Ukrainan konflikti/sota

Lienee aikamoinen panssarintorjunta-aseiden kulta-aika tämä 2010-luku, Venäjä-Ukrainan sodan myötä. Veikkaisin että myös SA hankkii pikapuoliin reippaasti NLAW-tyyppistä kalustoa varastoon.

Jos naapurissa on toistakymmentätuhatta toimivaa panssarivaunua, joista 2000-3000 ihan timmejä, pitäisi tuollainen asia osata laskea ilman Ukrainaakin. Vedän luvut puskasta, mutta ei kannata saivarrella luvuilla. Riittävästi niitä on.
 
Ei nyt liity asiaan mutta Lev Trotski tapettiin löymällä jäähakulla päähän, ollessaan Meksikossa maanpaossa kun oli riitautunut Stalin in kanssa.
 
Ilovaiskista kerrottu jo monta tarinaa, mutta tämä on kyllä silti vielä ihan lukemisen arvoinen:

http://burkonews.info/story-colonel-evgeniy-sidorenko-broke-ilovaisk-russian-t-72-tank/

Tässä yksi ote taisteluista, yhden miehen panssarirynnäkkö:

The first shot from the anti-tank gun destroyed an enemy MTLB-6M, which is in service only in the Russian army. At that moment I realized that I need to cover our gun during the reload. So to divert attention from our boys I went ahead on the road, moved to the chair of the commander and opened fire with the heavy machine gun. I was a little anxious of course, I did not know who was there behind me – will they lay down covering fire, or will they run and I’ll stay here alone in an open area without any chance. But the guys were real heroes and professionals. They shot down two more enemy vehicles. The Russians opened fire indiscriminately, and under the cover of smoke and fire the three advanced armored vehicles fled, leaving their dead and one seriously injured soldier from the 31th Air Assault Brigade.

Ymmärtääkseni lainaamassasi pätkässä kertoja vain tukee 100mm pst-tykin toimintaa vallatun T-72 itkolla, vaunuun ei ole vielä saatu miehistöä kasaan. Myöhemmin sillä kyllä murtaudutaan saarrosta läpi... Hyvä kuvaus noin muuten, näitä tarvittaisiin nimenomaan lisää että taisteluista/toiminnasta saataisiin joku järkevä kuva, tähän mennessä on lähinnä arvailtu...
 
Viimeksi muokattu:
Mikä lienee kapinallisten reaktio, sillä tämä ei vastaa heidän vaatimustaan täydestä itsenäisyydestä?


http://www.hs.fi/ulkomaat/Ukrainan parlamentti hyväksyi itäosien laajemman itsehallinnon /a1410834394127
Ukrainan parlamentti hyväksyi itäosien laajemman itsehallinnon
Ulkomaat 16.9.2014 13:02
AFP–HS
Olisiko jopa näin, että tuo lakiesitys tarjoaisi erityisaseman koko Donbassin (Donetskin ja Luhanskin alueet), joihin kuuluu myös Mariupol?
 
Mikä lienee kapinallisten reaktio, sillä tämä ei vastaa heidän vaatimustaan täydestä itsenäisyydestä?


http://www.hs.fi/ulkomaat/Ukrainan parlamentti hyväksyi itäosien laajemman itsehallinnon /a1410834394127
Ukrainan parlamentti hyväksyi itäosien laajemman itsehallinnon
Ulkomaat 16.9.2014 13:02
AFP–HS

Heidän puhemiehensä ilmoitti ettei heitä kiinnosta mitä Ukraina päättää, se ei kuulemma koske heitä.
Valitettavasti Ukraina ei voi oikein reagoida mitenkään kun muuten tulee kuokkaan Venäjältä.
 

Jees niin tein ja syystä. Eurooppalainen, joka hokee jostain Venäjän täysbannista, ei ole joko järjissään tai tehnyt kotiläksyjään.





Ja laskemissa on päädytty siihen, minkä minä olisin voinut kertoa 2 minuutissa: Energiantuonnin total-lopetus on sama kuin Eurooppa niminen vanhus vetäisi 9 millisen kudin itselleen ydinjatkeseen. Game over Euroopan osalta , mutta Venäjää se konsti ei välttämättä pysäytä.

