Ukrainan konflikti/sota

Putlerko juutalainen?..hmmm. Olisivat edes kiinalaiseksi haukkuneet, niin olis mennyt paremmin läpi. Judehan ei toisia juutalaisia vankilaan heitä (Hodorkovski)

Juutalainen on juutalaiselle susi, niinkuin kaikki muutkin.
Putinia ei kai ole juutalaiseksi arveltu, Medvedeviä sen sijaan on. Putinia on huhuttu kyllä vepsäläiseksi.
 
Eli Ukrainan tie on meidän tiemme? Turpasaunan kautta Venäjän vasalliksi. Eikö mielekkäämpää olisi jatkaa kekkoslovakian aikaista itsekästä ulkopolitiikka ja huomioida siinä sivussa Venäjän oikut? On se pienemmän riesan tie, kuin useimpien muiden Venäjän naapurien valitsema. Kumartelu Moskovan suuntaan oli kevyttä verrattuna nykyiseen syväkyykkyyn lännen suuntaan.

Mearsheimerin kirjoitusta pidän asiallisena. Todella positiivisesti olen yllättynyt Iltalehden julkaistua siitä pätkiä ja vieläpä ilman mustamaalausta. Tähän asti Suomen median toiminta on ollut ala-arvoista Ukrainan kriisiin liittyen. Olisiko propagandarintama viimeinkin repeilemässä?
Mitä mitä? Emme me mielestäni kyyki tai kumartele Lännen edessä, vaan haluamme olla ja olemme osa sitä. Se on EU-kansanäänestyksessäkin tehty selväksi.
 
http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014091118655994_uk.shtml

On kyllä taas semmoista asian tuntijaa että oikeen pistää ketutamaan kun lukee. Nato sitä ja EU tätä, kyseiselle professorille ei ilmeisesti ole edes tullut mieleen että kyseiset maat omasta tahdostaan haluavat liittyä natoon ja EU:hun. Saa koko homman kuullostamaan siltä että Nato väkisin levittyy Venäjän lähelle haastamaan riitaa. Uhrataan koko ukraina johonkin "neutraaliin" alueeseen ettei vain suututeta Venäjää. Kuinkahan paljon kyseiselle professorille on maksettu näistä kommenteista?

Mutta asiaa tää tutkija puhuu, koska asiaa pitää ajatella Venäjän kannalta jos haluaa saada vastauksia kysymyksiin: miksi ja miksi nyt ja onko ne seonnu vai ei. Jos joku yrittää selvittää Venäläisten ajatuskulkua niin ei se välttämättä ole "ryssän trolli".
 
Venäjän soluttautuminen Ukrainan hallintoon alkoi jo paljon ennen kuin vuonna 2008. Käytännössä heti sen jälkeen kun se julistautui itsenäiseksi Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen. Hyvin todennäköisesti maan hallinnossa on edelleenkin Venäjälle uskollisia toimijoita.

Kuukauden päästä pidettävien parlamenttivaalien merkitys tulee olemaan suuri. Valittavat uudet edustajat joutuvat päättämään siitä mihin suuntaan Ukrainaa kehitetään tulevaisuudessa.

Aivan kuten kaikkiin entisiin Neuvostomaihin. Jopa Virossa on Venäjän toimijoita,mutta Balttia päästettiin karkuun suuren heikkouden aikana. 2008 länsi alkoi tehdä julistuksiaan . Se sinetöi ukrainan kohtalon jota tänäpäivänä näemme, jos siis haluaa uskoa tähän vaihtoehtoon,että itäukrainan levottomuudet ja kriisi olisi aiheutettu joka tapauksessa,ilman maidaniakin joka vain nopeutti suunnitelmaa. Tuollaiset länsijulistukset on pahasta venäjän etupiirille, erityisesti Ukrainalle jolla on erityisasema Venäjäjälle.
 
