Ukrainan konflikti/sota

Ja vitut. Venäjä on ryöstöretkellä eikä se mihinkään ymmärtämisestä muutu. Ryöstely loppuu turpiinvedolla. Venäjältä loppuu aika kesken ennen kelirikkoa ja sen jälkeen onkin jo uusi tilanne.
Sama mieltä - turpiin ja lujaa.

ATOn joukot Debaltsevassa pysäyttäneet ryssä- ja terroristijoukojen hyökkäyksen. Oli massivinen vihollisten tankkien hyökkäys. Muutama tankkeja on tuhottu. Muutama kymmentä sotaajoneuvoa onnistettu polttamaan. Kuumin taistelu oli Uglegorskin ja Gorlovkan alueella, "vihollinen yritti eteenpäin, mutta me torjuttiin hänet ja tuhottiin" sanoi taistelija. Hän mainitsi että kokonaisuudessa tilanne on jännittynyt, "mutta mikään battlea he eivät onnistuu saamaan. "Haaskavat aivan typerästi teknikan ja ihmiset". "Sentiakaan ukrainalaista maata ne eivät saa"

Ennen sitä ukrainalaiset sotilaat ovat löyneet miehettäijä Uglegorskissa. Kaupunkiin tuli Ukrainan Kansalliskaartin bataljoona, ja aloitettu asutuksen puhdistus.

Huomattu Venäjän rajan kohti liikunutta saatuetta (2 "Uralia"), vieneet ruumiit. Krasny Luchiin taistelualualueelta saapui 100 vaikeasti haavoitunutta terroristia, Sneznojen - noin 60 haavoitunutta, Shahterskiin - noin 70. Tymchukin mukaan Debaltsevan platsdarmissa (longement) on n 2, 5 tuhatta militanttia ja Venäjän sotilasta.

http://zn.ua/UKRAINE/pod-debalcevo-unichtozheny-desyatki-tankov-terroristov-smi-165468_.html
 
Viimeksi muokattu:
B8jVoggIUAARXIB.png:large


Uglegorskissa eilen oli näitä "yksilöitä" Zakhartsenkon seurassa:

B8jl7CzIMAAB9MO.jpg
 
"Yhdysvaltalaiskenraali: Separatistit ovat jumittaneet Ukrainan armeijan viestinnän
Ukrainan asevoimilla on isoja vaikeuksia viestinnän kanssa, sanoo Yhdysvaltojen armeijan Euroopan-joukkojen komentaja.
Kenraali Ben Hodgesin mukaan viestintää hankaloittaa separatistien elektroninen sodankäynti.
Kenraali sanoo, että viestinnän jumittaminen syö Ukrainan joukkojen mahdollisuuksia vastata tykistötuleen. Hänen mukaansa separatisteilla on käytössään poikkeuksellisen kyvykäs laitteisto, jolla jumittaa viestiliikennettä.
Lisäksi separatisteilla on Hodgesin mukaan Venäjältä saatuja tiedustelulennokkeja, joiden avulla he voivat paikantaa Ukrainan joukot tarkasti.
– Niinpä he (Ukrainan joukot) ovat kärsineet raskaita tappioita raskaan tykistön tulesta ja raketeista.
Hodgesin mukaan Yhdysvallat alkaa keväällä kouluttaa Ukrainan joukkoja suojautumaan elektronista häirintää vastaan."
http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/7...ovat+jumittaneet+Ukrainan+armeijan+viestinnan
Tässä myös osasyy tuohon Ukrainan joukkojen tehottomuuteen.
 
Tässä taas ylioptimistisia arvioita lännestä.
Se voi olla että Putinin Venäjä romahtaa jo ensivuoden loppuun mennessä kuten artikkeli kertoo. Eriasia on että kaatuuko kiltisti.
Pari vuotta on pitkä aika. Siinä ajassa ehtii ryöstämään kellot ja pultit ja peilit ja kaikki irtilähtevän koko Ukrainan alueelta aina raidekiskoja myöten. Nurkassa oleva Putler on vaarallinen Putler jos sotakin on jo valmiiksi käynnissä.

