Ukrainan konflikti/sota

Noh, aiempiin lähteisiin vedoten, mm. eversti Pasi Hirvosen lausumaan maanantain A-studiossa, ei ongelma ole siinä että voiko Venäjä korvata tappionsa, kun se on jo sen tehnyt ja ylikin.

Eli ukkojen määrä ja kalustonkin määrä on suurempi kuin Venäjän hyökkäyksen alkaessa v. 2022, varmaankaan laatu ei voi olla sama mutta silti.

Ja sitten tämä eilinen lausuma Pistoriukselta:

https://www.msn.com/en-ca/news/worl...oduces-surplus-military-equipment/ar-AA1nEmoT

"Russia is already producing more arms and military equipment than it needs for its war against Ukraine, and is filling its weapons warehouses, German Defense Minister Boris Pistorius said, as reported by the German television channel n-tv on April 25.

Despite Western efforts to undermine Russia's industrial and military output, the country is only increasing its investment into arms production, allocating a record portion of its 2024 federal budget for military needs."

Maanantain A-studiossa keskustelivat viisaat Venäjän taloudesta että viime vuoden talouskasvu oli 3% ja uhkana ylikuumentuminen, ongelmana kuitenkin työvoiman saatavuus kun ukkoa on rintamalla ja lähtenyt karkuun liikekannallepanoa.

Että nyt pitää laittaa vaihde kakkoselle Euroopassa ja näyttää idän horde:ille lännen valkoisen miehen yliherruus. Se on se valkoisen miehen taakka.

Näissä lausunnoissa voi olla näennäistä ristiriitaa.

Jos verrataan ryssän aktiiviarmeijan miesmäärää ja kalustoa 2022/02 vs. 2024/04 niin tällä hetkellä örkkejä on tuplasti-triplasti ja myös kalustoa voi olla selvästi enemmän käytössä.

Kuitenkin kuten tiedämme kalusto on tullut varastoista, jotka eivät ole suinkaan ole pohjattomat vaan alkavat joiltakin osin olemaan jo syöty tämän vuoden lopussa (vrt. edeltävä MT-LB varastolaskenta postaus) ja suurelta osin ensi vuoden lopussa. Kalusto on vanhempaa ja huonompaa eikä mitään merkkejä ole laajasta uustuotannnosta. Vastaavasti örkkien taso on madaltunut kaikelta osin, joskin ryöstäminen, paskaaminen yms. varmaan sujuu yhtä hyvin kuin aiemmin.

Tälläkin tavalla ryssä on pystynyt painamaan viime kuukausina pitkälle Ukrainan asepulan avittamana. Ukrainan piikkiin voi laittaa mobilisaatiokysymyksen, josta täällä on paljon keskusteltu.
 
Ukrainanalainen sotilas karkaa vangitsijoilta Avdiivkan länsipuolella dronen opastamana. Kaiken kukkuraksi ryssä ampuu omansa luullen ukrainalaiseksi. Sekava video mutta selostuksen kanssa aukeaa.

What a story, a drone operator from the 3rd Battalion of the 47th Brigade 🇺🇦 located a soldier 🇺🇦 who had been taken prisoner and helped him escape.
The Russians were going to take him somewhere, but they weren't watching him closely. Seeing that the Russians had lost sight of him, he moved away little by little (2:00)
3:57 Three Russians go out in search of him. 4:30 Then there is something strange, they start a shootout with another Russian🤷🏻‍♂️, who they kill (5:16), perhaps they confused him with the prisoner.
5:34 Mortar🇺🇦 forces the group to take cover so that our soldier has a better chance
6:36 They throw him a note with instructions, but he ignores it, he still doesn't know that the drone is Ukrainian, he thinks it was a grenade.
8:18 The drone operator tries to get his attention and points out the positions 🇺🇦. He now understands it and follows the drone (8:35)
9:14 They throw a smoke bomb to help him hide and he manages to reach our positions where his companions receive him
 
Espanjasta Patriottiin ohjuksia. Kyse kuitenkin vain pikkuruisesta määrästä, enemmän symbolinen ele sanoisin. Reutersin mukaan Espanjalla olisi vain 50 torjuntaohjusta.