Mutta asiaa tää tutkija puhuu, koska asiaa pitää ajatella Venäjän kannalta jos haluaa saada vastauksia kysymyksiin: miksi ja miksi nyt ja onko ne seonnu vai ei. Jos joku yrittää selvittää Venäläisten ajatuskulkua niin ei se välttämättä ole "ryssän trolli".
Vai puhuu asiaa. Jos Mearsheimerin logiikkaa seuraa, niin myös Suomi pitäisi pyhittää Venäjän puskurivaltioksi. Ja hyväksyä se, että NATOon liittyminen ei olisikaan meille sallittua lännen puolelta.

Teksti muistuttaa pääsiäisherkkua.
 
Mutta asiaa tää tutkija puhuu, koska asiaa pitää ajatella Venäjän kannalta jos haluaa saada vastauksia kysymyksiin: miksi ja miksi nyt ja onko ne seonnu vai ei. Jos joku yrittää selvittää Venäläisten ajatuskulkua niin ei se välttämättä ole "ryssän trolli".

On aivan oikein, että asioita selvitetään myös Venäjän kannalta, mutta vielä oikeampaa on, että maalle kerrotaan ja näytetään missä menee raja! Kukaan ei ole hyökkäämässä Venäjän rajojen sisälle, eikä Mac Donaldsia lukuunottamatta yritä edes kaapata maan kulttuuria. Jos Venäjälle annetaan oikeus ylläpitää yhä laajenevaa "turvallisuusvyöhykettä", tulemme näkemään miten tämä vyöhyke leviää kuin renkaat vedessä. Maa on pysäytettevä nyt, mutta rauhanomaisesti!


Newsweek: Nyt puhuvat Ukrainassa sotivat venäläiset
Perjantai 12.9.2014 klo 05.09
http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014091218656748_uk.shtml

sotilasvaaka120914MH_503_uk.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Tulitauko rakoillut ja pakotteet kiristyvät, mutta kohtahan se nähdään onko niillä korvien höristelyä suurempaa vaikutusa itä-ukrainan tilanteeseen. Kohta on ukrainaan suuntaamassa uusi valkoisten rekkojen "avustussaattue" ja luultavasti taas ilman minkään luotettavan tahon tarkastusta mitä kyydissä on. Etyjin heppuja taitaa olla rajanylityspaikoilla, mutta mitä se auttaa jos kaikkia rekkoja ei päästä tutkimaan kuten kävi edellistenkin kohdalla. Tulitauko sopimuksen kohdista ei ole tainnut täyttyä kuin "tulitauko", vankienvaihto ja etyjin tarkkailijat.

Veikkauksia milloin sepot laskevat aseensa?

Niissä rekoissa on mennessä kyydissä avustustarvikkeita ja takas tullessa tehtaiden osia, kuten viimeksikin.

Ei ryssän tarvi salaa kuljettaa kalustoa Ukrainaan, koska niillä on jo joukkoja siellä ja raja hallussa. Senkun ottavat nokan kohti länttä ja painavat kaasua.
 
Vai puhuu asiaa. Jos Mearsheimerin logiikkaa seuraa, niin myös Suomi pitäisi pyhittää Venäjän puskurivaltioksi. Ja hyväksyä se, että NATOon liittyminen ei olisikaan meille sallittua lännen puolelta.

Teksti muistuttaa pääsiäisherkkua.

Nii no. Pitäisikö?. Vai pitäisikö Suomen sijoittua johonkin idän ja lännen välimaastoon. Ei miksikään Moskovan vasalliksi vaan lännen ja idän puskuriksi. Onko siinä ideaa. Usastakin on kantautunut toiveita että Suomi pysyisi irti Natosta. Pysyisi lännen ja idän sillanrakentajana. Ei tarvitse olla Moskovan käskyläinen.
Kohta 700-sivua mp netin ukraina keskustelua lukenut,enkä päässyt selville tästä. Kovasti kyllä ollaan länteen menossa niin että vauhtisokeuttakin näkyy. Vastaan hangoittelijat leimataan idän kätyreiksi.
Tässä on muuten ristiriita. Ollaan niin erityisessä asemassa, ja erityinen sijainti, se myönnetään, mutta sitten ei uskalleta olla erityisiä. Vaan pakko leimautua länteen, kun ne pirut vain meidät huomaisi joskus.
Omalaatuiselle kansalle sopii erittäin hyvin omalaatuinen asema ja ulkopolitiikka. Ongelma ei ole armeijan suorituskyky,idän uhka eikä mikään perinteisistä syistä. Alan kallistumaan sen kannalle että ongelma on tekijämiesten puuttuminen. Nyt mennään siitä yli mistä aita on matalina. Muusta viis.
 
