Ukrainan konflikti/sota

image.jpg

Ihan tavalliselta liikenneonnettomuudeltahan tuo näyttää. Hys hys. Ei keikuteta venettä.

Ei vaiskaan, mutta nyt on isojen poikien aika ottaa nokkapokkaa eli USA alkaa lämpenemään tuolle hommalle. Meidän kannattaa olla pienemmällä huutelulla ja ripi rapi nyt koko ajan nostattaa puolustuskykyämme. Ja jos ja kun nyt tilanne ahdistaa niin joka jamppa omaehtoisesti parantamaan valmiuksia toimia omalla tontillaan maanpuolustuksen eli rauhan ylläpitämisen hyväksi. Ei vaadi välttämättä edes sijoitusta vaan monenlaista toimintaa on tarjolla kun on aktiivinen ja kattoo vaikka Googlesta. Ja sijoituksenkin voi saada kun lähtee hakemaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kerrankin voi olla jostain asiasta samaa mieltä Jokon kanssa!

Stubb tarkoittaa nimenomaan Venäjän ja lännen välisen aseellisen konfliktin välttämistä. Talouspakotteiden osalta "lännellä" onkin sitten jo kovat piipussa ja sen vaikutusta ei sovi vähätellä. Ukraina voi luottaa siihen että Venäjän hallitus kaatuu muutaman vuoden sisään erittäin suurella todennäköisyydellä.

Näen tässä sen ongelman, että Ukrainan kannalta se muutama vuosi voi olla (lue: on) aivan liian pitkä aika taistella ja käydä sotaa Venäjää ja sen tukemia "vapaaehtoisia" vastaan kun jo nyt maan talous on venytetty kestokykynsä äärirajoille ja tilanne (hajanaisella) rintamalla on vaikea ja paikoin sotilaat ovat olleet rintamalla jopa puoli vuotta ilman lomia ja voi kestää vielä aikansa ennenkuin liikekannallepanon kautta saadaan tilannetta korjattua siihen suuntaan, että riittävästi vereksiä voimia saadaan etulinjaan. Jos näiden rintamalla olevien joukkojen tilanne heikkenee entisestään, eikä saada vereksiä voimia tilanne ongelmia alkaa ilmetä laajemmassa mitassa jos venäläiset pistävät painetta lisää näitä jo likimain äärimmilleen kulutettuja joukkoja vastaan.

Toisaalta Venäjän kaatuminen on vain spekulaatiota - se ei ole kirkossa kuulutettu tapahtuma, se voi jäädä toteutumattakin (tai toteutua vuosikymmenen kuluttua), joten en kovinkaan kauheasti luottaisi tässä tapauksessa toiveeseen Venäjän kaatumisesta. Venäjällä riittää reservirahastoja pitämään talous toimintakykyisenä arviolta parin vuoden ajaksi, eli käytännössä sodankäyntikykyä riittänee vastaavaksi ajaksi - onko länsi valmis pitämään pakotteita yllä vastaavan ajan vai alkavatko rivit rakoilla nähtyä pahemmin kun edessä alkaa häämöttää sodan toinen talvi?

Ja on myös mietittävä, että kuinka kauan Ukrainalla on varaa sotia Venäjää vastaan ja olla samalla käytännössä tilanteessa ettei se pääse kehittämään ja uudistamaan omaa talouttaan - onko länsi valmis pumppaamaan rahaa sodankäyntiin parinkin vuoden ajan? Koska osin lännen lainoituksen ja tuen avulla Ukraina voi ylläpitää sodankäyntikykyään edes tällä tasolla. Jos Ukrainan kyky heikkenee olennaisesti tilanne voi huonontua hyvinkin nopeasti ja siinä vaiheessa ukrainalaisia ei enää lohduta spekulaatio siitä, että Venäjä voi romahtaa parin kolmen vuoden kuluttua.

vlad.
 
Sun pitää muistaa että tämä tapahtui vain 8 vuotta sodan jälkeen ja muutenkin oli eri ajat. Ei voi tämän päivän silmin kritisoida sen ajan poliittista ilmapiiriä.

