USA:n presidentti ja pressanvaalit

Sanderlaiset alkavat vasta päästä vauhtiin. Komppaan täältä kaukaa perfieriasta Sanderlaisia. Sanottiin siitä mitä tahansa, niin kyllä jenkeissä muutosta muhii. Sanders on jo voittanut paljon. Kiitos informaatiovallankumouksen. Harmi että herra alkaa olemaan niin vanha ensivuosikymmenen vaaleihin.

Politiikan tekeminen on suurelta osalta tuulen haistelua ja tunnetta. Jos Sandersin sosdem -ideologia näyttää antavan nostetta niin koko poliittessa kentässä alkaa näkyä demmarihenkeä joko puolesta tai vastaan. Sandersilla kun ei ole mitään mallisuojaa ajatuksilleen eikä aidattua ideologista laidunmaata jolle muilla ei ole pääsyä.

Trump on nostanut keskusteluun paljon kysymyksiä joista on aikaisemmin vaijettu ja pakottanut muut ottamaan kantaa. Sandersilla on mahdollisuuksia samaan ja vaikuttaa politiikan mainstreamin suuntaan ihan sen mukaan miten paljon vastakaikua hänen ajatuksensa saavat aikaan äänestäjäkunnassa.
 
Kuulu trenditutkija ennustaa, kenestä tulee USA:n seuraava presidentti
10.4.2016 14:45

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/k...entti/mWksXjKU?ref=ampparit:9866&ext=ampparit



Trends Research -tutkimusyhtiön kuulu trenditutkija Gerard Celente tietää Yhdysvaltain seuraavan presidentin jo nyt.

”Vahvistamme vuosi sitten antamamme arvion siitä, että Hillary Clinton voittaa marraskuussa vuoden 2016 presidentinvaalit”, Celente kertoo raportissaan.

Celenten mukaan demokraatti Clinton voittaa republikaanien ehdokkaan varsinkin siinä tapauksessa, että vastustajaksi vaaleissa tulee Donald Trump. Republikaanien ehdokkuudesta kamppaileva Trump on Celenten mukaan pilannut mahdollisuutensa naisäänestäjien keskuudessa.

Celente perustelee näkemystään sillä, että esimerkiksi vuoden 2008 vaaleissa presidentistä äänesti 70,4 miljoonaa naista ja 60,7 miljoonaa miestä. Naiset ratkaisevat presidentin tälläkin kertaa, trenditutkija vakuuttaa.

”Trump kärsii naisongelmasta”, Celente tiivistää näkemyksensä.

Trend Researchin raportissa Trump näyttäytyy ehdokkaana, joka itse pilaa mahdollisuutensa. Viimeinen niitti oli Trumpin kommentti, jonka perusteella abortista pitäisi tehdä rangaistava teko. Ulkomaalaisvastaiset puheetkaan eivät ole Trumpia auttaneet.

Osunut ennenkin oikeaan

Gerald Celente on 2000-luvulla haistanut hyvin yritysten, kuluttajien, politiikan ja talouden suunnanmuutokset. Mies ennusti oikein teknokuplan synnyn ja puhkeamisen, Irakin sodan kustannukset ja vuoden 2008 subprime-lähtöisen finanssikriisin tuhovaikutukset.

”Hillary Clinton ottaa varapresidentikseen haastajansa Bernie Sandersin. Sanders on onnistunut lisäämään demokraattien kannatusta”, Celente perustelee.

Celente huomauttaa, että demokraatit Clinton ja Sanders ovat pelanneet strategisen pelinsä hyvin: kaksikko on välttänyt henkilökohtaisuuksiin meneviä hyökkäyksiä toisin kuin republikaanien kandidaatit Donald Trump ja Ted Cruz.

The Atlantic -julkaisu kertoo, että tuoreen mielipidetiedustelun mukaan Hillary Clintonin ja Bernie Sandersin kannatusluvut ovat tilastollisesti tasoissa. Kysely tehtiin rekisteröityneille äänestäjille.

Republikaanien kiristyneessä esivaalissa Donald Trump on kerännyt taakseen 743 valitsijaa ja Ted Cruz 517 valitsijaa. Presidenttiehdokkuus vaatii taakseen vähintään 1237 delegaattia, ja vielä on jaossa 882 valitsijaa.

Varainhoitaja Frontin mukaan republikaani Trump ei todennäköisesti yllä valitsijamiesten enemmistöön heinäkuun puoluekokouksessa. Front uskoo, että Clintonin voitto demokraattien valitsijamieskisassa alkaa olla selvä.

________________________________________________________________________________________

Olen taipuvainen uskomaan - tai oikeastaan toivomaan - että Celenten ennuste toteutuu. Ei siksi että olisin erityisen ihastunut jenkkien demareihin tai Hillaryyn, juttu on vaan niin että Hillary on mielestäni vähemmän huono vaihtoehto. Trump ei vakuuta, julkisuuskuva on impulssiivinen öykkäri, koulupihan pikkugangsta joka tykkää kiusata ja pilkata niitä joita pitää itseään heikompina ja joka vetää puoleensa samanlaista roskasakkia.

Toisaalta, oli valkoisessa talossa kuka hyvänsä niin isoa laivaa et saa käännettyä millään edes yhden vaalikauden aikana - onneksi.

Hillary on monessa liemessä marinoitu roisto jolla ei takuulla ole mitään harhakuvitelmia USA:n ulkosuhteiden hoitamisesta. Donald taas tulisi kotiin häntä koipien välissä ja nenä kipeänä jos yrittäisi toteuttaa vaaliuhoaan edes puoliksi. Maailma on nykyään niin verkottunut keskinäisriippuvuuksiin että minkäänlaisiin sanelupoliitiikkoihin ei ole kenelläkään varaa, niiden hinta on aina ennen pitkää kipeä ja nöyryyttävä.

Toisaalta DT:n kampanja on ollut melkoinen myrskyvarotus joten demareitten ja Hillarynkin kannattaa silittää DT:n kannattajakuntaa myötäkarvaan kohtuu varmalta näyttävän voittonsa jälkeen.

Suurin häviäjä tässä showssa, kävi miten kävi, on ehdottomasti republikaaninen puolue. Jos puolue pysyy edes kasassa niin jälkipyykin pesun on paras johtaa politiikan uudistamiseen ja sellaisen ohjelman laatimiseen jolla saadaan puolueen riveihin mahdollisimman paljon maltillisia konservatiiveja. Muuten edessä on marginalisoituminen äärilaidan rähinäjengin kerhoksi.
 
