Ukrainan konflikti/sota

Odotan innoissani Vladin matkaraporttia Ukrainasta.

1½ viikkoa ja sitten ollaan jo matkatunnelmissa. Toivottavasti Suomenlahden ylityksen aikana ei päästä nauttimaan venäläisten liian läheisestä tuttavuudesta... Tai Valko-Venäjän ilmatilan poikki lennettäessä, sielläkin kun heillä on lentotoimintaa kaiken aikaa. Reissulta en kovinkaan laajoja raportteja kirjoittele, kotiin palattuani sitten enemmän erilaisia tunnelmia (ja kuvia - joille pitänee avata jokin mediakansio tjsp).

vlad
 
Natolle uusi kovan linjan ylipäällikkö - harkitsee jopa asejärjestelmien toimittamista Ukrainalle Venäjää vastaan


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016050421512896_ul.shtml

Keskiviikko 4.5.2016 klo 07.00

Armeijankenraali Curtis M. Scaparrotti siirtyy Yhdysvaltojen Euroopan-joukkojen komentajaksi Etelä-Koreasta. (EPA/AOP)

Uuden komentajan mielestä Yhdysvaltojen olisi sijoitettava Eurooppaan pysyvä panssariprikaati. Kuvassa amerikkalainen Abrams-taistelupanssarivaunu on sotaharjoituksessa Latviassa vuonna 2015. (EPA/AOP)
LUE MYÖS
Näin Yhdysvallat lisää sotavoimaansa Euroopassa

Naton ylipäällikkö (SACEUR) ja Yhdysvaltojen Euroopan-joukkojen komentaja (EUCOM) on vaihtumassa samalla kun Nato vahvistaa puolustustaan erityisesti Baltiassa.

Ylipäällikkö vaihtuu näillä näkymin 8-9. heinäkuuta Naton huippukokouksessa Varsovassa. Uusi komentaja on maavoimien armeijankenraali Curtis M. Scaparrotti, 60, joka siirtyy tehtävään Etelä-Koreasta, missä hän on johtanut puolustusta arvaamatonta ja uhittelevaa Pohjois-Koreaa vastaan. Nyt hänen tehtäväkseen tulee pelotteen nostaminen arvaamatonta ja uhittelevaa Venäjää vastaan.

Yhdysvallat vahvistaa Välimeren-laivastoa ja maavoimiaan Euroopassa. Se on myös käynnistänyt ohjuspuolustusjärjestelmän, vahtii Venäjän strategisten voimien liikkeitä, varastoi uudestaan materiaalia Keski-Norjaan sinne siirrettävää merijalkaväen armeijakuntaa varten ja valmistautuu palauttamaan hävittäjäyksikön ja merivalvontakoneyksikön Keflavikiin Islantiin.

Naton uusimman tilaston mukaan puolustusliiton aktiivipalveluksessa olevien joukkojen vahvuus on 3 249 000 sotilasta, joista on Euroopan maiden joukkoja 1 863 000 sotilasta sekä amerikkalaisia ja kanadalaisia joukkoja 1 386 000 sotilasta.

Karu tilannekuva

Scaparrottin kuuleminen senaatin puolustuskomiteassa Washingtonissa 21. huhtikuuta oli edellytys sille, että hänen nimityksensä Yhdysvaltain Euroopan-joukkojen komentajaksi ja Naton ylipäälliköksi voi tulla voimaan. Presidentti Barack Obama teki muodollisen nimityksen 11. maaliskuuta. Senaatissa Scaparrotti selosti omaa kantaansa Venäjää, Ukrainaa ja Afganistania koskien sekä käsitystään Yhdysvaltain joukkojen läsnäolosta Euroopassa.

Scaparrotti sanoi, että nouseva Venäjä kilpailee vallasta kasvavan aggressiivisella käytöksellä, joka haastaa kansainväliset normit rikkomalla usein kansainvälistä oikeutta. Samassa asiayhteydessä hän korosti myös, että terrorismi muodostaa välittömän uhan, kuten on nähty äskettäisissä Brysselin, Pariisin ja Ankaran tragedioissa.

