Ukrainan konflikti/sota

raaka-aineen rakenne ja puhtaus ovat tärkeimmät kriteerit nitroselluloosan teollisessa valmistusprosessissa. Aiemmin oleellisesti halvemmalla lingniinillä ei ole lähdetty korvaamaan puuvillaa, koska prosessinopeus hidastuu liuotuksessa kiinteämmän aineen vuoksi ja ligniiini sisältää enemmän epäpuhtauksia kuin gunpowder grade cotton.

Stora Enso rakensi pari vuotta sitten Kotkaan ensimmäisen rakeuttettua, puhdistettua ja kuivattua lingniiniä sellun sivuvirroista valmistavan tehtaan. Markkinoita hakivat vaateteollisuudesta puuvillan korvaajana.

Ei ole tieto, mutta valistunut arvaus. Ruotsiin tullut myös kilpailevaa tuotantoa viime vuonna

Mites olisiko Metsän Äänekosken "tuotekehittely" tehtaalta tullut uusia avauksia vaatekankankaan lisäksi?
 
Ukrainalta kelpo idea pudottaa droneilla isoja piikkejä teille, mitkä puhkovat ryssien kuorma-autojen renkaat.


Oho, 2000 vuotta vanha "maamiina". Roomalaisten on dokumentoitu käyttännen näitä ensimmäisen kerran. Tuo on alunperin tarkoitettu ratsuväkeä vastaan. Tuo kun menee hevosen kaviosta läpi, niin tulee ritarista jalkamies. Jos tuommoin löytyi talonpojalta, menetti hän päänsä, riippumatta oliko "oma", vai vihollisen ritari / ratsumies.
 
Oho, 2000 vuotta vanha "maamiina". Roomalaisten on dokumentoitu käyttännen näitä ensimmäisen kerran. Tuo on alunperin tarkoitettu ratsuväkeä vastaan. Tuo kun menee hevosen kaviosta läpi, niin tulee ritarista jalkamies. Jos tuommoin löytyi talonpojalta, menetti hän päänsä, riippumatta oliko "oma", vai vihollisen ritari / ratsumies.
Jostain muistan lukeneeni, että samaa kikkaa käytettiin tokan ison rähinänkin aikana. Jutussa kerrottiin noita kylvetyn myöskin asemien eteen tiheästi, esti kuulemma hyökkääjän maastoutumasta.
 
tää ei tainnu vielä täällä olla

The command held an awarding of servicemen. The strike was carried out by two HIMARS missiles. As a result of the strike, 19 soldiers were killed and another 12 were injured.According to the source, among the dead:• Roman Kozhukhov, lieutenant colonel, deputy brigade commander;• Abilov Alexander, major;• Shakhmanov Nail, captain;The commander of the 155th Marine Brigade, Colonel Mikhail Gudkov, was wounded.The source reports that the command was aware of the work of an enemy reconnaissance UAV in their area, but ignored this information.”

Linkki
 
raaka-aineen rakenne ja puhtaus ovat tärkeimmät kriteerit nitroselluloosan teollisessa valmistusprosessissa. Aiemmin oleellisesti halvemmalla jauhelingniinillä ei ole lähdetty korvaamaan puuvillaa, koska prosessinopeus hidastuu liuotuksessa kiinteämmän aineen vuoksi ja ligniiini sisältää enemmän epäpuhtauksia kuin gunpowder grade cotton.

Stora Enso rakensi pari vuotta sitten Kotkaan ensimmäisen rakeuttettua, puhdistettua ja kuivattua lingniiniä sellun sivuvirroista valmistavan tehtaan. Markkinoita hakivat vaateteollisuudesta puuvillan korvaajana.

Ei ole tieto, mutta valistunut arvaus. Ruotsiin tullut myös kilpailevaa tuotantoa viime vuonna

Kommentoidaan vanhan työnantajan juttuja vähän: Storaensossa äänivaltaa vähemmistöomistuksella (suomen valtio suurin omistaja) käyttävät ruotsalaiset sen siirsi. Hommassa ei taas ollut mitään muuta järkeä kuin korkeamman jalostusarvon tuote saadaan ulos suomesta.

Joku kysyi äänekoskesta: Siellä on nykyään euroopan suurimpiin kuuluva havusellutehdas, liimapalkkitehdas rakenteilla, sellusta CMC:tä erotteleva kemiallinen tehdas ja hyvälaatuista pakkauskartonkia tekevä kartonkikone. Näiden lisäksi pieni vesivoimala ja iso puhdistamo. Sellutehtaaseen on rakennettu prosessin eri vaiheisiin ulostuloja, joista voidaan suoraan ottaa puolikäsiteltyä kuitua jatkojalostukseen. Nyt siellä on koetehtaat kankaan valmistukseen ja 3d-printterifilamenttien valmistukseen sellusta. Nesteinä otetaan mäntyöljyä ja tärpättiä. Lisäksi tuotetaan rikkihappoa, sähkö, lämpöä lähinnä omaan käyttöön. CMC tehdas tuottaa etanolia.

