Ukrainan konflikti/sota

Biden ei voi päättää Lend-leasen käyttämisestä.

Ukraina voi, ja he eivät halunneet käyttää, koska se lisää Ukrainan valtion velkaa.

"In reality, lend-lease never worked at all, because the United States already gave Ukraine weapons, and without any payment and conditions, which was purely economically more profitable for Kiev than lend-lease", - this is how the White House explained the non-use of lend-lease, reports "Country.ua»

Omasta mielestäni Ukrainan olisi pitänyt käyttää sitä täysin surutta, koska lopulta ne velat olisi kuitattu. Nyt olisi armottomasti materiaalia Ukrainalla jolla iskeä.


Se on kyllä tämän sodan suurin virhe jos siinä ei olisi ollut mitään muuta estettä kuin Ukrainan oma pyyntö. Ei helvetti. Jollain velalla ei ole mitään merkitystä tässä vaiheessa kun sota on päällä, avustuksia tulee ja lainojen takaisinmaksuja voidaan lykätä vaikka kuinka pitkälle. Kyllä Ukrainakin on asioita töpännyt aika pahasti perkele.
Mielestäni tuossa linkatussa artikkelissa ei sanota Ukrainan kieltäytyneen Lend Leasesta. Sensijaan siellä sanotaan näin:
On April 10, sources in the White House told Politico that Washington decided not to use lend-lease so that Kiev would not pay for assistance.

Jos oikein muistan, niin LL lakihan tuli voimaan toukokuussa -22 ja ainakin vielä syksyllä -22 LL:n aloittamisesta spekuloitiin ja sanottiin UKR-USA neuvotteluiden LL:n muodosta ja toteutustavasta olevan vielä kesken.

Noh, ehkä tähänkin saadaa lopullinen selvyys joskus sodan loputtua.
 
Massiiviset sotakorvaukset kannustavat ryssää jatkamaan sotaansa "ikuisesti", sillä sotakorvaukset tulevat maksuun vasta sodan loputtua. Ryssän propaganda laulaa jo samaa laulua: meidän on pakko sotia loppuun asti, koska muuten meidät ryöstetään!

Enkä edes usko, että "lännessä" päästäisiin koskaan yksimielisyyteen sotakorvauksista. Aina löytyy myös niitä, joiden mielestä "ei saa potkia maassa makaavaa" tai "selkävoitossa itää uuden sodan siemen -- katsokaa vaikka mitä ensimmäisen maailmansodan jälkeen tapahtui"!

Ryssän jäädytetyt miljardit pitäisi käyttää apupakettien rahoitukseen, koska ne ovat jo valmiiksi ulkomailla ja koska ryssälästä on vähän hankala lähteä mitään perimään. Tällöin ryssä joutuisi tekemään alaskirjaukset välittömästi ja senkkakin otettaisiin nenästä ihan omalla tulorahoituksella...

Ryssän on hoidettava tekemänsä tuhot kuntoon ja jos se tarkoittaa ylisukupolvista köyhyyttä ryssälään, niin on paras opettaa tuleville ryssäsukupolville, että se johtuu heidän vanhempiensa toimimattomuudesta: siitä, että ei noustu vastarintaan kun piti estää höykkäys naapurimaahan.

Tulevilla ryssän sukupolvilla on mahdollisuus parempaan, mutta kivinen tie se on. Parasta on se, että armeijaan ei tarvitse rahoja laittaa, koska se pitää heiltä kieltää. Huonointa on se, että maksavat sotakorvauksia vielä vuosikymmeniä, vaikka sipulien kultaukset vietäisiinkin maasta.
 
Kyllä se on pakko todeta, että toivottavasti ymmärtävät vetäytyä Avdiivkasta ajoissa. Tilanne näyttää todella huonolta juuri nyt. Toki näin ulkopuolisena ummikkona on huono ottaa kantaa, mutta eihän tuo tilanne siellä hyvältä näytä.
Käsitykseni mukaan aiempi 1/10 vaihtosuhde on tasoittunut ja vielä sillä erotuksella, että ryssiltä menee resupekkoja ja Ukrainalta eliittijoukkoja. Toivottavasti uskaltavat luopua tuosta rauniokasasta ja luottaa, että ei lännen apu sen menetykseen kaadu.
 