11 facts you might not know about Bernie Sanders

Bernie Sanders is successfully gaining the support of young liberal Americans. Israelis know him as the Jewish candidate and the Republican Party loves to emphasis that he is a socialist. In preparation for the battle on the Democratic votes in New York next week, here are some facts about Sanders.

  • Sanders is the first non-Christian candidate to win a presidential primary.
  • His brother, Larry, is a British politician who ran for parliament as a Green Party candidate but was not elected. Larry is also a member of the Oxford City Council.
  • In 1963, Bernie participated in the March on Washington for Jobs and Freedom, at the end of which Martin Luther King, Jr. delivered his historic “I Have a Dream” speech.
  • In the same year, He was arrested in Chicago while protesting against racial segregation.
  • In 2010, Sanders gave an 8-hour long speech in an attempt to prevent a vote regarding tax cuts.

  • Sanders was married twice. Between his two marriages, he had a son out-of-wedlock. His son is currently helping him in his election campaign.
  • In 1981, Sanders was elected Mayor of Burlington (Vermont), by only 10 votes.
  • During his campaign for mayor, Sanders recorded a country song.
  • During his university studies in Chicago, he was an outstanding runner and gifted basketball player.
  • Sanders was born to Jewish immigrant parents from Eastern Europe.
  • After he finished his studies, Sanders volunteered for several months on kibbutz Sha'ar HaAmakim in Northern Israel.

    http://www.jerusalemonline.com/news/world-news/around-the-globe/11-facts-about-bernie-sanders-20395
 
Bensaa liekkeihin? Uusia paljastuksia Donald Trumpin ja Clintonien suhteista
Alberto Claramunt
17 tuntia ja 19 minuuttia sitten (päivitetty 9 tuntia ja 7 minuuttia sitten)
Tietoja saatetaan käyttää Donald Trumpia vastaan.

43e1506cf486948defa8fa0373158a4b34d96418770954174c57ac75a5e9344c

Hillary Clinton - liian lähellä Donald Trumpia?(Saul Loeb)


USA:n kansallisarkistosta on löytynyt mielenkiintoisia tietoja, jotka linkittyvät käytävään USA:n presidentinvaaleihin.

Kansallisarkiston kätköistä paljastui yksityiskohtaisia dokumentteja, jotka kertovat USA:n presidentinvaalien mahdollisen vastaparin Donald Trumpin ja Hillary Clintonin yhteisestä menneisyydestä.

Tiedot osoittavat Clintonien hallintokaudella olleen siteitä miljardööri Donald Trumpiin. Aineistosta selviää, kuinka Trump sai kutsuja Valkoiseen taloon ja kuinka Clintonit vierailivat Trumpin tornitalossa sekä sisältävät tietoja yhteisestä hyväntekeväisyystilaisuudesta Atlantic Cityssä.

– Aineistot tulevat herkkään aikaan republikaanien presidenttitaiston kannalta. Niitä voidaan käyttää Trumpia vastaan senaattori Ted Cruzin toimesta. Hän voi piirtää kuvan Trumpista, joka on liian lähellä Clintoneita, arvioi Fox News.

Trump on tähän asti kommentoinut siteitään Clintoneihin olleen normaalia vaikutusvaltaisten ihmisten kanssakäymistä, jossa bisnesmiehen on tultava toimeen kaikkien kanssa. Fox Newsin mukaan uudet tiedot asettavat Trumpin kommentit outoon valoon.

Senaattori Ted Cruz on kuronut Trumpin etumatkaa kiinni viimeisissä esivaaleissa, mutta viikon päästä olevan New Yorkin vaalin odotetaan taas lisäävän Trumpin etumatkaa. Republikaanien ehdokkaan valitsee lopullisesti puoluekokous heinäkuussa.

http://www.verkkouutiset.fi/usa-vaalit/trump_clinton_paljastus-49050
 
Ulkomaat 16.4.2016 klo 16:21
Trumpin ehdokkuus törmää johdon kivimuuriin – puoluekokouksesta tulossa likaisten temppujen teatteri
Liikemies Donald Trump johtaa selvästi Yhdysvaltain republikaanien presidenttikisaa. Puolueen aktivisteilla on kuitenkin käytössään keinot, joilla suurisuun ehdokkuus torjutaan.

Donald Trumpin vaalikampanja yskähtelee.

Viestit vaalikentiltä kertovat, että twiitit sosiaalisessa mediassa ja räväkät lausunnot tv-haastatteluissa eivät enää riitä. Nyt pitäisi olla kunnossa myös vanhanajan kenttäkoneisto.

Se Trumpilta puuttuu.

Tuorein esimerkki oli Coloradon puoluekokousedustajien valinta.

Osavaltion republikaanijohto ei päästänyt kansaa vaaliuurnille ollenkaan, vaan ehdokkaat valittiin pienissä vaalikokouksissa sisäpiirissä. Sääntöjen mukaan, tästä järjestelystä oli päätetty jo viime vuonna.

Trumpilla ei ollut Coloradon vaalikokouksissa mukana yhtään edustajaa, joten puolueen kenttätyön paremmin hallitseva ja väkensä masinoinut Ted Cruz sai Coloradossa taakseen kaikki osavaltion 34 puoluekokousedustajaa.

Trump on arvostellut kovin sanoin Coloradon järjestelyä, mutta oma moka.

Toivo enemmistöstä alkaa hiipua
Coloradon ”unohtaminen” ja tappio Cruzille myös Wisconsinin esivaaleissa viime viikolla olivat raju takaisku Trumpin haaveille saada enemmistö ensi kesän puoluekokousedustajista.

Nyt edessä on kaksi ratkaisevaa viikkoa

Tiistaina 19.4. äänestetään New Yorkin osavaltiossa ja siitä viikon kuluttua 26.4. itärannikon Connecticutissa, Delawaressa, Marylandissa, Pennsylvaniassa ja Rhode Islandissa.

Mielipidetiedustelut lupaavat näissä kaikissa esivaaleissa Trumpille voittoa, mutta ei sellaista murskavoittoa, joka vaadittaisiin edustajaenemmistön saamiseen.

Trumpilla on tällä hetkellä takanaan 742 puoluekokousedustajaa. Enemmistöön Clevelandin puoluekokouksessa heinäkuussa tarvitaan 1 237 edustajaa.

Nyt näyttää yhä todennäköisemmältä, että tuota enemmistöä Trump ei kokoon saa.

Riitainen puoluekokous heinäkuussa
Normaalitilanteessa vaalivuoden puoluekokous on värikäs näytelmä, jossa puhalletaan intoa syksyn vaalitaistoon. Presidenttiehdokkaan valinta on muodollisuus, se on ratkennut jo esivaaleissa.

