Ukrainan konflikti/sota

Se on lännen onni, ettei ryssämiehet pysty lisääntymään keskenään.
Mistäs tiedät, vaikka tämä onkin jokin putinin salainen suunnitelma, miten jatkossa luodaan miljoonien supersotilaiden armeija. Siinä on vaan naiset tiellä, kun tosimiehet luo uusi sotilaita. Ei homolla, vaan miehekkään venäläisellä tavalla...
 


Kiinan johtavan yliopiston professori sanoo Venäjän aloittamasta sodasta suorat sanat.

"Kiina ei ole virallisesti tuominnut Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainassa, ja maiden välinen suhde on vahva. Maan poliittinen johto ei ole antanut vastaavia kommentteja. Yanin mukaan kohta kaksi vuotta jatkunut sota tarjoaa kuitenkin Kiinalle mahdollisuuden laajentaa vaikutusvaltaansa Keski-Aasiassa.

– Se heikentää myös Venäjän valtaa ja siten maamme strategista estettä Natoa vastaan. Tämän konfliktin maallemme aiheuttamat vahingot eivät ole vain ilmeisiä, vaan ne kestävät vuosia."
Tällaisia lausuntoja ei Kiinassa anneta ilman ylimmän johdon hyväksyntää. Voi olla, että Xi:llä alkaa luotto olemaan aika heikko venäjän suuntaan ja Kiinan johto ei voi asiaa sanoa suoraan, joten se hoidetaan näin. Se, kenellä tämä viesti on suoraan suunnattu, niin sitä en osaa sanoa, mutta voi olla että vähän kaikille. Mutta moskovan suuntaan tämä on aikamoinen varoitus, varsinkin näin vaalien alla.
 
Edit poisto
 
Viimeksi muokattu:
Suomen SA-vahvuus on osittain poliittinen päätös, osittain materiaalin määrittämä. Poliittisesti on päädytty vahvuuteen 280000, mutta koulutettu reservi on kuitenkin noin 900000. Henkilökohtaisia aseita riittää noin puolelle miljoonalle ja jonkinlainen taisteluasu ilmeisesti n. 350000:lle. Joukkoja voi jo nyt perustaa pitkälti yli julkisesti ilmoitetun 280000 taistelijan, mutta improvisaatioaste kasvaa koko ajan joukkojen loppupäässä ("erikseen perustettavat joukot")
Meillä painii 280K kerrallaan. 😉
 
Kolmanneksi, eikös tuollainen SA-vahvuuden nostaminen takaisin vaikkapa 350 000 vahvuuteen ole niin sisään- kuin ulospäinkin aika vahva puolustuspoliittinen viesti!
Jos aluksi nostettas 300 000 henkilöön puolustusvoimien osalta ja sen päälle rajavartioston joukiot nostettuna jonnekkin 20 000 henkilöön. Lisäksi sitten ne "kodinturvajoukot" jotka olisivat kevyemmin ja vanhemmalla tavaralla varusteltuja. Noista vois tulla yhteensä se 350 000.
 
Viimeksi muokattu:
Päivän luvut:
418908163_721586393487775_5538947744549630243_n.jpg
 
Molemmat osapuolet käyttävät samaa jammeria, Kiinassa valmistettu. Selvästi tällä on jotain vaikutusta ainakin joihinkin droneihin, ei näitä käytettäisi jos ne olisivat täysin hyödyttömiä:

About a week ago we were saying a Marder 1A3 IFV of the Ukrainian army equipped with a counter drone system "Sania".
Today sources show a russian tank with the same jammer.

Looks like the PRC has profit from both sides.


 
Kova jos pitää paikkaansa:
Moskovassa otetaan käyttöön kiertävät sähkökatkot.
Toi tiedote on poistettu Mosenergosbyn sivuilta, mutta heidän Telegramminsa on täynnä katkotiedotteita, joukossa 9 tunnin katkoja. Onkohan tässä käynyt niin, että yhtiö päätti tiedottaa etukäteen, että tilanne voi jatkua maaliskuun loppuun, mutta sitten on tajuttukin, että täähän näyttää todella huonolta ja poistettu kyseinen tiedote.
 
Back
Top