Venäjä saattaa ensi talvena oikein hyvin muistutella mahdistaan ensi talvena. Riippuu siitä, starttaako LPG-terminaali-investoinnit Euroopassa vaiko ei. Venäjä käyttää varmasti tsäännsin kyykyttää Euroopan taloutta koska: Mitä heikompi Eurooppa, sitä vahvempi Venäjä. Näin yksinkertaista se on.

Euroopan politiikoilla on vittumaiset oltavat kun Venäjä vetää kaasuhanat kiinni. Ihmisillä tulee ihan oikeasti kylmä. Samalla sähkön hinta ampaisee korkeuksiin.

3 vuoden päästä Venäjähän ei enää siten Eurooppa tarvitsekkaan energianostajaksi eli siihen mennessä Euroopan on syytä keksiä uusia konsteja. Tosin eipä se tämä energiakortti ole vieläkään mahdollinen konsti Euroopalle. Ellei sitten halua pääasiassa omaa suhteellista positiotaan huonontaa.
Funtsinu osittain samaa. Jos Venäjää vastaan kohdennetut pakotteet viedään Venäjän mielestä liian pitkälle niin voisiko tämä yksi kahjo todeta että: "No thäänks kaikelle yhteistyölle ja kaupankäynnille."
Kait niitä laskelmia on just tehty että mitäs sitten jos koko kauppa molempiin suuntiin pysähtyy? Mikä on vaikutus Eu n talouteen ja miten paljon tämä vaikuttaa tämänhetkiseen +/-0 kasvuun? En minä mitään lukuja tiedä mutta EU-maissa vaikka -5% bkt:hen vuodessa vaikka kolmen vuoden ajan ottaa varmasti kansalaisten(työttömien ja matalampaan elintasoon totuttelevien aivoon yhtä paljon kuin venäläisten jotka häviävät vielä enemmän. Venäjällä on vielä muistissa kurjuus&köyhyys
Venäjän talous on siinä määrin riipppuvainen öljyn ja kaasun myynnistä että kaikista markkinahäiriöistä koituu heille erittäin suurta haittaa. Valuuttatulojen väheneminen iskee Venäjän kansantalouteen monin verroin pahemmin kuin se että EU-maat kääntävät hankintojaan muualle. Suurimmalta osaltaan Venäjän tuonti Euroopan maille voidaan korvata vaihtoehtoisilla öljyn ja kaasun toimituksilla tai vaihtoehtoisilla energiamuodoilla.

Toki löytyy joitakin sellaisia tapauksia joissa mahdollinen Venäjän kaasuboikotti aiheuttaisi suuria vaikeuksia. Eikä sitä puutetta kyetä kaikin osin korvaamaan. Mutta tällaisesta tilanteesta ei koidu Venäjällekään minkäänlaista hyötyä. Siksi on vaikea uskoa ettei Venäjä toimittaisi kaasuaan, jääden samalla ilman siitä saatavia tuottoja. Mutta kuinka tässä lopulta käy jää nähtäväksi.

Näiden eri energiamuotojen tuotantoa, kulutusta, tuontia jne.. voi katsella vaikkapa Eurostat'in tilastoista.
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/statistics_explained/index.php/Energy_production_and_imports/fi

Venäjän toimet tulevat vaikuttamaan paljon siihen, mihin suuntaan Euroopan energian huoltoa kehitetään jatkossa. Venäjällä on tähän asti ollut merkittävä osuus öljyn ja kaasun tuonnista Eurooppaan. Jatkossa tuontia Venäjältä tullaan vähenemään. Samalla kun tuonnin rakennetta muutetaan, Venäjälle suunniteltujen investointien määrää tullaan vähentämään olemattomaksi. Uudet investoinnit joudutaan (ja tullaan) kohdistamaan muualle.


Kaikki nämä ovat todella huonoja uutisia Venäjän kansantaloudelle, niin oligarkeille kuin kansalaisillekin. Kehitys Venäjällä kulkee väärään suuntaan. Venäläiset tulevat jäämään yhä enemmän jälkeen siitä taloudellisesta vaurastumisesta josta muut Neuvostoliitosta irtaantuneiden maiden kansalaiset ovat saaneet nauttia ja hyödyntää jo parinkymmenen vuoden ajan.

