Ukrainan konflikti/sota

Sepoilla on jo S-300 järjestelmäkin? Onko tuosta jotain konkreettista todistetta, Pantsir huhuja oli jo viime syksynä mutta kameran linssiin sattui vasta tänä keväänä.

Ei suoraa sepoilla. S-300 tuotiin siihen rajan taaksen.Venäjän puolelle. Yltää sieltäkin.Pitkät on putket nykyään naapurilla.

Kannattaa myös muistaa se, että Venäjä on sijoittanut Krimille S-300PMU -ohjuksia Krimille jo viime vuoden keväällä ja siitä lähtien järjestelmä on ollut toimintakuntoinen siellä.

Venäjän Eteläisen sotilaspiirin alueelle on aiemminkin sijoitettu kohtalaisesti S-300 -järjestelmän ohjuksia mutta nyttemmin niitä on uusissa asemissa lähellä rajaa kuten @aj77 mainitsee. Aivan samalla tavalla järjestelmän ohjuksia on sijoitettuna Läntisen sotilaspiirin alueelle lähelle Ukrainan rajaa. Seuraavassa vaiheessa Venäjä ryhtyy sijoittamaan Läntisen sotilaspiirin alueelle Ukrainan rajalle modernisoituja S-300V4 -järjestelmän telalavetille sijoitettuja ohjuksia, joiden 40N6-torjuntaohjuksilla pystytään (ainakin puheiden mukaan) ampumaan alas "aerodynaamisia, aeroballistisia ja ballistisia maaleja kuten ballististen ohjusten taistelukärkiä ja satelliitteja". Järjestelmän 40N6 -torjuntaohjuksen kantama on 400 km ja torjuntakorkeus 185 km. Samainen ohjus on myös käytössä S-400 -ilmatorjuntaohjusjärjestelmässä. Vuoteen 2020 mennessä Venäjän on tarkoitus uudistaa 9 S-300VM prikaatia S-300V4 prikaateiksi ja näistä siis osa sijoitetaan Ukrainan Läntisen sotilaspiirin alueelle Ukrainan vastaiselle alueelle.

vlad.
 
Ei sitten kurjuutta kummempaa!

Lavrovin mukaan EU ei halua Ukrainan tulitauon pitävän ja Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite toteaa, ettei mitään todellista tulitaukoa ja Minskin sopimusta enää edes ole. "The situation is changing of course every day, but we are relying on NATO information, and NATO information is such that, really, the Minsk agreement is over," she said in an interview in the Lithuanian capital Vilnius."

http://www.themoscowtimes.com/news/...es-not-want-ukraine-truce-to-hold/520240.html

http://uk.reuters.com/article/2015/05/05/uk-ukraine-crisis-idUKKBN0NQ1RB20150505

Russia Says EU Does Not Want Ukraine Truce to Hold


    • Reuters
    • May. 05 2015 20:53
    • Last edited 20:54


Ken selviää äitienpäivästä, hän näkee!
 
Viimeksi muokattu:
Lavrovin mukaan EU ei halua Ukrainan tulitauon pitävän ja Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite toteaa, ettei mitään todellista tulitaukoa ja Minskin sopimusta enää edes ole. "The situation is changing of course every day, but we are relying on NATO information, and NATO information is such that, really, the Minsk agreement is over," she said in an interview in the Lithuanian capital Vilnius."
Niin näkeehän sen näistä parista videosta miten sepot ja venäläinen kalusto noudattaa Minskin raameja:
 
Donetskin aluen Horlyvkasta pakeni 40 terroristia kammandon "Severin" ja komppanian komandirin "Puhin" kanssa. Pakenivat autoilla ja aseiden kanssa.
Facebook.
Nyt he ovat jossain Luhanskin aluella, ns. kutsutussa DNR heidät julistettu pettureiksi ja heille luvattu teloitus ampumalla. Ns Kasakkoiden ja muiden bandittien välit ovat tulehtuneet. Aikaisemmin ATOn päämajassa oli ilmoitus että Kreml valmista terroristien johtajille Igor Plotnitskille ja Aleksandr Zakharchenkolle vaihtoa.
готовится заменить главарей
...
6.5 seuraava Minskin tapaaminen, terroristit-separatistit ovat jo ilmoittaneet etteivät tulee sinne. Koko Minskin tapaaminen on naurettavaa tavallaan eikä niistä ukrainan kansa paljon odottakaan.

Siteeraten Vitaly Portnikovia: "Itse fakta että työryhmät istuvat pöydän äärellä ja Venäjä jatkaa pumppamasta miehetyt alueet joukoilla ja jatkaa Ukrainan alueiden tulitukset ja taustalla kuuluu uhoa bandittien johtaijen - on todistus sille että Kremlille Minski on sermi destabilisaation jatkumiselle meidän maassa.
Minskin sopimusprosessien elvytys antaa ainakin mahdollisuuden ymmärtää mitkä ovat Venäjän johdon reaali suunnitelmat ja miten pitkälle ne voivat mennää tässä destabilisoinnissa. Me voidaan varmistaa, onko Moskova valmis ottamaan vastun ihmisista miehetetyilla alueilla vai onko se edelleen aikoo vain ahoittaa omia palkkasotilaita. Me voidaan nähdä, miten paljon Donbassia johtavat Venäjän marionetit tajuavat itse aluen eristyneisyydeisyydestä johtavat seuraamukset. Ja me voidaan nähdä olemmeko me ison sodan kynnyksellä vai jatkamme elää "hybriidi rauhan" tilassa.
Minskia, itse asiassa, tarvitaan juuri tähän - indikaatorina. Ja vielä estääkseen pro-venäläistä lobbya EU:ssa asettaa kysymystä sanktioiden peruttamisessa. Jos me (ukrainalaiset) kieltäydytään näistä neuvotteluista sellaisena, se synnyttää mahdollisuuden syyttää epärakentavasta asenteesta nimenomaan meidät, eikä Moskovan"
http://rus.newsru.ua/columnists/05May2015/mirvranimacii.html
 
Viimeksi muokattu:
Where are the locals.jpg

Yhteenvetoa Kremlin hyökkäysvalmisteluista:

Tästä ja muista ukrainaketjuista ja -artikkeleista koottuja havaintoja ja päätelmiä Moskovan aikeista ja toimista Itä-Ukrainassa. Täydentäkää ja korjatkaa, olkaa hyvät!