- Punaisena lankana näissä uhissa on yritys heikentää Naton liittolaisuutta ja meidän eurooppalaista kumppanuutta. Kuitenkin olen vakuuttunut, että yhtenäisyytemme säilyy.

Scaparrottilta kysyttiin venäläisen hävittäjän lähiohituksesta amerikkalaisen ohjushävittäjän yli Itämerellä 12. huhtikuuta ja venäläisen hävittäjän silmukasta amerikkalaisen RC-135 -tiedustelukoneen ympäri 14. huhtikuuta.

- Venäläiset testaavat meidän ratkaisukykyä, venäläiset testaavat kansainvälistä oikeutta, mutta sotilaallisesta näkökulmasta meidän pitäisi purjehtia ja lentää kaikkialla, missä kansainvälinen oikeus sallii, ja meidän pitäisi olla vahvoja, selkeitä ja viestimme pitäisi olla yhdenmukainen tässä suhteessa, Scaparrotti vastasi.

Lausunnossaan Ukrainasta Scaparrotti muistutti, että Yhdysvallat on antanut Ukrainalle koulutusta, apua ja puolustusvälineitä.

- Olemme tukeneet myös liittolaisiamme menettelemään samoin.

Scaparrotti lupasi arvioida tilannetta otettuaan viran vastaan ja piti mahdollisena pitkälle kehitettyjen asejärjestelmien toimittamista Ukrainalle. Hän mainitsi Javelin-panssarintorjuntaohjusjärjestelmän.

- Meidän pitäisi jatkaa avunantoa ja apua siinä muodossa, mitä he tarvitsevat puolustaakseen maataan, itsenäisyyttään ja alueellista eheyttään.

MARKKU SALOMAA
 
Tässä on asiaa:

Natolle uusi kovan linjan ylipäällikkö - harkitsee jopa asejärjestelmien toimittamista Ukrainalle Venäjää vastaan
Keskiviikko 4.5.2016 klo 07.00

Naton uusi ylipäällikkö Curtis M. Scaparrotti harkitsee jopa huippumodernien asejärjestelmien toimittamista Ukrainalle Venäjää vastaan.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016050421512896_ul.shtml

Tämä on juuri oikea tapa toimia. Venäjä ymmärtää kyllä mistä on kysymys.
 
Ei ole mitään merkitystä mitä tuollainen cowboy kenraali laukoo.
Trump pistää kaverin nopeasti Utahiin jonkun varusvaraston päälliköksi.

Tätä kaikki Putin'in hännystelijät tietysti toivovat..

Päätös kyseisen kenraalin nimityksestä on kuitenkin tehty USA:n nykyisen johdon toimesta. Se on päätös oikeaan suuntaan.
Venäjä uskoo kyllä kun sille tehdään asiat selviksi ja sanotaan suoraan miten toimitaan rikollisia vastaan..
 
Tässä on asiaa:


http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2016050421512896_ul.shtml

Tämä on juuri oikea tapa toimia. Venäjä ymmärtää kyllä mistä on kysymys.

Herra Scaparrotti, teillä on munat! :salut:

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka Venäjä reagoisi jos USA, Saksa, Puola ym alkaisivat tukemaan Ukrainaa aseellisesti. Kun kerran venäläisiä joukkoja ei Ukrainassa ole (kysykää vaikka toveri Putinilta) niin pansarintorjuntakalusto ja muut mukavuudet ovat vain tuhmia separisteja vastaan. :rolleyes:
 
Herra Scaparrotti, teillä on munat! :salut:

Olisi mielenkiintoista tietää kuinka Venäjä reagoisi jos USA, Saksa, Puola ym alkaisivat tukemaan Ukrainaa aseellisesti. Kun kerran venäläisiä joukkoja ei Ukrainassa ole (kysykää vaikka toveri Putinilta) niin pansarintorjuntakalusto ja muut mukavuudet ovat vain tuhmia separisteja vastaan. :rolleyes:

Eiköhän kysymys ole pelkästään Ukrainan ja USA:n keskinäisestä asiasta minkälaisia aseita sovitaan ostettavaksi ja myytäväksi.