Suomalaisen kannattaa ainakin huojentuneena lukea tämä tuosta Iltiksen artikkelista:

Laskuvarjojääkärin mukaan hän ja muut sotilaat eivät juurikaan ymmärrä Putinin ajatusta perustaa Novorossija eli Uusi Venäjä separatistiseksi valtioksi Itä-Ukrainaan. Hän kuvailee myös jatkuvaa kuolemanpelkoa, jollaista ei ole koskaan aiemmin tuntenut.

Venäläisvarusmiehet kertovat lehdelle, että heitä ei velvoitettu allekirjoittamaan minkäänlaista ylimääräistä sopimusta, vaikka nykyisten sopimusten ehdoissa ei ole mainintaa joukkojen sijoittelusta vieraalle maalle.

- En ilmoittautunut vapaaehtoiseksi tähän, mutta kaikki yritykset lopettaa olisivat turhia - meidät lähetetään lihamyllyyn huomenna. Jos joku olisi kertonut minulle aiemmin totuuden, yksikään meistä ei olisi ilmoittautunut grillattavaksi elävältä Ukrainaan 1000 dollarin kuukausipalkalla, noin 30-vuotias upseeri kertoo Newsweekille.

Ei ole "Punakone" enää entisensä. Ei sieltä tulla vitjassa kuten 1939 vain koska joku "styränki" käskee. Siellä ajatellaan vähän omilla aivoillakin. Fiilikset näyttävät olevan samat jopa ammattiupseereilla: Hyökkäyssota ei kiinnosta eikä motivoi. Joku Krim vielä meni, kun ei tullut niitä ruumiita. Nyt ei enää olekkaan hauskaa. Vaikka menestystä tulee, niin ruumissäkkejäkin lähtee. Nuo kaverit ovat aikoinaan menneet armeijaan vain puolustaakseen isänmaataan, "äiti Venäjää". Siihen diiliin ei kuulunut lisämaan valtaamiset eikä se kiinnosta. Noita hemmoja kiinnostaa enemmän eläminen kuin joku typerä maanvaltaaminen. Kyllä he sen tietävät, että lääniä on Venäjällä ihan riittävästi. Ilmeisesti Venäjän joukkojen eteneminen on sammumassa motivaatio-ongelmiin. Senkin takia siis tulitauko kelpasi myös Venäjälle erittäin hereästi.

Tuosta kaikesta voi vetää myös johtopäätöksiä Suomen osalta:

Mikäli Putin saisi päähänsä määrätä joukkonsa hyökkämään Suomeen, niin idea saisi varmasti hitonmoista vastustusta jo käskytysvaiheessa. Venäläinen kyllä tietää, että Suomi ei ole osa Venäjää. Jos kerran Donbassinkin, "Venäjän Sydämen"*, valtaaminen mielletään "mitä hittoa me täällä jotain Novorussiaa ollaan perustamassa" niin Suomen valtaus ideana täytyy motivoida yhtä paljon kuin jos suomalaista varusmiestä yrittäisi ylipuhua "Lähdetään hei valtamaan Petroskoi (Äänislinna) takaisin!"