Tuo ylle lainaukseen ottamasi slogan edustaa täysin väärää logiikkaa.

Todellisuudessa Euroopan hyvinvointi säteilee hyvinvointia myös Venäjälle. Kaikki muuta vaihtoehdot ovat Venäjän kannalta huonoja. Pitää ymmärtää perusasiat. Koolla on merkitystä, Venäjän kansantalous (BKT) on vain vajaa viidesosa EU:n taloudesta.
No toki tämä pitää paikkansa Venäjän suhteen. Mutta onko laskettu laskua Eu-maille jos Venäjällä lyödään kaikki hihnat kiinni? En enää kovin luottaisi tuohon naapurin herraan.
Lyö vielä kaikki hanat kiinni ja kutsuu koko reservin+muut palvelukseen ja toteaa että tyyliin että "ei mulle kato vittuilla". Ja tämä leikki käydään 'melkein vain' tavallisilla pyssyillä tai mä painan tätä nappulaa ja kaikki kuolee=D (Näin painajaismaista unta tuosta:p Putin oli 15v vanhempi ja näytti siltä mikä kuva oli eilen IS:än tai IL:n kannessa)
Eli: Meiillä on aikaa vielä, nauruun, leikkiin ja. .. .

Ääh vitsi vitsinä.. Kai.
 
Heidän puhemiehensä ilmoitti ettei heitä kiinnosta mitä Ukraina päättää, se ei kuulemma koske heitä.
Valitettavasti Ukraina ei voi oikein reagoida mitenkään kun muuten tulee kuokkaan Venäjältä.
Ukraina 16.9.2014 klo 14:21 | päivitetty 16.9.2014 klo 14:54
Kapinallisjohtaja Itä-Ukrainalle luvatusta itsehallinnosta: Emme ole enää osa Ukrainaa
Ukrainan parlamentti hyväksyi tiistaina lain, joka lupaa rajoitetun väliaikaisen itsehallinnon osalle separatistien hallussa olevista alueista.

Liput liehuivat separatistien mielenosoituksessa Donetskissa 8. syyskuuta Kuva: Alexander Ermochenko / EPA
Donbassin alueen kapinallisjohtaja Andrei Purgin tyrmää Ukrainan parlamentin tiistaina hyväksymän lain Itä-Ukrainan itsehallinnosta sanomalla, ettei Donbass ole enää osa Ukrainaa.

Kapinallisten julistaman Donetskin kansantasavallan apulaispääministerinä toimiva Purgin sanoo, että Donbassiin tulee täydellinen itsehallinto eikä alueella ole enää mitään tekemistä Ukrainan kanssa.

- Ukraina saa säätää mitä lakeja haluaa, mutta me emme suunnittele liittovaltiota Ukrainan kanssa, Purgin sanoo.

Hän sanoo kuitenkin tutkivansa lakia huolellisesti ja pitää sitä myönteisenä merkkinä, koska se osoittaa Kiovan "palanneen todellisuuteen".

- Käymme todennäköisesti vuoropuhelua joistakin kohdista, erityisesti taloudellisella, sosiaalisella ja kulttuurisella alalla, hän sanoo.

Ukrainan parlamentin hyväksymän lain mukaan osa Donetskin ja Luhanskin alueista saisi rajoitetun itsehallinnon kolmeksi vuodeksi. Laki liittyy Ukrainan hallituksen ja separatistien toissa viikolla solmimaan tulitaukosopimukseen.

Lähteet:
AFP


Joopa, joo!


Militants seize Polish and Czech consulates in Donetsk, ban teaching of Ukrainian in Luhansk
Print version
Sept. 16, 2014, 5:04 p.m. | Ukraine — by Interfax-Ukraine
http://www.kyivpost.com/content/ukr...-teaching-of-ukrainian-in-luhansk-364852.html
 
Viimeksi muokattu:
Tässä mielenkiintoinen juttu siitä, miten hyvin propaganda Venäjällä tehoaa.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/a...tikonnuillaan-uskomatonta-propagandaa/4244798

Suomessa asuva venäläinen järkyttyi käytyään kotikonnuillaan: ”Uskomatonta propagandaa”

MTV Uutisille kokemuksestaan kertonut nuori venäläisnainen kävi muutama viikko sitten kotikonnuillaan Venäjän Karjalassa. Kuumimpana puheenaiheena olevan Ukrainan kriisin käsittely tuli hänelle täytenä yllätyksenä.