En missään tapauksessa ymmärrä miksi asehankinnoista pitäisi ilmoittaa/tiedottaa Venäjälle? Useinhan asekaupat ovat salaisia eikä niistä huudella ulkopuolisille. Puhumattakaan että annettaisiin tietoja viholliselle.

Sillä miten Venäjä reagoi mahdollisesti tietoonsa saamiin asekauppoihin ei ole mitään merkitystä. Saa reagoida miten haluaa..Kunhan pysyy rajansa takana.
Ilmeisesti meillä Suomessa on yhteiskunnan henkisellä tasolla totuttu siihen että Venäjä saa puuttua/valvoa naapurimaidensa asehankintoja. Tämä oli toki käytäntönä YYA-aikoina. Ehkä kuluu vielä toiset 25 vuotta ennen kuin meillä laajemmin havahdutaan siihen ettei itsenäisen maan tarvitse raportoida Venäjälle asioistaan.
 
Viimeksi muokattu:
etkä edes viitsi lukea kahta postausta taakse päin...? :confused:

edit.

ehdit kuitenkin ...:D
Ikävä kyllä näin pääsi käymään.. Selain oli pitkään päällä eikä siihen ollut päivittynyt viestiäsi kenraalin nimityksestä joten jäi huomaamatta. Oma vika. Enkä viitsinyt enää korjatakaan kun olin jo ehtinyt kommentoimaan. Pahoittelen virhettäni.
 
Täällä taas. Mitä luin muitten kirjotteluja varusteista niin sekavia ne on. alkuaikoina tuli omia haavottuneita(puolinjatoisin) hyökkäyksissä kun ei erotettu omia ryssänperkeleistä. Ja vlad pistähän tänne stooria kun olet pelipaikoilla. Uskon ,että reissusi on odotuksien mukainen!
 
Viimeksi muokattu:
Donetskin asukasluku oli ennen sotaa noin miljoona.
Ukrainan aikaan kaupunki kukoisti ja oli vilkas.

Ja nyt kapinallisessa Donetskin kansantasavallassa :
Videolla pääsiäisen viettoa tänä vuonna Cherbakovan puistossa ( lähellä uudenaikaista Shaktar stadionia ) : markkinat ja venäläisiä kansanlauluja.
Vähän ihmisiä , markkinat näyttävät vaatimattomilta eikä venäläiset kansanlaulutkaan paljoa kiinnosta.

Eniten ihmisiä oli jonottamassa ilmaista teetä ja kakkua.



http://novosti.dn.ua/details/273688/
 
Savchenko kieltäytyi allekirjoittamasta extraditiopaperit Росбалт.

"Hämmästykselläni ei ole rajaa! Ne tuoneet minulle täytettäväksi paketillisen asiapapereita. Nauraan äänekkästi siellä olevalle kysymykselle. Kysymys: "Millä tarkoituksella olette ylittynyt Venäjän rajan?". Kuvitelkaa mitkä kysymykset?!
Vastan: "Minua kidnappasi Venäjän erikoispalvelu!" He heti muotoilevat vastaukseni asuun :"Ylitti rajan laittomasti". Ei onnistu! - kerro Savchenko.

Hän lisäsi, että joutunut jonkun "pahan surrealistiseen satuun".

"Sitä että ne kidnappasivat minua minun pitää maksaa heille vielä 30 000 rupla! - hämmästelee Savchenko.- "Mistä tämäkin, bensastako? Vai onko tämä lunnat ja minua palautetaan vihdoinkin Ukrainaan?!"
Hän lisäsi kuitenkin, ettei vallitsevassa tilanteessa hän ei ajattele enää rahaa, vaan sitä että häntä yritetään esittää rikollisena.

Eniten häntä koketti itse fakta, että ne yrittävät pimittää kidnappauksen, ja se että Venäjä halua tuomita häntä toisen kerran - muka extraditiota varten, mutta lentäjä on varma että tämä tehdään sen takia jotta voittaisi luoda hänestä rikollisen kuvan".