Jos sieltä kaikesta huolimatta saataisin joku porukka tänne päin hyökkimään, niin Suomen tarvitsee vain järjestää verilöyly ja loputkin jättävät edes yrittämättä tänne. Jos kerran motivaatio ja ajatusmaailma on tuota tasoa eliittijoukoillakin. Näinhän olemme aina puolustuksessamme ajatelleetkin. Emme ehkä kykene loputtomiin vastustamaan Venäjän täyshyökkäystä - JOS se saisi mobilisoitua suuren maan kaikki resurssit hyökkäykseen pientä Suomea vastaan (mitä se ei kyllä saa....). Mutta kykenemme Gustun sanoin "antamaan turpaan" sen verta miehekkäästi taistelujen ekat viikot, että noita joukkoja on ihan turha yrittää käskyttää etenemään Gelsinkiin. Eiköhän ne juokse Pihkovaan takas morsmaikkunsa luo ja revit natsat kaulasta ("emmä tän takia armeijaan pestautunut").

Baltiasta sen sijaan olisin hieman huolissani. Siellä kun on sotilaallinen tyhjiö. Sinne Venäjän pst-kiilat voivat rynnätä aika vapaasti ja maassa on noin yksi (1) miljoona potentiaalista myyrää. Baltia saattaa olla vallattavissa suht verettömästi. NATOn kontraukseen on sitten esitettykin toisaalla uskottavia taktiikoita, en lähde niitä enää jauhamaan.



* Donbassin eritysasemaa venäläisessä mytologiassa ja sielussa kuvannee parhaiten allaoleva WW2 juliste. Siinä lukee "Donbass - Venäjän sydän" ja se kuvaa Donbassin merkitystä Äiti- Venäjälle. Nyt ei sitten Venäjän armeija näemmä jaksa motivoitua valtamaan maita ja mantuja edes Venäjän sydänmailta...

the_don_basin_-_the_heart_of_russia.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Toi "pelko persiissä" ajattelu varmaankin pätee noihin varusmies-jäkstereihin, mutta eniten olen huolissani "alihankkijamosureista" ja hardcore FSB/spetznatz hemmoista. Tappajia, joita raha motivoi. Niitäkin näyttää tuossa (Venäjän) maassa piisaavan.
 
Toi "pelko persiissä" ajattelu varmaankin pätee noihin varusmies-jäkstereihin, mutta eniten olen huolissani "alihankkijamosureista" ja hardcore FSB/spetznatz hemmoista. Tappajia, joita raha motivoi. Niitäkin näyttää tuossa (Venäjän) maassa piisaavan.

Niitä on rajallinen määrä. Suomi lyö ne helposti. Hardcore hemmojakin rupeaa homma arveluttamaan kun vastassa onkin Suomen hardcore hemmot ja bodybageja rupeaa täyttymään.

Noita hardis setiä vastaan saamme myös erittäin herkästi vahvistuksia. Ruotsin maanpuolustusta täällä syljetään joka käänteessä, mutta ajatelkaapa asioita joskus sieltä "kuution" ulkopuolelta: Eikös ole kannaltamme erinomaisen hyvä, että Ruotsissa on ammattiarmeija nykyään? Nimittäin, ammattiarmeija voidaan käskyttää vahventamaan Suomea. Varusmiespohjaista Ruotsin armeijaa ei oltaisi voitu käskeä sellaiseen tehtävään kuuna päivänä. (Tuo oli historiallisesti myös niiden puolustusliittohaaveiden kompastuskivi muutenkin - ja tuo on muuten syy, miksi NATO-maissa käytännössä mennään ammattiarmeijoilla eikä konskriptioilla eteenpäin nykyään )

Ruotsissakin on muutampi osasto noita erikoisukkeleita, jotka kyllä kelpaavat tänne vahventamaan "vihreiden miesten hippaleikeissä".
 
Viimeksi muokattu:
* Donbassin eritysasemaa venäläisessä mytologiassa ja sielussa kuvannee parhaiten allaoleva WW2 juliste. Siinä lukee "Donbass - Venäjän sydän" ja se kuvaa Donbassin merkitystä Äiti- Venäjälle. Nyt ei sitten Venäjän armeija näemmä jaksa motivoitua valtamaan maita ja mantuja edes Venäjän sydänmailta...

Itse katsoin tuota kuvaa ensin lukematta tekstiä ja minusta näytti kuin kuvassa olisi syöpä joka lähtee leviämään Itä-Ukrainasta kaikkialle Venäjälle, tuhon siemen venäläiselle nationalismille. Kauankohan kansa katselee Venäjällä tätä rosvoamisen ja köyhdyttämisen politiikkaa?
 
