Operatiivisten joukkojen uusi taistelutapa?
Kyllä! Hallitsematon orgasmi:
Mihin me kivääreitä tarvitaan!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Operatiivisten joukkojen uusi taistelutapa?
Vuonna 202x Suomi-Venäjä maaottelussa Vänrikki N.N käskee: "Joukkue! RK:t tukee ja KK:t syöksyy. Mars-Mars!"
Operatiivisten joukkojen uusi taistelutapa?
Kummalla tuhoat mielummin vihollisen rynnäkkövaunut? Omien rynnäkkövaunujen tulella ennen kun vihollinen on edes jalkauttanut vai jalkautuneena singolla samalla taistellen vihollisen jalkautunutta ps-jalkaväkeä vastaan?
Kummalla tuhoat mielummin vihollisen rynnäkkövaunut? Omine rynnäkkövaunujen tullella enne kun vihollinen on edes jalkauttanut vai jalkautuneena singolla samalla taistellen vihollisen jalkautunutta ps-jalkaväkeä vastaan?
Mieluiten jätän tuon tietysti vaunumiehille, jotka kernaasti saavat tuhota vihollisen vaunuihin ennen kuin se jalkauttaa.
Koska tuo ei kuitenkaan aina taida onnistua, niin tarvitaan minun, PJ85 ja Iivon kaltaisia vihaisia pst ja RK aseistuksella olevia panssarikrenatöörejä, jotka hoitavat sekä naapurin vaunut että mosurit. Siinä tarvitaan pureva pst-kalu, kunnollinen henkilökohtainen ase ja jos noille löytyy sopivat käyttäjät ja kun ne käsketään ulos vaunuistaan siten, että ne (he) haistavat verta niin sitten tapahtuu hirveitä!
Vaikka koneet ja raskas rauta aina helpottavat, niin lopulta miehet kuitenkin ratkaisevat. Halu ja kyky käydä vihollisen kurkkuun hampailla on sellainen ominaisuus, jota ei ole syytä väheksyä.
No joko ymmärrät tahallaan väärin tai haluat lukea rivienvälistä jotain mitä siellä ei ole.
Kuten sanoin tavoite on tuottaa tappioita viholliselle mahdollisimman paljon ei pitää maa-alaa. Uudistettu taistelutapa korostaa myös hyökkäyksessä tappioden tuottamista; tärkeämäpää on saada viholliseen haluttu vaikutus hyökkäämällä kun vallata jokin maastoon sidottu tavoite tai välttämättä tuhota mahdollisimman paljon joukkoja. Esim. hyökätä mielummin prikaatinkomentopaikalle kun hyökkäyskärjen sivustaan. Suosittelen sinulleki tarkempaan asiaan perehtymistä ennen kun tyrmäät asian. Kyse on ennen kaikkea ajattelutavan muutoksesta.
Tappioiden tuottamiseen RK on JVR:n huonoin ase. Jos vain mahdollista kannattaa ne tappiot tuottaa jollain muulla kun ampumalla rynnäkkökiväärillä. Sen roolin tulisi olla mieluimmin joukon "itsepuolustus" kun tappioden tuottamisen pääväline. Toki kun ollaan lähitaistelussa, joukko yllätetään, jne. tilanne on tietysti aivan toinen ja RK:lla on roolinsa. Mutta kun niitä lähitaisteluita tulis vältää...niissä nyt vaan tuppaa tulemaan omia tappiota.
Kummalla tuhoat mielummin vihollisen rynnäkkövaunut? Omien rynnäkkövaunujen tulella ennen kun vihollinen on edes jalkauttanut vai jalkautuneena singolla samalla taistellen vihollisen jalkautunutta ps-jalkaväkeä vastaan?
. Toki tämä ei tarkoita sitä että välttämättä ymmärtäisin mitä ajat takaa tai että olisin täysin kärryillä siitä muutoksesta mitä nyt PV:n piirissä toteutetaan, voitko suositella jotakin lähdettä?
Erityyppisten taisteluosastojen kokoonpano, varustus, taktiikka ja taistelutekniikka muodostetaan ottaen huomioon erilaiset tehtävät ja toimintaolosuhteet. Puolustustehtäviin tarkoitetun jääkäripataljoonan taisteluosaston taistelukyky perustuu eri aselajien tukemaan komppanioiden taisteluun ja näin aikaansaatavaan yhteisvaikutukseen. Taisteluosastoa käytetään osana jalkaväkiprikaatin taistelua tai ylemmän johtoportaan johdossa. Taisteluosaston taistelu koostuu koko vastuualueen syvyydessä toteutetusta eri taistelulajien ja hajautetun taistelutavan joustavasta yhdistelmästä. Taisteluosaston taistelulla kulutetaan vastustajan voimaa ja pyritään ohjaamaan se liikkeen pysäyttämisen kannalta edullisille alueille. Taistelu perustuu jalkaväen käsiaseiden, panssarintorjunta-aseiden, sulutteiden ja epäsuoran tulen entistä joustavampaan käyttöön taisteluosaston koko vastuualueella.
