Ukrainan konflikti/sota

Nyt alkaa olemaan koko homman pohjustus käynnissä.

"Kremlin edustaja: Venäjä voi olla ”pakotettu” puolustamaan kansalaisiaan Itä-Ukrainassa"​



"Venäjän presidentinhallinnon Kremlin edustajan mukaan väkivaltaisuuksien kiihtyminen Itä-Ukrainassa olisi lopun alku Ukrainan valtionhallinnolle. Ukrainaan liittyvistä asioista vastaava presidentinhallinnon varajohtajan Dmitri Kozakin lausunnoista kertovat uutistoimistot Interfax ja Tass sekä niitä lainaava uutistoimisto Reuters.

”Venäjä on pakotettu puolustamaan Donbassissa asuvia kansalaisiaan, jos konfliktin laajuus sitä edellyttää”, Kozak sanoi Tassin mukaan.

”Kaikki riippuu sotatoimien laajuudesta. Jos, kuten presidenttimme sanoo, siellä tapahtuu Srebrenican kaltaisia asioita, meidän täytyy varmaankin puolustaa itseämme.”

Serbien tekemässä Srebrenican joukkomurhassa Bosnia-Hertsegovinassa kuoli vähintään 7 000 siviiliä vuonna 1995.

Kozak syytti Ukrainan hallitusta hysteerisyydestä ja väitti, että Itä-Ukrainan sodan ratkaisemiseksi käytävien neuvottelujen luottamuksellisuus hyödyttää vain Ukrainan hallintoa, joka Kozakin mukaan yrittää ohjata omia kansalaisiaan harhaan.

Siksi Itä-Ukrainaan liittyvistä neuvotteluista ja neuvotteluasiakirjoista pitäisi Kozakin mielestä tehdä julkisia.

”Neuvotteluissa me olemme sitoutuneet noudattamaan Minskin sopimuksia a:sta z:aan. He sitoutuvat vain salaa”, Kozak sanoi.

Minskin sopimuksilla tarkoitetaan vuosina 2014 ja 2015 solmittuja tulitaukosopimuksia. Sekä Ukrainan asevoimat että Itä-Ukrainassa toimivat Venäjän tukemat, rahoittamat ja kouluttamat separatistijoukot ovat rikkoneet sopimuksia useasti, ja sotatilassa on talven 2014 jälkeen kuollut ainakin 14 000 ihmistä, joista osa on siviilejä.

Ukrainan pääesikunnan tietojen mukaan Donetskin ja Luhanskin alueilla on 28 000 separatistitaistelijaa, joiden joukossa ja erityisesti upseeristossa on runsaasti venäläisiä. Lisäksi taistelijoiden tukena on 2 000 venäläistä kouluttajaa ja neuvonantajaa.

Itä-Ukrainan tilanne on herättänyt erityistä huolta huhtikuussa, kun pääsiäisen aikaan havaittiin, että Venäjä oli ryhtynyt siirtämään asejoukkojaan Ukrainan itärajan tuntumaan eli lähemmäs Donetskia ja Luhanskia. Rajan tuntumassa on Ukrainan mukaan nyt noin 20 000 Venäjän sotilasta, ja Venäjän valtaamalla Krimillä reilut 32 000 Venäjän sotilasta.

Keskiviikkona Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, ettei Venäjä aio vetää viime aikoina sijoittamiaan joukkoja pois. Peskovin mukaan joukot pysyvät siellä missä ovatkin niin kauan kuin se on tarkoituksenmukaista."
Miten ja kehen tuollainen pohjustus toimii?
Kaikkihan tietää, että ryssät on itse pääperkeleitä suunnilleen kaikissa maailman konflikteissa. Ehkä joku tiedottaja saa jotenkin psyykattua itsensä uskomaan johonkin "oikeutukseen" valheidensa kautta.
Olin ihan oikeassa Navalnyin voittavasta taktiikasta palata Venäjälle. Hän on ajanut väkivaltakoneiston (jota venäjän valtioksikin kutsutaan) umpikujaan jossa tekevät epätoivoissaan vain virheellisiä ratkaisua. Putlerin nöyryytys syvenee.
Pellet!
 
Spekuloidaan. Jos Venäjä aloittaisi Ukrainaa vastaan laajat sotatoimet, niin miten se näkyisi muualla Euroopassa ja ennenkaikkea Suomessa?
No uskon että Bitcoinin arvo pompsahtaa taas ylöspäin, näin niinkun oheisvaikutuksena, koska Ukrainalaiset osaajat pistää rahat turvaan. Pakotteita tulisi varmaan Venäjälle niin paljon, että Suomen talous saattaisi saada kovan kolauksen kun tuonti ja vienti kärsisi. Suomi ja Ruotsi varmaan aloittaisi NATO katselut huomattavasti aktiivisemmin, mikä puolestaan itkettäisi Putinia.
Pakolaisia saattaisi pyrkiä Suomeen tuhansittain...
 
Jos ajatellaan että ryssä hyökkäisi Ukrainaan, ja USA:lta tulisi sotilaallinen vastareaktio, niin löisikö ryssä ydinase-eskalaatio -kortin pöytään?