Tänä vuonna kaikki on toisin.

Republikaanien esivaalien tuloksena listan kärjessä on kaksi presidenttiehdokasta, jotka molemmat ovat puolue-eliitin inhokkeja. Donald Trump ja Ted Cruz jakavat rajusti puolueväkeä.

Puolueen sääntöjen mukaan edustajat ovat sitoutuneet äänestämään oman osavaltionsa esivaalien voittajaa puoluekokousäänestyksen ensimmäisellä kierroksella.

Jos kukaan ehdokkaista ei saa tuossa äänestyksessä enemmistöä, antaa enemmistö osavaltioista edustajille toisella kierroksella vapaat kädet vaihtaa ehdokasta. Alkaa armoton junttaus.

Äänestyksiä jatketaan siihen saakka, kunnes joku ehdokkaista saa enemmistön ja tulee näin valituksi puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Paul Ryan ei halua presidenttiehdokkaaksi
Republikaanien puoluejohdon piirissä on viritelty suunnitelmaa, jonka mukaan puolueen presidenttiehdokkaaksi nostettaisiin joku henkilö kaiken esivaalisotkun ulkopuolelta.

Vahvana nimenä on esillä ollut kongressin edustajainhuoneen tuore puhemies Paul Ryan, joka viime presidentinvaaleissa oli Mitt Romneyn rinnalla varapresidenttiehdokkaana.

Alkuviikosta Paul Ryan torjui kuitenkin ehdokkuutensa.

– Haluan tehdä asian selväksi. En halua, enkä tule hyväksymään, nimitystäni puolueemme ehdokkaaksi, jyrähti Ryan Washingtonissa.

Jos kukaan ehdokkaista ei saa enemmistöä ensimmäisellä äänestyskierroksella, on valintaa Ryanin mukaan jatkettava niiden kesken, jotka ovat olleet ehdokkaina esivaaleissa. Ryan toki seuraa äänestyksiä tarkkaan, hän toimii puoluekokouksen puheenjohtajana.

Republikaanijohdolle saattaa olla tärkeämpää pitää kongressi omissa käsissä kuin saada puolueen ehdokas Valkoiseen taloon. Puoluejohto tietää, että niin Trump kuin Cruzkin ovat oman tien kulkijoita, joita puolue ei pysty ohjailemaan. Republikaanisen politiikan tekemisen kannalta tärkeämpää on säilyttää enemmistö kongressin molemmissa kamareissa marraskuun vaaleissa.

Ted Cruzin jalkatyö tuottaa tulosta
Texasin senaattori Ted Cruz on republikaanien esivaaleissa kakkosena heti Trumpin jälkeen, hänellä on nyt takanaan 529 puoluekokousedustajaa.

Cruz on jo vuoden verran panostanut perinteisen kenttäorganisaation rakentamiseen osavaltioihin ja jättänyt sosiaalisen median vähemmälle.

Jalkatyö tuotti hienon tuloksen heti esivaalikierroksen startissa Iowassa, jossa Cruz nousi Trumpin ohi voittajaksi.

Vielä suurempi merkitys kenttäorganisaatiolla on nyt, kun republikaanit valitsevat piirikokouksissaan edustajia kesän puoluekokoukseen.

Cruzin kampanjan tavoitteena on saada puoluekokoukseen omia kannattajia myös niissä osavaltioissa, joissa edustajat joutuvat äänestämään ensimmäisellä kierroksella Trumpia. Toisella kierroksella peli on auki, ja silloin on tärkeää, että pelissä on mukana omia pelaajia.

Chicagon haamu vuodelta 1968 leijuu ilmassa
Donald Trump on uhannut mielenosoituksilla, jos republikaanien puoluejohto kepulikonsteilla estää hänen valintansa puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Republikaaneilla riitaisa puoluekokous oli viimeksi vuonna 1952, jolloin Adlai Stevenson lopulta valittiin presidenttiehdokkaaksi. Vuonna 1976 Gerald Fordilla ei ollut enemmistöä esivaalien jälkeen, mutta hän onnistui saamaan sen jo puoluekokouksen ensimmäisessä äänestyksessä.

Tapahtuuko republikaanien kokouksessa nyt jotain samansuuntaista kuin demokraateilla vuonna 1968?

Tuona hulluna vuonna suhtautuminen Vietnamin sotaan jakoi demokraatit kahtia. Puoluejohto junaili Chicagon puoluekokouksessa elokuussa presidenttiehdokkaaksi Hubert Humphreyn, joka oli luvannut jatkaa presidentti Johnsonin Vietnam-politiikkaa.

Vastaehdokkaana oli Vietnamin sotaa vastustanut senaattori Eugene McCarthy.

Kokoussalin tapahtumat johtivat kaduilla väkivaltaisiin mielenosoituksiin Vietnamin sodan vastustajien ja Chicagon poliisien kesken. Kyynelkaasu virtasi valtoimenaan, väkivaltaiset kuvat Chicagosta tulvivat amerikkalaisiin olohuoneisiin.

Vastapuolen presidenttiehdokas, republikaanien Richard Nixon, otti kaiken irti demokraattien kaaoksesta. Hän vetosi ”hiljaiseen enemmistöön” lain ja järjestyksen palauttamiseksi.

Nixon voitti Humphreyn marraskuun 1968 presidentinvaaleissa.

Kirjoittaja toimi Yleisradion Washingtonin-kirjeenvaihtajana vuosina 1997–2002.
 
Kulttuuri Elokuva
Suomen ylistäjä Michael Moore tyrmää Donald Trumpin: ”Nauttikaa viihteestä”
Dokumentaristi teki ylistyslaulun Euroopalle ja Suomen peruskoululle. Katso ote elokuvasta.
Suomen peruskoulujärjestelmä on maailman paras. Läksyjä ei ole. Opettajat vaalivat lasten henkistä hyvinvointia. Kaikki ovat onnellisia.

Näin auvoisen kuvan antaa Michael Mooren uusi elokuva Where to Invade Next. Dokumentaristi kiertää Eurooppaa ja Pohjois-Afrikkaa, tutustuu julkisen sektorin toimintaan ja ammattiyhdistysliikkeen saavutuksiin. Suomessa Moore kävi toukokuussa 2015.

Dokumentti on hauska, kuten Moorelta odottaakin. Eurooppalaisesta näkökulmasta on myös selvää, että kirsikat poimitaan kakusta. Norjan rikosseuraamusjärjestelmä vaikuttaa niin kivalta, ettei maassa taida edes olla vaarallisia vankeja. Italialaisten lomia liioitellaan lähes valheeseen asti.