– Olin järkyttynyt nähtyäni, miten Ukrainan tilannetta käsiteltiin uutisissa. Ja valtaosa väestöstä uskoo, mitä siellä sanotaan. Venäjä on iso maa, mutta ihmisten näkemykset ovat todella kapeakatseisia.

Yhdeksän vuotta Suomessa asunut nainen kertoo seuraavansa venäläis- ja suomalaismedian lisäksi muun muassa amerikkalaisia CNN- ja NBS-kanavia.

Hän kertoo luottavansa eniten suomalaisviestimiin, koska mustamaalaus on Venäjällä ja Atlantin toisella puolella turhan ilmeistä. Medioissa esitetään kovia väitteitä ilman varsinaisia todisteita.

– Näin Venäjällä tv-uutisista pätkän, jossa näkyi puisto Ukrainassa. Iso osa kuvasta oli himmennetty, joten siitä ei pystynyt näkemään paljon mitään. Toimittaja selitti, ettei kuvaa näytetä kokonaan, jotta lapsikatsojat eivät järkyttyisi. Sitten uutisoitiin, miten Ukrainassa on kaikki huonosti ja ihmisten ruumiit lojuvat puistoissa.

– Yleinen viesti on, että koko Ukraina on pulassa ilman Venäjää. Mummoni asuu Keski-Ukrainassa eikä ole huomannut siellä venäläisuutisten kuvailemia levottomuuksia.

Putinin suosio ei horju

Nainen sanoo vanhempiensa ja monien venäläisten tuttujensa uskovan televisiokanavien ja sanomalehtien sanomaan.

– Etenkin vanhempaa sukupolvea harmittaa, koska ukrainalaiset ovat heille läheinen kansa. Valtaosa venäläisistä kuitenkin uskoo, että Ukraina on aiheuttanut tilanteen omalla hölmöilyllään ja EU ja USA yrittävät hyötyä sekaisin olevasta maasta. Iso osa venäläisistä tulee presidentti Putinia, koska uskoo hänen toimivan oikein.

Nainen kertoo myös venäläisen aviomiehensä ihmetelleen paikallisten uutisten linjanvetoja. Hän sanoo olevansa pahoillaan siitä, millaiseksi suurvaltojen poliittinen peli on kriisin ympärillä kasvanut.

– Ongelmana on, etteivät useimmat venäläiset puhu englantia. Lisäksi ihmiset ovat kasvaneet uskomaan television sanomaan. Useimmat venäläiset uskovat maan johdon toimivan poikkeuksetta oikein, koska heille ei anneta näyttää muunlaista informaatiota.
 
Kapinallisten julistaman Donetskin kansantasavallan apulaispääministerinä toimiva Purgin sanoo, että Donbassiin tulee täydellinen itsehallinto eikä alueella ole enää mitään tekemistä Ukrainan kanssa.

Jokohan ne jenkkipunaniskat huomas että kommarit (= kansantasavalta) ovat taas voimissaan?
Tuleekohan Donetskin kansantasavallasta yhtä demokraattinen kuin Pohjois-Koreassa?
Symboliikassa ainakin on kovasti Neuvostoliiton nostalgiaa. Sääliksi käy paikallista väestöä.
 
No toki tämä pitää paikkansa Venäjän suhteen. Mutta onko laskettu laskua Eu-maille jos Venäjällä lyödään kaikki hihnat kiinni? En enää kovin luottaisi tuohon naapurin herraan.
Lyö vielä kaikki hanat kiinni ja kutsuu koko reservin+muut palvelukseen ja toteaa että tyyliin että "ei mulle kato vittuilla". Ja tämä leikki käydään 'melkein vain' tavallisilla pyssyillä tai mä painan tätä nappulaa ja kaikki kuolee=D (Näin painajaismaista unta tuosta:p Putin oli 15v vanhempi ja näytti siltä mikä kuva oli eilen IS:än tai IL:n kannessa)
Eli: Meiillä on aikaa vielä, nauruun, leikkiin ja. .. .

Ääh vitsi vitsinä.. Kai.