Jos katsoo tilastoja niin esim Donetskissa valtaosan vuodesta dominoiva tuulensuunta olisi idästä, eli se voisi ydinaseiden käytön kannalta ajateltavissa ilman että käryt tulee silmille.

Ks esim: https://weatherspark.com/y/100364/Average-Weather-in-Donetsk-Ukraine-Year-Round
Ryssä ei käytä ydinaseita jos niiden omalle maaperälle ei kohdistu hyökkäystä. Jos muuta väittävät niin paskapuhetta.
 
Ryssä ei käytä ydinaseita jos niiden omalle maaperälle ei kohdistu hyökkäystä. Jos muuta väittävät niin paskapuhetta.
Kyllä tuon viimeisimmän doktriinin mukaan myös muut vaihtoehdot voisivat olla mahdollisia.

 
Kyllä tuon viimeisimmän doktriinin mukaan myös muut vaihtoehdot voisivat olla mahdollisia.

Vaikka sanovat mitä niin eivät käytä. NATOn on paljon helpompi tuhota Venäjä kuin Venäjän on tuhota NATO. Venäjä ei tule koskaan käyttämään ydinaseita konfliktin ensimmäisenä osapuolena, mikäli suoraan Venäjän maaperälle ei kohdistu iskua.
 
Varmaan näin Kremlissä haaveillaan, maayhteys Krimille ja edelleen Transnistriaan. Samalla Ukrainan eristäminen Mustalta Mereltä. NS2 tulille, Ukrainalta kaasu poikki.

Rannikkoa on kuitenkin useampi sata kilometriä ja vallattavana mm. miljoonan asukkaan Odessa. En ihan heti näe, että Venäjä pystyisi kaiken tuon tekemään sormia napsauttamalla ja tässä kohtaa kansainväliset reaktiot olisivat todella rajut.

Yksi mitä Venäjä voisi yrittää tehdä, on asettaa Ukraina mereltä täydelliseen saartoon laivaston voimin samalla kun aloittaa sotatoimet Krimin ja Donbassin suunnassa ja mahdollisesti pyrkiä luomaan sillaanpääaseman Odessa-Krimi välille ja käyttää tätä sillanpäätä sekä saartoa kiristysvälineenä rauhan ehdoissa.
En ole ihan varma että onko Välimeren kautta tulossa jonkin ajan kuluttua maihinnousualusta Mustallemerelle.
 
Kyllä tuon viimeisimmän doktriinin mukaan myös muut vaihtoehdot voisivat olla mahdollisia.

Samaa mieltä. Venäjän ydinasedoktriini ja Putinin antama ukaasi ovat erittäin väljiä ydinaseiden käytön suhteen. Jos USA alkaisi käyttää voimaa venäjän joukkoja vastaan, tuloksena olisi venäjälle tappioita ja se voisi hyvinkin laukaista ydinaseella uhkailun. Käyttökynnys olisi tietenkin korkea, mutta Putin todennäköisesti kuvittelee olevansa parempi pokerinaama kuin Biden. Kuten todennäköisesti onkin.
 
Ryssä ei käytä ydinaseita jos niiden omalle maaperälle ei kohdistu hyökkäystä. Jos muuta väittävät niin paskapuhetta.
No eipä sinne ole ketään hyökkäämässä, joten pelkän pelottelun aseteelle on tämäkin jäätävä.
 
Samaa kuraa jatkunut 7 vuotta ja Saksan ja Ranskan pehmoilulinja -> ”Euroopan unionin on annettava tukensa Saksalle ja Ranskalle sekä Etyjille, jotta nämä pyrkisivät uudelleenkäynnistämään neuvottelut Minskin-ryhmän ja niin kutsutun kontaktiryhmän välillä. Tavoitteeksi on asetettava viime kesänä neuvotellun tulitauon jatkaminen ja Minskin sopimuksen ehtojen täyttäminen”, Kanerva vaatii.
 
Vaikka sanovat mitä niin eivät käytä. NATOn on paljon helpompi tuhota Venäjä kuin Venäjän on tuhota NATO. Venäjä ei tule koskaan käyttämään ydinaseita konfliktin ensimmäisenä osapuolena, mikäli suoraan Venäjän maaperälle ei kohdistu iskua.
En usko että NATO on ensimmäisenä Ukrainan apuna, mutta USA on ainoa joka voi olla.

Vasta sitten jos pelikenttä laajenee muualle Eurooppaan, NATO tulee kuvioon mukaan ja sitten onkin jo WW 3 tulilla. Sitä tuskin mikään osapuoli haluaa.
 

Russian Ground Troop Units and Iskander ballistic missiles identified at Ukrainian border by Janes​

by Thomas Bullock Apr 8, 2021, 15:58 PM


Janes has identified at least fourteen Russian Ground Troop units that have moved or are moving to the Ukrainian area of operations since late March through open-source intelligence.