”Jos suomalainen tulisi Yhdysvaltoihin tekemään elokuvaa ihmeellisestä Piilaaksosta, hän tuskin käsittelisi samassa dokumentissa kouluampumisia”, Moore perustelee.

Elokuvantekijä on tietoinen siitä, että hän esittelee enemmän idealismia kuin käytäntöä. Tarkoitus on näyttää, miten asiat voitaisiin tehdä Yhdysvalloissa toisin.

”Olen amerikkalainen. Välitän eniten Amerikasta ja sen ongelmista”, hän toteaa.

Terävä ja sarkastinen huumorintaju on ennallaan. Piikit on suunnattu yksinomaan Yhdysvaltoihin. Kun Moore haastattelee elokuvassa silloista demariopetusministeri Krista Kiurua, hän on oppipojan asemassa, intoilemassa Suomesta ja koulun maksuttomuudesta.

”Te Suomessa tiedätte maanne omat ongelmat. Elokuva voi olla suomalaisille muistutus siitä, miten hyvin jotkut asiat on toteutettu, ja että saavutuksia ei kannata haaskata.”



Hieman yli kymmenen vuotta sitten Moore, 61, nousi kehutusta dokumenttien tekijästä koko elokuvabisneksen suuriin nimiin. Ensin tuli amerikkalaisten kouluampumisia ja asekulttuuria käsitellyt Bowling for Columbine, jota monet pitävät edelleen ohjaajan parhaana saavutuksena ja joka voitti parhaan dokumentin Oscarin keväällä 2003. Seuraavana vuonna Fahrenheit 9/11:sta tuli kaikkien aikojen menestynein dokumenttielokuva.

”Vain kaksi elokuvaa, jotka käsittelevät Irakin tai Afganistanin sotia, tuottivat rahaa. Toinen on American Sniper ja toinen Fahrenheit 9/11.

Moore väittää dokumenttinsa olleen George W. Bushin lopun alku. Se ei kuitenkaan estänyt Bushin uudelleenvalintaa presidentiksi, vaikka Mooren sitä ääneen toivoikin.

”Mutta sodanvastustajat Yhdysvalloissa uskalsivat tulla esiin. Ilmapiiri muuttui.”

Moore ei ole sen koommin saavuttanut vastaavaa suosiota. Fahrenheit 9/11:n katsojamäärä Pohjois-Amerikassa oli yli 20-kertainen Where to Invade Nextiin verrattuna.

”Toivon, että ihmiset menevät yhä elokuvateattereihin. Siinä on tunnelmaa, kun katsot elokuvaa parin sadan muun ihmisen kanssa.”

Toisaalta Moore ei syty kysymyksestä, mistä dokumenteistä hän itse on viime aikoina innostunut. Hän pitää fiktioelokuvista ja mainitsee kolme: Mad Max: Fury Roadin, Inside Outin ja uusimman Tähtien sodan.

”Niissä on vahvoja naisrooleja. 96 prosenttia Hollywood-elokuvista on miesten ohjaamia. Nyt sukupuoliroolit ovat muuttumassa.”

Moore ei ole koskaan teeskennellyt puolueetonta, ei dokumenteissaan eikä julkisena esiintyjänä. Yhdysvaltojen valmistautuessa presidentinvaaleihin hän on antanut tukensa demokraatti Bernie Sandersille.

”Pidän Hillary Clintonin näkemyksistä monista asioista, mutta nyt kun olemme pettyneet Barack Obamaan, haluan että menemme eteenpäin.”

Moore ei olisi uskonut näkevänsä päivää, jolloin sosialistilla olisi näin hyvät mahdollisuudet demokraattien ehdokkaaksi.

”Sanders ei äänestänyt sodan puolesta, Hillary äänesti. Hän ei halunnut antaa rahaa Wall Streetille, Hillary antoi. Hillarylle ei olisi ongelma lähettää Yhdysvaltoja taas sotaan.”

Mutta mitä meidän Euroopassa pitäisi ajatella Donald Trumpista?

”Nauttikaa viihteestä, kun sitä riittää. Älkää olko huolissanne”, Moore toteaa.

”Naiset äänestävät Yhdysvalloissa useammin kuin miehet. 80 prosenttia amerikkalaisista on naisia, värillisiä tai nuoria aikuisia. Trump on loukannut heitä kaikkia. On matemaattisesti mahdotonta, että Trump voittaisi.”
 
Vihervassarin itku Obaman perään on huvittavaa kuuneltavaa ja varsinkin kun hänen pilkaamansa Euroopan eliitti on jo havainnut että suunta on muuttunut ja kylmä tuuli puhaltaa suvaitsevaiston niskaan.

http://www.hs.fi/paivanlehti/17042016/a1460775103926

Obamaa tulee vielä ikävä monesta hyvästä syystä
Alussa Euroopan eliitti on haltioissaan presidentti Barack Obamasta. Nyt se taputtaa luetteloille Obaman epäonnistumisista. Häntä tulee kuitenkin ikävä, vaikka tarjolla olisi parempiakin seuraajia.

MUUTOS on tulossa Yhdysvaltain marraskuussa pidettävien presidentinvaalien jälkeen. Kun katsoo tarjolla olevia seuraavia vaihtoehtoja voi kysyä, onko Euroopan ulkopolitiikan eliitti täysin järjissään?
 
Vihervassarin itku Obaman perään on huvittavaa kuuneltavaa ja varsinkin kun hänen pilkaamansa Euroopan eliitti on jo havainnut että suunta on muuttunut ja kylmä tuuli puhaltaa suvaitsevaiston niskaan.

http://www.hs.fi/paivanlehti/17042016/a1460775103926

Obamaa tulee vielä ikävä monesta hyvästä syystä
Alussa Euroopan eliitti on haltioissaan presidentti Barack Obamasta. Nyt se taputtaa luetteloille Obaman epäonnistumisista. Häntä tulee kuitenkin ikävä, vaikka tarjolla olisi parempiakin seuraajia.

MUUTOS on tulossa Yhdysvaltain marraskuussa pidettävien presidentinvaalien jälkeen. Kun katsoo tarjolla olevia seuraavia vaihtoehtoja voi kysyä, onko Euroopan ulkopolitiikan eliitti täysin järjissään?


Mitens tä nyt näin...? :p


http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Clinton_soitaisa-49215

"Hän on sotaisin kandidaatti kaikista"
ALBERTO CLARAMUNT
4 tuntia ja 25 minuuttia sitten(päivitetty 4 tuntia ja 20 minuuttia sitten)
Bernie Sandersin kannattajat protestoivat Hillary Clintonin varainkeruuta ja ulkopoliittista linjaa.