- Hyökkäysvalmistelut ovat voimakkaat. Moskovan käyttämän kaavan mukaan hyökkäykset suorittaa nimenomaan Venäjän oma armeija. 'Separatistit' tuodaan tavan mukaan paikalle vasta, kun Moskovan hyökkäysjoukot vaihdetaan miehitysjoukkoihin.

- Sekä sotilasasiantuntijoiden, että historian mukaan venäläisten tapana ei ole valmistella suurhyökkäystä, jolleivat he aio sitä suorittaa.

- Moskova voi perua hyökkäyksensä, jos se havaitsee puolustuksen olevan liian vahvan, ja Ukrainan saavan voimakasta ulkomaista tukea. Toteutuvatko nämä ehdot?

- Hyökkäys tapahtuu heti, kun Moskovan toteaa joukkojensa olevan siiihen valmiit. Ja ennenkuin muut maat alkavat tukea Ukrainaa tosissaan.

Moskovan valta

- Kreml on toiminut tähän saakka enemmän valta- kuin hyötynäkökohtien mukaan.

- Hyökkäys Ukrainaan on tuhonnut Moskovan uskottavuuden maailmalla. Sotatoimet pakotteineen ovat vieneet Venäjän talouden syöksykierteeseen.

- Sensijaan Maidanin seurauksena menettämäänsä vaikutusvaltaa Ukrainan asioihin Kreml on hyökkäystoimillaan lujittanut. Niin haitallisia kuin ne muuten ovatkin olleet molemmille maille.

'Separatistit'

- Moskovamielisiä ukrainalaisia on aivan liian vähän taistelemaan, eikä heillä ole koulutusta venäläiseen hyökkäyssotaan eikä kalustoon. Heidät Kreml tarvitsee hoitamaan separatistivallan kulissia.

- Alkuvuodesta seppuja lienee ollut n. 10 % vahvuudesta. Nyt venäläisten voimakkaiden vahvistusten jälkeen huomattavasti vähemmän.

- Separien rivejä ovat harventaneet myös poismuutto, keskinäiset valtataistelut sekä Moskovan kurinpalautustoimet. Jäljellä olevat näyttävät keskittyvän ryöstösaaliin keräämiseen ja 'reviirien' hallintaan.


T: - Juha -

 
Viimeksi muokattu:
Jatsenjuk moittii kansainvälistä yhteisöä , rahaa pitää saada lisää Ukrainalle , Kreikka mukana puheissa.
Lyhyt käännös :

----- en halua verrata , mutta Kreikka on saanut jo 300 miljardia dollaria eikä siellä on sotaa , Ukraina saanut 30 miljardia ja asukkaita on neljä kertaa enemmän

http://www.ukrinform.ua/rus/news/yatsenyuk_upreknul_mir_gretsii_dali_v_desyat_raz_bolshe_1739288


Lisää Jatsenjukia.
------ ilman Ukrainaa ei olisi ollut toisen maailmansodan voittoa

http://www.bbc.co.uk/russian/rolling_news/2015/04/150424_rn_ukraine_yatsenyuk_war


Ukraina saa 30 miljardia varmaankin siksi, että Kreikka sai 300 miljardia.
 
Tästä kokemuksesta viisastuneena Ukraina sitten varmaan jatkossa pitää armeijansa voimakkuudesta huolta koska uskon, että tällä ylikansoittuneella ja resurssit loppuvalla planeetalla soditaan vielä todellinen maailmansota, kun miljardikansat ovat lähtevät liikkeelle hankkimaan uutta elintilaa. Siinä on kyse siitä, että yhdet yksinkertaisesti haluavat toisten pellot ja alkuperäisten omistajien pitää vain paeta henkensä edestä koska siinä ei vankeja oteta, kun kansat hävittävät toisiaan. Uskon, että ydinaseita ei käytetä koska ne vedet ja maat pitää saada puhtaina itselle viljeltäväksi.

No ei. Menet metsään niin monella tasolla, etten tiedä, mistä aloittaisi.

Ensinnäkään Suomen nykyinen hyvinvointi ei perustu suomalaisiin peltoihin. Todellisuudessa maanviljelys ei maidontuotantoa lukuunottamatta tuota lisäarvoa, vaan on ennemminkin kallis harrastus, jota jotkut puuhastelevat veronmaksajien rahoilla. Suomen hyvinvointi perustuu ennen kaikkea ihmistyöhön, ei raaka-aineisiin tai maa-alaan.

Toiseksi, maapallolla tuotetaan nettomääräisesti ihan tarpeeksi ruokaa kaikille ihmisille. Ongelmana ei ole ruuan määrä sinällään vaan se, ettei joillain ihmisillä ole rahaa sen ostamiseen. Ne joilla on, kuten meillä länsimaalaisilla, on sitten varaa ostaa ylellisyysruokaa (lihaa, ns. rahakasveja, jne.) sen sijaan, että viljelyala käytettäisiin kalorien tuottamiseksi niille kaikkein köyhimmille.