Espanjaa on taivuteltu luovuttamaan kokonaista Patriot systeemi, joka on Turkin ja Syyrian rajalla osana koaliotioefforttia. Tähän eivät ole suostuneet. Ostivat kolme systeemiä käytettynä Saksalta 2000 luvun kuluessa.

Espanja ja Portugali ovat kansalaisten mielipidetutkimuksissa vakaita Ukrainan tukijoita. Valtioita voisi asia kiinnostaa vähän enemmän.


 

"Pistorius noted a significant increase in Russian arms spending and a streamlining of its military economy, observing that "a significant part of what is produced no longer goes directly to the front, but ends up in warehouses."

Toisaalta onni että lännessä puhutaan noin. Siitä länsi voisi vaikka tajuta alkaa tukemaan Ukrainaa vielä enemmän.

Tuli juuri sama mieleen että vaikka tuo Pistoriuksen lausunto sisältäisikin osittain "muuteltua totuutta", niin aivan sama kun valhe olisi utilitaristisen etiikan mukaan mitä parhain: saataisiin Euroopassa koneet liikkeelle ja siviileitä sotilaiksi.

Sama pätee myös tuohon virolaiseen lähteeseen, joka painottaa että sotateollinen tuotanto on lähtenyt paljon ennakoitua suuremmin käyntiin Venäjällä. Lähdetään siitä että joo näin on ja toimitaan sen mukaisesti.
 
Kaksi venäläissotilasta jotka tappoivat seitsemän ihmistä Hersonin alueella olivat tekojen aikaan hyvin humalassa. Toinen tekijöistä oli aiemmin tuomittu murhasta ja erityisen suuren määrän huumausaineita valmistamisesta tai hallussapidosta.

The Russian soldiers who shot seven people were handed over to the military police. Both confessed to the murders​

Russian soldiers Alexander Osipov and Alexander Kaygorodtsev , who were previously detained in connection with the murder of seven people in the Kherson region, were handed over to the military police. They admitted to what they had done.

Information has emerged that both detainees were very drunk at the time of the crimes. According to the source who reported this, the suspects burned down the house where alcohol was sold, killed a woman and took two of their acquaintances from there. Then they went to the village of Abrikosovka, but on the way they quarreled with their friends and shot them.

One of those killed by the military was the head of the village of Abrikosovka
All victims were found in the villages of Podo-Kalinovka and Abrikosovka. The bodies were found in various places with gunshot wounds and burns, some were severely disfigured by the fire. The body of the first victim with traces of burns and gunshot wounds was found on the morning of April 24 in Podo-Kalinovka. She was a local resident born in 1959.

Two other dead were found in the village of Abrikosovka: presumably the head of the village administration, Lyubov Tymchak, and a military man. They were also badly burned. The servicemen planned to settle in one of the houses in Abrikosovka and turned to the administration, but, having received a refusal from them due to the lack of free houses, they attacked the woman and dealt with her.

The criminals then set fire to two houses in the village and tried to set fire to a third using fuel and grenades. Because of the tragedy, three days of mourning were declared in the Aleshkinsky municipal district. Initially, five people were listed as victims, but their number increased to seven.

Detained serviceman Kaygorodtsev was repeatedly convicted
According to media reports, Kaygorodtsev was previously convicted under Part 2 of Article 228 and Part 1 of Article 105 of the Criminal Code of the Russian Federation - for possession or manufacture of drugs on an especially large scale and murder. In 2021, he was also convicted of theft under Part 2 of Article 158 of the Criminal Code of the Russian Federation.

During their arrest, both were found to have shell casings, bullets and a grenade ring. The shell casings found in Abrikosovka, according to sources, were from a Kalashnikov assault rifle.
https://lenta.ru/news/2024/04/26/ro...li-voennoy-politsii-oba-soznalis-v-ubiystvah/
 
Ei ole hirveästi tänne tullut kirjoiteltua, mutta aivan yleisenä kommenttina, että tässä ketjussa on kyllä paljon hyvää tietoa ja hyviä havaintoja sodasta, mutta silti osaa tuntuu leimaavan yltiöoptimistisuus Ukrainan kyvyistä ja sodan kulusta ja hieman pessimistisemmät näkökannat leimataan turhan helposti ryssätrolleiksi ja leimataan vielä täysin ilman itsekritiikkiä senkin jälkeen, vaikka se pessimistinen arvio on osoittautunut myöhemmin oikeaksi.