Front Capitalin tuoreesta markkinakatsauksesta selviää, että raakaöljyn hinnan romahdus johtaa Venäjän pysyvään köyhtymiseen. Päästrategi Ari Aaltonen ennustaa Vladimir Putinin hallinnon kaatuvan ensi vuonna, aivan kuten Neuvostoliitto 1990-luvun alussa ja tsaarinvalta vuonna 1917

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015012919110748_ul.shtml
 
Ensin Ukkoselta tuli tällaista tekstiä (kursiivi lisätty):


...johon vastasin:


Kommenttini ohitettiin heiluttamalla käsiä toiseen suuntaan:


... jota päivää Ukkosta myöhemmin palstalle liittynyt jee3z komppaa:


Ymmärtäminen ja hyväksyntä kulkevat käsi kädessä. Puhuisitte edes "selittämisestä" tai "verukkeista" mutta ei. Ymmärtää täytyy ja ulkoistaa näkemyksensä selkänoja ns. virallisille auktoriteeteille, jotka lausuvat vain sen mihin poliitikko luvan antaa. Näin ollen kaikki on kunnossa?

Spurgu ryyppää lanttinsa ja varastaa kaupasta lisää häppää. Ymmärtäjä toteaa spurgun rahojen olleen ilmiselvästi loppu ja koska kaupasta ei anneta kaljaa ilmaiseksi tahi velaksi on loogista että sitä varastetaan. Tui-tui ja pai-pai. Spurgu on uhri koska yhteiskunta ja EU. Je suis Spurgu.

Ja vitut. Venäjä on ryöstöretkellä eikä se mihinkään ymmärtämisestä muutu. Ryöstely loppuu turpiinvedolla. Venäjältä loppuu aika kesken ennen kelirikkoa ja sen jälkeen onkin jo uusi tilanne.

Masa76 mika siis oli pointtisi. Haluat antaa Venajalle turpiin... kuinka venalaiset yksikot toimivat Ukrainassa? Toimivatko he omina osastoinaan vai kuinka? Et tieda eika se sinua kiinnostakaan mutta turpiin olisit halukas heille antamaan. Lakkaa pullistelemasta. Siella on varmasti se turpiin meno kaynnissa paljon kovempien kavereiden puolesta kun sina.

Lainailet taalla muiden kirjoittelijoiden teksteja oman makusi mukaan. En ole kanssasi samaa mielta ja sanon sen suoraan. Mielestani suomalaisen puolustuksen kannalta sinun kaltaisesi kaverit ovat ketjun heikoimpia lenkkeja. Sina kuvittelet etta viralliset auktoriteetit lausuvat vain sen minka poliitikot heille sallivat... Mita majuri tarkoitti ilmaistessaan etta kapinallisilla on sellaista materiaalia jota ukrainalaisilla ei ole??? Sen sijaan etta epailisit muita laita itsesi kyseenalaiseksi ja kayttaydy kuten miehen kuuluu.

Edit: Se mita suomalainen majuri sanoi noin viikko sitten tuli tanaan amerikkalaiskenraalin suusta: http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/7...ovat+jumittaneet+Ukrainan+armeijan+viestinnan
 
Viimeksi muokattu:
@Masa76 kyllä nämä kaverit on tiedostettu jo ajat sitten, katsellaan saisiko ne jotain tolkullista aikaiseksi.

Hajoita ja hallitse lienee tuttua jo Napoleonin ajalta. Kenenka edun mukaista on etta Euro-kansa epailee poliittisia tai sotilaallisia johtajiaan? Se on Venajan edun mukaista. Siis mista tolkullisesta TomTom puhuu, jos saa kysya?
 