Risto Rytin mukaan Adolf Hitler oli nerokas johtaja. Ja miksei ollutkin, ihan niinkuin Stalinkin. Ei diktaattoriksi ihan noin vain päästä tai voiteta pestiä lotossa. Se että luonne on patologisen rikollinen, ei poissulje sitä, että takuuvarmasti molemmat herrat muistetaan merkittävinä valtiomiehinä.
 
Ukrainan armeija nököttää paikallaan varmaankin siksi, että sillä ei ole tilaa. Paikalla on liikaa siviilien täyttämää siviiliasutusta estämässä täysimittaista tulta ja liikettä.

Luhanskin oblastin väkiluku rauhan aikana oli 2,2 miljoonaa. Donetskin oblastin väkiluku rauhan aikana oli 4,3 miljoonaa ollen Ukrainan runsasväkisin oblasti. Eli siis paikalla on mahdollisesti miljoonia siviilejä, joille pitäisi löytää majapaikka Ukrainan rauhallisemmista osista. Tähän asti Ukraina on toiminut periaatteella, että siviilit saavat itse hommata itsensä paikalta pois miten parhaaksi näkevät. Ehkä Ukrainan valtion pitäisi kuitenkin ryhdistäytyä ja alkaa tyhjentämään Donetskia ja Luhanskia siviileistä. Minulle on sanottu, että separatistit estävät tätä, eiväthän he voi miljoonia panttivankejaan päästää karkaamaan. Eli tässä kohtaa tulee kansainvälinen mielipide tästä asiasta, että tämä asia pitää ottaa luupin alle ja seurata tarkasti mitä Venäjä tekee, jos Ukraina alkaa evakuoida siviilejä Donetskin oblastista ja Luhanskin oblastista. Olettaisin, että kansainvälisen yhteisön hiljaisuus tässä on yksi tekijä siinä, että Ukraina ei ole ollut kovin aktiivinen evakuoimisessa.

Siviileiden laajamittainen evakuointi on ongelmallista - tai sen järjestäminen on sitä - koska siinä kohdin Ukrainan ja "kansantasavaltojen" intressit eivät kohtaa. "Kansantasavalloille" on olennaisesti parempi se, että alueella on runsaasti siviileitä, koska siitä seuraa käytännössä se, että Ukrainan asevoimat joutuu huomioimaan siviileiden läsnäolon ja rajoittamaan täten voimankäyttöään alueella - tai tällä tavalla Ukraina on tähän mennessä operoinut ja pyrkinyt välttämään asutusten laajamittaisempaa pommitusta. Tietty muutamissa kohdin kaupunkitaistelut ovat olleet huomioitavan rajuja ja seuraukset siviiliväestöllekin kohtalokkaita (esim. Slovjansk, Kramatorsk, Avdi'ivka ja osin Mari'inka) mutta pääsääntöisesti olemme nähneet tilanteen jossa ATO välttää vastatykistötoimintaa kaupunkialueille tms. Tähän mennessä "kansantasavallat" ovat hyvin määrätietoisesti pyrkineet estämään laajamittaisempien evakuointien suorittamista, yksittäisten ihmisten (kokonaisuudessaan satoja tuhansia ihmisiä) muuttoa ei niinkään ole estetty mutta määräyksin ja ohjeistuksin ja uhkauksin siviileille on käynyt varsin hyvin selväksi se, että alueelta poistumisesta voi koitua kauaskantoisia seuraamuksia (omaisuus menetetään, elämä menetetään tms.) ja kun ei ole takeita siitä, että "menetetyn elämän" saa myöhemmin takaisin ihmiset ovat valinneet elämän sodanruntelemassa Itä-Ukrainassa.