Ikävä kyllä en itse näe, että voimatasapaino olisi muuttumassa ainakaan sotilaallisesti Ukrainan eduksi ainakaan pariin vuoteen. Tätä voidaan perustella, vaikka aivan matematiikalla: Ukrainan tukijoiden BKT on karkeasti ottaen 20 kertainen venäjään verrattuna, mutta käyttävät Ukrainan tukemiseen ehkä korkeintaan 1% BKT:sta. Jos venäjä haluaa laittaa enemmän panoksia sotimiseen, niin heillä sotimiseen täytyy laittaa tällöin 20% BKT:sta, ja ymmärtääkseni heidän panostuksensa on tätä luokkaa. Rahalliset panostukset lienevät samaa suuruusluokkaa molemmilla puolilla. Rahalla ei kuitenkaan sodita, vaan aseilla ja todennäköisesti venäjä saa tuotettua romua halvemmalla kuin länsimaat. Täällä on myös paljon laitettu sen varaan, että kun Euroopan asetuotanto lähtee käyntiin, niin sitten tavaraa tulee. Varmasti sitä sitten tuleekin, mutta oletettavasti venäjällä on myös vastaava tuotantokapasiteetin ylösajo käynnissä ja suhteessa kansantalouteen todella paljon suuremmassa mittakaavassa, absoluuttisesti ehkä samassa suuruusluokassa. Tarkkaa tietoa tästä on tietenkin mahdotonta saada. Venäjällä varmasti korruptio syö oman osuuden ja sikäläinen kulttuuri tuntien, sieltä ei mitään hightech:iä ole tulossa, mutta yksinkertaisempien kamojen valmistamiseen heillä riittää aivan taatusti kapasiteetti. Ryssät eivät ole kuitenkaan mitään ählämeitä, jotka opiskelevat tiedettä koraanista, vaan siellä on myös ihan oikeasti osaavia ihmisiä. Korruption vuoksi ei varmasti mitään monimutkaista alihankkijoihin perustuvaa tuotantoketjua saada aikaan, mutta jonkun yksittäisen linjaston suunnittelun saa yksi/muutama pätevä henkilö tehtyä ja niitä ryssältä löytyy.

Mikäli Ukraina haluaa sotilaallisesti vapauttaa omat alueet, niin se tarvitsisi selkeän ylivoiman, jota sillä ei näillä tuotantolukemilla todennäköisesti tule olemaan, minkä lisäksi dronet vaikeuttavat läpimurtoja. Dronejen vaikutus voidaan oikeastaan kumota vain ilmavoimilla, jotka ovat Ukrainalla melko heikot ja F-16 ei tule tätä ratkaisevasti muuttamaan (auttavat kyllä ilmatilan puhtaana pitämisessä, mutta ei niillä pommiteta linjoihin aukkoja). Venäjällä ilmavoimat ovat Ukrainaan verrattuna hyvässä hapessa ja kykenevät jonkinlaisiin pommituksiin. Täsmäpommeja venäjällä ei liene kovin suuria varastoja, mutta oletettavasti pommien vaatimat ohjausjärjestelmät eivät elektroniikan osalta eroa kovin paljoa esimerkiksi dronen vaatimasta elektroniikasta (tuskin pääsevät länsiaseiden tarkkuuteen tällaisella elektroniikalla, mutta todennäköisesti sellaiseen tarkkuuteen, joka tuottaa ongelmia Ukrainalle) ja todennäköisesti tämä on yksi sellainen mihin venäjä tulee panostamaan paljon ja tällaisia pommeja tullaan jatkossa käyttämään paljon enemmän, mikä tulee tuottamaan vaikeuksia Ukrainalle. Ukrainalla vastaavaa kykyä ei todennäköisesti tule olemaan vuosiin.