  • ebb044c4f4e73c95385a5ec7ee83eb35dfc7f16488b8cc8a239e92d42c3c1443

    Hillary Clinton.

    (Scott Olson)
Bernie Sandersin kannattajat protestoivat Hillary Clintoninvarainkeruutilaisuuksia viikonloppuna.

CNN:n mukaan sata Sandersin kannattajaa syyti dollarin arvoisia pääsylippuja Hillary Clintonin autosaattueeseen, joka oli matkalla varainkeruuillallisille. Pääsyliput olivat Sandersin omaan vaalitilaisuuteen, jonka haluttiin näyttävän vastakkaiselta suuren rahan Clintonin tilaisuuteen nähden.

Tempauksella Sandersin kannattajat yrittivät siis kertoa, että Clinton on ison rahan ehdokas. Lauantaina illalla Clintonilla oli suurta huomiota herättänyt varainkeruutilaisuus, jonka takana oli elokuvatähti George Clooney. Illallisiin ei ollut pikkurahalla asiaa. Ilta maksoi 33 400 dollaria.

Sandersin kannattajat eivät pidä myöskään Clintonin ulkopolitiikasta, jota kuvaillaan sosialisti-Sandersin kulmasta katsottuna haukkamaiseksi.

– Hän (Hillary Clinton on sotaisin kaikista kandidaateista, kuvaili protestin järjestänyt Howard Gold, CNN:lle.

Hillary Clinton näyttää olevan joka tapauksessa matkalla Demokraattien presidenttiehdokkaaksi ja hänen asemiaan vahvistaa myös republikaanien sekava tila.
 
Mitens tä nyt näin...? :p


http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/Clinton_soitaisa-49215

"Hän on sotaisin kandidaatti kaikista"
ALBERTO CLARAMUNT
4 tuntia ja 25 minuuttia sitten(päivitetty 4 tuntia ja 20 minuuttia sitten)
Bernie Sandersin kannattajat protestoivat Hillary Clintonin varainkeruuta ja ulkopoliittista linjaa.

  • ebb044c4f4e73c95385a5ec7ee83eb35dfc7f16488b8cc8a239e92d42c3c1443

    Hillary Clinton.

    (Scott Olson)
Bernie Sandersin kannattajat protestoivat Hillary Clintoninvarainkeruutilaisuuksia viikonloppuna.

CNN:n mukaan sata Sandersin kannattajaa syyti dollarin arvoisia pääsylippuja Hillary Clintonin autosaattueeseen, joka oli matkalla varainkeruuillallisille. Pääsyliput olivat Sandersin omaan vaalitilaisuuteen, jonka haluttiin näyttävän vastakkaiselta suuren rahan Clintonin tilaisuuteen nähden.

Tempauksella Sandersin kannattajat yrittivät siis kertoa, että Clinton on ison rahan ehdokas. Lauantaina illalla Clintonilla oli suurta huomiota herättänyt varainkeruutilaisuus, jonka takana oli elokuvatähti George Clooney. Illallisiin ei ollut pikkurahalla asiaa. Ilta maksoi 33 400 dollaria.

Sandersin kannattajat eivät pidä myöskään Clintonin ulkopolitiikasta, jota kuvaillaan sosialisti-Sandersin kulmasta katsottuna haukkamaiseksi.

– Hän (Hillary Clinton on sotaisin kaikista kandidaateista, kuvaili protestin järjestänyt Howard Gold, CNN:lle.

Hillary Clinton näyttää olevan joka tapauksessa matkalla Demokraattien presidenttiehdokkaaksi ja hänen asemiaan vahvistaa myös republikaanien sekava tila.

Sosialistin mielestä on lyhtypylväskin sotainen, kun muilla ei ole niin ylvästä tappamisen historiaa, Stalin, Mao ja muut.
 
Tavallisen kansan puolue ja puolesta...


http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/2016041821434563_ul.shtml

Vaalitaistelu kiihtyy Yhdysvalloissa: Nyt myrskyn silmään joutui George Clooney
Tänään klo 02:29


Suosikkinäyttelijä George Clooney on saanut viikonloppuna Bernie Sandersin kannattajien vihat niskoilleen demokraattien presidenttiehdokaskilpailussa. Clooney isännöi viikonloppuna Sandersin vastaehdokkaan Hillary Clintonin illallistilaisuutta, jossa Clintonin sekä Clooneyn ja tämän Amal-vaimon kanssa samassa pöydässä istumisesta sai pulittaa 353 400 dollaria.


George Clooney joutui Bernie Sandersin kannattajien hampaisiin. Näyttelijälegenda myönsi itsekin, että presidentinvaalien rahasummat ovat "säädyttömiä". AP
Yhdysvaltain presidentinvaalit saavat uusia kierroksia, mitä lähemmäs vaalipäivä 8. marraskuuta on tulossa.

Viikonloppuna myrskyn silmään joutui suosikkinäyttelijä George Clooney, joka isännöi Hillary Clintonin kampanjatilaisuutta.

Pelkästään yksittäinen lippu illallistilaisuuteen maksoi 33 400 dollaria. Mikäli halusi istumaan Clintonin ja Clooneyn viereen, sai maksaa 353 400 dollaria.

Lauantaina noin 200 Sandersin kannattajaa protestoi Clooneyn isännöimän illallistapahtuman ulkopuolella. Protestoijat heittivät muun muassa dollarin seteleitä demokraattien presidenttiehdokkaan autosaattueeseen.



Naurettavia summia


Sandersin kannattajien vihan kohteeksi joutunut Clooneykin myönsi, että presidentinvaalikampanjaan käytettävät rahasummat ovat ”säädyttömiä”. Kun Barack Obama valittiin ensimmäistä kertaa Valkoiseen taloon, hän keräsi yksityisiltä rahoittajilta 450 miljoonaa euroa.

Vertailun vuoksi: kun Sauli Niinistö valittiin tasavallan presidentiksi vuonna 2012, hän käytti kampanjaansa hieman yli kaksi miljoonaa euroa.

– Kyllä. Mielestäni se on säädytön summa rahaa. Tiedät, että eilen illalla oli joitakin mielenosoittajia, kun saavuimme San Franciscoon ja heillä on oikeus protestoida, heillä on ehdottomasti oikeus protestoida, se on säädytön summa rahaa.

– On naurettavaa, että meillä pitäisi olla tällaisia rahoja politiikassa. Olen täysin samaa mieltä, Clooney sanoi NBC:n haastattelussa.



Edustaako kansaa?