Kolmanneksi pelko, että köyhät nälkäiset kansat tulisivat "hävittämään" meidät on täysin naurettava. Tällä hetkellä Välimerellä niitä köyhimpiä epätoivoisesti pyrkii Eurooppaan. On kaikille päivänselvää, etteivät sellaiset juuri ja juuri pinnalla pysyvät soutuveneet ole mikään turvallisuusuhka, jonka pysäyttämiseksi tarvitsisi juurikaan panostaa. Kysymys siitä, mitä niille paateissa oleville ihmisille teemme, on humanitäärinen, ei sotilaallinen. Jos emme heitä halua Eurooppaan päästää, heidän pysäyttämiseen riittää se, että joku sotalaiva käy vain kurvaamassa siinä vieressä ja kaataa paatit aalloillaan.

Neljänneksi, tällä kirjoittamallasi ei ainakaan ole mitään tekemistä Ukrainan ja Venäjän kahnauksen kanssa. Venäjän väestö ei juurikaan kasva ja sillä on maata ihan tarpeeksi muutenkin. Sen Ukrainaan kohdistama väkivalta johtuu ihan muista asioista kuin peltopinta-alasta.
 
Voitonpäivä painaa päälle? Tulitauot tihenevät, ja muuttuvat raskaammiksi:


11:08 May. 7, 2015

Militants attack Ukrainian positions in Donbas conflict zone

Ukraine reports heavy mortar fire in Donetsk and Luhansk regions


Ukrainian positions have come under heavy fire by Russian-backed militants in the Donbas region.

The Ukrainian military reports that government-held positions were targeted 11 times overnight, with militants using large mortars and grenade launchers.

The village of Pisky in the Donetsk region as well as the town of Schastya in the Luhansk region were reported to be hit by militant fire. Ukrainian officials said soldiers had also detected militant drones moving toward the town of Kramatorsk.


http://uatoday.tv/politics/militants-attack-ukrainian-positions-in-donbas-region-425789.html


Donetsk saved by Russians.jpg

 
Ne on mainostaneet yli ½v noita ilmavoimiaan, todelisuudessa ainoastaan paperilla propaganda käyttöä varten. Marras-joulukuussa Ukraina tuhosi Luhanskin kentällä muutamia lentokoneita joita olisi saatettu käyttää ilmatehtävissä. Muutamia yksittäisiä tapauksia on joissa väitetysti Venäjältä tullut lentokone on operoinut Ukrainan alueella.

1. Mariupolin edustalla Su-24 upotti tykkiveneen 2014. Virallisesti asiasta syytettiin T-72 tankkia. Video kertoi mielestäni toista.

2. Donetskin lentokenttä taistelun aikaan yksi ilmaisku lentokentälle, live lähetyksessä kuuli selkeästi kuinka kone tuli jostain Donetskin takaa kapinallisalueilta ja iskun jälkeen palasi.

3. Debaltseven taistelun aikaan tuli pari raporttia venäläisestä ilmaiskusta, tämä kaikkein huonommin todisteltavissa. Ei videota, ei ääntä. Ainoastaan 2 eri taisteluosaston ilmoitus lentotoiminnasta.
 
Noniin. Eli vastaan kysymykseen, sotiiko Venäjän armeija Ukrainassa.

Sanoisin, että en tiedä ja kyseiseen väitteeseen suhtaudun kuten mihin tahansa väitteeseen. Eli väitteen esittäjä todistakoon väitteensä. Kuu on juustoa, vasta kun väitteen esittäjä sen todeksi osoittaa.
Kuka kyseisen väitteen sitten on esittänyt (en tarkoita juustokuuta). Kiovan hallinto ja USAn hallinto. Kyseistä väitettä ovat sitten jotkut jatkojalostaneet.
Kiovan hallinnon motiivin ymmärrän, sillä onhan sisällissodalle helpompi saada hyväksyntä, kun sen naamioi joksikin hyväksyttävämmäksi.
Sensijaan väitteen vastaanottaneiden ja sitä elättävien motiivit ovat jotain, minkä he itse tietävät.

Minkälaisia todisteita sitten on esitetty Venäjän armeijan toimista. Onhan sotajoukkojen liikuttelu näkyvää puuhastelua ja Ukrainan / Venäjän raja asuttua aluetta. Kiovalla on käytössään kaksi tiedustelusatelliittia ja mitä ilmeisemmin myös USA:n tiedustelu ja kuten viimeaikaisista uutisista tiedämme, myös Saksan tiedustelu.

No, mitä sitten löytyy todisteita.
On "bongattu" Venäläinen STRELA-10. Noita voi sitten ostaa täältä. YKRBORONSERVIS http://www.uos.ua/
Löytyy vaikka se STRELA-10. Ja paljon muutakin kivaa. Vaikka BUK ohjusjärjestelmä ja siihen ohjuksia 9M38M1. Niin juuri se sama tyyppi jonka osia on löytynyt alasammutusta Indonesialaiskoneesta.
Tietysti ostoon tarvitaan lisenssi. Tai eihän se nyt toki ole niin oleellinen asia, kunhan vain rahaa löytyy. Kuten kertoo esimerkiksi TCH вражае 21.7.2010 uutisessaan, joka käsittelee Saakasvilin 2005 Ukrainasta ilman lisenssiä ostamista 9M38M1 tyypin ohjuksista.


Mitä vielä löytyy todisterintamalta. Niin, THALEKSEN laitteita löydetty T72 vaunuun asennettuna. Ei kuulemma voi olla Ukrainan armeijan vehkeissä.
Jopas on sitten huonoa työtä tehnyt 1990 lähtien Ukrainassa toiminut Thaleksen edustaja Nicholas Pflugerville.
Jos kuitenkin joku haluaa modernisoida tankkinsa, eikä halua teettää sitä Valkovenäjällä, tai Puolassa Thaleksen vehkeillä. Tai ostamalla Ukrainalaisen vientimallin.
Niin täältä niitä saa. Харковское конструкторское бюро. Harkov ulitsa Plehanovskaja 126. Johtaja Borisjuk Mihail Demjanovits. Puhelin +380 577 574 144.
http://www.4341.ua.all.biz



Kuu ei ole toistaiseksi juustoa.
 