Minua kiinnostaa enemmän komentosuhde. Jos venäläiset taistelevat yksilöinä kapinallisjoukoissa, he ovat myös kapinalliskomennossa. Tämä on viimeinen maskirovkan tarkoitus. Tähän uskomalla Ukraina häviää sotansa.
 
"Yhdysvaltalaiskenraali: Separatistit ovat jumittaneet Ukrainan armeijan viestinnän
Ukrainan asevoimilla on isoja vaikeuksia viestinnän kanssa, sanoo Yhdysvaltojen armeijan Euroopan-joukkojen komentaja.
Kenraali Ben Hodgesin mukaan viestintää hankaloittaa separatistien elektroninen sodankäynti.
Kenraali sanoo, että viestinnän jumittaminen syö Ukrainan joukkojen mahdollisuuksia vastata tykistötuleen. Hänen mukaansa separatisteilla on käytössään poikkeuksellisen kyvykäs laitteisto, jolla jumittaa viestiliikennettä.
.....

Aika hyvin on "separatistit" kaapanneet UA:n kalustoa kun ovat ilmeisesti löytäneet niin hyvää kalustoa ettei UA itsekään tiennyt sellaista omistavansa...
 
Yhdysvaltain ETYJ-missio kirjoittaa paljon selväsanaisemmin:

Eivät vain kapinalliset vaan myöskään Venäjä ei noudata Minskiä.

- Venäjä on siirtänyt edelleen sotilaskalustoa Ukrainaan

Since December, Russia has transferred hundreds of pieces of military equipment to Russia-backed separatists in eastern Ukraine, including tanks, armored vehicles, rocket systems, heavy artillery, and other military equipment. In mid-to-late January, Russia deployed into eastern Ukraine advanced surface-to-air missile and antiaircraft systems, marking the highest level of Russian air defense presence in eastern Ukraine since September 2014.

Russia continues to move tanks, armored vehicles, heavy artillery, and other military vehicles to sites near the Ukrainian border. Significant numbers of tanks, armored vehicles, and heavy artillery are now located at sites which frequently serve as staging points before transporting Russian military equipment to the Russia-backed separatists in Ukraine.


Yhdysvaltain ETYJ-missio näkee myös joukkojen roolin aika terävänä:

Russian military forces still operate in eastern Ukraine, where they play a coordinating role and provide command and control support to pro-Russian separatists.

http://osce.usmission.gov/jan_29_15_ukraine.html
 
Minua kiinnostaa enemmän komentosuhde. Jos venäläiset taistelevat yksilöinä kapinallisjoukoissa, he ovat myös kapinalliskomennossa. Tämä on viimeinen maskirovkan tarkoitus. Tähän uskomalla Ukraina häviää sotansa.
1:1730/01/2015
Regular Russian troops are fighting in an illegal armed group from the second tier - the representative of Ministry of Defence

  • Regular Russian troops are mainly in the Donbas in the second tier, and in the course of direct confrontation with Ukrainian forces ATO conduct the overall management of illegal armed groups, said Deputy Head of the Department of Information Technology, Ministry of Defense Sergey Galushko.

Commenting on the statement by the Chief of the General Staff Victor Muzhenka, that Ukrainian troops allegedly failed to conduct combat operations with regular units of the Russian Armed Forces, S.Galushko explained that the media spread the word on this subject only from the open portion of the meeting with foreign military attaches.

"Journalists were only on the first part of our meeting in the House of officers, where it was said that in direct clashes with our units are involved only illegal armed formations (IAF). Yes, there is a military unit of the Russian Federation Armed Forces - they direct the activities, adjusted artillery fire, communicate and provide intelligence support. This is not a regular part of and advisors, instructors, or "player-coaches." Later, in the closed portion of the meeting, Chief of General Staff said, and made a presentation of the chief of military intelligence, which in the second tier - (fight - IF) units of regular troops of the Russian Federation, as well as the division of fire support, "- said in the program S.Galushko "The right to rule" to "1 + 1".
http://interfax.com.ua/news/general/247672.html
 
Sitten se toinen kanta. Venäjän edustaja ETYJ-järjestössä kiistää Venäjällä olevan intressiä taistelujen jatkumiseen Ukrainassa. Venäjä noudattaa Minskin sopimuksia. Venäjän edustajan mukaan ei ole todisteita, että Venäjä lähettäisi aseita, materiaalia tai joukkoja Ukrainaan.