Toisaalta ongelmia aiheuttaa se ettei Ukrainalla ole käskyvaltaa Donbassin alueella kuin niillä osilla jotka ovat sen hallinnassa. Se voi kehottaa siviileitä pakenemaan Donetskista ja Luhanskista tai muista kaupungeista mutta se ei voi organisoida evakuointeja millään tapaa ja nyt esim. Donetskista länteen vapaan Ukrainan puolelle siirtymistä on entisestään vaikeutettu ja tiet ovat olleet suljettuja liki kaikelta liikenteeltä useampina päivinä. Separatistijohto tietää, että alueella asuvat siviilit toimivat "ihmiskilpinä", joten heitä ei kannata päästää alueelta pois - ei ainakaan länteen. Esim. Kramatorskin ja Slovjanskin taisteluiden aikana ATO avasi evakuointikäytäviä kaupungeista länteen ATO:n hallussa oleville alueille, seuraus oli se, että alueen separatistijohtajat antoivat luvan tulittaa länteen pakenevia siviileitä ja useita dokumentoituja tapauksia on tiedossa jolloin separatistien joukot ampuivat länteen pakenevia siviileitä (kuolleiden kokonaismäärä nousi hyvinkin kymmeniin). Useamman kerran separatistit ovat leimanneet länteen pakenevat ihmiset luopioiksi, pettureiksi ja jopa vihollisiksi - kohtelukin on usein sen mukaista.

Mutta vaikka yllä koetan kertoa sen miksi laajamittaisten evakuointien järjestäminen on ongelmallista, en siltikään osaa sanoa onko Ukrainan hallinnon passiivinen toiminta se oikea tapa toimia. Onko evakuointeja vältelty osin sen tähden ettei ole haluttu tunnustaa tilanteen vaikeutta ja jos määrättäisi kokonaisia kaupunkeja evakuoitavaksi se sillä saattaisi olla mielipideilmastoon melkoinen vaikutus - Ukraina kun hyvin pitkään kategorisesti puhui "operaatiosta" tms. eikä suoranaisesta sodasta, johon suuntaan retoriikka on muuttunut joulukuun jälkeen enenevissä määrin, joka on osaltaan voinut vaikuttaa valittuun strategiaan. (Ja toisaalta Ukrainan hallinnolla voi olla oma lehmä ojassa - ei välttämättä ole varaa hätämajoittaa miljoonia kansalaisiaan tai ole edes olemassa toimintasuunnitelmaa tällaisen tilanteen varalle, joten hallituksen kannalta helpoin vaihtoehto voi olla - niin raadollista kuin se onkin - siviileiden asuminen omissa kodeissaan sotatoimialueella ja heidän huoltamisensa humanitäärisen avun turvin).

vlad.
 
Risto Rytin mukaan Adolf Hitler oli nerokas johtaja.

Se radiopuhe jatkosodan alkaessa oli nimenomaan kusetusta, kuten Urkinkin höpinä.

Turtolan elämäkerta antaa 100% eri kuvan. Ryti oli anglofiili, joka oli opiskellut Lontoossa merioikeutta. Hän oli tunnettu liberaali, joka vastusti sekä neuvostososialismia että kansallissosialismia. Ominaisuuksiensa vuoksi hänet valittiinkin "rauhanhallitukseen", kun Cajanderin hallitus hajosi talvisotaan.

Britannian kuningas myönsi hänelle Victorian ritarikunnan komentajamerkin Knight Commander of the Royal Victorian Order, K.C.V.O.

Hän myös kusetti Hitleriä. Tunnetusti. Berliini miehitettiin, Helsinkiä ei.

Rytin päiväkirja 9.6.1941: Jos Saksan ja Venäjän välillä nyt syntyy sota, voi se olla eduksi koko maailmalle. Saksa on ainoa valtio, joka tätä nykyä pystyy lyömään Venäjän tai ainakin huomattavasti sitä heikentämään, eikä liene maailmalle vahingoksi, vaikka Saksakin siinä leikissä heikkenisi.

Ryti ei suostunut menemään Saksaan edes vierailulle, erillissotakäsite oli hänen luomansa eikä Ryti antanut poliittista valtuutusta Leningradin valtausyritykselle.