Noniin. Eli vastaan kysymykseen, sotiiko Venäjän armeija Ukrainassa.

Sanoisin, että en tiedä ja kyseiseen väitteeseen suhtaudun kuten mihin tahansa väitteeseen. Eli väitteen esittäjä todistakoon väitteensä. Kuu on juustoa, vasta kun väitteen esittäjä sen todeksi osoittaa.
Kuka kyseisen väitteen sitten on esittänyt (en tarkoita juustokuuta). Kiovan hallinto ja USAn hallinto. Kyseistä väitettä ovat sitten jotkut jatkojalostaneet.
Kiovan hallinnon motiivin ymmärrän, sillä onhan sisällissodalle helpompi saada hyväksyntä, kun sen naamioi joksikin hyväksyttävämmäksi.
Sensijaan väitteen vastaanottaneiden ja sitä elättävien motiivit ovat jotain, minkä he itse tietävät.

Minkälaisia todisteita sitten on esitetty Venäjän armeijan toimista. Onhan sotajoukkojen liikuttelu näkyvää puuhastelua ja Ukrainan / Venäjän raja asuttua aluetta. Kiovalla on käytössään kaksi tiedustelusatelliittia ja mitä ilmeisemmin myös USA:n tiedustelu ja kuten viimeaikaisista uutisista tiedämme, myös Saksan tiedustelu.

No, mitä sitten löytyy todisteita.
On "bongattu" Venäläinen STRELA-10. Noita voi sitten ostaa täältä. YKRBORONSERVIS http://www.uos.ua/
Löytyy vaikka se STRELA-10. Ja paljon muutakin kivaa. Vaikka BUK ohjusjärjestelmä ja siihen ohjuksia 9M38M1. Niin juuri se sama tyyppi jonka osia on löytynyt alasammutusta Indonesialaiskoneesta.
Tietysti ostoon tarvitaan lisenssi. Tai eihän se nyt toki ole niin oleellinen asia, kunhan vain rahaa löytyy. Kuten kertoo esimerkiksi TCH вражае 21.7.2010 uutisessaan, joka käsittelee Saakasvilin 2005 Ukrainasta ilman lisenssiä ostamista 9M38M1 tyypin ohjuksista.


Mitä vielä löytyy todisterintamalta. Niin, THALEKSEN laitteita löydetty T72 vaunuun asennettuna. Ei kuulemma voi olla Ukrainan armeijan vehkeissä.
Jopas on sitten huonoa työtä tehnyt 1990 lähtien Ukrainassa toiminut Thaleksen edustaja Nicholas Pflugerville.
Jos kuitenkin joku haluaa modernisoida tankkinsa, eikä halua teettää sitä Valkovenäjällä, tai Puolassa Thaleksen vehkeillä. Tai ostamalla Ukrainalaisen vientimallin.
Niin täältä niitä saa. Харковское конструкторское бюро. Harkov ulitsa Plehanovskaja 126. Johtaja Borisjuk Mihail Demjanovits. Puhelin +380 577 574 144.
http://www.4341.ua.all.biz



Kuu ei ole toistaiseksi juustoa.

http://venajavsukraina.blogspot.fi/2015/01/todisteet-venalaisista-sotilaista.html?m=1
 
Noniin. Eli vastaan kysymykseen, sotiiko Venäjän armeija Ukrainassa.

Sanoisin, että en tiedä ja kyseiseen väitteeseen suhtaudun kuten mihin tahansa väitteeseen. Eli väitteen esittäjä todistakoon väitteensä. Kuu on juustoa, vasta kun väitteen esittäjä sen todeksi osoittaa.
Kuka kyseisen väitteen sitten on esittänyt (en tarkoita juustokuuta). Kiovan hallinto ja USAn hallinto. Kyseistä väitettä ovat sitten jotkut jatkojalostaneet.
Kiovan hallinnon motiivin ymmärrän, sillä onhan sisällissodalle helpompi saada hyväksyntä, kun sen naamioi joksikin hyväksyttävämmäksi.
Sensijaan väitteen vastaanottaneiden ja sitä elättävien motiivit ovat jotain, minkä he itse tietävät.

Minkälaisia todisteita sitten on esitetty Venäjän armeijan toimista. Onhan sotajoukkojen liikuttelu näkyvää puuhastelua ja Ukrainan / Venäjän raja asuttua aluetta. Kiovalla on käytössään kaksi tiedustelusatelliittia ja mitä ilmeisemmin myös USA:n tiedustelu ja kuten viimeaikaisista uutisista tiedämme, myös Saksan tiedustelu.

No, mitä sitten löytyy todisteita.
On "bongattu" Venäläinen STRELA-10. Noita voi sitten ostaa täältä. YKRBORONSERVIS http://www.uos.ua/
Löytyy vaikka se STRELA-10. Ja paljon muutakin kivaa. Vaikka BUK ohjusjärjestelmä ja siihen ohjuksia 9M38M1. Niin juuri se sama tyyppi jonka osia on löytynyt alasammutusta Indonesialaiskoneesta.
Tietysti ostoon tarvitaan lisenssi. Tai eihän se nyt toki ole niin oleellinen asia, kunhan vain rahaa löytyy. Kuten kertoo esimerkiksi TCH вражае 21.7.2010 uutisessaan, joka käsittelee Saakasvilin 2005 Ukrainasta ilman lisenssiä ostamista 9M38M1 tyypin ohjuksista.