During the last Permanent Council, the distinguished Russian representative said that Russia had no interest in the continuation of fighting in Ukraine or undermining the Minsk agreements. At previous Permanent Councils, he has stated that there is no evidence that Russia is sending weapons, materiel, or troops across the border into Ukraine.

Yhdysvaltain ETYJ-missio ilmoittaakin, että tässä tapauksessa Venäjän pitäisi sallia tarkkailuoperaatio kaikille rajatarkistuspisteille ja seurata myös alueita raja-asemien välimaastossa. Venäjä on toistuvasti estänyt laajamittaisen tarkkailuoperaation.

If that is the case, there is no reason Russia should be afraid to agree to expand the Observer Mission to all checkpoints along the border and allow it to monitor the areas in between these checkpoints. There is no reason Russia should decline to instruct the separatists it backs to allow the Special Monitoring Mission (SMM) full access to the Ukrainian side of the border.
 
1:1730/01/2015
Regular Russian troops are fighting in an illegal armed group from the second tier - the representative of Ministry of Defence

  • Regular Russian troops are mainly in the Donbas in the second tier, and in the course of direct confrontation with Ukrainian forces ATO conduct the overall management of illegal armed groups, said Deputy Head of the Department of Information Technology, Ministry of Defense Sergey Galushko.

Commenting on the statement by the Chief of the General Staff Victor Muzhenka, that Ukrainian troops allegedly failed to conduct combat operations with regular units of the Russian Armed Forces, S.Galushko explained that the media spread the word on this subject only from the open portion of the meeting with foreign military attaches.

"Journalists were only on the first part of our meeting in the House of officers, where it was said that in direct clashes with our units are involved only illegal armed formations (IAF). Yes, there is a military unit of the Russian Federation Armed Forces - they direct the activities, adjusted artillery fire, communicate and provide intelligence support. This is not a regular part of and advisors, instructors, or "player-coaches." Later, in the closed portion of the meeting, Chief of General Staff said, and made a presentation of the chief of military intelligence, which in the second tier - (fight - IF) units of regular troops of the Russian Federation, as well as the division of fire support, "- said in the program S.Galushko "The right to rule" to "1 + 1".
http://interfax.com.ua/news/general/247672.html

Tämä tieto on luotettavaa ja vastaa sotilaiden näkemystä muuallakin.

Gukovossa ja myös Ukrainassa on leireissä suuriakin yhtymiä reservissä. Kaikki ei kuitenkaan ole pelissä.

Kalusto on selvä juttu, mutta miten näin pitkässä sodassa ja näillä kalustotappioilla itäukrainalaisilla jatkuvasti riittää koulutettuja APC- ja tst-vaunumiehistöjä? Jos vaunuja tulee maantiemarsseina, menevätkö miehistöt taksilla kotiin jätettyään vakinaisen prikaatin vaunut donetskilaisille siviileille, jotka lähevät univormu päällä sotaan... :)

Ruumishuonekuvien kaatuneet jalkamiehet ovat ihan kapinallisten näköisiäkin, kaikenlaista ukonturjaketta. Mistä venäläisten tappiot tulevat? Epäilenpä, että tuhotun kaluston määrästä voisi laskea juuri sopivan luvun menetetyille vaunumiehille.

Kunhan spekuloin.
 