Hyökkäystehtäviin tarkoitetun jääkäripataljoonan taisteluosaston suorituskyky muodostuu panssaroitujen ajoneuvojen liikkuvuudesta ja jalkaväkitaistelijoiden lähitaistelukyvystä, jota tuetaan muilla aselajeilla. Hyökkäävää taisteluosastoa käytetään joko kootusti tai hajautetusti vastahyökkäyksiin, tai vahventamaan aluevastuussa olevan yhtymän taistelua.
Telakuorma-autoilla varustettu taisteluosasto taistelee laajoilla ja vaikeakulkuisilla alueilla kootusti tai komppanian - joukkueen kokoisina osastoina. Toiminta sovitetaan yhteen alueella toimivien muiden joukkojen, kuten tiedusteluyksiköiden ja laajalla alueella toimivien jääkärikomppanioiden kanssa. Taisteluosaston suorituskyky perustuu telakuorma-autoin varustettujen jääkärikomppanioiden maastoliikkuvuuteen ja jalkaväkitaistelijoiden lähitaistelukykyyn sekä aselajien tukeen. Taisteluosaston toiminnalla vastustaja hidastetaan, kulutetaan ja pysäytetään määräalueella.
Hajautettuun taisteluun tarkoitettu jääkäripataljoona taistelee laajalla/syvällä alueella. Se tuottaa tappioita vastuualueelle tunkeutuneelle hyökkääjälle koko alueensa syvyydessä. Se taistelee pääsääntöisesti partio - joukkue - komppaniakokonaisuuksina tehden ylläköitä, iskuosaston iskuja, pysäyttäen hyökkääjän kärjen ja tuhoten sen huolto-osia, tuliyksiköitä sekä johtamispaikkoja. Pataljoonan taistelu perustuu jalkaväen toiminnan lisäksi erityisesti kranaatinheittimien, panssarintorjunta-aseiden ja miinojen sekä raskaiden raketinheittimien ja tykistön erikoisampumatarvikkeiden käyttöön.
...
Jääkärijoukkuetta voidaan pitää jatkossakin taistelujoukkojen ytimenä. Sen taistelussa yhdistyvät suora-ammuntatuli, epäsuoran tulen ja sulutteiden käyttö. Joukkueen on kyettävä vaikuttamaan vastustajaan entistä joustavammin eri etäisyyksiltä. Joukkue voi vaikuttaa vastustajaan käyttämällä vain miinoja ja panoksia, panssarintorjunta-aseita ja/tai epäsuoraa tulta ilman sitoutumista kuluttavaan lähitaisteluun. Toisaalta on varauduttava ja pystyttävä muutamien metrien etäisyydeltä käytävään lähitaisteluun, joka on tyypillistä peitteisessä maastossamme ja rakennetulla alueella. Lopputulos, joka tähtää tappioiden tuottamiseen, ratkaisee. Avainasemassa on edelleen maaston sekä alueen tuntemus ja sen hyödyntäminen. Onnistunut maastonkäyttö vaikuttaa joukon siirtymiseen ja taisteluliikkeeseen, suojaan sekä tuliaseman valinnan kautta aseiden tehoon.
Kiitos linkeistä.
Eipä tuolla ollut mitään uutta. Tätä on tolkutettu kansainvälisillä foorumeilla jo vuosia. Pienemmät joukot tekee nyt enemmän ja syvyys ja joustavuus korostuu, tulenkäytön mahdollisuudet paranee. Jäykkää puolustusta käytetään entistä vähemmän, jos ollenkaan. Kommunikaatiomahdollisuuksien paraneminen on ehkä suomalaisittain uutta, mutta itsehän olen johtanut radioilla ja paikannuslaitteilla sekä edistyineillä päätelaitteilla varutettuja ryhmiä jo viime vuosikymmenen puolella, että edelleen väitän että ihan eilisen teeren poika en ole ja nuo linkit todistaa että aika hyvin olen hajulla siitä mitä tämä uusi tst-tapa oikein on.
Sana lähitaistelukyky nousee esiin aika monta kertaa.
Miksi täällä ollaan niin hanakasti ostamassa 5.56x45 karbiineja? Suomessa nyt ei useimmissa tilanteissa aketeta ja vain 590 grammaa vähemmän painoa
(M16A4 Vs. M4) ei IMHO oikeuta pienempää lähtönopeutta ja huonompaa luotettavuutta ainakin suorakaasu systeemeillä useimmilla ammuksilla.
Edit: Tai ainakin pidempää versiota voisi ostaa niille etulinjan joukoille joille tämä on henkilökohtainen pääase poislukien kaupunkijääkärit vaikka karbiinit ovatkin halvempia.
Voivoi, miksei Suomi ole ostanut näitä ja A-10 kantamaan niitä? Okei, kantama lienee surkea, mutta silti. Olisi kivaa peloitevaikutusta ryssän panssarikiiloihin, jos voisi ampua MLRS:llä ja A-10:llä pst-älyammusta niskaan massamaisesti edes joskus, jossain...
Suomalainen maasto on enimmäkseen metsää, ja jokainen metsässä kerran käynyt tietää, että ampumaetäisyys siellä tuskin on yli 100 metriä. Myös 14.5" piipusta ammuttaessa luoti sirpaloituu muistaakseni vielä suht luotettavasti tuolta matkalta.
100rds of 5.56x45 NATO weighs 3lbs
7.62x39 Weight per 100 rounds :3.63lbs
100rds of 7.62x51 NATO weighs around 9lbs