US Navy - Yhdysvaltain laivasto

Venäläisillähän on niitä maitovalaita taisteluliiveissä. Sisäänrakennetaan vähän paukkua, ja pistetään uiskentelemaan islantiin päin. Islannin valaanpyytäjät pyydystää sen ja roudaavat sen itse satamaan ja sitten kaboom tai jotain... :p
 
Olette lukenut liikaa Tom Clancyä.

Vai niin.


Kuljettiko Venäjä ammustäydennykset Ukrainan itäosiin valkoisilla "avustusrekoilla" vai armeijan väreissä olevilla kuorma-autoilla?

Käyttikö Venäjä Ukrainassa siviiliasuisia GRU:n hemmoja?

Toimivatko Venäjän Georgiassa proxeinaan käyttämät abhasialaiset ja osseetit Venäjän asepuvuissa toimiessaan Venäjän komentoketjun alaisuudessa?

Käyttääkö Venäjä "kalastusaluksia" tiedustelualuksina ja jos käyttää niin kuinka pitkästä perinteestä on kyse?

Ostavatko venäläiset ihan sattumalta kiinteistöjä strategisista paikoista tyhjillään pidettäviksi?

Mistä ukrainalaisten ammus- ja räjähdevarastojen räjähdykset johtuvat?

Miksi Venäjällä on niin iso konsulaatti Ahvenanmaalla?

Ihan todellisen ja todennettavan maailman ilmiöitä voisi jatkaa loputtomiin. Niiden valossa ihmettelyni ja kysymykseni siitä, että miksi Venäjä toimisi sen näkökulmasta typerimmällä mahdollisella tavalla ja valtaisi Islannin sota-aluksilla on täysin perusteltu.
 
Onko tämä taas Sovremenny tms.? Tulee mieleen se demokraattien tribuutti veteraaneille...


Tuo on BCGN Pyotr Velikiy ja Brian Mast on muuten republikaani Floridasta.
 
Ööf..jääkö multa jotain huomaamatta, vai yritetäänkö tolla CIX ilmaista 79? 79 on roomalaisilla numeroilla LXXIX. CIX on 109.
 

USA teki kaikkien aikojen kalleimman sotalaivahankintansa – "Kiinan laivasto alkaa olla suurempi ja parempi"

Yhdysvaltain laivasto tilaa yhdeksän nykyaikaista hyökkäyssukellusvenettä.

Yhdysvaltain laivasto on tilannut yhdeksän kappaletta huippunykyaikaisia hyökkäyssukellusveneitä.
Asiasta kertovat Yhdysvaltain tiedotusvälineet, muiden muassa CNN-uutiskanava.

Tilauksen arvo on 22,2 miljardia dollaria (noin 20,1 mrd euroa), mikä tekee siitä maan historian kalleimman yksittäisen laivastohankinnan.

Kyseessä olevat alukset ovat Virginia-luokan sukellusveneitä, joita maalla on jo 18. Lisäksi kymmenen on rakenteilla.
Nyt tilatut alukset valmistuvat vuosina 2025 – 2029.

Uudet sukellusveneet korvaavat jo 1970-luvulta peräisin olevia Los Angeles -luokan aluksia.

Uusien Virginia-luokan alusten tilaus on kuitenkin ennen muuta vastaus Kiinan kasvavaan laivastovarusteluun Tyynellä valtamerellä, sanoo CNN:n haastattelema Yhdysvaltain Tyynen meren alueen johtokeskuksen operaatiopäällikkö Carl Schuster.

– Kiinan laivasto kehittyy paremmaksi ja suuremmaksi, joten Yhdysvaltain laivaston on vastattava.
Tämä ei tee Kiinasta vihollista, mutta Kiinan toimintaa pitää seurata, Schuster totesi.



Yhdysvaltalaisten tiedusteluraporttien mukaan Kiinan laivasto on kehittynyt nopein harppauksin niin laadullisesti kuin määrällisestikin.

Viime vuonna julkaistun katsauksen mukaan Kiinalla on ensi vuonna käytössään jo jopa 70 sotilassukellusvenettä ja se on ottamassa käyttöön Virginia-luokkaa vastaavia ydinkäyttöisiä aluksia.

Yhdysvaltain uusia Virginia-luokan aluksia kuvataan monikäyttösukellusveneiksi, jotka ovat suurempia ja voimakkaampia kuin edeltäjänsä.

Uusien alusten uppouma on 10 200 tonnia, kun aiemmissa se oli 7 800 tonnia.
Uudet alukset ovat 138 metriä pitkiä, mikä on viitisentoista metriä enemmän kuin aiemmat alukset.

Vanhemmat Virginia-sukellusveneet ovat voineet laukaista enintään 12 Tomahawk-risteilyohjusta, kun uudempiin mahtuu niitä peräti 40.

Lisäksi alukset voivat ottaa osaa toisia sukellusveneitä vastaan käytäviin taisteluihin, tukea laivasto- ja maavoimia sekä tehdä erikois- ja tiedusteluoperaatioita.

Yhdysvaltain republikaanihallinto on kasvattanut maan sotilasmenoja huomattavasti, mikä on osaltaan lisännyt maan nopeaa velkaantumista.
 
When the USS John S. McCain crashed in the Pacific, the Navy blamed the destroyer’s crew for the loss of 10 sailors. The truth is the Navy’s flawed technology set the McCain up for disaster.

To guide the McCain, Bordeaux relied upon a navigation system the Navy considered a triumph of technology and thrift. It featured slick black touch screens to operate the ship’s wheel and propellers.
Suosittelen klikkaamaan linkin auki ja lukemaan kokonaan, ei ole edes pitkä. Sisältää sellaista olennaista asiaa mistä aiemmissa raporteissa on vaiettu.
Suomeksikin on aiheesta jotain uutisoitu:
 

The U.S.Naval Ship Comfort and its sister ship, the USNS Mercy, are being prepared to be sent to potential hot spots in the U.S. if the number of coronavirus cases begins to overwhelm local hospitals, officials said.
 
Että tallaista suunnittelua USA:n Merijalkaväelle:
ETwtnkoXsAUkfSs


10 vuoden päästä koko pumpusta tulee puuttumaan taistelupanssarivaunut, muutama jalkaväkipataljoona pois myös, ei yhtään pioneerien siltakalustoa, neljännekseen supistettu haupitsipatterien lukumäärä, jne...

Aikamoista stenaamista. Kuulemma USA:n merijalkaväki aikoo keskittää fokuksen Tyynen Valtameren saarien valloittamisen kapasiteettiin ja näin ennakoida Kiinan kasvavaa vaikutusvaltaa alueella ja toimia sille vastapainona.
 
Back
Top