Ukrainan konflikti/sota

Tuskin alueen väestöä ja tuhansia venäläissotilaita voi ilmateitse pidemmän päälle huoltaa. Eikä Ukrainan ole mikään pakko sallia lentoja alueensa yli.

Erityisesti venäläisiä sotilaita on eri lähteiden mukaan alle 2000. Mikä lie sitten venäläisten värväämien ja aseistamien paikallisten punakaartien määrä on toinen juttu. Kevyttä aseistusta ja ammuksia alueella taitaa olla ns. vanhaa varastoa runsaasti. Kovin suurta huoltoa ei tuo venäläisjoukko tarvitse, ruoka ja arkipäivän tarpeet varmaan hoituu paikalliseen yhteisöön nojaamalla ja rahalla. Rotaatio lähinnä vaatii kuljetusta, ilmeisesti nykyisin ilmateitse?
 
Ukrainalainen partisanijoukko väittää olevansa iskun takana.

http://korrespondent.net/ukraine/35...a-teny-utverzhdauit-chto-ony-ubyly-mozghovoho

https://www.facebook.com/photo.php?...089.1073741830.100003235959452&type=1&theater

PS. En osaa venäjää enkä ukrainaa. Linkit lyhyellä selityksellä oli militaar.net-foorumissa. Ehkä nimim. Maidan auttaa kääntämään yhteenvedon?

Epäilyttää minua, joka olen aina epäluuloinen. Lähinnä venäläismielinen lähde julkaisee tuollaista. Onko yhtään Ukrainalaista, en ole löytänyt? Yleisten syiden takia en itse näe mitä järkeä Ukrainan kannalta olisi nitistää pelinappula, joka hajottaa vastapuolta? Paskiainen toki kuten moni muukin, mutta ajoittain jopa hyödyllinen Ukrainalle.
Hyötyjä tästä murhasta on Venäjän itäisessä Ukrainassa toimiva armeija.
 
Vaihtaako länsi Ukrainan hiljaisella suostumuksella Krimin rauhaan? Hyväksyykö Venäjä tämän ja antaa samalla Ukrainalle mahdollisuuden rakentaan voimakkaan yhteiskunnan?

“The West will not return to Ukraine the territories it has lost as a result of Russian aggression, but the West is prepared to react to a further Russian escalation with harsh political and economic measures, including an expansion of arms shipments.”

Tunnustan, että olin itse varautunut siihen, että näihin aikoihin alkaisi Itä-Ukrainassa tapahtumaan, mutta olen mieluusti väärässä jos osapuolet ovat todella valmiita kompromisseihin. Ukrainan aika tulee vielä!


Itse olen edelleen vakuuttunut siitä, että sekä Venäjä, että länsivallat etsivät jonkinlaista kompromissia tilanteeseen. Venäjä on suurvalta, ja mikään suurvalta ei vetäydy valtaamiltaan alueilta. Kesä on jo pitkällä ja mitään "offenssiiviä" ei näy eikä kuulu. Enkä usko, että sellaista tulee tapahtumaan. Se ei ole lännen eikä myöskään Venäjän etu.

Tässä kohtaa voidaan tietenkin pohtia Venäläistä mielenlaatua ja sen erilaisuutta. Yksinkertaisesti ajateltuna, kaatui se Neuvostoliittokin, vaikka aate edelleen eli. Valtion kassa se vaan tyhjeni ja aatteenmiehet samalla käänsivät kelkkansa.

On todennäköistä, että Krim jää osaksi Venäjää. Se mitä tapahtuu itäisissä maakunnissa onkin sitten toinen asia. Ei ole myöskään Venäjän intressissä ottaa rieskaseen eripuraista joukkiota ihmisiä ja epämääräisiä "prikaateja" ja muita joukkioita. Pitkällä aikavälillä siitä ei tule muutakuin sanomista.