Uutiskanava CNN:n haastattelussa Sanders sanoi, että hänellä on ”paljon kunnioitusta George Clooneyn rehellisyydelle ja lahjomattomuudelle” ongelman myöntämisessä.

Sandersin mukaan yksi vaalien suurimmista ongelmista on se, että raha on niin isossa roolissa.

– Siinä on jotain vikaa, että yksittäiset ihmiset, tässä tapauksessa varakkaat yksilöt, pystyvät antamaan uskomattoman suuria summia rahaa. Se ei ole sitä, mistä demokratiassa on kyse. Se on liike kohti oligarkiaa.

– Siitä on kysymys Amerikan politiikasta tänä päivänä. Onko meillä hallinto, joka edustaa meitä kaikkia vai joka edustaa yhtä prosenttia meistä? Sanders kysyi.


Hillary Clinton ja Bernie Sanders CNN:n vaaliväittelyssä. AP
Lähde: The Guardian
 
Trump and Clinton fight it out in the New York primaries

The leading Democratic and Republican presidential candidates heat up towards the New York primaries. For the Democrats, Clinton is going up against Sanders, who has surprisingly closed poll gaps. On the other hand, Trump is crushing the entire Republican Party in an attempt to take home all of the New York delegates.

All of the presidential candidates are sharpening their swords, getting ready to fight it out in the most important primaries yet. On Tuesday, the people of New York will vote and the results could lead to a critical turning point for the candidates.

On the Republican side, Donald Trump and Ted Cruz continue to fight it out. But for Trump, New York is almost a guaranteed win, where he is pulling 54% in the polls. Cruz, who is predicted to lose New York and is only pulling 16% in the polls, will need to concentrate all of his efforts in order to beat Trump.

If Trump successfully exceeds the 50% mark, he will win all 95 of the New York delegates, crushing Cruz’s campaign. The only person who might be able to save Cruz’s campaign is the third Republican candidate, John Kasich, who is pulling 25% in the polls.

According to polls, Democrat Hillary Clinton is leading with quite a large advantage over Senator Bernie Sanders. Former Secretary of State Clinton is pulling 57% in the polls, whereas Sanders is only pulling 40%.

Although Clinton is leading in the polls, Sanders’ campaign is gaining substantial momentum, with many celebrities endorsing him. The Jewish senator’s supporters have been holding rallies against Clinton, which seem to be having a positive outcome for him. According to CNN, Sanders has won over the hearts of the young and of Upstate New York residents, whereas Clinton supporters in the state tend to be New York City residents over the age of 45.

http://www.jerusalemonline.com/news...p-and-clinton-fight-it-out-for-new-york-20519
 
Ei vaan auta eurooppalaisten vihervasemmistolaisten "itkupotkuparku" eikä edes hammasten kiristys....Trump on yhä lähempänä tavoitettaan...

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/trump polku voittoon-49357

Trumpin ehdokkuutta ei enää hevin pysäytetä – matematiikka puolella
SAMI METELINEN
4 tuntia ja 20 minuuttia sitten(päivitetty 3 tuntia ja 4 minuuttia sitten)
New Yorkin esivaalin jättivoitto palautti Donald Trumpille mahdollisuudet saavuttaa puoluekokousedustajien enemmistö.

  • 871926f114cfe1281e08d5fc18157c4bfc9be1b6d13320cf85434f1f25a36665

    Donald Trump.

    (Lehtikuva/AFP)
Kiinteistöliikemies Donald Trumpinmahdollisuudet republikaanien puoluekokouksen edustajien enemmistön voittamisesta saattoivat näyttää jo menetetyiltä Wisconsinin kirvelevän tappion jälkeen kaksi viikkoa sitten.

Tuolloin pahin kilpailija, Teksasin senaattoriTed Cruz voitti lähes kaikki osavaltion puoluekokousedustajat (36) taakseen, kun Trump joutui tyytymään kuuteen delegaattiin. Samalla myös Trumpin valtakunnalliset kannatusluvut näyttivät kääntyneen laskuun.

Asetelma kääntyi jälleen Trumpille suosiolliseksi viime yönä Suomen aikaa, kunTrump voitti New Yorkin esivaalissa 61 prosenttia äänistä ja ainakin 89 jaettavina olleista 95 delegaatista.

Nyt Trumpilla on takanaan 846 delegaattia. Enemmistöön tarvitaan 1 237 delegaattia. Puoluekokousenemmistön voittaakseen Trumpin olisi voitettava jäljellä olevista osavaltioista 391 yhteensä 674 jaossa olevasta delegaatista.


New Yorkin suurvoiton jälkeen tehtävä ei ole enää mahdoton eikä epätodennäköinenkään. Suurin osa jäljellä olevista 15 osavaltioista on niin sanottuja winner-take-all -osavaltioita eli osavaltion esivaalissa eniten ääniä saanut ehdokas voittaa taakseen kaikki delegaatit.

Seuraavat esivaalit järjestetään 26. huhtikuuta Connecticutissa, Delawaressa, Marylandissa, Pennsylvaniassa ja Rhode Islandilla. Trump on mielipidemittausten mukaan näissä osavaltioissa selvästi kärjessä, useissa yli 50 prosentin kannatuksella.

Kaikki näistä - pientä Rhode Islandia ja Connecticutia (winner-take-most) lukuun ottamatta - ovat winner-take-all -osavaltioita.

Pennsylvaniassa suurin osa delegaateista saa puoluekokoukseen vapaat kädet, eli he eivät ole automaattisesti sidottuja äänestämään osavaltiossa voittanutta ehdokasta. Näin Trump ei voi varmuudella laskea kaikkia 71 osavaltion delegaattia taakseen, vaikka voittaisikin siellä selvästi.

Seuraava esivaaliosavaltio on Indiana. Osavaltiossa ei ole tehty toistaiseksi yhtäkään vertailukelpoista ja luotettavaa mielipidemittausta. Lähialueilla ovat pärjänneet sekä Trump että Cruz. Indiana on winner-take-all ja siitä on mahdollisesti tulossa keskeisin jäljellä oleva osavaltio. Osa delegaateista tosin valitaan aluekohtaisesti, joten osavaltion voittaja ei automaattisesti voita kaikkia osavaltion delegaatteja.

Jos voitto menisi Cruzille, Trumpin mahdollisuudet puoluekokousenemmistöön heikkenisivät jälleen. Voittamalla kaikki tai lähes kaikki 57 osavaltion delegaattia Trump käytännössä sinetöisi puoluekokousedustajien enemmistön.