(Ja harrastan siis nykyään lääketiedettä, kuljettelu/sellu-ura on taaksejäänyttä elämää joten tiedot vähän vanhoja. Edit: ja off topic mutta UPM yhteisverot 250miljoonan luokkaa vuosittain, Storalla suomeen tasan nolla. Näistä sitä hyvinvointialuetta voitaisiin rahoittaa jos solidium olisi vähemmän suomenruotsalaisten miehittämä...)
 
Viimeksi muokattu:
Tuoreita kuvia Engels-sotilaslentokentältä (26.2.2024):

Russia is apparently preparing for another missile attack on Ukraine.

5 more bombers appeared at Engels airport.

As of February 26, 2024:

- 5 x Tu-95MS
- 4xTu-22M3
- 3 x Tu-160



-

JR2 kirjoittaa että pommikoneiden määrä on 5 kpl enemmän kuin aikaisemmin, mikä voisi enteillä seuraavaa merkittävää ohjusiskua.

Kertauksen vuoksi tässä minun taulukkoni talven 2023/2024 "merkittävistä, monipuolisen ohjuskattauksen sisältäneistä iskuista":

Katso liite: 93944

Edellinen sellainen nähtiin 15.2.2024 joten tänään 28.2.2024 siitä on 13 päivää.

Pisin tällaisten iskujen aikaväli on ollut 15 päivää, joten tällä perusteella on sopivaa olettaa että seuraava tällainen isku nähtäisiin lähipäivinä.

Eipä ole näkynyt seuraavaa "merkittävää, monipuolisen ohjuskattauksen sisältävää ohjusiskua".

Ollaan tukevasti maaliskuun puolella ja edellinen tällainen isku nähtiin 15.2.2024.

Kyseessä on uusi ennätys, koska edellisestä on aikaa 17 päivää. Aikaisempi ennätys eli pisin tällaisten iskujen aikaväli oli 15 päivää.

Olen nyt jo useammassa aikaisemmassa viestissä arvaillut että "sopisi olettaa että seuraava tällainen isku nähtäisiin lähipäivinä" mutta ei ole nähty.

En oikeastaan keksi muuta kuin että ryssä on kerännyt ohjuksia jonkinlaiseen varastoon jotta kyetään toteuttamaan yksi tai kaksi suurempaa iskua ennen "presidentinvaaleja" eli ennen 15.3.2024. JOS näin on, silloin olisi tarkoitus osoittaa "Venäjän ja Putinin voimaa" ja arvatenkin muutamaa päivää ennen varsinaisen "äänestyksen" alkamista.

Täten iskun tai iskujen tulisi tapahtua seuraavien kymmenen päivän aikana.

Minun karkea laskelmani sanoo että odotettiinpa sitten 12.3.2024 asti, niin Kh-101 risteilyohjusten tilanne ei ole kasvanut merkittävästi ja niitä olisi käytettävissä max 60 kpl - jonka jälkeen on käytetty varastot tyhjiksi. HUOM: ryssä ei ole käyttänyt yhdessä päivässä noin suurta määrää vuodenvaihteen iskujen jälkeen vaan määrät ovat olleet 24, 12, 15, 29 ja 12 - joten tällaisia iskuja olisi toki mahdollista tehdä useampia eikä varasto olisi ihan nollissa niiden jälkeenkään. Esim. 12 + 15 + 12 = 39 kpl käytetty kolmessa iskussa.

Toinen vaihtoehto ohjusten varastoon keräämisen sijaan on tietysti ohjusten uustuotannon vaikeudet, mutta sellaisista ei ole kuulunut väitteitä julkisesti.

Tiettyjen ohjustyyppien kuten Iskander-M, Kalibr ja arvatenkin myös tietyt Kh-101 ryssällä on tarve pitää tietty määrä varastoissa kokoajan, jotta taktisten ja pienempien strategisten ydinaseiden pelote on uskottava.

Samoin heillä on tarve varustaa mm. Kalibr-risteilyohjuksilla myös muiden laivastojensa sotalaivat ja sukellusveneet eli koko uustuotanto ei voi mennä Mustallemerelle ja sieltä Ukrainaa vastaan käytettäväksi (tosin Kalibrien käyttö on ollut hyvin satunnaista ja pienimuotoista, kenties juuri tuosta syystä johtuen). Samaa on sanottu ballistisista Iskander-M ohjuksista eli kaikkia näitäkään ei voida toimittaa Ukrainan rajalle vaan täytyy myös varustaa muilla rajoilla olevia ohjusjoukkoja - puheista huolimatta ryssä ei ole tyhjentänyt kaikkia rajoja 100%.