Janes has identified an influx of Central Military District troops from the 74th and 35th Motorised Brigades, 120th Artillery Brigade and the 6th Tank Regiment, equipped with tanks, infantry fighting vehicles (IFVs), and long-range artillery including 2S19 MSTA-S 152 mm self-propelled guns, TOS-1A thermobaric multiple rocket launchers (MRLs), and BM-27 Uragan 220 mm MRLs entering Voronezh by train.

Janes has also identified the deployment of Iskander short-range ballistic missile systems, likely belonging to the 119 Missile Brigade, to Voronezh from the Sverdlovsk region.

A staging area has been established at a training ground south of Voronezh city equipped with P-260T Redut-2US long-range telecommunications complexes and a field hospital. The P-260T Redut-2US is a long-range army-level communications system that is not used at the battalion or brigade level, it is indicative of the scale of the deployment.

Crimea and the neighbouring Krasnodar regions have seen a similar build-up of troops and equipment including BMP-3 IFVs and 2S4 Tyulpan 240 mm self-propelled mortars. This time coming from Southern Military District units stationed hundreds of kilometres away in the southern and western Caucasus.

Linkki
 
Mitä tässä vuosia tätä seurattu niin venäläiset joukot ovat hyökänneet Ukrainalaisia vastaan sekä omana itsenään ja ties minä separatistina naamioituneena. Sekä että. Ukrainalaisten ja venäläisten välejä hiertää myös se että venäläläiset ovat hyökkääjiä ja todella moni ukrainalainen on menettänyt henkensä tai vammautunut. Ihme on jos Ukraina ei taistele maansa puolesta. Kävi miten kävi Venäjä on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen lukuisiin ukrainalaisiin ihmisiin ja perheisiin.
Mitä venäläisiä joukkoja siellä on ollu vuosia?

TOIVOTTOVASTI ei tarvitse koskaan nähdä onko tahtoa vai ei.
 
Länsimailla varmaankin vastaavanlainen:

Venäjä varaa edelleen oikeuden käyttää ydinaseita tavanomaisten sotilaallisten konfliktien lopettamiseksi. Venäjällä uskotaan, että kaikki aseelliset konfliktit Yhdysvaltojen ja Naton kanssa kasvaisivat nopeasti globaaliksi, täysimittaiseksi ydinsodaksi. Presidentti Putin vahvisti tällaisen ennusteen vuonna 2018.

Venäjä panee ydinpelottamisen täytäntöön vain 'yksittäisten valtioiden ja sotilaskoalitioiden (ryhmittymien, liittoutumien) suhteen, jotka pitävät Venäjän federaatiota potentiaalisena vastustajana ja joilla on ydinaseita ja / tai muita joukkotuhoaseita tai merkittäviä yleiskäyttöiset joukot. Toisin sanoen, jotta voidaan harkita ydinskenaariota, johon liittyy tietty valtio tai koalitio, Venäjän on havaittava uhkaavien ominaisuuksien lisäksi myös ilmoitetut aikomukset.
 
En usko että NATO on ensimmäisenä Ukrainan apuna, mutta USA on ainoa joka voi olla.

Vasta sitten jos pelikenttä laajenee muualle Eurooppaan, NATO tulee kuvioon mukaan ja sitten onkin jo WW 3 tulilla. Sitä tuskin mikään osapuoli haluaa.
Tarkoitin että Venäjä ei käytä kyllä hyökkäyssotaan muutenkaan ydinaseita, vaikka NATO ei varsinaisesti olisikaan kuvioissa.

USA voisi ihan huoletta ampua raketteja Venäläisiä kohteita kohtaan Ukrainan alueella, eikä Venäjä tekisi muuta kuin vähättelisi kärsimiään vahinkoja.
 
Miehitä naapurimaan alue -> pakota kansa Venäjän passeihin -> uhkaa ydinaseella
 
Ote ja linkistä lisää:
Viime viikkojen ajan sosiaalinen media on ollut täynnä havaintoja venäläisjoukoista, jotka liikkuvat kohti Ukrainan raja-alueita. Rakennusta kutsuttiin alun perin harjoitukseksi, mutta viimeisimmissä lehdistötiedotteissa Kreml on ollut melko selvä siitä, että joukot on sijoitettu sinne operatiivisena käyttöönottona, jos Venäjä tuntee tarpeen toimia todellisen tai kuvitteellisen eskaloitumisen yhteydessä Donbassissa. Joukot pysyvät alueella niin kauan kuin presidentti Putin pitää sitä tarpeellisena.

 
Länsimaille ei varmasti tee tiukkaa ruokkia näitä äijiä tarpeen niin vaatiessa vaikka pidemmän aikaa. Kavereilla ei vatsa saa olla tyhjänä!

Krimin lähelle muodostetaan 4 tuhannen ukrainalaisen varusmiehen / sotilaan valmiusjoukot.
 
Viimeisen kahden kuukauden aikana Etyjin valvontalennokkeja GPS-signaalihäiritty noin 70% lennoista. Ainoastaan Venäjällä on tähän kyky.

Iskander yksiköitä todennäköisesti lähetetty Keskisestä sotilaspiiristä -> 119. ohjusprikaatista Voronežiin.

Tänä päivänä operaatioita on hyvin vaikea piilotella.
 
Back
Top