Niitä on rajallinen määrä. Suomi lyö ne helposti. Hardcore hemmojakin rupeaa homma arveluttamaan kun vastassa onkin Suomen hardcore hemmot ja bodybageja rupeaa täyttymään.

En välttämättä luonnehtisi tuota helpoksi, mutta koska ne on suhteellisen vähälukuisia, niin niille pitäisi olla mahdollista tuottaa nopeasti riittävä määrä tappioita, jos siihen ollaan varauduttu ennalta käsin. Eikä siihen tarvita välttämättä mitään hardcore joukkoja, vaan riittävästi hyvin johdettua epäsuoraa tulta. Ja johtojärjestelmät ovat muutenkin erittäin tärkeä force-multiplieri ja mahdollistavat hieman heikompienkin joukkojen tehokkaan käytön.
 
Omalaatuiselle kansalle sopii erittäin hyvin omalaatuinen asema ja ulkopolitiikka. Ongelma ei ole armeijan suorituskyky,idän uhka eikä mikään perinteisistä syistä. Alan kallistumaan sen kannalle että ongelma on tekijämiesten puuttuminen. Nyt mennään siitä yli mistä aita on matalina. Muusta viis.

Minun näkemykseni mukaan ongelma on nimenomaan armeijan suorituskyky, eli materiaalin riittävyys, rahallinen panostus riittävään teknologiaan ja teknologian saatavuus. NATO:n kautta tätä ongelmaa ollaan paikkaamassa, mutta voitaisimmehan me itsekin varustautua ja tehdä yhteistyötä niinkuin Israel. Meillä on Nokian peruja ylenmäärin insinöörejä, jotka ovat tottuneet kansainväliseen yhteistyöhön.

Poliittisella puolella olemme EU:ssa ja toimimme sen puitteissa pitäen vuoropuhelua Moskovaan kuten kaikki nämä EU-vuodet. Tässä tarvitaan diplomatiaa ja vaistoa, ja Sauli lakimiehenä on hyvä vastapari kuivakkaalle Putinille.
 
Aivan kuten kaikkiin entisiin Neuvostomaihin. Jopa Virossa on Venäjän toimijoita,mutta Balttia päästettiin karkuun suuren heikkouden aikana. 2008 länsi alkoi tehdä julistuksiaan . Se sinetöi ukrainan kohtalon jota tänäpäivänä näemme, jos siis haluaa uskoa tähän vaihtoehtoon,että itäukrainan levottomuudet ja kriisi olisi aiheutettu joka tapauksessa,ilman maidaniakin joka vain nopeutti suunnitelmaa. Tuollaiset länsijulistukset on pahasta venäjän etupiirille, erityisesti Ukrainalle jolla on erityisasema Venäjäjälle.

Venäjän suunnitelma oli johdattaa Ukraina, askel askeleelta, takaisin Venäjän vallan alle. Samaan asemaan jossa Ukraina oli käytännössä ollut jo 1600-luvulta lähtien. Mutta pitää myös ymmärtää etteivät kaikki ukrainalaiset halua enää elää venäläisinä. Juuri siksihän se irtaantui ja julistautui itsenäiseksi Neuvostoliiton hajottua. Kuten niin monet muutkin kansallisuudet.

Jossain vaiheessa tämä Ukrainan itsenäisyyttä ja länsimaista vapaata edustuksellista demokratiaa kannattava enemmistö ukrainalaisista olisi lopettanut venäläistämisen. Tavalla tai toisella. Varmasti näin olisi käynyt ilman Maidan'in tapahtumia. Se miten se olisi tapahtunut ja kuinka pitkälle Venäjän poliittinen soluttautuminen olisi voinut toteutua jäi näkemättä.