"He yrittävät tuomita minua niin ovelasti, jotta minä itse myöntäisi kaiken sen, mitä en ole tehnyt enkä myönnä!"
"Haluavat palauta minua Ukrainaan rikollisena, vaikka itse ovat rikoksen tehneet. Miksi minun pitää mustamaalata itseäni Venäjän hyväksi?! Vain sen takia että uhkailevat tappaa minua? Senkun tappavat sitten!..Siksi en ajo allekirjoittaa mitään asiapapereista jossa on näin muotoiltut kysymykset!".

Aikaisemmin tuli ilmi стало известно, Federal Penitentiary Service (FSIN) of Russian Federalnaya Sluzhba Ispolneniya Nakazaniy aloitti koota asiapapereita luovuttamiseksi ukrailalaisen sotilaan Nadezhda Savchenkon synnyimaahaan.
http://www.kasparov.ru/material.php?id=572AEC4A20503
 
Viimeksi muokattu:
En näe enää kirjoitusta jossa oli aiheena oli muka että Ukrainalle oli ehdotettu 50 miljardia Krimista ja Ukraina kieltäytyi. En muista ketjua jossa tämä oli.
Oikeasti siinä oli tasan päivastaista. Ukraina hinnoitteli VAIN venäläisten ryövättyä omaisuutta öljyesiintymiseen kaikkineen 50 miljardilla, mutta sekin oli vain puhetta. Toistaiseksi.
 
En näe enää kirjoitusta jossa oli aiheena oli muka että Ukrainalle oli ehdotettu 50 miljardia Krimista ja Ukraina kieltäytyi. En muista ketjua jossa tämä oli.
Oikeasti siinä oli tasan päivastaista. Ukraina hinnoitteli VAIN venäläisten ryövättyä omaisuutta öljyesiintymiseen kaikkineen 50 miljardilla, mutta sekin oli vain puhetta. Toistaiseksi.

Tässä ketjussa edellisellä sivulla.
Ja oikeasti siinä lukee että Putin ehdotti Poroshenkolle 50 miljardia Krimistä. ( sanoi Gerashenko )

Tästä voit lukea mitä Avakovin neuvonantaja Gerashenko sanoi :

http://pl.com.ua/putin-predlagal-poroshenko-50-milliardov-za-otkaz-ot-kryma/
http://vlasti.net/news/238654
 
Tässä ketjussa edellisellä sivulla.
Ja oikeasti siinä lukee että Putin ehdotti Poroshenkolle 50 miljardia Krimistä. ( sanoi Gerashenko )

Tästä voit lukea mitä Avakovin neuvonantaja Gerashenko sanoi :

http://pl.com.ua/putin-predlagal-poroshenko-50-milliardov-za-otkaz-ot-kryma/
http://vlasti.net/news/238654
Kumpikin ovat korrution mallikappale. Gerashenko minulle on sama kun Putlerin Peskov, ja tälläiset jutut on Poroshenkon piar, ei sen enempää, muka katsokaa kuinka jalo presidentti meilla on..Gerashenko kehuu Poroshenkoa kuin uskollinen koira oma omistaja. Avakov on korruption toinen mallikappale, se on mies jota Saakashvili kutsui varkaksi nro1, ja tästä Avakov kaatoi hänen päälle vettä. Saakashvili ei puhuu turhia.

Muistan näitä puheita olisi kun Venäjä alkoi vaatia 3 miljardia jota se antoi Janukovichille pari kk ennen kun tämä varas pakeni, silloin oli jotain pälätystä: antakaa meille ryövätystä omaisuudesta Krimissa ensin 50 miljardia, eli, ihan tyhjät puheet.

Minä en pysty edes katsomaan Gerashenkoa eikä Avakovia enää. Kaikki menee offshoreihin nytkin kuten Janukovichin aikana. Ei Ukrainassa ole oma maata eikä kansan parasta ajatteleva hallitusta vielä. Valitettavasti.
 