Ja miksei ollutkin, ihan niinkuin Stalinkin.

Ja v -ut.
 
Viimeksi muokattu:
Jos Putin ei hyökkää kunnolla ennen kevättä niin on hyvin mahdollista että suur-hyökkäystä ei tule ollenkaan.
 
Väkisinkin tulen miettineeksi sitä, että millaisessa rinnakkaistodellisuudessa Stubb & co oikein elävät - "sotilaallista konfliktia on vältettävä loppuun saakka".

Alueella on sodittu jo vajaa vuosi - laajempia taisteluitakin on käyty huhti-toukokuusta alkaen jolloin separatistit alkoivat vallata kaupunkeja Donbassin alueella - Slovjansk, Kramatorsk ja sen jälkeen joukko muita kaupunkeja aina Luhanskia ja miljoonan asukkaan Donetskia myöten. Viimeisimpien viikkojen aikana alueella on sotatoimialueella kuollut pari sataa siviiliä sodan suoranaisina uhreina ja huomattava joukko välillisinä uhreina, tämä tausta huomioiden ajatus siitä, että "sotilaallista konfliktia on vältettävä loppuun saakka" tuntuu absurdilta - en välttämättä halua syödä samoja sieniä.

Mutta kun sotilaalliseen apuun suhtautudaan nähdyllä tapaa eli kielteisesti ainakin poliittisessa johdossa, on näiden tahojen syytä sitten toimia loogisesti siinäkin tapauksessa jos Suomi joskus joutuu vastaavan tilanteen uhriksi (kohteeksi) ja olla pyytämättä sotilaallista apua ulkomailta, koska millä perusteella sitä Suomelle pitäisi antaa kun Suomi on sitä eväämässä maalta, joka sitä tarvitsee. Tai kenties se mieli muuttuu kun "pieniä vihreitä miehiä" alkaa partioida Lappeenrannan kaduilla ja tuolloin toivotaan ettei Tukholmassa ajatella siten, että "sotilaallista konfliktia on vältettävä loppuun saakka".

vlad.

baikal, tvälups, joko ja monet muut ovat yrittäneet tässä vuosien mittaan painottaa sitä, että "ne muut" auttavat, jos se on niiden etu. Tämä koskee Ukrainaa, Suomea, Baltiaa....tämä koskee ihan jokaista tilannetta ja valtiota.

Nyt Stubb sanoo ääneen sen, että ei missään tapauksessa. Jotta saadaan tästä parempi ja tarkka kuva, pitää katsoa, mitä muut sanovat. Jeesaako jenkit, Saksa, Britannia....ottaako joku iloista irtiottoa Ukrainan vuoksi? Ja jos ei, niin miksi? Ja tässä kohtaa miksi? on kerrankin turhaa retoriikkaa. Koska oma etu ja intressit. Toiseksi: auttajia olisi pilvin pimein, jos vastassa olisi hinku-vintia, isis tai joku muu blaablaa. Mutta vastassa on Venäjä. Auttamishimoa on helppo suitsia, kun vastus on tarpeeksi sanotaanko jykevää plaatua.

Jos Länsi lähtee aseistamaan Ukrainaa, aktiivisesti, se tarkoittaa, että panokset kasvavat. Nyt mitataan sitä vedenjakajaa, jossa tuohon lähdetään. Saatetaan lähteä, mutta ei ainakaan ihan vielä. Ei käy kateeksi Ukrainaa. Se on asemassa, jossa sen yli puhutaan ja se näyttäytyy ajopuuna.

Yrittäkää nyt selkeyttää lopultakin ajatteluanne. Tässä nähdään de facto, millainen maailma edelleen on. Mp-netin rinnakkaistodellisuus ei ole sama kuin maailman todellisuus. Viime talvena esitin vaatimuksen siitä, että on kyettävä takomaan rautaa lahkeeseen ja niin se vaan näyttää siltä, että eipä vikaan mennyt. Edelleen todistamme jahkailevaa poliittista päätöksentekoa. Ja se johtuu siitä, että vastassa on Venäjä. Kun se olisikin joku muu, niin homma sujuisi.....

