Pyynnön voi toki alaiselleen esittää, mutta jokaisen sotilasesimiehen on hyvä tietää, että tuollaista ei ole lupa juridisesti vaatia, mitä tuossa boldatussa kohdassa ehdotat. Tuo menee niihin asioihin, joihin sotilasesimiehellä ei yksinkertaisesti toimivalta riitä. Myöskään puhelimien poiskerääminen ei taida olla juridisesti kestävä toimenpide. Ainakin kannattaa miettiä hyvät perusteet, jos tuollaiseen menettelyyn PERK:ssä yrittää mennä. Alaisen henkilökohtaiseen omaisuuteen kajoaminen kun herkästi rangaistava teko.
Suosittelen mieluummin alaisten opastamista operaatioturvallisuudessa kuten muissa maissa on menetelty. Ei Facebook päivityksiä, ainakaan mitään kommentteja opsecin alaisista asioista. Ei valokuvia - ei aikanaan geotag-fiitsörit päällä jne. Alaisilta voi edellyttää, että he eivät toimillaan vaaranna operaatioturvallisuutta.
Annetaan alaisille sellainen antistaattinen muovipussi (ymmärtääkseni sellainen ei myöskään päästä läpi radiosäteilyä) ja itellan pehmustettu kirjekuori. Puhelin laitetaan siihen antistaattiseen pussiin ja pussi laitetaan kirjekuoreen. Kirjekuoreen laitetaan taistelijan nimi ja kuoren palautusosoite (sikäli kun se tiedetään siinä vaiheessa). Annetaan taistelijalle mahdollisuus joko lähettää se kotiin, tai sitten se pysyy vartioidussa tilassa ja sen saa sieltä pois vain luvalla. Puhelimen saa aukaista vain kauempana yksiköstä. Lisäksi siihen kuoreen voisi laittaa "juoruilu maksaa henkiä" -tarran.