Ensinnäkin on äärimmäisen epätodennäköistä että Venäjä ryhtyisi vähentämään, puhumattakaan että katkaisisi, kaasun ja öljyn toimituksiaan EU:lle. Sehän tarkoittaisi suoranaisesti ja välittömästi valuuttatulojen vähentymistä.
Toisekseen se johtaisi siihen että EU-maat ostaisivat muualta, niin paljon kuin on mahdollista, korvaavaa tuotantoa.
Kolmanneksi puutetta pyrittäisiin korvaamaan muilla tarjolla olevilla energiamuodoilla.
Neljänneksi käytettäisiin huoltovarmuusvarastojen energiaa
Viidenneksi on mahdollista käynnistää säästötoimet ja priorisoida tiettyjen hankalammin korvattavien energiamuotojen, kuten esim. kaasu, jakelua.
Kuudenneksi voidaan järjestää hädänalaisille muuta tilapäisapua, eihän niitä mummojakaan sinne pakkaseen jätetä.


Näillä toimilla kyetään välttämään kaikkein pahimmat ongelmat vaikka Venäjä todellakin lopettaisi toimitukset kokonaan. Seuraavina talvina pärjättäisiin vielä paremmin.

Monenlaista muutakin ollaan jo toteutettu ja toteuttamassa energiahuollon varmentamiseksi ja kehittämiseksi. Suomeen tulevasta kaasusatamasta/-terminaalista tehdään pikapuoliin päätökset ja varmasti rakentaminen alkaa välittömästi. Se ei kuitenkaan ehdi vielä ensitalveksi mutta tulevaisuudessa saamme tarpeellisen vaihtoehdon Venäjän kaasulle. Sekä toimitusvarmuuden että kilpailukykyisen hinnan takaamiseksi. Tähän liittyy vielä kansainväliset jakelupoolit ja kaasupörssit jne.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/liettua norja kaasu-24574
http://www.kauppalehti.fi/etusivu/paldiski saa varmasti kaasuterminaalin/201403653145

Joten, eiköhän tässä jollain tavalla selvitä talvesta vaikka idän suunnalta peloitellaan kovista pakkasista..olihan ne talvet kylmiä aikoinaan Suomussalmella ja suomalaiset tarkenivat silloinkin.

Ukrainasta ei ole aivan yhtä suurta varmuutta, mutta yleensä ihmiset osaavat varautua kaikkiin sääoloihin kotimaissaan.
 
Täällä aina maristaan kun kaikkeen ei olla sata prosenttisesti varautuneita, mutta tosiasia on se, että varautumista on tehty ihan toisella tapaa, kuin vaikka ukrainassa maanpuolustukseen.
 
"Vauhkoan" (kiitos tuostakin värittyneestä ilmaisusta) ihan siitä syystä, että täällä vauhkoaa päivästä toiseen nämä Jurpit ja Vonkat yksisilmäisesti ja kevytkenkäisesti Euroopan mahdollisuudesta kyykyttää Venäjää energian täysostostopilla. Täällä kirjoitellaan ikäänkuin Venäjä olisi jotenkin EU:n liipaisimella. Mitä se ei todellakaan ole. Kuten kirjoitin, ainoa VARMA asia on, että tempaisemalla itseltään energiat alta EU tekee itsarin. Riippuen vuodenajasta, myös muutama kansalainen lähtee mukana (kenr Holotna korjaa).

Aiemmin käytiin läpi Vonkan toimesta EU:n itsensä listaamia mahdollisia pakotteiden osa-alueita. Kaikkia konsteja on käytetty. Paitsi yhtä. Se on Vonkan listassa kohdassa 1. Voisiko porukka nyt hieman vaivautua miettimään MIKSIKÖHÄN sitä kohtaa numero 1 ei ole aktivoitu mitenkään, vaikka kaikkia muita pakotteita on käytetty??? Merkillistä, jos se ei anna teille ainakin hieman vinkkiä siitä, että saatatte olla ajatuksinne metikössä.

