Ukrainan konflikti/sota

Erilaisia juttuja:

EU:n sotilastiedustelun päällikkö, kontra-amiraali Georgij Alafuzoff ei näe Itä-Ukrainan Mariupolin satamakaupunkiin kohdistuneita raketti-iskuja ainakaan vielä merkkinä suurhyökkäyksestä. Hän ei tiedä Venäj'än aikeista ja tavoitteista yhtään mitään.

http://www.talouselama.fi/uutiset/e...linen+suurhyokkays+on+viela+arvoitus/a2289650

Tulitaukoa valvonut kenraali: Venäjä tiesi, milloin kapinallisten isku alkaa:

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1422674511082.html
 
Totta kai Venäjä tietää hyökkäyshetken. Montako pataljoonaa sepoilla itsellään oikeasti on? Montako Gradia ja montako panssaria?
 
Multa peräänkuulutettiin rekkakuskia parempaa lähdetietoa Krim asiassa. Aika paljon saa googlata jos meinaa jotain löytää. Mutta tällaista kuitenkin:

Kirjoittaja Lada Reyn artikkeli: KRIM http://futuristrendcast.wordpress.com/2014/04/24/breaking-us-planned-to-turn-crimea-into-military-base-against-russia/

ja sitten on tuollainen US NAVY Europen tarjouspyyntö Sevastopolin koulun asiasta ;
Regarding US plans for Crimea, here is a US government/US Navy solicitation for Renovation of Sevastopol School, dated September 05, 2013:
https://www.fbo.gov/index?s=opportunity&mode=form&tab=core&id=2bb691b61c59be3a68180bd8c614a0cb&_cview=1%E2%80%9D

En sitten tiedä mitä noista voi olla mieltä mutta kyllä minun silmään ottaa pahasti yhdistelmä US NAVY ja KRIM.
 
iwyFY.jpg


Hauska titteli (ja vielä saksalaisittain korrekti)...näyttää olevan ihan selvin päin kanssa... "Yhtään en oo ottanu!" :D
 
Laitan tuo liitteen Kosovon rippilapsista viela toiseen kertaan. Mielestani Krimealla ukrainalaisiin kohdistunutta painetta (+/- vakivaltainen kehoitus poistumaan) ja Kosovossa ei albaaneihin kohdistunut paine omaa yhtalaisyyksia, tietenkin silla erolla etta Kosovossa meno oli paljon raaempaa.
Rapatessa roiskuu. Uskoisin etta Venajan rapatessa Eestin kanssa Suomeen roiskuu. Pohjoisessa nuo ilmatilan loukkaukset saattavat tulla yleistymaan muutaman vuoden rajoituksella ja sitten kun todella aletaan pohjannapaa seulomaan niin uskon etta siella tulee riita Venajan ja Norjan kanssa.

There have been reports of war crimes committed by the KLA both during and after the conflict. These have been directed against Serbs, other ethnic minorities (primarily the Roma) and against ethnic Albanians accused of collaborating with Serb authorities. According to a 2001 report by Human Rights Watch (HRW):
The KLA was responsible for serious abuses… including abductions and murders of Serbs and ethnic Albanians considered collaborators with the state. Elements of the KLA are also responsible for post-conflict attacks on Serbs, Roma, and other non-Albanians, as well as ethnic Albanian political rivals... widespread and systematic burning and looting of homes belonging to Serbs, Roma, and other minorities and the destruction of Orthodox churches and monasteries... combined with harassment and intimidation designed to force people from their homes and communities... elements of the KLA are clearly responsible for many of these crimes.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kosovo_Liberation_Army
Kosovon ja Krimin tapahtumia ei voi rinnasta. Moskovan fasistit väittävät että venäjänkieliset olivat syrjittyjä, vaikka tähän mennessä ei voitu esittää ainoakaan todistetta. Kosovossa taas oli toisin. Jugoslavian armeja julmasti kohteli albanilaisia v 1999 ja tämä johtanut NATOn pommituksiin, Venäjä tietenkin vastusti niitä. Kun Milosevitch ei saanut apua Moskovasta, ja tämä piru oli nokkela leikkimään etnisillä tunteillä siellä 90 luvulla, hän joutui hyväksymään kansainvälisen rauhansopimuksen. Neuvottelut lopullisesta statuksesta albanialisten kanssa (90% Kosovon asukkaista) menivat umpikujaan, koska Serbia ei halunnut antaa heille autonomiaa. Silloin, 10 vuoden kestäneen konfliktin jälkeen, julman konfliktin, Kosovo äänesti irtautua Serbiasta. Ja tämän teki Kosovon demokraattinen parlamentti.

Ja mitä nähdään Krimilla: Krimin parlamentti miehettävät hampaisin asti aseistuneet sotilaat. Varaministerin pakotetaan veks ja laitetaan tilalle Goblinin, tunnetun rikollisen, Sergey Aksenovin, jonka separastinen puolue sai vain 4% äänistä vaaleissa. Sitten helmikuun lopulla venäläinen armeja miehittää Krimin. Kosovossa kukaan ei painostanut hallintoa eikä vetonnut sen kukistamiseen.