Edellä mainittujen seikkojen vuoksi, näen oikeastaan venäjän taloudellisen/poliittisen romahduksen ainoaksi mahdollisuudeksi vapauttaa menetetyt alueet. Puhdas sotilaallinen voitto vaatisi huomattavasti suuremman tuen länsimailta tai länsimaiden ilmavoimat rei’ittämään venäjän linjat, jota ei tule tapahtumaan, ellei sota leviä muualle.
 
Ei ole hirveästi tänne tullut kirjoiteltua, mutta aivan yleisenä kommenttina, että tässä ketjussa on kyllä paljon hyvää tietoa ja hyviä havaintoja sodasta, mutta silti osaa tuntuu leimaavan yltiöoptimistisuus Ukrainan kyvyistä ja sodan kulusta ja hieman pessimistisemmät näkökannat leimataan turhan helposti ryssätrolleiksi ja leimataan vielä täysin ilman itsekritiikkiä senkin jälkeen, vaikka se pessimistinen arvio on osoittautunut myöhemmin oikeaksi.

Ikävä kyllä en itse näe, että voimatasapaino olisi muuttumassa ainakaan sotilaallisesti Ukrainan eduksi ainakaan pariin vuoteen. Tätä voidaan perustella, vaikka aivan matematiikalla: Ukrainan tukijoiden BKT on karkeasti ottaen 20 kertainen venäjään verrattuna, mutta käyttävät Ukrainan tukemiseen ehkä korkeintaan 1% BKT:sta. Jos venäjä haluaa laittaa enemmän panoksia sotimiseen, niin heillä sotimiseen täytyy laittaa tällöin 20% BKT:sta, ja ymmärtääkseni heidän panostuksensa on tätä luokkaa. Rahalliset panostukset lienevät samaa suuruusluokkaa molemmilla puolilla. Rahalla ei kuitenkaan sodita, vaan aseilla ja todennäköisesti venäjä saa tuotettua romua halvemmalla kuin länsimaat. Täällä on myös paljon laitettu sen varaan, että kun Euroopan asetuotanto lähtee käyntiin, niin sitten tavaraa tulee. Varmasti sitä sitten tuleekin, mutta oletettavasti venäjällä on myös vastaava tuotantokapasiteetin ylösajo käynnissä ja suhteessa kansantalouteen todella paljon suuremmassa mittakaavassa, absoluuttisesti ehkä samassa suuruusluokassa. Tarkkaa tietoa tästä on tietenkin mahdotonta saada. Venäjällä varmasti korruptio syö oman osuuden ja sikäläinen kulttuuri tuntien, sieltä ei mitään hightech:iä ole tulossa, mutta yksinkertaisempien kamojen valmistamiseen heillä riittää aivan taatusti kapasiteetti. Ryssät eivät ole kuitenkaan mitään ählämeitä, jotka opiskelevat tiedettä koraanista, vaan siellä on myös ihan oikeasti osaavia ihmisiä. Korruption vuoksi ei varmasti mitään monimutkaista alihankkijoihin perustuvaa tuotantoketjua saada aikaan, mutta jonkun yksittäisen linjaston suunnittelun saa yksi/muutama pätevä henkilö tehtyä ja niitä ryssältä löytyy.

Mikäli Ukraina haluaa sotilaallisesti vapauttaa omat alueet, niin se tarvitsisi selkeän ylivoiman, jota sillä ei näillä tuotantolukemilla todennäköisesti tule olemaan, minkä lisäksi dronet vaikeuttavat läpimurtoja. Dronejen vaikutus voidaan oikeastaan kumota vain ilmavoimilla, jotka ovat Ukrainalla melko heikot ja F-16 ei tule tätä ratkaisevasti muuttamaan (auttavat kyllä ilmatilan puhtaana pitämisessä, mutta ei niillä pommiteta linjoihin aukkoja). Venäjällä ilmavoimat ovat Ukrainaan verrattuna hyvässä hapessa ja kykenevät jonkinlaisiin pommituksiin. Täsmäpommeja venäjällä ei liene kovin suuria varastoja, mutta oletettavasti pommien vaatimat ohjausjärjestelmät eivät elektroniikan osalta eroa kovin paljoa esimerkiksi dronen vaatimasta elektroniikasta (tuskin pääsevät länsiaseiden tarkkuuteen tällaisella elektroniikalla, mutta todennäköisesti sellaiseen tarkkuuteen, joka tuottaa ongelmia Ukrainalle) ja todennäköisesti tämä on yksi sellainen mihin venäjä tulee panostamaan paljon ja tällaisia pommeja tullaan jatkossa käyttämään paljon enemmän, mikä tulee tuottamaan vaikeuksia Ukrainalle. Ukrainalla vastaavaa kykyä ei todennäköisesti tule olemaan vuosiin.