Perataan tämä asia nyt pohjamutia myöden niin ei tarvitse jatkuvasti siihen palata:


Nimimerkki jurppi kirjoitti:

Venäjän talous on siinä määrin riipppuvainen öljyn ja kaasun myynnistä että kaikista markkinahäiriöistä koituu heille erittäin suurta haittaa. Valuuttatulojen väheneminen iskee Venäjän kansantalouteen monin verroin pahemmin kuin se että EU-maat kääntävät hankintojaan muualle. Suurimmalta osaltaan Venäjän tuonti Euroopan maille voidaan korvata vaihtoehtoisilla öljyn ja kaasun toimituksilla tai vaihtoehtoisilla energiamuodoilla.

Venäjän taloudelle koituu kyllä haittaa, mutta Venäjän talouspa ei taida olla demokratia? Diktatuurit tuppaavat kestämään pakotteita aikalailla hyvin kuten esim. Iran, Kuuba, Pohjois-Korea ja monet muut esimerkeillään osoittavat. Voisimmeko siis palstalla saavuttaa konsensuksen siitä, että Euroopan talouspakotteilla ei välttämättä ole paskakaan merkitystä Putinin asemaan Venäjän itsehallitsijana? Ainakin terve epäilys siitä olisi hyvä säilyttää. En minäkään tiedä varmuudella, miten asia on, mutta pointti onkin se, ettet sinäkään tiedä, ei sun kaveris eikä paraskaan "puhuva pää länkkäriteeveessä", se asiantuntija. Kukaan Kremlin ulkopuolella ei oikeasti tiedä, mitä kaikkea Putin on siellä hissuksiin valmistellut. Aivan varmasti hänellä on myös suunnitelma sen varalta, että kansa rupeaa pullikoimaan pakoteiden alla. Eikä se suunnitelma välttämättä ole eroaminen Pressan virasta....

Talouspuolesta lisäksi jos katsotaan, niin Venäjällä on valtiolla ihan kohtuulliset "sotakassat". Aivan heti se ei ole maksuvalmiustilassa. Öljy-yhtiöiden Venäjä puolestaan voi antaa mennä vaikka konkkaan, jos myynti loppuu. Venäjän energiayhtiöt kun tuppaavat olemaan tappiin asti lainoitettuja. Yleensä lainanantajat ovat Lännestä. Mikäs sen mukavampaa kuin että antaa mennä yhtiöiden konkkaan ja sitten konkkapesän hoitaja myy omaisuuden sopuhintaan uuden perustettavan yhtiön lukuun? Saapi puhtaan alun taas. Ainoa, jotka kärsivät, ovat lännen pankkiirit.

No niin, mennäänpä sitten eteenpäin tuosta Venäjän taloudesta vatvomisesta. Sitä asiaa kun ei ole mitenkään palstalla käsitelty, että mitenkäs se Eurooppa itse kestää nuo pakotteensa. Saattaa nimittäin olla, että me suhteessa häviämme tässä kakkaleikissä enemmän kuin Venäjä - ja sehän tarkoittaa tämän tyyppisissä leikeissä silloin sitä, että vähemmän hävinnyt on oikeasti voittaja! Jo nyt Euroopan talous on kurjassa kunnossa ja deflaatiouhkaa väläytellään. Jos menemme sahaamaan itseltämme energiaoksan poikki, niin se syöksee varmuudella tämän maanosan lamaan. Ehkä jopa deflatoriseen lamaan. Energian hinta Euroopassa pompsahtaa pilviin - myös sen vuoksi, että kaasua korvataan sähköllä, aina kun se onnistuu - mutta sähkö valitettavasti on sikakallista Euroopassa. Euroopan energiaintensiivinen teollisuus menettää kilpailukykynsä tai ainakin merkittävästi rampautuu tuon energiaseikan vuoksi.

Jurppi: Kerrotko ihan täsmällisesti mistä sitä vaihtoehtoisöljyä saadaan tilalle? Mikä maa tuottaa sitä Venäjän mittakaavassa? Missä sitä ylijäämää on noin paljon? Minun tietääkseni missään ei ole ylimääräisiä öljy eriä.* (Lähde: Suomi öljyn jälkeen)

Kaasullehan ei vaihtoehtoa edes ole tällä hetkellä - joten sille joudut hakemaan korvaavan energian heti kun varmuusvarastot loppuvat. Kerro sekin, mitenkä se järjestyy.