Kuka puhui annexaatiosta? Jos Saksaan yllättäen ilmestyy DDR:n vapauttamista kannattavia separatisteja jotka tekevät erilaisia tihutöitä niin Saksa ei pysty vastaamaan samalla mitalla. Venäläiset voisivat näin kostaa heidän mielestään liian pitkälle menevät pakotteet ja painostaa Saksaa luopumaan pakotteista.

Niin siis Saksa on Euroopan suurimpia maita sekä taloudellisesti että Väestöllisesti ja siellä on todella tehokas turvallisuus koneisto. On Saksassa kaiken näköistä äärijärjestöä joita pidetään silmällä j ihan pieniinkin soluttaudutaan (esim. Hampurin Rote Flora).Saksassa on suuret Venäläis että Ukrainalais vähemmistöt ja kyllä kai siellä tiedetään kuka on putinisti ja kuka ei.
Mitähän ihmettä Venäjä saavuttaisi alkamalla jotain ihme terrori/sabotaasi iskuja Saksaan.
 
Sanotaankohan aikanaan "Itse en olisi valmis Suomen vuoksi tekemään juuri mitään muuta kuin erilaisia taloudellisia pakotetoimia. Aseiden myynti voisi olla äärimmäisin vaihtoehto. Eivät liittyneet Natoon, joten oma on sotansa"?

Ukrainan kriisin ja sodan osalta on myös huomioitava se, että mitkä jatkoseuraamukset sillä voi olla (en sano, että on, mutta voi olla) ja entäpä jos joku päivä tilanne todellakin on se, että Lappeenrannan kaduilla partioi "kansantasavallan" sotilaita viheissä asuissaan ja suomalaiset pyytävät apua ulkomailta, niin moni eurooppalainen on varmasti valmis uhraamaan Suomen oman turvallisuutensa tähden. Kriisiytyneessä tilanteessa pitää myös miettiä kauaskantoisia seuraamuksia ja hypoteettisia tilanteita ja pyrkiä luomaan kokonaisvaltainen toimintasuunnitelma.

Eurooppalaisten on tietty helppoa uhrata Ukraina - maa on korruptoitunut valtio idän ja lännen välillä, maata ei välttämättä pidetä eurooppalaisena valtiona vaan Venäjän puskurina, joten kohtelukin on sen mukaista. Moni olisi valmis uhraamaan Ukrainan rauhan puolesta toivoen, että se tyydyttää Putinin. Mutta voiko sama käydä Suomelle? Tietty se on olennaisesti vaikeampaa, maamme on demokratia ja yhtenäinen - tai yhtenäisempi kuin Ukraina, puolustusvoimat on valmis puolustamaan maataan (eikä se toivottavasti ole täynnä myyriä) ja Suomi on integroitunut länteen liittyessään EU:hun ts. se ei ole puolueeton valtio vaikka onkin sotilaallisesti liittoutumaton. Mutta keskisen ja eteläisen Euroopan silmissä Suomi on syrjässä, se on loppujen lopuksi merkityksetön reilun viiden miljoonan asukkaan valtio, joten miksi sen tähden vaarantaa oma nahka? En pitäisi ihmeenä etteikö Suomi saisi samaa kohtelua mitä Ukraina monen mielissä, Venäjälle langetettaisi pakotteita ja joku kenties ehdottaisi aseiden vientiä Suomeen mutta entäpä jos tässä on kaikki?

Putinille sopii erinomaisesti se mitä epäyhtenäisempi Venäjän vastainen linja on, tai mitä enemmän epäröidään toimissa ja tietty mitä enemmän ollaan valmiit uhraamaan Ukraina (tai tarvittaessa jokin muu valtio) - nämä toimet palvelevat Putinia ja antavat hänelle mahdollisuuksia uusiin vaatimuksiin ja uusiin valloitussotiin. Seuraavaa ei välttämättä käydä Euroopassa vaan Ukrainan jälkeen edessä voi olla Keski-Aasian venäläistäminen (merkkejä on jo näkyvillä).

vlad.
 