Edellä mainittujen seikkojen vuoksi, näen oikeastaan venäjän taloudellisen/poliittisen romahduksen ainoaksi mahdollisuudeksi vapauttaa menetetyt alueet. Puhdas sotilaallinen voitto vaatisi huomattavasti suuremman tuen länsimailta tai länsimaiden ilmavoimat rei’ittämään venäjän linjat, jota ei tule tapahtumaan, ellei sota leviä muualle.

Rahalla nimenomaan soditaan.

Eurooppa lähettää nytkin suuren osa asetuotannostaan asiakkailleen eikä Ukrainaan. Eihän Eurooppa eikä USA ole edes aloittanut proxy-sotaansa vielä kunnolla.

Ryssälässä on osaamista ollut ja jotain vieläkin on, mutta sieltä on myös lähtenyt sitä pois todella paljon. Veikkaukset on 1 - 3 miljoonaa. Ja sieltä osaavammasta päästä.

Siinä olet oikeassa että venäjä on all-in, mutta kun kaikki on sillä jo potissa mitä löytyy, niin mistä se kaivaa lisää. Kun puhutaa venäjän bkt:sta, niin mikä se nykyään edes on ? Kaikki talouden luvut joita se julkaisee on väärennettyjä, ne ei ole missään tapauksessa oikeita lukuja.

Kukaan oikeastaan ei ole ylioptimisti väittänyt, että Ukraina voittaa mitään, ainakaan lähiaikoina. Uskon silti että voimatasapaino alkaa kääntymään 2025 Ukrainan ja liittoutuneiden eduksi.

Antaa nyt myrkyn vaikuttaa. Ukraina vahvistuu julkaistuillakin paketeilla selvästi. Vielä tarvitaan se oikea strategia.

Sen päämäärä pitää olla yksinkertaisesti voitto ja joukkojen lähettämistäkään ei missään tapauksessa, jenkkejä lukuunottamatta, kannata oletusarvoisesti siitä strategiasta sulkea pois. Kaikki eskalointi pöhlöilyt romukoppaan ja nostetaan kiinan osalta kissa myös pöydälle. Että loppuuko se venäjän tuki vai aletaanko oikein kunnon kauppasotaankin. Ei tässä ole muita vaihtoehtoja. Uskon että aika monet Euroopan johtajatkin alkaa vähitellen tämän ymmärtämään.
 
Varoitus on nyt siis julkisesti annettu.


Ja mitä tulee noihin ryssien vahvasti ennakoituihin tuotannon kasvattamisiin, mitä muutamassa edellisessä viestissä mainittiin niin se olisi jo tähän mennessä tarvinnut niitä aseita enemmän, mutta ei ole saanut aikaiseksi reilussa kahdessa vuodessa vaikka oli ainoa joka tuli sotaan valmistautuneena. Miksi se saisi jatkossa niitä paremmin tehtyä? Ei siitä ole sitä evidenssiä, mutta silti kirjoitatte että todennäköisesti näin tapahtuu, mistä se todennäköisesti saa juurensa?

Kokonaan toinen asia mitä sillä saa aikaiseksi. Esimerkiksi ryssä tuottaa uuden T-90 panssarivaunun tai telatykin, siihen kuluu varmasti noin 2-3 miljoonan euron edestä erilaisia tarvikkeita ja työtä. Se siirtyy Ukrainaan ja tulee tuhottua viikossa.

Ukraina tai vaikkapa Liettua tekee droonin joka maksaa 2000 euroa ja sillä tuhotaan tuo yllä mainittu ryssien vaunu sekä kolme mobikkia kaupan päälle.