Luulisin, että Eurooppa on valmis hyväksymään tuollaisen kompromissin. Tilanteen tekee USA:lle monimutkaiseksi Kiinan voimistuva läsnäolo Etelä-Kiinan merellä. Jos USA antaa periksi Krimin venäjään liittämisessä, se on suurvallan imagolle hyvinkin haitallista ja Vietnam, Malesia ja Filippiinit voivat tulkita asian niin, että USA ei viimekädessä tule heitä auttamaan Kiinaa vastaan. Kiinalla on myös halua pitää nuo kolme maata heikkoina ja vähentää lännen investointihalukkuutta niihin, koska hyvinkin matalan palkkatason takia Vietnam, Malesia ja Filippiinit ovat nykyisin niitä maita, jotka vievät työpaikkoja Kiinasta.

USA:n intresseissä on kuitenkin varmasti saada tilanne Ukrainassa jollain keinolla rauhoittumaan, jotta voivat keskittyä täysillä Tyynellemerelle. Se on kuitenkin USA:lle tänä päivänä tärkeämpi alue, mitä Eurooppa on. Sotiminen jossain Ukrainan takamailla ei ole se nopea keino, ei niin USA:lle, eikä varsinkaan EU:lle.

Johannes
 
Azov hakee miehistöjä panssarivaunuille, ovat näköjään saaneet käyttöönsä lisää uudempia T-64B1M vaunuja.

Helkkari kun en osaa, vanhaakin alkaa hiukan houkuttaa.
smiley-shooting-tank.gif
 
Ukrainalainen partisanijoukko väittää olevansa iskun takana.

http://korrespondent.net/ukraine/35...a-teny-utverzhdauit-chto-ony-ubyly-mozghovoho

https://www.facebook.com/photo.php?...089.1073741830.100003235959452&type=1&theater

PS. En osaa venäjää enkä ukrainaa. Linkit lyhyellä selityksellä oli militaar.net-foorumissa. Ehkä nimim. Maidan auttaa kääntämään yhteenvedon?
Fb linkki on ryssäfasistin ainakin.

Teen tiivistetyn käännöksen toisesta fb:n tililta: "Olen varma, ei tätä tehtyy ilman Moskovan sanktioita. En usko että homma on "Varjojen" tekemä. Valitettavasti deverssiot ei suoriteta vihollisen leirissa käytönnössä lainkaan. Ihminen Alchevskissa, johon luotan, kirjoitti minulle seuraava: "meillä täällää aktiivisesti paisutellaan että se on "ukrien" tekemä ja "jotain on tulossa" ja sitä että muka ukrainalaisten sissien "Varjot" ottaneet vastun sitä. Olen huomannut, että "Varjot" pulpahtavat esiin aina kun apinat hoitavat kilpailijat tieltään. Alchevskissa kaikki jotka seuraa tapahtumia, jo puhuneet "Prizrakin" ja luhansilaisten kriminallien sotkusta. Eivät voi mitenkään jäkaa vaikutus aluetta - Alchevsk on hyvä apaja.
Ja sitten pääasiaan. Mitä tämä murha vaikuttaa L.terroristijärjestön elinvoimaisuuteen. Ei mitenkään, siellä on totuttu ratkaisemaan asioita näin. Koska se taho, joka päättää tästä on liian vaikutusvaltainen taho. Sama finaali odottaa myös Plotnitskia"
 
:)

Olen näköjään tänään saanut uuden tittelin.
Voisiko antaja kertoa mitkä viesteistäni ovat venäjänmyönteisiä / Kremlin propagandaa ?
Tai mitä uutisia / tapahtumia olen vääristellyt ?

Ihan lonkalta heittäen: Oletko saanut aikaisemmin bannin täältä?

En ole saanut , enkä ole aikaisemmin kirjoitellut.

Pitäisiköhän jokaisessa viestissä mainita myös aina Venäjän pahuus ja kääpiö botoksipään kieroutunut mielenlaatu , ehkä silloin miellytän moderaattoreita ja kaikkia muita.
 
En ole saanut , enkä ole aikaisemmin kirjoitellut.