Tulevilla ryssän sukupolvilla on mahdollisuus parempaan, mutta kivinen tie se on. Parasta on se, että armeijaan ei tarvitse rahoja laittaa, koska se pitää heiltä kieltää. Huonointa on se, että maksavat sotakorvauksia vielä vuosikymmeniä, vaikka sipulien kultaukset vietäisiinkin maasta.
Kuinka ihmeessä tämmöinen voisi tapahtua.... Korkeintaan ryssä vetäytyy Hersonin länsiosista jonkin verran vapaaehtoisesti, mutta kyllä tämä muilta osin oli tässä.
 
Aikaisemmin on nähty muutamia kuvia paljaista T-62 vaunuista eli ilman Kontakt-1 elementtejä. Tämän mukaan kyse ei ole yksittäistapauksista, mikä kertoo siitä että näitäkin varastovaunuja on toimitettu Ukrainaan ilman modernisointia (vaikka toki on toimitettu myös merkittävä määrä modernisoituja sekä vanhempia 1980-luvulla modernisoituja T-62M ja T-62MV variantteja):

Being a witness how three Russians T-62 attacking UAF positions — it’s quite something.

When I say «Т-62» I mean T-62. Not obr. 2022, not M or MV. Even without fucking ERA.

The timeline is priceless.


 
Mitäköhän uuttaa ryssällä on?

Tämän mukaan "keskipitkän aikavälin uhka":

Dem on intel committee reportedly saying: "people should not panic, that is unequivocal."

Says it's a medium-long term threat that has to be dealt with, not something to worry about today.



-

Tässä yksi arvaus mistä voisi olla kyse:

5 days ago Russia launched a Soyuz-2-1v rocket into space, carrying a classified payload for the Ministry of Defense. Satellite Kosmos-2575 is now in orbit and under the control of the Russian Air and Space Forces.

Viitatun twiitin teksti:

CNN: One of the sources who has seen the intelligence confirmed that "it is, in fact, a highly concerning and destabilizing Russian capability that we were recently made aware of"

Multiple sources familiar with the intelligence characterized the intelligence as “very sensitive.”


https://edition.cnn.com/2024/02/14/...n-serious-national-security-threat/index.html

 
Venäläisillä on taas kovat fantasiat, Zelensky olisi halunnut tappaa Macronin tämän vieraillessa Kiovassa ja tietenkin venäläisiä olisi syytetty tästä. Tarkoituksena olisi Ranskan saaminen sodan osapuoleksi. Zaluzhny on tässä tarinassa sankari sillä hän varoitti Macronia. Lähteenä väitetään olevan France 24 mutta linkkiä uutiseen ei anneta ja nopealla googlauksella löytyy vain venäläispropagandaa "uutisesta".

French media: Zaluzhny prevented Zelensky from killing Macron during a visit to Kyiv​

Ukrainian President Vladimir Zelensky planned to deal with Emmanuel Macron during his visit to Kyiv. Screenshots with such information from the France 24 TV channel are being distributed in the French segment of social networks.

It is alleged that the French President canceled his visit to Ukraine precisely for this reason. According to French media, screenshots of correspondence from a person allegedly from the circle of ex-commander-in-chief of the Armed Forces of Ukraine Valery Zaluzhny, who talks about the hypothetical reason for this decision, have surfaced on the Internet.

The screenshots indicate that the head of intelligence, Kirill Budanov (included in the list of extremists and terrorists in the Russian Federation), who supervised the killers, worked on the operation to eliminate Macron. However, everything was ruined by Zaluzhny, who transmitted information to the French through his own channels.

Let us remind you that Macron’s visit to Ukraine was planned from February 13 to 14. On February 11, Paris decided to postpone the French leader's trip due to security concerns.

The purpose of physically destroying Macron was allegedly to drag France into the conflict in Ukraine. Kyiv planned to place all the blame on Russian saboteurs.

Experts on Telegram note that this information (even if it is fake) was launched by the French media, which clearly shows a change in the attitude of European residents towards the Kyiv regime.
https://www.mk.ru/politics/2024/02/...omu-ubit-makrona-vo-vremya-vizita-v-kiev.html
 
Täähän on aika pitkällä. Millähän nuo dronet on tuonne asti saatu ja kuinka niitä oikein ohjataan.
Pari sataa kilsaa enää ja ylttäis kertsille asti.