Mitä vielä löytyy todisterintamalta. Niin, THALEKSEN laitteita löydetty T72 vaunuun asennettuna. Ei kuulemma voi olla Ukrainan armeijan vehkeissä.
Jopas on sitten huonoa työtä tehnyt 1990 lähtien Ukrainassa toiminut Thaleksen edustaja Nicholas Pflugerville.
Jos kuitenkin joku haluaa modernisoida tankkinsa, eikä halua teettää sitä Valkovenäjällä, tai Puolassa Thaleksen vehkeillä. Tai ostamalla Ukrainalaisen vientimallin.
Niin täältä niitä saa. Харковское конструкторское бюро. Harkov ulitsa Plehanovskaja 126. Johtaja Borisjuk Mihail Demjanovits. Puhelin +380 577 574 144.
http://www.4341.ua.all.biz



Kuu ei ole toistaiseksi juustoa.

Oletkohan nyt aivan rehellinen itsellesi todisteluissasi?

Todisteeksi Venäjän osallistumattomuudesta siis riittää kaksi todistetta siitä, että separatistien puolella käytössä olleita asejärjestelmiä tai niiden osia voi myös ostaa (kunhan on riittävästi rahaa) Ukrainan puolelta? Ja todistat osallistumattomuuden sillä, että separatisteilla on 9K35 Sterla-10 -ilmatorjuntajärjestelmä ja T-72 vaunuun on asennettuna Thaleksen laitteita. Niin, en nyt oikein tiedä, että mitä tähän sanoisi kun sitten ohitat täysin seuraavan viestini (boldattuna merkityksellisiä kohtia):

"Hmmm...

...niin järkevää kuin oligarkkien kritisointisi onkin (vaikka en kaikkea lähteitäsi allekirjoitakaan ja pidä puolueettomina ja objektiivisina) niin samalla tulet kyllä ampuneeksi itseäsi koipeen epäillessäsi esitettyjä väitteitä Venäjän armeijan osallistumisesta Ukrainan sisällissotaan. On fiksua tiettyyn rajaan saakka epäillä ja vaatia todisteita mutta jossain vaiheessa jatkuva todisteiden vaatiminen kääntyy itseään vastaan ja väkisinkin herää ajatus siitä, että taustalla on muita syitä kuin ehdoton varmuus ja halu tietää totuus - kyse voi olla ideologisista tai muista syistä, jotka estävät totuuden hyväksymisen tai allekirjoittamisen ja tämä kätketään sitten haluun vaatia jatkuvasti lisää todisteita.

Jos siis kuvitellaan, että väitteesi T-72B3 -vaunuista pitää todella paikkansa (asia johon en usko) niin seuraava kysymys on sitten se, että mistä Donbassin alueelle ovat tulleet seuraavat vain Venäjän asevoimien käytössä olevat ase- ja muut järjestelmät (kaikkia seuraavia järjestelmiä on havaittu Donbassin alueella kesästä 2014 lähtien):

-BTR-80A (käytössä vain Venäjän asevoimilla).
-BTR-82A (käytössä vain Venäjän asevoimilla).
-Pantsir S1 (ei käytössä Ukrainan asevoimilla, käytössä Venäjän asevoimilla ja muutamalla muulla maalla).
-BMP-97 - Kamaz 43269 Vystrel (käytössä vain Venäjän asevoimilla ja FSB:n alaisilla rajavartiointijoukoilla).
-Krasukha-4 -järjestelmä (käytössä vain Venäjän asevoimilla, v. 2014 lopulla niitä oli käytössä vasta 10+ kpl).
-Orlan-10 uav (käytössä vain Venäjän asevoimilla).
-9A53-G Tornado (BM-21 Gradin korvaaja, käytössä vain Venäjän asevoimilla).


(yllä oleva lista on vain suuntaa antava, muutakin sellaista kalustoa alueella on havaittu jota ei ole UA:n käytössä).

Lisäksi alueella operoivilla joukoilla on runsaasti sellaista henk.koht. aseistusta jota on käytössä vain Venäjän asevoimien erikoisjoukoilla, sisäministeriöllä tai FSB:n erikoisjoukoilla. Vaikea kuvitella, että aseistusta jota on vasta ryhdytty toimittamaan erikoisjoukkojen käyttöön lahjoitettaisi "kouluttamattomille trukkikuskeille ja kaivosmiehille".

Ja tietenkin väittäessäsi, että alueella ei ole Venäjän armeijan joukkoja tulet samalla asettaneeksi vähintäänkin epäilyksenalaiseksi Memorialin väitteet sadoista kuolleista Venäjän asevoimien sotilaista ja kyseenalaistat Груз 200 -kuljetukset (eli gruz 200 kuljetukset). Samoin herää kysymys, että miksi Donbassin alueella on virkapuvuissa ja virkatehtävissä Venäjän asevoimien upseereita, miksi siellä on sotilaita joiden yksiköiden asemapaikka on tuhansien kilometrien päässä ja miksi Girkin eli Strelkov valehtilisi. Saanen esittää epäilyni esittämäsi järkähtämättömän epäilyksen suhteen.
"

Eli mielestäsi ei ole todistettu, että Venäjä on osallisena Ukrainan sodassa, että se sotii Ukrainassa, niin kuinka voi olla mahdollista, että vapaaehtoisille kaivosmiehille, tehdastyöläisille on luovutettu käyttöön sellaisia järjestelmiä kuin Pantsir S1, Krasukha-4 tai Orlan-10 tai elso-laitteita joita on käytössä vain Venäjän asevoimilla tai muita asejärjestelmiä, joiden käyttöön vaaditaan muutakin taitoa kuin ampumista tai ajamista eteenpäin/taakse päin?