Aika näyttää miten käy, mutta pitkäksi on tosiaan venähtänyt tämä kahden peräkkäisen "merkittävän, monipuolisen ohjuskattauksen sisältävän ohjusiskun" aikaväli, huomenna voidaan sanoa että yli kaksi ja puoli viikkoa.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kun katselin toisen kerran tuon videon tarkemmin, niin ainakin pari droneakin iskee vaunun taakse piilottelevan ryssän jalkaväen keskelle noin 30 s välein. Näkyvät selvästi kun tulevat ja räjähtävät. Aika nopeasti pystyvät ukrainalaiset reakoimaan noilla droneillakin, olivat valmiina ilmassa odottamassa?
Ihan teurastusta koko homma. 3-4 ryssää ottaa jalat alle. Pari hortoilee toisen vaununraadon taakse, ovat shokissa?
Muut raatoina hyvinä ryssinä.
Tylyä hommaa. Eihän noilla ole mitään mahiksia tuossa.

Ain’t war hell?
Tuossa grafiikkaa. Tosin tässä on yksi eilinen SU-34 siirretty 1.3 päivälle. Eli eilen kaksi SU-34. Sitten 1.3. se yksi SU-35 katosi tutkasta, mutta ei ole vahvistettu. Lisäksi 23.2 oli vahvoja huhuja yhdestä SU-34 koneesta ja yhdestä IL-22 koneesta joita ei ole vahvistettu. Eli ainakin 15 konetta 15 päivässä, mutta mahdollisesti jopa 18.

Rainingplanes.png
 
Kuvista en erottanut yhtään kaatunutta. Mikä siivousfirma siellä keräilee ruumiit pois taistelun jälkeen? Pari tankkia oli yltänyt ikävästi taistelukaivannon tasalle.
En minäkään kaatuneita nähnyt, mutta kyllä siellä muutama hyvä ryssä pötkötteli.

Osa videosta oli kuvattu sen verran viistosta kulmasta, että esim. kranaatinkuopissa lepäilijöitä ei olisi voinutkaan nähdä vaikka video olisi parempilaatuinen ollutkin.
 
Voisko joku tehä yhteenvedon et montako konetta tässä viimesen 2vk aikana on ryssiltä oikein ammuttu alas? Mä en pysy enää laskuissa mukana :ROFLMAO:

Tein rajauksen 21.12.2023 - 3.3.2024 aikavälille, koska ukrainalaisen vishun_military OSINT-ryhmän arvio Su-34 koneiden määrästä Ukrainan rajaseudulla perustuu (väitetysti) 21.12.2023 kerättyihin tietoihin.

Tässä sen jälkeen tapahtuneet ryssän ilmavoimien tappiot (Ukrainan ilmoitusten perusteella):

1709457882230.png

Jätin näkyviin tietyt konetyypit, joita on pudotettu aikaisemmin kuten Su-24, Su-25, Mi-8, Mi-24, Su-24M - siltä varalta jos näitä pudotetaan jatkossa ja haluan jatkaa tämän taulukon käyttöä.

Kuten nähdään, hävittäjien ahkerampi pudottaminen alkoi 17.2.2024 eli noin kaksi viikkoa sitten.

Sitä aikaisemmin oli aktiivisempi vaihe joulun 2023 tienoilla, jonka jälkeen seuraavat pudotukset tammikuun 2024 puolivälissä (A-50U sekä Il-22M-11) ja näiden jälkeen, hieman yli kuukauden kuluttua alkoi tämä tuore hyvin aktiivinen kahden viikon jakso jota parhaillaan eletään.

Nämä numerot on siis koostettu Ukrainan ilmoituksista, jotka julkaistaan täällä:

https://www.facebook.com/kpszsu

https://t.me/kpszsu
 
Viimeksi muokattu:
Tein rajauksen 21.12.2023 - 3.3.2024 aikavälille, koska ukrainalaisen vishun_military OSINT-ryhmän arvio Su-34 koneiden määrästä Ukrainan rajaseudulla perustuu (väitetysti) 21.12.2023 kerättyihin tietoihin.

Tässä sen jälkeen tapahtuneet ryssän ilmavoimien tappiot (Ukrainan ilmoitusten perusteella):

Katso liite: 94439

Jätin näkyviin tietyt konetyypit, joita on pudotettu aikaisemmin kuten Su-24, Su-25, Mi-8, Mi-24, Su-24M - siltä varalta jos näitä pudotetaan jatkossa ja haluan jatkaa tämän taulukon käyttöä.

Kuten nähdään, hävittäjien ahkerampi pudottaminen alkoi 17.2.2024 eli noin kaksi viikkoa sitten.

Sitä aikaisemmin oli aktiivisempi vaihe joulun 2023 tienoilla, jonka jälkeen seuraavat pudotukset tammikuun 2024 puolivälissä (A-50U sekä Il-22M-11) ja näiden jälkeen, hieman yli kuukauden kuluttua alkoi tämä tuore hyvin aktiivinen kahden viikon jakso jota parhaillaan eletään.

Nämä numerot on siis koostettu Ukrainan ilmoituksista, jotka julkaistaan täällä:

https://www.facebook.com/kpszsu

https://t.me/kpszsu

Ukraina ei näytä ilmoittavan maahan tuhottuja lentokoneita ja koptereita kovinkaan usein. Iso osa tuollaisista puuttuu, mm. muutama päivä sitten Krimin suunnalla uutisoidut 3 kopteria ja mahdollisesti 1 hävittäjä samassa yhteydessä.
 
Back
Top