Pitäisiköhän jokaisessa viestissä mainita myös aina Venäjän pahuus ja kääpiö botoksipään kieroutunut mielenlaatu , ehkä silloin miellytän moderaattoreita ja kaikkia muita.

Tee mitä lystäät (muistaen, että moderaattoritkin tekevät saman), mutta muista, että tuo "röllikkä" merkki on kehitetty ihan tarpeeseen tässä menneen vuoden aikana.
 
Erityisesti venäläisiä sotilaita on eri lähteiden mukaan alle 2000.

Viime keväänä kriisin ja sodan alkutaipaleella mainittiin venäläisjoukkoja olevan Transnistrian alueella noin 1500 sotilasta - on mahdollista, että sen jälkeen he ovat saaneet jonkin verran vahvistuksia (ja materiaalia), joten tuo arvio "alle 2000" pitänee paikkansa.

Mitä kirjoitit joukkojen huollontarpeesta tms. niin samoilla linjoilla olen itsekin, ammuksia ja kevyttä aseistusta on varmasti kohtuudella varastoituna alueelle - onhan siellä käytännössä edelleenkin kriisi päällä kun mitään virallista valtiosopimusta Transnistriasta ei ole laadittu. Ja olettaisin, että tämän vuoden aikana Venäjä on toimittanut joukoille ammuksia, kevyttä aseistusta (myös pst-aseistus + manpadsit) olennaisesti lisää, joten joukoilla on varmasti tietty omavaraisuus joksikin aikaa. Elintarvike-, vesi- ja mahdollisesti polttoainehuolto liene helposti järjestettävissä paikallistahojen kanssa ja tarvittaessa lahjomalla korruptoituneita viranomaisia Moldovan ja muiden naapurimaiden alueella.

vlad.
 
Venäjän tilanteen suhteen olisi hyvä nähdä (ja osin jopa ymmärtää) kokonaiskuva siitä mihin Venäjä on kehittymässä niin poliittisesti kuin kaiken muunkin osalta. Tämän myötä ratkeaa Venäjän yhteiskunnan/kansan tulevaisuus. Ryhtymättä sen enempää selvittelemään yksityiskohtia (jotka on täälläkin moneen kertaan käyty läpi) niin Venäjän tulevaisuus on synkääkin synkempi nykyisella menolla. Se ei tule selviämään (ei poliittisesti, taloudellisesti eikä sotilaallisesti) itse aiheuttamistaan vaikeuksista eristäytymällä, diktaruurisella hallinnolla ja suhteisen katkeamiselle tärkeimpiin kaupallisiin kumppaneihinsa (EU ja USA). Kaikkein huonoin valinta Venäjän itsensä kannalta on ollut sotilaallisen voiman käyttö Ukrainassa sekä naapurimaiden sotilaallinen ja poliittinen uhkailu. Tämä on käytännössä katkaisut ulkomaiden luottamuksen sekä rakentavat suhteet Putinin diktatuurihallintoon. Nämä suhteet eivät tule enää koskaan palautumaan Putinille ja hänen hallinnolleen.

EU:n ja USA:n ei tarvitse tehdä käytännössä mitään erityistä. Venäjän sisäinen tilanne kehittyy omalla tahdillaan. Siihen ei ole lännessä mitään syytä reagoida sen enempää. Jo, vuoteen 2020 mennessä tulemme näkemään jonkinlaisia ratkaisuja.

Ukrainan osalta ei liene tarvetta muuhun kuin varmistaa ettei Venäjä kykene jatkamaan sotaoperaatioitaan ja laajentamaan miehitystään pidemmälle. Länsimaiden tuki sekä Ukrainan oma puolustuskyky riittää jatkossa estämään Venäjän sotatoimet. Varsinainen ratkaisu niin Itä-Ukrainen kuin Kriminkin osalta tulee siinä vaiheessa kun Venäjä romahtaa talpoudellisesti ja sisäpoliittisesti. Tällainen romahdus nähtiin jo Neuvostoliiton osalta. Putinin diktatuurin kaatumisen seurauksina tulemme näkemään Venäjän viimeistenkin alueellisten kansallisuuksien ja osavaltioiden itsenäistymisen.