Ruumishuonekuvien kaatuneet jalkamiehet ovat ihan kapinallisten näköisiäkin, kaikenlaista ukonturjaketta. Mistä venäläisten tappiot tulevat? Epäilenpä, että tuhotun kaluston määrästä voisi laskea juuri sopivan luvun menetetyille vaunumiehille.

Kunhan spekuloin.

ns. tykinruoka on pääasiassa separatisteja (paikallisia sekä sitten Venäjältä tulleita siviilivapaaehtoisia - joita on värväytynyt alueelle tuhansittain) ja selkeässä vähemmistössä ovat Venäjän asevoimiin kuuluneet miehet. Etulinjassa heitä on jalkaväen osalta operoinut enemmän lähinnä elokuun offensiivin aikana ja sitten Donetskin lentokentän ratkaisutaisteluissa.

Mutta kuten päättelet, jostain "kansantasavaltojen" on saatava vaunumiehistönsä, samaten erikoiskalustoa käyttävät sotilaat (elso-ajoneuvoja, erilaiset tutka- ja tulenjohtoajoneuvot, enkä usko, että venäläiset ovat luovuttaneet separatistien käyttöön 1RL257 Krasuha-4 -ajoneuvoa, jollainen on bongattu Donetskissa - niitä oli viime vuoden puolella Venäjän asevoimien käytössä yhteensä vain 10 kpl) ja nämä miehet ovat suurimmalta osin Venäjältä tulevia ja tietyissä tapauksissa ammattilaisia ts. vakituiseen väkeen kuuluvia, koska (ase)järjestelmiä ei edes luovuteta varusmiesten käsiin.

Ja kyllähän tiettyjen yksiköiden varustuksesta ja toimintatavasta voi päätellä sen etteivät he mitään "ukon turjakkeita" ole. Henk.koht. aseistus on samaa mitä Krimillä toimineiden erikoisjoukkojen miesten, aseet sellaisia joita on vain ja ainoastaan Venäjän asevoimien erikoisjoukoilla, FSB:n yksiköillä tai sisäministeriön erikoisjoukoilla.

vlad.
 
"Yhdysvaltalaiskenraali: Separatistit ovat jumittaneet Ukrainan armeijan viestinnän
Ukrainan asevoimilla on isoja vaikeuksia viestinnän kanssa, sanoo Yhdysvaltojen armeijan Euroopan-joukkojen komentaja.
Kenraali Ben Hodgesin mukaan viestintää hankaloittaa separatistien elektroninen sodankäynti.
Kenraali sanoo, että viestinnän jumittaminen syö Ukrainan joukkojen mahdollisuuksia vastata tykistötuleen. Hänen mukaansa separatisteilla on käytössään poikkeuksellisen kyvykäs laitteisto, jolla jumittaa viestiliikennettä.
Lisäksi separatisteilla on Hodgesin mukaan Venäjältä saatuja tiedustelulennokkeja, joiden avulla he voivat paikantaa Ukrainan joukot tarkasti.
– Niinpä he (Ukrainan joukot) ovat kärsineet raskaita tappioita raskaan tykistön tulesta ja raketeista.
Hodgesin mukaan Yhdysvallat alkaa keväällä kouluttaa Ukrainan joukkoja suojautumaan elektronista häirintää vastaan."
http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/7...ovat+jumittaneet+Ukrainan+armeijan+viestinnan
Tässä myös osasyy tuohon Ukrainan joukkojen tehottomuuteen.


Jenkeillä on on vaan ISO ongelma siinä, etteivät tn. uskalla toimittaa MODERNEINTA kalustoaan, se kun voi vaihtaa puolta. Voi tietysti toimittaa kaluston ja miehistön, mutta miehistön vaan etänä, mutta silloin ne eivät fyysisesti hallitse kalustoa.
 
Back
Top