Tämä case voi eskaloitua sopivalla vauhdilla kohti ihan kunnon ruudinpolttoa, silloin apu virtaa ja rytke käy. Mutta sitä odotellessa Ukrainaa viedään ja sitä hoonataan sekä idästä että lännestä.
 
Eivätkä omien poliitikkojemme kommentitkaan ole järjellä pilattuja:
Stubb: Stubb painottaa, että sotilaallista konfliktia on vältettävä loppuun saakka.
Sipilä: Suomi ei voi toimittaa aseita sotaa käyvään maahan.

Ei sitten ole sotilaallinen konflikti, kun Venäjä hyökkää naapurimaahan, eikä ainakaan saa auttaa hyökkäyksen kohteeksi joutunutta. Kyllä Urkki nyt olisi mielissään, nämähän hoitavat homman ilman Paavoakin!

No, ymmärrän tavallaan jos olisi kyse siitä, että Suomi toimisi yksin, mutta EU:n (saati Naton) puitteissa ei näin tarvitse olla.


EDIT: Äh, tehdään niinkuin aina ennenkin, annetaan USA:n hoitaa homma kotiin ja haukutaan sitten maa pystyyn!

Juu, amerikkalaisia on kiva haukkua sotien väliset ajat. Kummasti jokainen tahtoo heikäläisiä maaperälleen, kun oikein kosahtaa tuulettimeen.
 
En käy kiistämään, mutta en ole tuollaisessa maalauksessa nähnyt venäläispanssareita viime aikojen kuvissa.

93-s prikaati sai ryssä örkiltä tuon T-72 "lahjaksi"
 

Onhan näistä, Taitolaji, tainnut olla puhetta männä vuosina. Muistelen, että mm. inhoittava baikal, tvälläri, joko ja moni muu on hiukka epäillyt, että nimenomaan Venäjää vastaan toimittaessa apusaattueita varten ei tarvi kovin montaa luotsia hommata.....ne auttavat, joiden välitön etu se on. Muut jahkailevat äärimmäiseen tappiin asti. Siinä vaan ehtii pieni rajamaa saada köniinsä jo monta kertaa......et sinä turhaan ole asevelvollisuutta suorittanut. Lopultakin se inhoittava siviililiha voi pitää meidät kiinni itsenäisessä elämässä. Upseeriliitto ja kantaväki ovat antaneet tässä syvän rauhan vallitessa kuvan, jonka mukaan muutama tuhat kantapeikkoa on SE juttu....sanonko mitä. Öklöttävä siviilimassa ratkaisee lopultakin näissä sen pelin. Muutama tuhat upseeria tuskin jaksaa ottaa reppuselkään koko sankarillista puolustustaistelua.
 

Kyllä noin suuren tuhon aikaansaaminen vaatii organisointikykyä. Ei maailma mene päin helvettiä itsestään, vaan joidenkin täytyy tehdä sen eteen helvetisti töitä.

Kiitoksia selvityksestä Rytin anglofiilisyydestä ja kunniamerkistä. Toki jo aiemmin tiesin sen että ulkopolitiikan johdossa oli tuolloin tarkkasilmäisiä realisteja.
 
Viimeksi muokattu:
Juu, amerikkalaisia on kiva haukkua sotien väliset ajat. Kummasti jokainen tahtoo heikäläisiä maaperälleen, kun oikein kosahtaa tuulettimeen.
1kIUw+

LieVrovin tytär asuu USA:ssa, opiskellut siellä ja on USAn kansalainen. Hyvin monilla heidän lapsista on lännessä, täytyy kaivata luettelo, samaten ne haukku länsi mädännteksi.
 
Meillähän on uskottava koko maan kattava puolustus, ei myö mitään apuja tarvita :camo: :uzi:
Väistämättä käy mielessä, entä jos käy Ukrainat itä-rajalla.