Mitä Venäjällä tapahtuu Putinin hallinnon romahdettua?
Toivottavasti Venäjä saadaan nousuun uuden demokraattisesti toimivan hallinnon myötä. Pitäisin hyvänä tavoitteena sitäkin ettei muu maailma hyväksy Venäjän ottamista mukaan kansainväliseen yhteyteen muuten kuin ydinaseriisunnan kautta. Uskoisin että näitäkin asioita mietitään ja pohjustellaan jossain poliittisissa tutkimus-/strategialaitoksissa.

p.s. hieman korjaillin pahimpia kirjoitusvreheita
 
Viimeksi muokattu:
Viime keväänä kriisin ja sodan alkutaipaleella mainittiin venäläisjoukkoja olevan Transnistrian alueella noin 1500 sotilasta - on mahdollista, että sen jälkeen he ovat saaneet jonkin verran vahvistuksia (ja materiaalia), joten tuo arvio "alle 2000" pitänee paikkansa.

Mitä kirjoitit joukkojen huollontarpeesta tms. niin samoilla linjoilla olen itsekin, ammuksia ja kevyttä aseistusta on varmasti kohtuudella varastoituna alueelle - onhan siellä käytännössä edelleenkin kriisi päällä kun mitään virallista valtiosopimusta Transnistriasta ei ole laadittu. Ja olettaisin, että tämän vuoden aikana Venäjä on toimittanut joukoille ammuksia, kevyttä aseistusta (myös pst-aseistus + manpadsit) olennaisesti lisää, joten joukoilla on varmasti tietty omavaraisuus joksikin aikaa. Elintarvike-, vesi- ja mahdollisesti polttoainehuolto liene helposti järjestettävissä paikallistahojen kanssa ja tarvittaessa lahjomalla korruptoituneita viranomaisia Moldovan ja muiden naapurimaiden alueella.

vlad.

Löytyikin sopivasti asiaa sivuava artikkeli. Google-kääntäjän läpi ajettuna esim. otsikko ei ihan vastaa sisältöä.

http://obozrevatel.com/abroad/53476...ennyih-napravlyayuschihsya-v-pridnestrove.htm
 
Löytyikin sopivasti asiaa sivuava artikkeli. Google-kääntäjän läpi ajettuna esim. otsikko ei ihan vastaa sisältöä.

http://obozrevatel.com/abroad/53476...ennyih-napravlyayuschihsya-v-pridnestrove.htm

Artikkelissa seuraava kohta panee hymyilyttämään nähdyn valossa:

"Транзит через Молдову — единственный законный способ, которым российские военнослужащие могут добраться до Приднестровья." (lainaus: http://obozrevatel.com).

Eli jotakuinkin sen suuntaisesti, kauttakulku Moldovan kautta on ainoa laillinen tapa toimia - aivan kuin Venäjän toiminnassa se laillisuus nyt kuitenkaan olisi prioriteetti nro. yksi. Tietty laittomiin tapoihin liittyy lukuisia ongelmia ja se on aina kalliimpaa, usein hitaampaa ja rajoitetumpaa mitä laillisesti toimiminen mutta en epäile etteikö Venäjä tarvittaessa siirry hyvinkin sujuvasti toimimaan vähintääkin sillä "harmaalla alueella".

vlad.
 
Ai miten niin ei kuulu? Onhan siellä lähes koko rintaman laajuinen hyökkäys menossa. Tosin ne on erillisiä, ehkä tunnustelu tai kokeluluontoisia eikä ns. allout attackia ole vielä tullut mutta aksöniä on taas enempi.

Kuinka koordinoitua ja päämäärällistä toimintaa tuo tämänhetkinen rähinöinti on?