Sinun todisteesi ovat Venäjän osallistumattomuudesta ovat hyvin heikot - ne ovat suorastaan kehnot - koska ne perustuvat vain ja ainoastaan sellaiseen materiaaliin joita esiintyy molemmilla osapuolilla. Ennen Ukrainan sodan alkua Ukrainan asevoimien käytössä oli lähes 150 9K35 Sterla-10 -järjestelmän ajoneuvoa eli se, että niitä löytyy separatisteilta ei ole todiste suuntaan tai toiseen. Sen sijaan jos päästään tarkastelemaan ohjuksia joita järjestelmään on asennettuna, voidaan tehdä sitten jo pidemmälle meneviä päätelmiä siitä kuka ohjuksia toimittaa esim. Venäjällä on ollut tuotannossa v. 2014 alkaen 9M333 -ohjus ja jos niitä löytyy enemmän kuin yksittäisiä kappaleita niin voidaan melkoisella varmuudella sanoa, että ne eivät tule ukrainalaisten välikäsien kautta vaan suoraan Venäjältä.

Samoin ohitat venäläisen kansalaisjärjestön Memorialin vakuuttavat väitteet Venäjän osallisuudesta olankohautuksella. Miksi?

The Guardian: They were never there: Russia's silence for families of troops killed in Ukraine. (tammikuu.2015).

"It is unclear how many Russian servicemen have been killed in eastern Ukraine, but soldiers’ rights advocates say the number is likely to be in the hundreds. Besides Open Russia’s 260-name working list, the independent television channel Dozhd has confirmed the deaths of 34 soldiers named in a list on its website." (theguardian.com).

"This is a secret war, and it’s not clear who is fighting who." (theguardian.com).

vlad.
 
Noniin. Eli vastaan kysymykseen, sotiiko Venäjän armeija Ukrainassa.

Sanoisin, että en tiedä ja kyseiseen väitteeseen suhtaudun kuten mihin tahansa väitteeseen. Eli väitteen esittäjä todistakoon väitteensä. Kuu on juustoa, vasta kun väitteen esittäjä sen todeksi osoittaa.
Kuka kyseisen väitteen sitten on esittänyt (en tarkoita juustokuuta). Kiovan hallinto ja USAn hallinto. Kyseistä väitettä ovat sitten jotkut jatkojalostaneet.
Kiovan hallinnon motiivin ymmärrän, sillä onhan sisällissodalle helpompi saada hyväksyntä, kun sen naamioi joksikin hyväksyttävämmäksi.
Sensijaan väitteen vastaanottaneiden ja sitä elättävien motiivit ovat jotain, minkä he itse tietävät.

Minkälaisia todisteita sitten on esitetty Venäjän armeijan toimista. Onhan sotajoukkojen liikuttelu näkyvää puuhastelua ja Ukrainan / Venäjän raja asuttua aluetta. Kiovalla on käytössään kaksi tiedustelusatelliittia ja mitä ilmeisemmin myös USA:n tiedustelu ja kuten viimeaikaisista uutisista tiedämme, myös Saksan tiedustelu.

No, mitä sitten löytyy todisteita.
On "bongattu" Venäläinen STRELA-10. Noita voi sitten ostaa täältä. YKRBORONSERVIS http://www.uos.ua/
Löytyy vaikka se STRELA-10. Ja paljon muutakin kivaa. Vaikka BUK ohjusjärjestelmä ja siihen ohjuksia 9M38M1. Niin juuri se sama tyyppi jonka osia on löytynyt alasammutusta Indonesialaiskoneesta.
Tietysti ostoon tarvitaan lisenssi. Tai eihän se nyt toki ole niin oleellinen asia, kunhan vain rahaa löytyy. Kuten kertoo esimerkiksi TCH вражае 21.7.2010 uutisessaan, joka käsittelee Saakasvilin 2005 Ukrainasta ilman lisenssiä ostamista 9M38M1 tyypin ohjuksista.


Mitä vielä löytyy todisterintamalta. Niin, THALEKSEN laitteita löydetty T72 vaunuun asennettuna. Ei kuulemma voi olla Ukrainan armeijan vehkeissä.
Jopas on sitten huonoa työtä tehnyt 1990 lähtien Ukrainassa toiminut Thaleksen edustaja Nicholas Pflugerville.
Jos kuitenkin joku haluaa modernisoida tankkinsa, eikä halua teettää sitä Valkovenäjällä, tai Puolassa Thaleksen vehkeillä. Tai ostamalla Ukrainalaisen vientimallin.
Niin täältä niitä saa. Харковское конструкторское бюро. Harkov ulitsa Plehanovskaja 126. Johtaja Borisjuk Mihail Demjanovits. Puhelin +380 577 574 144.
http://www.4341.ua.all.biz



Kuu ei ole toistaiseksi juustoa.

En minäkään tiedä oliko Adolf H olemassa. Kaikki väittää että oli. Kuviakin olen nähnyt ja videoita,mutta en minä vain voi olla ihan varma. Jos ei itse näe ja kosketa ei voi olla varma. Kaikki väittää että Venäläiset ovat Ukrainassa. Kuvia on paljon, videoita ja silminnäkijä haastatteluja.Jopa Venäläiset sotilaat kertoneet itse taisteluistaan. Sama juttu Natsien kanssa. Ei voi tietää,kun ei näe. Molempia on vangiksikin jäänyt. Näyttelijöitä.
Todennäköisesti kaikki on vain silmälumetta. Yhdistävä asia Natsiväitteessä ja Venäläisissä on rauniot alueella missä huhutaan heitä olleen sekä sotaa ja kärsimystä.
Saattaakin olla, että Natsi ja venäläishuijauksen taustalla on sama taho. Liskoihmiset.
 