Kummassa tapauksessa rahat käytettiin tehokkaammin ja toistakaa se tuhat kertaa? Kyse ei ole vain tuotantotehokkuudesta vaan myös käytön tehokkuudesta. Ryssien halpatuotanto takaa sen että niitä pitäisikin tuottaa aivan helvetin paljon enemmän, mutta ei se olekaan enää halpaa sitten.

Ja esimerkiksi nuo telatykit, Ukraina on nostanut Bohdanan tuotannon sodan aikana jostain esisarja-prototyyppi tasolta siihen että tulee kymmenen kuukaudessa eli noin 120 vuodessa.

Ryssillä taisi olla ennen sotaa jotain 50 uutta telatykkiä per vuosi mitä saivat aikaiseksi, eikä nyt kahden vuoden jälkeen näytä että siitä olisi kovin paljoa enempää tuotanto noussut, ainakaan ihan uusia ei ole tuhottu sitten ensimmäisen sotavuoden, joten mihin ne niitä hilloaa? Meinaatteko, että on järkevää tehdä Koalitsija-SV:ä jonnekin varastoon, mutta samaan aikaan hakea ja kunnostaa Siperiasta D-30:iä etulinjaan ihmettelemään kun ei kantama riitä?
 
Viimeksi muokattu:
Rahalla nimenomaan soditaan.


Kukaan oikeastaan ei ole ylioptimisti väittänyt, että Ukraina voittaa mitään, ainakaan lähiaikoina. Uskon silti että voimatasapaino alkaa kääntymään 2025 Ukrainan ja liittoutuneiden eduksi.
Ilmeisesti ei pointti auennut rahasta? Pysyn kyllä edelleen kannassani, että rahalla ei sodita, vai ammuskellaanko siellä setelipyssyillä tai heitelläänkö kolikoilla toisia? Tottakai se raha on siellä taustalla, mutta sillä ei suoraan sodita. Esimerkiksi jos Euroopasta ostetaan miljardilla tykistökranaatteja ja samaan aikaan ryssät käyttää 100 miljoonaa tykistökranaatteihin, niin se ei hirveästi Ukrainaa lohduta jos ryssät saa samalla rahalla tuplamäärän kranaatteja. Tämä oli siis hatusta vedetty esimerkki, mutta pointti on siinä, että sotaan käytetty rahamäärä ei suoraan kerro mitä sinne rintamalle saadaan ja oletettavasti ryssä saa tuotettua halvemmalla tavaraa ja suoraan rahallisten panostusten vertaaminen vie pahasti metsään. Toki sota voi ratketa rahaan, jos ryssältä se loppuu kokonaan, kuten tuossa edellisen viestin lopussa jo vihjasinkin. Mutta jos ryssä ei kokonaan romahda, niin ei siellä rintamalla lohduta, että liittolaiset tukevat kymmenillä miljardeilla, jos vihollinen ampuu silti enemmän.

Ja tuo väite, ettei kukaan ole väittänyt ylioptimistisesti. Jos noita viime kesän vastahyökkäystä edeltäviä viestejä lukee, niin ryssän rintaman olisi pitänyt romahtaa jos useamman kerran, Kastehelmen ja Käyhkön olla köytettynä häpeäpuuhun pieleen menneiden ennusteiden takia.

Mutta siitä olen samaa mieltä, että länsijoukkojen menoa Ukrainaan ei pidä missään nimessä sulkea pois. Mielummin vaikka vihjailla asiasta aina tilaisuuden tullen, mutta itse en tähän jaksa uskoa, että näin todella kävisi, ellei sota leviä. Tätä mahdollisuutta poliitikkojen kannattaisi kuitenkin pitää esillä aina mahdollisuuksien mukaan, koska se saattaisi pistää ryssän pakkaa sekaisin.
 