Krimin ehdotti joko liitymistä Venäjään tai de fakto itsenäisen valtion. Tämä ei edellyttänyt status quo säilyttämistä. Mutta sen sijan että pyrkisivät itsenäisyyteen, ne alkaneet pyrkiä Venäjään. Näin ei ollut Kosovassa! On siellä vaikka kuin paljon muutakin, joka tekee väitettäsi pohjattomaksi.
 
Multa peräänkuulutettiin rekkakuskia parempaa lähdetietoa Krim asiassa. Aika paljon saa googlata jos meinaa jotain löytää. Mutta tällaista kuitenkin:

Kirjoittaja Lada Reyn artikkeli: KRIM http://futuristrendcast.wordpress.com/2014/04/24/breaking-us-planned-to-turn-crimea-into-military-base-against-russia/

ja sitten on tuollainen US NAVY Europen tarjouspyyntö Sevastopolin koulun asiasta ;
Regarding US plans for Crimea, here is a US government/US Navy solicitation for Renovation of Sevastopol School, dated September 05, 2013:
https://www.fbo.gov/index?s=opportunity&mode=form&tab=core&id=2bb691b61c59be3a68180bd8c614a0cb&_cview=1%E2%80%9D

En sitten tiedä mitä noista voi olla mieltä mutta kyllä minun silmään ottaa pahasti yhdistelmä US NAVY ja KRIM.

Oli sen asian kanssa niin tai näin, minulle sanoi venäläinen Sevastopolissa kasvanut tuttavani syksyllä 2013, kun mellakat alkoivat, ettei Venäjä aio antaa Mustaamerta. Hän herätti ensi kerran mielenkiintoni tulevaan tilanteeseen. Helmikuussa olin melko nopeasti jyvällä. Ainakin nopeammin kuin Kangaspuro!
 
Verkkouutiset jälleen asialla:
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/autovaras ukraina-31356


Autovaras jäi kiinni Venäjällä - lähetettiin sotimaan tankilla Itä-Ukrainaan
Juha-Pekka Tikka
4 minuuttia sitten (päivitetty 3 minuuttia sitten)
Ukrainan pidättämä venäläismies sanoo joutuneensa rintamalle rangaistuksena.

  • 63412ec3aa616adac0818d60b213b5e7a04c2f68d8c473aedd3e4677dcb82815

    Venäläispuolen tankkeja ajamassa Donetskin kaupunkia kohti.

    (AFP/Lehtikuva/Aleksander Gayuk)
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU:n ja armeijan Luhanskin alueella pidättämä 31-vuotias mies toimi SBU:n lehdistötoimiston mukaan panssarivaunun kuljettajana. Hän oli taistelemassa Luhanskin kansantasavallan puolesta Ukrainaa vastaan.

Mies sanoo venäläisviranomaisten pidättäneen hänet ja tuoneen Venäjän rajavartijoiden avulla laittomasti Ukrainaan.

31-vuotiaan kertoman mukaan hän varasti Venäjän Rostovissa joulukuussa auton ja jäi kiinni. Poliisissa tutkija oli ehdottanut, että mies ja 21 muuta pidätettyä välttäisi syytteet osallistumalla “panssariajoneuvojen korjaustöihin Novorossijassa".

Korjaustöiden ja erikoiskoulutuksen jälkeen miehestä tuli mekaanikko ja tankin kuljettaja. Hän sanoo nyt, että olisi mieluummin kärsinyt rangaistuksena vankilassa
 
Kerry aikoo Kiovaan ja Müncheniin.

Secretary of State John Kerry will travel to Kyiv, Ukraine, on February 5 to meet with Ukrainian President Petro Poroshenko, Prime Minister Arseniy Yatsenyuk, Foreign Minister Pavlo Klimkin, and members of Ukraine’s parliament.

The Secretary’s visit will highlight the United States’ steadfast support for Ukraine and its people.

Secretary Kerry will then travel to Munich, Germany, from February 6–8 to participate in the 51st Munich Security Conference. The Secretary will give remarks with German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier.

While in Munich, Secretary Kerry will also hold a series of bilateral and multilateral meetings.

http://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2015/01/237000.htm
 
Oli sen asian kanssa niin tai näin, ..... ettei Venäjä aio antaa Mustaamerta.

Joo, olen kyllä pohdinnassani päätynyt samanlaiseen käsitykseen. Krim-Sevastopol on aina ollut Venäjälle "non-negotiable" ja Musta meri peruuttamaton leikkikenttä.
Ihan sama mitä lakeja tai historiaa katsotaan, niillä ei nykypäivänä ole tässä kohtaan mitään merkitystä. Surullista.....
 
Nyt alkoi ilmeisesti pohjoisemmastakin motin luominen. Eilen ihmettelin tapahtumia vain yhdellä suunnalla ja nyt vastakkaisella suunnalla samat näkymät kuin toisella viikolla, eli Vanjan tankkeja tulossa.- Liveua:n mukaan.
Mariupolissa Uav lennellyt tiuhaan. Sähköä ilmassa.
 
Back
Top