Johannes
 
Venäjän tilanteen suhteen olisi hyvä nähdä (ja osin jopa ymmärtää) kokonaiskuva siitä mihin Venäjä on kehittymässä niin poliittisesti kuin kaiken muunkin osalta. Tämän myötä ratkeaa Venäjän yhteiskunnan/kansan tulevaisuus. Ryhtymättä sen enempää selvittelemään yksityiskohtia (jotka on täälläkin moneen kertaan käyty läpi) niin Venäjän tulevaisuus on synkääkin synkempi nykyisella menolla. Se ei tule selviämään (ei poliittisesti, taloudellisesti eikä sotilaallisesti) itse aiheuttamistaan vaikeuksista eristäytymällä, diktaruurisella hallinnolla ja suhteisen katkeamiselle tärkeimpiin kaupallisiin kumppaneihinsa (EU ja USA). Kaikkein huonoin valinta Venäjän itsensä kannalta on ollut sotilaallisen voiman käyttö Ukrainassa sekä naapurimaiden sotilaallinen ja poliittinen uhkailu. Tämä on käytännössä katkaisut ulkomaiden luottamuksen sekä rakentavat suhteet Putinin diktatuurihallintoon. Nämä suhteet eivät tule enää koskaan palautumaan Putinille ja hänen hallinnolleen.

EU:n ja USA:n ei tarvitse tehdä käytännössä mitään erityistä. Venäjän sisäinen tilanne kehittyy omalla tahdillaan. Siihen ei ole lännessä mitään syytä reagoida sen enempää. Jo, vuoteen 2020 mennessä tulemme näkemään jonkinlaisia ratkaisuja.

Ukrainan osalta ei liene tarvetta muuhun kuin varmistaa ettei Venäjä kykene jatkamaan sotaoperaatioitaan ja laajentamaan miehitystään pidemmälle. Länsimaiden tuki sekä Ukrainan oma puolustuskyky riittää jatkossa estämään Venäjän sotatoimet. Varsinainen ratkaisu niin Itä-Ukrainen kuin Kriminkin osalta tulee siinä vaiheessa kun Venäjä romahtaa talpoudellisesti ja sisäpoliittisesti. Tällainen romahdus nähtiin jo Neuvostoliiton osalta. Putinin diktatuurin kaatumisen seurauksina tulemme näkemään Venäjän viimeistenkin alueellisten kansallisuuksien ja osavaltioiden itsenäistymisen.

Mitä Venäjällä tapahtuu Putinin hallinnon romahdettua?
Toivottavasti Venäjä saadaan nousuun uuden demokraattisesti toimivan hallinnon myötä. Pitäisin hyvänä tavoitteena sitäkin ettei muu maailma hyväksy Venäjän ottamista mukaan kansainväliseen yhteyteen muuten kuin ydinaseriisunnan kautta. Uskoisin että näitäkin asioita mietitään ja pohjustellaan jossain poliittisissa tutkimus-/strategialaitoksissa.

p.s. hieman korjaillin pahimpia kirjoitusvreheita

Vastaus toisaalla.

[URL]http://maanpuolustus.net/threads/euroopan-uusjaon-kohtalonhetki.4063/#post-227163[/URL]
 
Viimeksi muokattu:
Ukrainan osalta ei liene tarvetta muuhun kuin varmistaa ettei Venäjä kykene jatkamaan sotaoperaatioitaan ja laajentamaan miehitystään pidemmälle. Länsimaiden tuki sekä Ukrainan oma puolustuskyky riittää jatkossa estämään Venäjän sotatoimet. Varsinainen ratkaisu niin Itä-Ukrainen kuin Kriminkin osalta tulee siinä vaiheessa kun Venäjä romahtaa talpoudellisesti ja sisäpoliittisesti. Tällainen romahdus nähtiin jo Neuvostoliiton osalta. Putinin diktatuurin kaatumisen seurauksina tulemme näkemään Venäjän viimeistenkin alueellisten kansallisuuksien ja osavaltioiden itsenäistymisen.