Sähkö on käytännössä ainoa vaihtoehtoisenergia, joka minun mieleeni juolahtaa. Ei silläkään tosin kaikkea voida korvata eikä kustannuksitta. Sähkössä vaan on ongelmana se, että siitä on jo valmiiksi pulaa Euroopassa! Kiitos Angela-nimisen DDR-läisen eräs suuri Euroopan maa "viisaudessaan" vetaisi ydinvoimalansa alas. Ydinvoimaa on korvattu kaasukäyttöisillä turbiinisähkövoimaloilla. Eikös olekkin fiksua? Kun kaasu lakkaa virtaamasta, katoaa osa Euroopan sähkökapasiteetistakin. Mistäs sitä korvaavaa energiaa sitten saadaan tilalle? Ehdotat nyt varmaan että "kivihiiltä". Tsot tsot,ei se niin helpolla onnistu. Ei kaasuturbiinivoimalaan voi yhtä-äkkiä ruveta heittelemään kivihiiltä. Ei se sillä energialla pysty toimimaan.

Kyllä tämä on aika lailla Pykälä-22 Euroopalle. Ryssän kaasulle EI ole vaihtoehtoja. Itäisessä Keski-Euroopassa sitäpaitsi lämpiää jopa kämpät sillä. Kun ryssä pistää hanat kiinni helmikuussa 2015 kun Itä-Euroopan päällä on kylmän ilmamassan vyöhyke, niin valmista tulee! Siinä hurrataan aivan varmasti EUvostoliiton "viisaudelle" kun jengi rupeaa jäätymään kämppiinsä. Eurooppaan tulee todenäköisesti tuolloin myös sähkönsäännöstelyjä. Ensimmäistä kertaa sotien jälkeen kansalaisten sähkönsaantia rajoitetaan. Jos halutaan pitää se vähäkin teollisuus pyörimässä, niin on pakko. Mahtaa sekin touhua lisätä politiikkojen suosiota? Me kun eletään kuitenkin demokratiassa, niin politiikot käytännössä pohtii joka asian kohdalla, että "mitäs tämä tulevissa vaaleissa merkkaa minun suosiolleni". Sille ei voi mitään. Demokraattiset poliitikot ovat yleensä säikkyjä lampaita.

Venäjällä ei sentään tule kylmä - eikä se leipäkään tyystin lopu. Elintaso kurjistuu siellä kyllä, mutta riittäkö se kapinaan? Aika kurjaksi saa mennä, jos esim Pohjois-Koreaa käyttää esimerkkinä. Silti ihmiset ei kapinoi, kunhan vain systeemin rautahansikas on murhaava otteissaan. KGB:n kasvatista voisi epäillä, ettei tuota aikoinaan hommiin valittu ainakaan helläkätisyyden vuoksi.

Euroopan pakotekeinot muilla sektoriella rupeaa olemaan käytetyt. Seuraavaksi - jos jotain uutta halutaan keksiä, on pakko koskea energiatuontiin. Mikä merkkaa meille kaikille välittömästi kurjenevia olosuhteita. Voipa olla, että ryssä tuosta hermostuneena vetelee kaasuhanat kokonaan kiinni kun pakkaset on alkaneet. Ja antaa Euroopan jäätyä niin talouden saralla kuin ihan kirjaimellisestikin. Kakkimisleikki on silloin saavuttanut huipentumansa ja Venäjä laskee tuolloin kylmästi, että Eurooppa ottaa enemmän hittiä kuin se itse! Tuommoinekin skenaario on ihan mahdollinen, jos Putin on tosi kova jätkä eikä kaihda keinoja. Hänhän on jokatapauksessa ottanut suunnan pois Euroopasta, niin paskaako häntä kiinnostaa mitä täällä ajatellaan hänestä? Eihän hän täältä koe tarvitsevansa yhtään mitään.

Vuodesta 2017 eteenpäin Putinin ei tarvitse enää välittää GAvroopan mielipiteistä nykyisenkään vertaa. Aasia ostaa hänen energiansa ja raaka-aineensa. Venäjän energialle taas löytyy varmasti ostajat muualta, koska se on käytännössä pakko. Maailmassa ei ole ihmeemmin ylijäämäenergiaa varsinkaan öljysektorilla. Joka tippa mikä maasta ylös saadaan menee kulutukseen. Aika välittömästi. Kaasukin mennee iloisesti kaupaksi Kiinalle. Kiina korvaa sillä likaavan kivihiilen. Rupeaa vaihteeksi taas Kiinan kaupungeissa näkemään pidemmälle kuin 20 metriä...