Tämän jälkeen vuorossa on Nebraskan esivaali, joka on sekin winner-take-all. Alueen muut osavaltiot ovat olleet pikemmin Cruziin päin kallellaan, joten hänen voidaan odottaa voittavan osavaltion 36 delegaattia.

Seuraavissa esivaaleissa Länsi-Virginiassa, Oregonissa ja Washingtonissa delegaatit jaetaan suhteellisesti. Siten ne tuskin saavat aikaan suuria heittoja delegaattien määrissä.

Kalifornia on sinetti
Viimeinen esivaalipäivä on 7. kesäkuuta. Etelä-Dakotassa, Montanassa ja Uudessa Meksikossa Cruzilla on mahdollisuudet voittoon. New Jersey on Donald Trumpin valtakuntaa, joten hän voittanee osavaltion 51 delegaattia taakseen.

Kyseisenä päivänä selviää myös edustajarikkaimman osavaltion, Kalifornian, esivaalin tulos. Osavatiossa on jaossa 172 delegaattia. Trumpilla on ollut mielipidemittauksissa keskimäärin noin 10 prosentin johto toisena tulevaan Cruziin nähden Kaliforniassa. Esivaali käydään winner-take-all periaatteella, mutta valtaosa delegaateista jaetaan aluekohtaisen ykkössijan perusteella.

Ennen Kalifornian tulosta Trumpilla ei ole mahdollisuutta sinetöidä puoluekokousedustajien enemmistöä, joten lopullista ratkaisua pitää odottaa kesäkuuhun saakka.

Edellä mainittuihin oletuksiin perustuvalla laskelmalla, jossa Cruz voittaa hänelle suosiolliset osavaltiot, Trump voi ylittää 1 237 delegaatin rajapyykin niukasti.

Jos Trump onnistuisi voittamaan 3. toukokuuta pidettävän Indianan, hän voisi kivuta jopa 1 300 delegaattiin. Sen sijaan ilman Kalifornian voittoa Trump ei enemmistöön yllä.

Jos Trump jää alle puoluekokousedustajien enemmistön, on teoriassa mahdollista, että toisella ja kolmannella puoluekokouksen äänestyskierroksella edustajien enemmistö ryhmittäytyisi jonkun muun ehdokkaan taakse. Se saisi aikaan protestin Trumpin leiristä ja Trump todennäköisesti silti ilmoittautuisi presidenttiehdokkaaksi republikaanipuolueen ulkopuolisena ehdokkaana.

Republikaanipuolueen edustaja sanoi viikko sitten MSNBC:n haastattelussa, että Trumpista tulee republikaanien ehdokas, mikäli hän ylittää 1 100 delegaatin rajapyykin. Tämä johtuu osin käytännöllisistä syistä, että selvästi eniten delegaatteja saanutta ehdokasta ei voi syrjäyttää ilman vakavia seurauksia. Lisäksi puoluekokoukseen saapuu noin 200 sitoutumatonta delegaattia, jotka ovat vapaita äänestämään mielensä mukaan. Lähelle 1 237 delegaatin rajapyykkiä päässeelle ei ole ongelmaa kerätä sitoutumattomista delegaateista riittävää määrää saavuttaakseen enemmistön jo ensimmäisellä äänestyskierroksella.

Käytännössä Trump on siten jo varmistanut republikaanien presidenttiehdokkuutensa.

 
Viimeksi muokattu:
Americana
Hillary ja ulkopolitiikka: Paluu amerikkalaiseen hegemoniaan?

The American Conservative, ajattelevan paleokonservatiivisen liikkeen tärkeä julkaisu, kritisoi rajusti Hillaryn Clintonin ulkopoliittista linjaa. Lehti kutsuu Hillaryn ulkopoliittista linjaa ”johdonmukaisen huonoksi”.

Hillary on 25 viime vuoden aikana kannattanut jokaista Yhdysvaltain harkitsemaa sotilaallista väliintuloa. The American Conservative luokittelee hänet ”haukkamaisimmaksi demokraattien presidenttiehdokkaaksi sitten Lyndon B. Johnsonin”.

Toimiessaan Obaman hallituksessa Hillary oli johdonmukaisesti sen vahvimpia voimapolitiikan puolustajia, joka muun muassa vaati Yhdysvaltain ajavan ja valvovan lentokieltoa Syyrian yllä. Päätös olisi paitsi sitonut Yhdysvallat Syyrian konfliktiin entistä vahvemmin sitein mutta myös johtanut vakavaan diplomaattiseen kiistaan Venäjän kanssa.

Presidentti Barack Obama nimesi hiljattain Libyan operaation hänen presidenttikautensa huonoimmaksi päätökseksi. Obama sanoi, että länsivallat eivät olleet varautuneet Muammar Gaddafin kaatumisen jälkeiseen tilanteeseen.

Hillary puolustaa edelleen Libyan operaatiota. The American Conservative sanoo, että republikaanisten ehdokkaiden vielä pöyristyttävämmät lausunnot sekä demokraattisten haukkojen uskomus Libyan onnistumiseen ovat suojelleet Hillarya laajalta kritiikiltä.

Saudi Arabia, Israel ja amerikkalaiset haukat olisivat tyytyväisiä Hillaryn presidenttiyteen, The American Conservative uskoo. He saisivat Hillarysta presidentin, joka hyväksyisi heidän toimensa ja olisi valmis sitomaan Yhdysvallat uusiin sotiin.

Tuskin kukaan voi kiistää Hillaryn sijaintia demokraattisten haukkojen leirissä. Hän hävisi vuoden 2008 demokraattien ehdokkuuden ennen kaikkea Irakin sodan kannatuksensa vuoksi. Sodanvastainen nuori senaattori Illinoisista mätki sen avulla establishmentin ehdokas Clintonin kumoon.

Obaman maltillisen isolationismin ja neuvotteluhakuisen hallinnon sisällä Hillary on ollut äänekäs poikkeus. Hänen puolustajansa ovat vihjailleet, että naisten ei pidä näyttää politiikassa pehmeiltä. Kriittisempi tarkkailija voisi sanoa, ettei kansainvälisessä politiikassa sovi pelata sukupuolipolitiikkaan liittyviä tai henkilökohtaista urakehitystä tukevia pelejä.

Toisaalta voimme kysyä, josko Hillaryn aggressiivisempi, amerikkalaista arvovaltaa ja hegemoniaa painottava politiikka olisi välttämättä huono asia Euroopalle?

Obama pyrki delegoimaan Euroopalle suurempaa vastuuta omasta maanosastaan ja sen naapurustosta, mutta vanha manner ei ole kivuttomasti onnistunut luomaan uskottavaa demokratiaa puolustavaa nyrkkiä.