Siitä tulee helevetin mielenkiintoiset kinkerit. Toivottavasti ei tarvitse osallistua, vaan saa seurata sivusta.

Federaationa Venäjä koostuu 89:sta erikokoisesta ja erilaiseen poliittiseen luokitukseen kuuluvasta alusmaasta. Niihin kuuluu 21 etnisesti määriteltyä tasavaltaa, kaksi suurkaupunkia, 49 lääniä kuusi aluepiiriä ja 11 etnisesti määriteltyä autonomista piirikuntaa, sekä läänejä, jotka sijaitsevat venäläisenemmistoisten aluepiirien ja läänien sisällä. Jotkut federaation "alusmaista" ovat tarpeeksi suuria ollakseen itsenäisiä valtioita. Esimerkiksi Tatarstanilla ja Bashkortostanilla on suuremmat väkiluvut kuin 70 YK:n jäsenvaltiolla, joihin lukeutuvat mm. Panama, Irlanti ja Uusi-Seelanti.
Tsetshenian sodat - hajoaako venäjä. S. 131 - 132.
Matthew Evangelista.

Ugh.
 
Ai miten niin ei kuulu? Onhan siellä lähes koko rintaman laajuinen hyökkäys menossa. Tosin ne on erillisiä, ehkä tunnustelu tai kokeluluontoisia eikä ns. allout attackia ole vielä tullut mutta aksöniä on taas enempi.

Jep. Ja taas huomaa kuinka odotetaan vähintään Kurskin tasoista taistelua, jotta voitaisiin sanoa, että "Venäjä ja Ukraina ovat sodassa". Ja kun vähintään Itärintaman toisintoa ei ole eikä tule, niin voidaan sanoa, että siellä ei ole sotaa. Miten kauan mahtaa mennä aikaa, jotta Suomessakin tämä tajutaan? Pitääkö hyökkäyksessä olla vähintään 1900 erilaista ajoneuvoa, jotta voidaan sanoa, että sotahan tämä on? Eikö riitä, että erilaisin asymmetrisin menettelytavoin luodaan sotatilanne rajatuille alueille?

Venäjä käyttää taas tätä hivuttamistemppua. Hiljalleen lisää voimaa ja aktioita...katsotaan, paljonko Lännen perse kestää.....ja se kestää, kun Kurskia ei ole näköpiirissä......

Sodankäynti on muuttunut, eikä sitä ole helppo myöntää. Kreml hyödyntää taitavasti Lännen halua olla toteamatta: sotahan tässä perhana. Ukraina maksaa tämän piletin hinnan.
 
Jep. Ja taas huomaa kuinka odotetaan vähintään Kurskin tasoista taistelua, jotta voitaisiin sanoa, että "Venäjä ja Ukraina ovat sodassa". Ja kun vähintään Itärintaman toisintoa ei ole eikä tule, niin voidaan sanoa, että siellä ei ole sotaa. Miten kauan mahtaa mennä aikaa, jotta Suomessakin tämä tajutaan? Pitääkö hyökkäyksessä olla vähintään 1900 erilaista ajoneuvoa, jotta voidaan sanoa, että sotahan tämä on? Eikö riitä, että erilaisin asymmetrisin menettelytavoin luodaan sotatilanne rajatuille alueille?

Venäjä käyttää taas tätä hivuttamistemppua. Hiljalleen lisää voimaa ja aktioita...katsotaan, paljonko Lännen perse kestää.....ja se kestää, kun Kurskia ei ole näköpiirissä......

Sodankäynti on muuttunut, eikä sitä ole helppo myöntää. Kreml hyödyntää taitavasti Lännen halua olla toteamatta: sotahan tässä perhana. Ukraina maksaa tämän piletin hinnan.

Mutta mitä tällaisella sitten tässä vaiheessa saavuttaa? Kauanko kestää tällä vauhdilla ennenkuin Venäjä on Kiovassa - tai edes Mariupolissa?
 
Back
Top