Mitä vielä löytyy todisterintamalta. Niin, THALEKSEN laitteita löydetty T72 vaunuun asennettuna. Ei kuulemma voi olla Ukrainan armeijan vehkeissä.
Jopas on sitten huonoa työtä tehnyt 1990 lähtien Ukrainassa toiminut Thaleksen edustaja Nicholas Pflugerville.
Jos kuitenkin joku haluaa modernisoida tankkinsa, eikä halua teettää sitä Valkovenäjällä, tai Puolassa Thaleksen vehkeillä. Tai ostamalla Ukrainalaisen vientimallin.
Niin täältä niitä saa. Харковское конструкторское бюро. Harkov ulitsa Plehanovskaja 126. Johtaja Borisjuk Mihail Demjanovits. Puhelin +380 577 574 144.
http://www.4341.ua.all.biz



Kuu ei ole toistaiseksi juustoa.

Ehkä Ukrainalla on jossain vaunuissa Thaleksen lämppäreitä tai muuta rompetta, T-72B3 argumentti perustuu siihen että Separaattorien vaunut näyttävät täsmälleen Venäläisiltä T-72B3 vaunuilta.
Tähän mennessä en ole samanlaista vaunua nähnyt Ukrainalaisten käytössä, paitsi tietty yhden jonka olivat sotasaaliiksi ottaneet.
Olisivatko valmistaneet niin pienen määrän ettei niitä vain ole sattunut kenenkään kameraan, ja tietysti kaikki oli varastoitu tuonne Donetskin lähistölle josta kapinalliset sitten kätevästi ne löysivät juuri Ilovaiskin tappelun aikoihin.

Pistä tänne kuva Ukrainalaisesta vaunusta(mieluusti ennen sotaa) joka näyttää täsmälleen T-72B3 vaunulta ja uskottavuutesi tässä asiassa nousee huimasti, nyt argumentti on että Ukrainalla on sekä T-72 vaunuja että mahdollisuus ostaa Thalesin lämpökameroita joten vaunu ei voi olla Venäläinen.

Kaikki viittaa siihen että Venäjä puuttui Ukrainan konfliktiin sotilaallisesti Elokuussa, ennen Ilovaiskin taistelua kapinalliset koostuivat enimmäkseen ulkomaisista sekä paikallisista vapaaehtoisista sekä Ukrainalta kaapatusta kalustosta.
Ellei Venäjä olisi puuttunut asiaan sota olisi luultavasti jo ohi, tuhansia ihmisiä ei olisi kuollut ja Ukraina voisi keskittyä taloudellisiin ongelmiin ja Itä-Ukrainan jälleenrakennukseen.
 
Viimeksi muokattu:
Noniin. Eli vastaan kysymykseen, sotiiko Venäjän armeija Ukrainassa.

Sanoisin, että en tiedä ja kyseiseen väitteeseen suhtaudun kuten mihin tahansa väitteeseen. Eli väitteen esittäjä todistakoon väitteensä. Kuu on juustoa, vasta kun väitteen esittäjä sen todeksi osoittaa.
Kuka kyseisen väitteen sitten on esittänyt (en tarkoita juustokuuta). Kiovan hallinto ja USAn hallinto. Kyseistä väitettä ovat sitten jotkut jatkojalostaneet.
Kiovan hallinnon motiivin ymmärrän, sillä onhan sisällissodalle helpompi saada hyväksyntä, kun sen naamioi joksikin hyväksyttävämmäksi.
Sensijaan väitteen vastaanottaneiden ja sitä elättävien motiivit ovat jotain, minkä he itse tietävät.

Minkälaisia todisteita sitten on esitetty Venäjän armeijan toimista. Onhan sotajoukkojen liikuttelu näkyvää puuhastelua ja Ukrainan / Venäjän raja asuttua aluetta. Kiovalla on käytössään kaksi tiedustelusatelliittia ja mitä ilmeisemmin myös USA:n tiedustelu ja kuten viimeaikaisista uutisista tiedämme, myös Saksan tiedustelu.

No, mitä sitten löytyy todisteita.
On "bongattu" Venäläinen STRELA-10. Noita voi sitten ostaa täältä. YKRBORONSERVIS http://www.uos.ua/
Löytyy vaikka se STRELA-10. Ja paljon muutakin kivaa. Vaikka BUK ohjusjärjestelmä ja siihen ohjuksia 9M38M1. Niin juuri se sama tyyppi jonka osia on löytynyt alasammutusta Indonesialaiskoneesta.
Tietysti ostoon tarvitaan lisenssi. Tai eihän se nyt toki ole niin oleellinen asia, kunhan vain rahaa löytyy. Kuten kertoo esimerkiksi TCH вражае 21.7.2010 uutisessaan, joka käsittelee Saakasvilin 2005 Ukrainasta ilman lisenssiä ostamista 9M38M1 tyypin ohjuksista.


Mitä vielä löytyy todisterintamalta. Niin, THALEKSEN laitteita löydetty T72 vaunuun asennettuna. Ei kuulemma voi olla Ukrainan armeijan vehkeissä.
Jopas on sitten huonoa työtä tehnyt 1990 lähtien Ukrainassa toiminut Thaleksen edustaja Nicholas Pflugerville.
Jos kuitenkin joku haluaa modernisoida tankkinsa, eikä halua teettää sitä Valkovenäjällä, tai Puolassa Thaleksen vehkeillä. Tai ostamalla Ukrainalaisen vientimallin.
Niin täältä niitä saa. Харковское конструкторское бюро. Harkov ulitsa Plehanovskaja 126. Johtaja Borisjuk Mihail Demjanovits. Puhelin +380 577 574 144.
http://www.4341.ua.all.biz



Kuu ei ole toistaiseksi juustoa.
Joe on sosialistisen työnsankarin röllikkä-mitalinsa ansainnut, jos usko Venäjän syyttömyyteen vielä tässä vaiheessa on lähellekään kirjoitetun kaltainen. Melkein toivoisi, että kirjoitat annettujen ohjeiden mukaan. Surkeampaa on, jos vielä oman ajattelun jälkeen näkökanta on näin rajoittunut...