Olisiko Venäjän uhittelun, aikaisempaakin kaoottisen Lähi-idän ja pätkivän eurooppalaisen talouden aikakaudella taas tilaus voimakkaammalle Yhdysvalloille? Neokonservatismia ei kaipaa kukaan, mutta olisiko kylmän sodan patoamispolitiikkaan sitoutunut, voimakas Yhdysvallat taas/edelleen tarpeellinen toimija Euroopassa?

_____________________________________________________________________________________


Ulkomaat
"Hän on sotaisin kandidaatti kaikista"
Alberto Claramunt

Bernie Sandersin kannattajat protestoivat Hillary Clintonin varainkeruutilaisuuksia viikonloppuna.

CNN:n mukaan sata Sandersin kannattajaa syyti dollarin arvoisia pääsylippuja Hillary Clintonin autosaattueeseen, joka oli matkalla varainkeruuillallisille. Pääsyliput olivat Sandersin omaan vaalitilaisuuteen, jonka haluttiin näyttävän vastakkaiselta suuren rahan Clintonin tilaisuuteen nähden.

Tempauksella Sandersin kannattajat yrittivät siis kertoa, että Clinton on ison rahan ehdokas. Lauantaina illalla Clintonilla oli suurta huomiota herättänyt varainkeruutilaisuus, jonka takana oli elokuvatähti George Clooney. Illallisiin ei ollut pikkurahalla asiaa. Ilta maksoi 33 400 dollaria.

Sandersin kannattajat eivät pidä myöskään Clintonin ulkopolitiikasta, jota kuvaillaan sosialisti-Sandersin kulmasta katsottuna haukkamaiseksi.

– Hän (Hillary Clinton on sotaisin kaikista kandidaateista, kuvaili protestin järjestänyt Howard Gold, CNN:lle.

Hillary Clinton näyttää olevan joka tapauksessa matkalla Demokraattien presidenttiehdokkaaksi ja hänen asemiaan vahvistaa myös republikaanien sekava tila.
 
Sanderlaiset kehittelevät jo salaliittoa foliopipo tiukalla.. Kuten Floridan kadonneet äänet Bush jr:n eduksi. Tähän ei tarvita enää kuin Hillaryn voitto, suuri terrori-isku Usan maaperällä ja Dejavu.


13076732_1305789426098699_3477137492213871589_n.png
 
Trump etenee vaakasti kohti presidenttiyttä ;)

Trumpille jättivoitot viidessä osavaltiossa - reilusti yli sata delegaattia lisää
JUHA-PEKKA TIKKA
6 tuntia ja 7 minuuttia sitten(päivitetty 14 minuuttia sitten)

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/mmmd pa ri ct de-49645

Donald Trump voitti tiistain esivaalit viidessä osavaltiossa ylivoimaisesti. Myös Hillary Clinton vahvisti johtoasemaa puolueensa presidenttikilpailussa.

  • deed24a3bb456c6174c0332532343eb33311a471bd608c935d78563f98c0f260

    Donald Trump (vas.) ja Hillary Clinton.

    (Wikimedia Commons)
  • 0d1e91d2a3e1d373c98c1aa600dbd5002347d424827c6db73d84bf9f46f04a49

    CNN julisti Donald Trumpin voittajaksi tiistain kaikissa osavaltioissa
1/2
USA:n esivaalit käytiin tiistaina itärannikon Pennsylvaniassa, Marylandissa, Delawaressa, Connecticutissa ja Rhode Islandissa. "Supertiistai III:ssa" republikaanit jakoivat 118 delegaattia ja 54 "sitomatonta" delegaattia Pennsylvaniassa.

Jo ennen ääntenlaskennan alkua todettiinDonald Trumpin voittaneen suurilla enemmistöillä Connecticutin, Marylandin ja Pennsylvanian. Ääntenlaskennan alettua hänet julistettiin voittajaksi Rhode Islandissa ja Delawaressa.

Donald Trump sai Pennsylvaniassa 57, Delawaressa 61, Marylandissa 54, Connecticutissa 58 ja Rhode Islandissa 64 prosenttia äänistä. John Kasich sai 19-28 jaTed Cruz 10-22 prosentin ääniosuudet.

Donald Trump sai tiistailta selvästi yli sata uutta delegaattia. CNN:n arvion mukaan hänellä olisi nyt 988 delegaattia.

Ted Cruzilla on 568 ja John Kasichilla 152 delegaattia..

Republikaanien puoluekokouksen enemmistöön tarvitaan 1 237 delegaattia.

* Demokraateissa Hillary Clinton voitti Marylandin, Pennsylvanian ja Delawaren sekä tasaisen Connecticutin. Rhode Islandin voitti Bernie Sanders. Demokraateilla oli jaossa 384 delegaattia.

Hillary Clintonilla on nyt 2 168 ja Bernie Sandersilla 1 401 delegaattia. Demokraateilla enemmistöön puoluekokouksessa tarvitaan 2 383 delegaattia.

* Clinton ja Trump ovat jo ennen tätä olleet ainoat henkilöt puolueissaan, jotka pystyvät saamaan esivaaleilla enemmistön. Jännitystä ovat tuoneet Clintonin epävarma tilanne sähköpostiskandaalissa ja Bernie Sandersin sitkeä vastus sekä republikaaneissa Ted Cruzin ja John Kasichin halu estää Trumpin valinta muun muassa yrittämällä kääntää jo valittujen delegaattien mielet.

* Seuraavat esivaalit käydään toukokuun 3. päivänä Indianassa.

 
Trump voi olla aika hyvässä asemassa kisassa, mutta epäilen hieman hänen valintaansa seuraavaksi presidentiksi. Mielestäni hän taistelee tuulimyllyjä vastaan ja vaikka luulenkin hänen lieventävän sanontojaan sekä puheitaan naisia ja värillisiä sekä nuoria kohtaan kampanjansa loppupuolella, se ei pelasta hänen valintaansa... Hilary tulee olemaan aika vahva... Ennenkaikkea se sotaisuus on vahva kannustin!
 
Trump voi olla aika hyvässä asemassa kisassa, mutta epäilen hieman hänen valintaansa seuraavaksi presidentiksi. Mielestäni hän taistelee tuulimyllyjä vastaan ja vaikka luulenkin hänen lieventävän sanontojaan sekä puheitaan naisia ja värillisiä sekä nuoria kohtaan kampanjansa loppupuolella, se ei pelasta hänen valintaansa... Hilary tulee olemaan aika vahva... Ennenkaikkea se sotaisuus on vahva kannustin!

Näin sanottiin Ronniestakin...mutta toisin kävi :cool:
 
Back
Top