Kansainvälinen yhteisö on katsonut kortit ja todennut pakotteiden purevan paremmin venäjään, mutta se vie aikaa.

Minusta kortit on jo katsottu ja pitäisi siirtyä seuraavaan vaiheeseen kun venäjä ei näytä tekevän mitään konkreettista sodan lopettamiseksi. Eli kova kovaa vasten!

df-sd-08-19939.jpeg

Kyllä. Kova kovaa vastaan ja heti. Tosin rajoitetusti vielä. Eli lisää pakotteita. Kauppa- ja pankkisaarto. Nämä vaikuttavimmiksi aseiksi joilla lopullisesti nujerretaan ryssät. Sitä odotellessa Itä-Ukrainaan 100000 rauhanturvaajaa tuhoamaan terroristit. Ja kaikki naapureiden ilmatilaa loukkaavat sotilaskoneet savuksi yms. pientä päättäväisyyden osoitusta. Tietysti valmiutta isoon sotaan pitää nostaa jo tällaisissa puolustuskyvyn osoituksissa. Jos länsi olisi yhdessä päättäväisesti Venäjää vastaan niin niistä ei ole juuri vastusta.
 
Tässäpä hiukan ihmettelemistä Ukrainan tapahtumia seuraaville. On sotia ja sotia. On ohjuksia ja rauhanohjuksia. Tuomiojakin sanoo: mikään ei ole muuttunut, että pakotteita pitäisi koventaa jne jne ...

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1422993158940.html

Arvostettu tutkija Antti Kasvio ihmettelee suomalaisten passiivisuutta Venäjän iskujen tuomitsemisessa.

Tutkija Antti Kasvio ihmettelee Helsingin Sanomien mielipidesivuilla tiistaina sitä, miten suomalaiset seuraavat passiivisina siviilien teurastusta Itä-Ukrainassa.

– Tammi-helmikuussa 2015 Venäjän lähettämät Grad-ohjukset silpovat ihmisiä Itä-Ukrainassa sijaitsevassa Debaltseven kaupungissa. Tulitus kohdistetaan täysin kylmäverisesti nimenomaan siviileihin, jotta heidät saataisiin vaatimaan joukkojen poistumista kaupungista, hän sanoo kirjoituksessaan.

Yhteiskuntatieteiden tohtori Antti Kasvio työskentelee vanhempana tutkijana Työterveyslaitoksella. Hän on toiminut erilaisissa työelämän asiantuntijatehtävissä koko uransa ajan, muun muassa Tampereen yliopistossa. Hän on ihmeissään varsinkin suomalaisen sivistyneistön passiivisuudesta.

Jäävätkö rikokset unohduksiin?
– Toistaiseksi olemme tyytyneet vain passiivisina seuraamaan medioista meneillään olevaa teurastusta. Missä viipyvät tämän päivän kansalaisten, sivistyneistön ja luovien taiteilijoiden protestit? Kuka 21. vuosisadan Picasso pitää huolen siitä, etteivät presidentti Vladimir Putinin johtaman mafiavaltion rikokset jää unohduksiin? Kasvio ihmettelee.

Picasso viittaa Kasvion kirjoituksessa Espanjan sisällissotaan.

– Keväällä 1937 natsi-Saksan Espanjaan lähettämät Stuka-rynnäkkökoneet tuhosivat Baskimaalla sijaitsevan Guernican pikkukaupungin maan tasalle. Tihutyö kuohutti ihmisiä kaikkialla Euroopassa. Jotta rikos ei unohtuisi, Pablo Picasso maalasi 1900-luvun kuvataiteen yhdeksi merkkipaaluksi jääneen taideteoksensa, Kasvio muistuttaa.
 