Vielä EDIT: Tähän saakka rölliköiden esiinmarssi on ennakoinut kiihtyvää venäläisten taistelutoimintaa Ukrainassa. Tiedätkö @joe smith, onko tästä taas kyse?
 
Kaikki viittaa siihen että Venäjä puuttui Ukrainan konfliktiin sotilaallisesti Elokuussa, ennen Ilovaiskin taistelua kapinalliset koostuivat enimmäkseen ulkomaisista sekä paikallisista vapaaehtoisista sekä Ukrainalta kaapatusta kalustosta.
Ellei Venäjä olisi puuttunut asiaan sota olisi luultavasti jo ohi, tuhansia ihmisiä ei olisi kuollut ja Ukraina voisi keskittyä taloudellisiin ongelmiin ja Itä-Ukrainan jälleenrakennukseen.

Omat havaintoni tukevat tätä ja seuraavaksi lyhyt (ei kovinkaan seikkaperäinen) näkemykseni siitä kuinka asetelmat muodostuivat loppukesästä 2014 Itä-Ukrainassa.

Etenkin elokuun puolelle päästyämme venäläinen tykistö alkoi operoida Venäjän puolelta siten, että tulitti Ukrainan maaperää ja alkuun tulitus oli nähdäkseni enemmän sen suuntaista, että oli tarkoitus provosoida UA:n joukot vastaoffensiiviin jonka seurauksena Venäjä saisi syyn ulottaa oman offensiivinsa Ukrainan alueelle. Venäjän taktiikka ei kuitenkaan toteutunut, yksittäiset UA:n yksiköt eivät vastanneet venäläisten tuleen laajamittaisesti, muutaman kerran taistelutilanteessa separatisteja vastaan Venäjän puolelle ammuttiin mutta nähdäkseni kyse oli tällöin pääasiassa harhalaukauksista ja taistelun muodostamasta tilanteesta, ei tarkoituksellisesta tulittamisesta. Ja ajatustani tukee se, että Venäjä ei näitä muutamaa kertaa käyttänyt keppihevosena sotatoimien aloittamiselle eli Venäjälläkin ymmärrettiin se, että kv. yhteisössä ei menisi läpi se, että muutamat Venäjän maaperälle osuneet kranaatit johtavat eskaloituvaan sotaan.

Mitä pidemmälle elokuuta päästiin, sitä enemmän venäläinen tykistö alkoi operoida tarkoituksellisesti tiettyjä kohteita vastaan, enää ei siis voida puhua pelkästä provosoinnista vaan vähintäänkin välillisestä taisteluihin osallistumisesta ja elokuun lopulla sitten konkreettisista tulivalmisteluista esim. Novoazovskissa, jonka aluetta tulitettiin useita kertoja Venäjän puolelta tykistöllä ennen maavoimien offensiivia.

Elokuussa asetelma Itä-Ukrainassa kääntyi myös siihen suuntaan, että separatistien linjat alkoivat selkeällä tapaa hajota, huomattavan suuria osastoja joutui eristetyiksi ATO:n operaatioissa, elokuun loppupuolella Donetsk oli lähes täysin piirritetty - separatistien hallinnassa oli enää muutama kapea itään ja kaakkoon vielä kaistale mutta käytännössä tämä(kin) alue oli UA:n tykistön kantaman piirissä ja valmius Donetskin täydelliseen piirittämiseen oli olemassa, mikä olisi tarkoittanut sitä, että kaupunkiin olisi jäänyt mottiin tuhansia taistelijoita ilman mitään huoltoa. Kokonaisuudessaan separatistien hallussa olivat alue oli kutistunut huomattavan pieneksi sitten huhti-toukokuun ja kesän alun 2014 ja hyvin monella taholla arvioitiin sitä, että Ukrainan on mahdollista päättää ATO:n syksyn alkupuolella mikäli separatistit eivät saa mittavaa apua ulkopuolta, käytännössä tarkoitettiin venäläisoffensiivia. Venäjälläkin tämä nähtiin ja niinpä elokuun lopulla alkoi venäläisjoukkojen offensiivi. Käytännössä tätä offensiivia valmisteltiin näillä humanitaarisilla kuljetuksilla ja kiihtyvillä tykistöiskuilla, jotka kuun lopulla kohdistuivat selkeästi tarkoituksellisesti tietyille alueille ja näille sektoreille venäläisyksiköt sitten hyökkäsivätkin - Novoazovsk, Amvrosiivka, Luhanskin alue ja Luhanskin pohjoispuolen rajaseutu.

Se asetelma mikä Donbassin alueella oli ennen elokuun lopun offensiivia oli sellainen ettei separatisteilla ollut voimaa ratkaista tilannetta edukseen, heidän joukot olisi vääjäämättä kulutettu loppuun ilman ulkopuolista offensiivia. Edes voimakas huolto ei olisi pelastanut heitä, sen verran epätasapainoinen asetelma oli, käytännössä ainoa mikä saattoi heidät tuolloin pelastaa oli voimakas ulkoa kohdistunut offensiivi UA:n joukkoja vastaan, niin voimakas mikä riittäisi kääntämään asetelman riittävän nopeasti päinvastaiseksi ja niin voimakas mikä riittäisi esim. pelastamaan Donetskin ja vakiinnuttamaan asetelman Donbassin alueella. Vaatii aikamoista mielikuvitusta uskotella itselleen, että lähes lyödyt separatistit kykenisivät tähän tuolloisessa asetelmassa.

vlad.
 
Back
Top