Tuskin tämä venäläisten suunnitelma siirtää Ukraina takaisin Venäjän etupiiriin on vieläkään lopullisesti haudattu. Venäläisillä on taatusti valmiiksi suunniteltuna monenlaisia vaihtoehtoja poliittisen tilanteen kaikenlaisia muutoksia ja koukeroita varten. Heillä on edelleenkin Urainassa kannattajiaan, agitaattoreita, poliittisia toimijoita jne. jotka pyrkivät erilaisin tavoin vaikuttamaan maan sisällä Venäjän eduksi. Olihan näitä Suomessakin sotien jälkeen (juuri eilen oli lehdissä pitkä lista KGB:n suomalaisista yhteyshenkilöistä). Moni näistä "myyristä" tekeytyy patrioottisiksi ukrainalaisiksi ja jokuset todennäköisesti pääsevät pinnalle politiikassakin. Jopa johtaviin asemiin. Tällainen (monin eri tavoin tapahtuva) soluttautuminen vieraan valtion hallintoon on aina kuulunut Venäjän "poliittiseen doktriiniin".


Nyt kuukauden päästä pidettävissä vaaleissa nähdään kuitenkin käytännössä mihin suuntaan ukrainalaiset haluavat yhteiskuntaansa kehittää. Niissä on kysymys varsin isoista asioista. Tämän johdosta on enemmän kuin todennäköistä että Venäjä tulee tekemään kaikenlaista operaatiota häiritäkseen ja jopa mahdollisuuksiensa mukaan estämään ukrainalaisten vaalitilaisuuksia. Uskoisin että EU:n johtajat ovat jossain määrin huomioineet myös nämä tulevat vaalit asettaessaan pakotteita Venäjää vastaan.

Nimittäin pakotteillakaan ei pidä passiivisesti ja "takapainotteisesti" reagoida Venäjän toimintaan. On parempi asettaa ne jo etukäteen että saataisiin hillittyä ja jopa estettyä Venäjää laajentamasta hyökkäyksiään. Tavoitteena tietenkin se että palkitaan (pakotteita vähentämällä) Venäjää jos se vetäytyy Ukrainasta.
Ikävä kyllä tätä Suomen, itään päin kyykkivät, poliitikot eivät oikein tahdo ymmärtää..
 
Nii no. Pitäisikö?. Vai pitäisikö Suomen sijoittua johonkin idän ja lännen välimaastoon. Ei miksikään Moskovan vasalliksi vaan lännen ja idän puskuriksi. Onko siinä ideaa. Usastakin on kantautunut toiveita että Suomi pysyisi irti Natosta. Pysyisi lännen ja idän sillanrakentajana. Ei tarvitse olla Moskovan käskyläinen.
Kohta 700-sivua mp netin ukraina keskustelua lukenut,enkä päässyt selville tästä. Kovasti kyllä ollaan länteen menossa niin että vauhtisokeuttakin näkyy. Vastaan hangoittelijat leimataan idän kätyreiksi.
Tässä on muuten ristiriita. Ollaan niin erityisessä asemassa, ja erityinen sijainti, se myönnetään, mutta sitten ei uskalleta olla erityisiä. Vaan pakko leimautua länteen, kun ne pirut vain meidät huomaisi joskus.
Omalaatuiselle kansalle sopii erittäin hyvin omalaatuinen asema ja ulkopolitiikka. Ongelma ei ole armeijan suorituskyky,idän uhka eikä mikään perinteisistä syistä. Alan kallistumaan sen kannalle että ongelma on tekijämiesten puuttuminen. Nyt mennään siitä yli mistä aita on matalina. Muusta viis.
Asian ydin ei ole siinä, että onko liittyminen viisasta vaiko eikö. Jos suurvallat tai tässä yleisemminkin länsi suostuu siihen että Venäjälle pitää varata nimellisesti itsenäisiä puskurivaltioita, niin ollaan takaisin taannoisessa tilanteessa jonka lopputuloksen tiedämme.

Itsenäinen ja puolueeton valtio ei voi täyttää tuta tahtävää, koska jos se pakotettuna toimii Venäjän puskurivaltiona, se ei ole itsenäinen valtio joka tekee itsenäisiä päätöksiä.
 
Back
Top