* Itseasiassa yhä enenevässä määrin on ollut puhetta, että maailma olisi vihdoin sivuuttanut tai aivan juurikin saavuttamassa ns. Peak oilin. Sen jälkeen öljy hinnoitellaan ei tarjonnan mukana vaan maksukyvyn mukaan. Arvatkaapas mitä? No sitä, että vanhusten Eurooppa ei ole sieltä maksukykyisemmästä päästä! Tämäkin asia muistaakseni selviää Suomi öljyn jälkeen kirjasta. Aasiasta löytyy ne maksukykyisimmät taloudet, koska siellä saadaan eniten lisäarvoa per öljybarreli. Siten siellä on vara myös maksaa siitä barrelista eniten! Putinin jengi on aivan varmasti nämä laskutoimitukset tehnyt kabineteissaan ja päättänyt , että jatkossa suuntaudutaan sinne päin missä sitä rahaa on. Eli Aasiaan!.

Euroopalle Putin haistattaa paskat, koska meidät hän näkee köyhänä, kuihtuvana maanosana. Ilmakos Euraasian karttapiirustuksiin ei Euraasian liittoon kuulu maita Baltiaa enempää! (onkos kukaan sitä koskaan miettinyt?) Nekin Putler ottanee vain koska iso venäläisvähemmistö ja Kaliningrad.
Et ole vissiin lukenut että ei me mihinkään Venäjää ja sen energiaa tarvita?(vitsi)
Toinen juttu minkä olen tässä tajunnut on tuo Euraasian unioni.. Venäjä on ajettu hetkellisesti lännen toimesta nurkkaan. Nyt pidetään niistä maista kiinni mihin on bielä jotain otetta. Kait nuo -stanit ja niiden energiat+mineraalit on otettavissa..
Ja vaikuttaa pahastihyvästi siltä että tuonne tuon Venäjän kannattaakin keskittyä. Ukraina tietty olisi kiva portti 'länteen'.Itsenäisen Ukrainan talouden pystyvät kyllä näivettämään.. Jos oikein fiksuja ovat niin tekevät ison Kreikan siitä meille. Esittivät kovaa kiinnostunutta mutta pska valuukin meidän lapaseen?=D
 
Mitä kriisin jälkeen, talousrintamalla?

Jo nykyiset pakotteet aiheuttavat aikamoisen notkahduksen ja pohjaa ei vielä ole nähty. Energiakorttia heilutellaan ja käytetäänkin mutta ei kohtalokkaassa määrin.

Oma uskomukseni on, että jollakin aikavälillä, vaikkapa yli kolme vuotta, kriisi kääntyy Euroopalle taloudelliseksi voitoksi. Energiapuolella aktiivisuuden on pakko lisääntyä. Kanavia uusille energiamuodoille ja hankintatavoille on kehitetään. Tämä itsessään lisää alan teollisuutta ja työpaikkoja. Muut öljyn- ja energiantuottajat lisäävät tuotantoaan ja Venäjän on pakko vastata kilpailun alla hinnoilla, kun se aika taas koittaa.

Kriisi ravistelee maailmankauppaa ja Euroopan, Suomi mukaanlukien, on pakko etsiä uusia vientimarkkinoita ja -tuotteita. Puolustusmenot kasvavat ja niitä(kin) rahoitetaan setelikoneilla. Vaikka kunnon kriisitalvi koetteleekin monin tavoin, siitä selvitään suuren hämmästyksen myötä. Voiko tämä oikeasti olla Euroopan tätä päivää? Turhanpäiväinen vatvominen jää vähemmälle, ja "jälleenrakennuksen" myötä taloudellinen toimeliaisuus lisääntyy ja välttämättömän setelituotannon myötä kurssi asettuu suotuisemmalle tasolle.


Tämä Euroopan talous on junnannut niin kauan paikallaan ja pakittanut, että pikku ravistelu on vain hyväksi. Ja Venäjä muistaa läksynsä taas vähän aikaa.
 
Back
Top