting Ukraine except of the fear of Russia‘s defeat. Yes, I strongly believe, neither Scholz not Biden want to see Russia‘s defeat.

What is the reason for that? Is it corruption (most likely the Scholz case), racism (both), incompetence (both), dementia (Biden), or else? Who knows. The result is visible: leaders of two greater nations willingly and knowingly sacrifice a brave freedom-loving nation.

I would say, it is a reason to impeach both Biden and Scholz. But I am afraid, the Traffic Light coalition has no guts to kick out the toxic #SlipperyOlaf, and I have no idea about the U.S.

Anyway, if you want to support Ukraine‘s army - donate:


https://www.paypal.com/donate?campaign_id=RJSMEW8UCR6PN

-

Kommenttien mukaan BILD on tabloid-lehti ja jokaista yhtä hyvää artikkelia vastaan julkaisevat yhdeksän huonoa.

En muista, kuka kommentoi tätä aikaisemmin tänään twitterissä, mutta sanoi että Julian Röpckellä ei olisi kontakteja Washingtonissa eikä Berliinissä, joten ei ottanut tätä kovin vakavasti.

Vaikea tähän sanoa juuta tai jaata, kun teksti on maksumuurin takana ja ilmeisesti perustuu kuuluisiin "nimettömiin lähteisiin". Lisäksi Yhdysvalloissa Ukrainan ja Israelin tuki on toistaiseksi kongressin takana eli asiasta ei ole sovittu / päätetty mitään. Saksan tuki puolestaan ollut määrällisesti vahvaa, vaikka siitä puuttuukin tiettyjä toivottuja aseita (mm. Taurus-risteilyohjukset).

Toisaalta jos jutussa olisi mitään perää, näitä asioita tuskin kuulutettaisiin julkisesti - paitsi jos joku suunnitelmaa vastustava vuotaa sen julkisuuteen, jotta saadaan vastapainetta niille. Mahdoton tietää, jokainen näkee tässä sen mitä haluaa.

Olen seurannut ja seuraan edelleen twitterissä, tuota Röpckeä. Oman arvioni mukaan aikamoinen vatnikki tai ainakin niitä kuuluisia hyödyllysiä ja tuskin omaa yhtään mitään kontakteja minnekkään.
 
Tässä kyiv independin tiivistelmä tuosta bildin jutusta.

 
Tässä kyiv independin tiivistelmä tuosta bildin jutusta.

Voiskohan se olla, että Putte on niin heikossa hapessa, että on pakko ryhtyä neuvottelemaan antautumisesta? Jos on stressi vetänyt kaverin jo lähes jojo-kuntoon ja ottanut yhteyttä, että saisiko elää loppuelämän Haagissa vähän isommassa sellissä eikä tarttis tulla oikeuden eteen vastaamaan kysymyksiin. Jos tuo vaikka miettii, että pysyisi hengissä vähän pidempään, kun Venäjällä tippuu pian ikkunasta tai kansanjoukko lynkkaa.
 
Voiskohan se olla, että Putte on niin heikossa hapessa, että on pakko ryhtyä neuvottelemaan antautumisesta? Jos on stressi vetänyt kaverin jo lähes jojo-kuntoon ja ottanut yhteyttä, että saisiko elää loppuelämän Haagissa vähän isommassa sellissä eikä tarttis tulla oikeuden eteen vastaamaan kysymyksiin. Jos tuo vaikka miettii, että pysyisi hengissä vähän pidempään, kun Venäjällä tippuu pian ikkunasta tai kansanjoukko lynkkaa.
Ei kai ryssä puten kunnon takia luovuta ne vaihtaa uuteen putteen.
 
Voiskohan se olla, että Putte on niin heikossa hapessa, että on pakko ryhtyä neuvottelemaan antautumisesta? Jos on stressi vetänyt kaverin jo lähes jojo-kuntoon ja ottanut yhteyttä, että saisiko elää loppuelämän Haagissa vähän isommassa sellissä eikä tarttis tulla oikeuden eteen vastaamaan kysymyksiin. Jos tuo vaikka miettii, että pysyisi hengissä vähän pidempään, kun Venäjällä tippuu pian ikkunasta tai kansanjoukko lynkkaa.
Ei kun Putte tulee rajan yli Natalangan välistä ja sanoo " Asylum".
 
Ari Pesosen madonluvut. Tämän mielestä Ukrainan vuoden 2023 vastahyökkäys lässähti. Länsi on tukenut Ukrainaa kautta linjan liian vähän ja liian hitaasti.



Lännen olisi kehitettävä nyt jotain muuta nykyisen sodankäyntistrategian jatkoksi, mikäli Venäjä halutaan lyödä Ukrainassa. Lännen jatkuva aseiden toimitus kutakuinkin nykyisessä määrin riittää ylläpitämään nykyisiä rintamalinjoja, muttei auta Ukrainaa valloittamaan takaisin menettämiään alueita eikä länttä voittamaan Venäjää vastaan käytävää sotaa.
Tällekin vahva lukusuositus. Karua luettavaa mutta paljon totuutta mukana.
 
Mulla on sellainen tunne että rysyjen hybridisodankäynti on nyt voimissaan.

Eihän tässä nojatuolikenraali pysty valvomaan kaikkia rintamia yhtäaikaa.

Kaasuputket poksahtelee, geelitukat hyökkää Suomeen, Gaza… niin ja se isoin ja nyt vähimmälle huomiolla jäänyt v*tun hyökkäys Ukrainaan!

Tälle loppu! Katse palloon! Rysyt kuriin!

Slava Ukraini!
 
Back
Top