Viimeksi muokattu:
tanki_abrams_armii_ssha_pribyli_v_gruziyu_chtoby_podgotovit_gruzinskih_soldat_k_uchastiyu_v_operatsiyah
En keksinyt mihin sijoittasi tämän:

Abrams panssarivaunut saapuneet Georgiaan Noble Partner sotaharjoituksin 11.5 - 26.5

Укринформ
Abramsit ja Bradleyt menevat Visianiin, lastattu Varnassa, Bulgariassa.
Kolme maata Georgialaiset , amerikkalaliset ja britit
http://censor.net.ua/photo_news/387...t_gruzinskih_soldat_k_uchastiyu_v_operatsiyah
 
Viimeksi muokattu:
Ei Ukrainassa ole oma maata eikä kansan parasta ajatteleva hallitusta vielä. Valitettavasti.

Uusi pääministeri Groisman on aloittanut varovaisesti.
Tavannut USA:n Victoria Nylandin ja keskustellut uudistuksista.
Ehkä nopein ja näkyvin asia tulee lupauksesta korjata teitä kesän aikana noin 650:lla miljoonalla eurolla.

Jatsenjukista tuli jonkinlainen symboli epäonnistumiselle ( uudistukset hitaita , korruptio rehottaa edelleen )
Pilakuva aiheesta :
- Vladimir Putin kiittää agentti Jatsenjukia kahden vuoden menestyksekkäästä operaatiosta Ukrainan epävakauttamisessa

^16392E56B457C5C34BB0E5A90B5E35B2B035F724608A49E35F^pimgpsh_fullsize_distr.png


http://112.ua/politika/groysman-obsudil-s-nuland-ukrainskie-reformy-307869.html
http://112.ua/ekonomika/pravitelstv...a-dorog-za-schet-akcizov-groysman-309302.html
 
Itä-Ukrainan separatistialueella Luhanskissa on kuvattu valtava noin 35 panssarin kolonna. Liikenteen lomassa Newsweekin julkaisemalla videolla kulkevassa kolonnassa vaikuttaisi olevan muun muassa Grad-raketinheitinjärjestelmiä.

Video (alla) on ilmeisesti kuvattu viime viikonloppuna kerrostaloasunnon ikkunasta Luhanskin keskustassa vain noin 16 kilometrin päässä Ukrainan armeijaa ja separatisteja erottavasta etulinjasta.

Nettikarttakuvassa näkyvien rakennusten (kuva 2) perusteella kyse on mitä ilmeisimmin Luhanskin Oboronna-kadusta.

Ukrainan väkivaltaisuudet ovat leimahtaneet muutamia kertoja viime viikkojen aikana. Viime sunnuntaina kaksi ukrainalaista sotilasta sai surmansa väkivaltaisuuksissa ja useita loukkaantui. Ukrainan sodan osapuolet olivat sopineet uudesta tulitauosta vain kaksi päivää aikaisemmin.

Ukrainan konfliktin huteraan tulitaukoon vienyt Minskin sopimus kieltää molemmilta puolilta raskaiden aseiden tuomisen etulinjaan. Panssarikolonnan tuominen alueelle olisi selvä sopimusrikkomus.

Newsweekin mukaan video on herättänyt kysymyksiä siitä, mistä separatistien kalusto on peräisin. Venäjän tiedetään tukevan voimakkaasti separatistijoukkoja ja Venäjän asevoimien sotilaiden toiminnasta Ukrainan alueella on laajasti todisteita. Venäjä on kiistänyt systemaattisesti väitteen siitä, että se tukee separatisteja.

Ukrainan tulitaukoa valvova Etyj on raportoinut sen tarkkailijoiden havainneen useaan otteeseen sopimusta loukkaavia raskaita aseita separatistialueilla.

Eräs havainto saattaa viitata videolla nähtyyn kolonnaan. Etyj kertoo havainneensa viime viikonloppuna Luhanskissa seitsemän raketinheitinjärjestelmää, seitsemän telatykkiä, kymmenen hinattavaa tykkiä ja seitsemän ilmatorjuntaohjusjärjestelmää.

Jotkut separatisteja puolustelevat sosiaalisen median käyttäjät ovat väittäneet, että kyse on toukokuun 9. päivänä vietettävän voitonpäivän juhlan paraatin harjoituksista.
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/panssarikolonna_vyoryy_ukraina-50085
 
Back
Top