Ottamatta sen enempää kantaa siihen, että kuinka tässä sodassa käy, tuleeko länsi täysimääräisesti esim. Ukrainan tueksi, tai valloittaako örkit koko Ukrainan jne. jne. Niin lännen PITÄÄ ottaa huomioon, että niinkauan kun tuota rysylandiaa johtaa put-in ukko tai joku hänen marionetti tms. Niin tulevat nuolemaan haavansa lopputuloksesta piittaamatta, ja ilman uskottavaa pelotetta voivat kokeilla jossain muualla seuraavaksi. Eli lännen olisi oikeasti aika herätä, lyödä sorvit oikeasti pyörimään ja sitä murkulaa valmistumaan..
Tietysti Ukrainan voitto hidastaisi rysyjä, mutta tyytyykö put-in vain tappioon, tai joku seuraaja, "meiltä vietiin sitä ja tätä" siksi ryhdymme erikoispaskaan operaatioon seuraavaksi Latviaa vastaan".
 
Financial Timesin artikkelissa kuvataan tilannetta niin, että ryssien etumatka materiaalin suhteen on kapenemassa ja jos siellä haaveillaan Harkovaan tai eteläiseen Ukrainaan hyökkäämisestä tänä vuonna niin molempiin pitäisi löytyä jostain satatuhatta ukkoa lisää ja niille kalustoa.

Ja niillä sitten hyökätä kun Ukrainalla on selkeästi enemmän ammuksia kaikille etäisyyksille ja paljon parempi mahdollisuus kiistää ilmatilan käyttö hyökkäyksen painopisteessä. Ja kesäkuu on hyvin lähellä, mikäli joitain aikeita olisi niin miehet pitäisi olla jo koulutettuna tai vähintään koulutuksessa.

 
Noh, aiempiin lähteisiin vedoten, mm. eversti Pasi Hirvosen lausumaan maanantain A-studiossa, ei ongelma ole siinä että voiko Venäjä korvata tappionsa, kun se on jo sen tehnyt ja ylikin.

Eli ukkojen määrä ja kalustonkin määrä on suurempi kuin Venäjän hyökkäyksen alkaessa v. 2022, varmaankaan laatu ei voi olla sama mutta silti.

Ja sitten tämä eilinen lausuma Pistoriukselta:

https://www.msn.com/en-ca/news/worl...oduces-surplus-military-equipment/ar-AA1nEmoT

"Russia is already producing more arms and military equipment than it needs for its war against Ukraine, and is filling its weapons warehouses, German Defense Minister Boris Pistorius said, as reported by the German television channel n-tv on April 25.

Despite Western efforts to undermine Russia's industrial and military output, the country is only increasing its investment into arms production, allocating a record portion of its 2024 federal budget for military needs.

As Russia switches into a war economy mode, "a large part or part of what is newly produced no longer goes to the front, but ends up in warehouses," Pistorius said on air of the ARD program Maischberger.

The minister warned against thinking that Russian President Vladimir Putin is stockpiling weapons only "out of caution." Instead, the Kremlin's chief may have other "plans" in mind, Pistorius added.

Russia's arms production has put Ukraine at a disadvantage on the battlefield, allowing Russian troops to outshoot Ukrainian defenders 10 to one in some areas.

"We still haven't seen where is Russia's breaking point,'" Mark Riisik, a deputy director in the policy planning department of Estonia's Defense Ministry, told The Guardian.

"It's (Russian arms production) a lot higher than we expected, really," he added.

Ukraine has struggled to keep up with Russia in this regard, as the Ukrainian and allied military production capacities often lag behind the Russian ones."

Maanantain A-studiossa keskustelivat viisaat Venäjän taloudesta että viime vuoden talouskasvu oli 3% ja uhkana ylikuumentuminen, ongelmana kuitenkin työvoiman saatavuus kun ukkoa on rintamalla ja lähtenyt karkuun liikekannallepanoa.

Että nyt pitää laittaa vaihde kakkoselle Euroopassa ja näyttää idän horde:ille lännen valkoisen miehen yliherruus. Se on se valkoisen miehen taakka.
Jos nuo tuotantoa koskevat asiat ovat edes jotenkin kovalla pohjalla, on aikamoinen dilemma tulossa. Kesti Ukrainan sota miten ja loppui se kuten. On fakta että Venäjän kone on käyn nissä ja mahdollista seuraavaa aggressiota varten on pelimerkkejä. Tasapainon pitämiseksi on nyt Lännen painettava pedaalia kohti metallia ja tärkeintä on pitää se siellä , vaikka Ukrainan tilanne ratkeaisi.
 
Back
Top