Kyllä. Kova kovaa vastaan ja heti. Tosin rajoitetusti vielä. Eli lisää pakotteita. Kauppa- ja pankkisaarto. Nämä vaikuttavimmiksi aseiksi joilla lopullisesti nujerretaan ryssät. Sitä odotellessa Itä-Ukrainaan 100000 rauhanturvaajaa tuhoamaan terroristit. Ja kaikki naapureiden ilmatilaa loukkaavat sotilaskoneet savuksi yms. pientä päättäväisyyden osoitusta. Tietysti valmiutta isoon sotaan pitää nostaa jo tällaisissa puolustuskyvyn osoituksissa. Jos länsi olisi yhdessä päättäväisesti Venäjää vastaan niin niistä ei ole juuri vastusta.

Pakotteiden päässä on tottakai vihoviimeisenä pakotteena sota. Sitten otahan Kim hiukka happea, ja muista, että Venäjän arsenaaliin kuuluu viime kädessä harmagedonin välineet.

Maailman todellisuus ja mp-netin todellisuus ovat kaksi eri asiaa.
 
Juu, amerikkalaisia on kiva haukkua sotien väliset ajat. Kummasti jokainen tahtoo heikäläisiä maaperälleen, kun oikein kosahtaa tuulettimeen.

Aamun Yle:n uutisten mukaan meillä on Suomessa lentelemässä kohta amerikkalaisia hävittäjiä, jos lähdetään mukaan tuohon Ämarin harjoitukseen. Eipä ihme että haluavat tarkkaan harkita asian. En löytänyt uutista vielä netistä.

EDIT: Täältähän se tuli:

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/usan-havittajat-voivat-lentaa-suomessa/1980554

USA:n hävittäjät voivat lentää Suomessa
Kuva: Karjalainen Hannu
F-16 hävittäjiä saatetaan nähdä maalis–huhtikuussa Suomen ilmatilassa Porin edustalla sekä Jyväskylän ja Kuopion ympäristössä. Kuva Pirkkalan ilmailunäytöksestä vuodelta 2005.

07:57 (08:22)
Yhdysvaltalaisia F-16-hävittäjiä saatetaan nähdä maalis–huhtikuussa Suomen ilmatilassa Porin edustalla sekä Jyväskylän ja Kuopion ympäristössä.

Tämä on mahdollista, jos Suomen valtiojohto myöntää Ilmavoimille luvan osallistua USA:n johtamaan lentoharjoitukseen Viron Ämarissa.

Ilmavoimien suunnittelupäällikön, eversti Jari Mikkosen mukaan alustaviksi harjoituskohteiksi on suunniteltu muun muassa Ilmavoimien nykyisiä lentoharjoitusalueita.

Suomalaishävittäjät operoisivat omista tukikohdistaan niin, että koneet eivät välttämättä laskeutuisi lainkaan Viron maaperälle.

– Harjoittelu amerikkalaisten kanssa tukisi hyvin lentokoulutustamme, Mikkonen totesi tiistaina Keskisuomalaiselle.

Lue lisää keskiviikon Keskisuomalaisesta.
 
Viimeksi muokattu:
Pakotteiden päässä on tottakai vihoviimeisenä pakotteena sota. Sitten otahan Kim hiukka happea, ja muista, että Venäjän arsenaaliin kuuluu viime kädessä harmagedonin välineet.

Maailman todellisuus ja mp-netin todellisuus ovat kaksi eri asiaa.

Kyllä-. Väitän että pakotteiden ja aseavun sekä muiden konstien toteuttaminen olisi kuitenkin ollut riskittömämpää jos niihin oltaisiin suhtauduttu kunnolla heti. Asiaan kuuluvalla vakavuudella. Riskittömämpää olisi ollut heti laittaa se kova kovaa vasten, ja sitten siitä tilanteessa neuvoteltu ja päivitelty. Nyt se muuttuu kokoajan vaikeammaks. Sodan uhka kasvaa ihan vain metaalipuolella jatkuvasti. Kunhan ei käänny päälaelleen tämä homma että jopa nykyisiä pakotteitakin täytyy löysätä ihan vain sodan uhan vähentämiseksi.
 
baikal, tvälups, joko ja monet muut ovat yrittäneet tässä vuosien mittaan painottaa sitä, että "ne muut" auttavat, jos se on niiden etu. Tämä koskee Ukrainaa, Suomea, Baltiaa....tämä koskee ihan jokaista tilannetta ja valtiota.