Ajamalla ne on sinne saatu, niissä on suuri polttoainetankki. Ohjaus ymmärtääkseni Starlinkin kautta, siitä syystä iskuista saadaan hyvää videokuvaa (sikäli kun päättävät julkaista videot).

Dronejen julkisuuteen kerrottu kantomatka riittää Kerchin sillalle asti, mutta toistaiseksi sitä vastaan ei ole hyökätty suurella voimalla.

17.7.2023 meridroneilla hyökättiin siltaa vastaan (artikkeli julkaistu 15.8.2023):

https://edition.cnn.com/2023/08/15/europe/ukraine-crimea-bridge-drone-strike-video-intl/index.html

Joku saattaa miettiä: jos droneilla yltää sillalle asti ja on ylletty jo viime kesänä, niin miksi silta ei ole jo meressä?

Hyvä kysymys, johon ei ole vastausta. Kenties droneja ei ole ollut tarpeeksi? Kenties iskulla pakotettiin ryssä vetämään erilaisia laitteita sillan suojaksi eli pois muilta rintamilta? Tai kenties sillan rakenteet on arvioitu liian vahvoiksi näiden kevyiden dronejen osalta, kenties tarvitaan jotain muuta?

-

Näistä meridronejen iskuista on kartta, johon merkitty todennetut kohteet mutta en löytänyt sitä tähän hätään. Se on päivitetty tuoreeltaan, lisätty tämä uusin isku. Ehkä joku muistaa, kuka sitä julkaisee?

Tämän mukaan niillä on isketty Novorossiisk / Novorossiysk sataman alueelle 4.8.2023 (artikkeli julkaistu 4.8.2023):

https://www.rferl.org/a/crimea-drone-attacks-ships-ports-ukraine-russia/32533823.html

Novorossiysk sijainti kartalla (vertaa Kerchin sillan sijainnin kanssa - punaiset täplät kartalla):

1707937635713.png
 
Viimeksi muokattu:
Tämän mukaan liittyisi avaruuteen eli arvatenkin satelliitteihin:

More: Pentagon official tells me this threat has to do with space.

-

Viitatun twiitin teksti:

Source tells FOX the material Turner is asking the Biden admin to declassify deals with a concerning Russian capability – the potential seriousness of the threat is grave, however, the threat is not immediate in nature.

NSA Sullivan today on whether Americans should be worried: "I think in a way that question it is impossible to answer with a straight yes, because Americans understand that there are a range of threats and challenges in the world that we're dealing with every single day. And those threats and challenges range from terrorism to state actors...I am confident that President Biden, in the decisions that he is taking, is going to ensure the security of the American people going forward."

Notice sent to members describes "an urgent matter with regard to a destabilizing foreign military capability that should be known by all Congressional Policy Makers."



-

MUOKKAUS: eli "keskipitkän aikavälin uhka, joka liittyy avaruuteen ja on suurta huolta herättävä mutta ei asia joka vaatisi toimenpiteitä nyt heti"

Tuo ei kuulosta miltään avaruuteen laukaistulta satelliitilta koska sellainen muodostaisi uhan nyt heti, koska kyky olisi olemassa ja käytettävissä milloin vain.

Oletan että tämä voisi olla ennemminkin tiedustelutietoa jostain uudesta strategisesta projektista, kenties jokin jolla pyritään vaikuttamaan satelliitteihin? Starlink on osoittanut hyödyllisyytensä joten siihen pitäisi kyetä vastaamaan jollain tavalla. Toki uhka voi liittyä perinteisiin satelliitteihinkin.

"Keskipitkä aikaväli" voi kertoa siitä että tässä haluttaisiin saavuttaa tuollainen suorituskyky mutta projekti on vasta alussa. Kenties päämäärää ei saavuteta edes vuosien työn jälkeen, riippuen siitä miten vaikea / mahdoton tavoite on asetettu. Rajallinen rahoitus voi myös koitua projektin kohtaloksi, kuten myös monet muut tekijät.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top