Nyt Stubb sanoo ääneen sen, että ei missään tapauksessa. Jotta saadaan tästä parempi ja tarkka kuva, pitää katsoa, mitä muut sanovat. Jeesaako jenkit, Saksa, Britannia....ottaako joku iloista irtiottoa Ukrainan vuoksi? Ja jos ei, niin miksi? Ja tässä kohtaa miksi? on kerrankin turhaa retoriikkaa. Koska oma etu ja intressit. Toiseksi: auttajia olisi pilvin pimein, jos vastassa olisi hinku-vintia, isis tai joku muu blaablaa. Mutta vastassa on Venäjä. Auttamishimoa on helppo suitsia, kun vastus on tarpeeksi sanotaanko jykevää plaatua.

Jos Länsi lähtee aseistamaan Ukrainaa, aktiivisesti, se tarkoittaa, että panokset kasvavat. Nyt mitataan sitä vedenjakajaa, jossa tuohon lähdetään. Saatetaan lähteä, mutta ei ainakaan ihan vielä. Ei käy kateeksi Ukrainaa. Se on asemassa, jossa sen yli puhutaan ja se näyttäytyy ajopuuna.

Yrittäkää nyt selkeyttää lopultakin ajatteluanne. Tässä nähdään de facto, millainen maailma edelleen on. Mp-netin rinnakkaistodellisuus ei ole sama kuin maailman todellisuus. Viime talvena esitin vaatimuksen siitä, että on kyettävä takomaan rautaa lahkeeseen ja niin se vaan näyttää siltä, että eipä vikaan mennyt. Edelleen todistamme jahkailevaa poliittista päätöksentekoa. Ja se johtuu siitä, että vastassa on Venäjä. Kun se olisikin joku muu, niin homma sujuisi.....

Tämä case voi eskaloitua sopivalla vauhdilla kohti ihan kunnon ruudinpolttoa, silloin apu virtaa ja rytke käy. Mutta sitä odotellessa Ukrainaa viedään ja sitä hoonataan sekä idästä että lännestä.
Ongelma nyt ei ole siinä että me emme vie aseita vaan siinä että Stub paheksuu sitä jos muut auttavat Ukrainaa liikaa ja kertoo että sotilaallista konfliktia ei ole Ukrainassa ja samassa tilaisuudessa Sipilä huomauttaa että Ukrainaan ei voida viedä Suomen lain mukaan aseita koska maa on sotilaallisessa konfliktissa. No tälle toiminnalle on jo keksitty poliittisesti korrekti termi: Hämärtäminen.

Aamun Yle:n uutisten mukaan meillä on Suomessa lentelemässä kohta amerikkalaisia hävittäjiä, jos lähdetään mukaan tuohon Ämarin harjoitukseen. Eipä ihme että haluavat tarkkaan harkita asian. En löytänyt uutista vielä netistä.
Ei tuo olisi mitenkään uutta tai ihmeellistä.
 
Separeiden mobilisaatiojulistukset, huhut että Venäjä siirtää joukkojaan muualta, jopa keskiaasiasta missä niitä tarvitaan. Kaikki viittaavat johonkin isoon,ja ilmeisesti sen täytyisi tapahtua tässä kunnon talvikuukausien aikana. Keväällä ei tehdä mitään.

http://www.interpretermag.com/moscow-readying-a-massive-russian-invasion-of-ukraine-golts-says/

Miksi ei keväällä tehdä mitään? Kelirikko vai? Kelirikko, jos se on este, voi tarkoittaa uusien elementtien tuomista taisteluun. Kopterit ja rynnäkkökoneet, mm. Seuraava lämmin ilmavirtaus voi muuten tuoda jo kevään tuonne, on sen verta etelämpänä kuin mitä Ruijan tähden alus.
 
Back
Top