Ilointa/havainnollistusketju
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Varmaan volframia että saadaan kerralla painava. Mutta tosiaan ei kai kukaan ole tehnyt Arskan alakertaa teräksestä kun alumiini riittää vallan hyvin.Onkohan näissä sakon tuotoksissa runko alumiinia vai koneistettua terästä?
Joka sinänsä olisi juuri päin vastoin, kuin pitäisi tehdä. Ensin kaliiperi (suorituskyky) ja vasta sen jälkeen platform.Kaikissa tiedotteissa lukee että Ruotsin 556 on lyhyt piippuinen henkilökohtainen suoja-ase ja 7.62 Nato on rynnäkkökivääri. Eli ei voida puhua, että 556 on heillä pääase. Suomesta on vasta asetyyppi tiedossa, kaliiberi tiedetään joskus vuoden parin päästä.
Mites erään Lohjalaisen firman ar:t? Ainakin pirun painavia ovat ja olen antanut itseni ymmärtää että umpiraudasta tehty ylä ja alarunko?Varmaan volframia että saadaan kerralla painava. Mutta tosiaan ei kai kukaan ole tehnyt Arskan alakertaa teräksestä kun alumiini riittää vallan hyvin.
*Olisi aika outoa, jos uusi rynkky olisi 7,62x51, ihan jo senkin takia, että täystehoista kiväärinaptruunaa ampuva ase ei ole rynnäkkökivääri.
Riikinruotsalainen terminologia on erilainen kuin suomessa, onhan heillä niin 7,62x51 G3 kuin 5,56x45 FNC "automatkarbin". Suomenruotsin "stormgevär" toimii kuten suomen rynnäkkökivääri ja on saksan Sturmgewehristä tietysti peräisin, mutta "automatkarbin" on enemmänkin kuin RK:lle aluksi mietitty 'sarja-automaattikivääri', jolla myös alun perin AK-47 kulki, lyhennehirviöllä 762 SAUTKIV. Se on myös aika lähellä samaa kuin Venäjän "avtomat", joka on ollut venäläisessä aseterminologiassa käytössä Fedorovista saakka (jota itse Fedorov tosin olisi halunnut aluksi kutsua kevyeksi pikakivääriksi).Jos jenkkien uutta SIG XM7:aa kutsutaan rynnäkkökivääriksi, niin miksei 7.62 NATO kaliiberin asetta, jossa on sarjatuli ? Kyllä voidaan sanoa että SiG:n 6.8 patruuna noilla laukaisupaineilla on "täysitehoinen kiväärinpatruuna"
Niinpä. Tietysti voisi puhua taistelukivääristä, mutta se olisi typerä anglismi. Palveluskivääri? Mutta sillä taas voisi viitata kaikkeen Mauserista ja Mosin-Nagantista RK-62:een...
Mielestäni sopiva termi tällaiselle täysipituista kiväärinpatruunaa ampuvalle nykyaikaiselle sarjatulikiväärille olisi "raskas rynnäkkökivääri". Koska jos rynnäkkökivääri on määritelmällisesti puolipituista/kevyttä kiväärinpatruunaa ampuva sarja-automaattikivääri, niin sama tekniikka sovitettuna täysipituiselle kiväärinpatruunalle tekee aseesta raskaan. Pikakivääri nimittäin implikoi vahvasti aseen roolia tukiaseena, ja sitä on käytetty lähinnä lipassyöttöisistä tukiaseista sen jälkeen, kun sarja-automaattikiväärit yleistyivät perusaseina.Niinpä. Pitää muistaa että rynnäkkökiväärin käsite tehtiin 40 luvun alkupuolella. Joten hieman on jo aikaa kulunut. Esim kukaan ei varmaan kutsu USMC:n M27 asetta pikakivääriksi
Suomen tapauksessa ongelma on varmaan se, että pitää ostaa Sakolta. mutta kun Sakolla ei ole muuta tarjota.Joka sinänsä olisi juuri päin vastoin, kuin pitäisi tehdä. Ensin kaliiperi (suorituskyky) ja vasta sen jälkeen platform.
Ei voi olla hinta. Useammastakin syystä, jos olisi hinta niin olisi vain yksi malli ja sitä ostettaisiin kaikille.Suomen tapauksessa ongelma on varmaan se, että pitää ostaa Sakolta. mutta kun Sakolla ei ole muuta tarjota.
Ruotsin tapauksessa kyseessä on pakko olla hinta. Koska jos kaikki muut ostaa HK416 ja 417 versioita, niin Sakon aseiden pitää silloin olla paljon halvempia.
Menetän kyllä uskoni aseteollisuuteen (en laske venäläistä tuotantoa) jos ei vieläkään tule tuplalaukaus vaihtoehtoa. Oli sitten kyseessä 5.56 tai 7.62.
Heitän tuosta vielä ennusteen Suomelle.
Saman tyylinen kombo tulee kuin ruotsilla.
Jenkeillä on myös samaan suuntaan oleva combo menossa. Tosin sig 6.8 on
7.62 tilalla ja 5.56 m4 muilla.
Suomen tapauksessa ongelma on varmaan se, että pitää ostaa Sakolta. mutta kun Sakolla ei ole muuta tarjota.
Ruotsin tapauksessa kyseessä on pakko olla hinta. Koska jos kaikki muut ostaa HK416 ja 417 versioita, niin Sakon aseiden pitää silloin olla paljon halvempia.
Varmaan volframia että saadaan kerralla painava. Mutta tosiaan ei kai kukaan ole tehnyt Arskan alakertaa teräksestä kun alumiini riittää vallan hyvin.
Mikä ongelma on G36ssa ? Ampunut G3:lla ja on se turhan raaka peli keskushermostolle.Voihan se olla toimitusaikakin? Sakolla nopeammin kapasiteettia saatavissa/nostettavissa? HK:lla iso tilaus Ranskaan vielä muutaman vuoden ajan tuotantolinjoilla, ja sitten on Saksan G36:n korvaaminen.
Tuplalaukausvaihtoehtoa? Siis tulenvalitsimessa?
Hyvän liipaisun yhdistäminen hirveän moneen tulimuotoon on melko haastavaa. Kerta ja sarja, niiden pitää riittää.
Poliittinen päätös (FISE yhteistyön vahvistaminen) lienee painava syy.Suomen tapauksessa ongelma on varmaan se, että pitää ostaa Sakolta. mutta kun Sakolla ei ole muuta tarjota.
Ruotsin tapauksessa kyseessä on pakko olla hinta. Koska jos kaikki muut ostaa HK416 ja 417 versioita, niin Sakon aseiden pitää silloin olla paljon halvempia.
Saksan kansainvälisissä operaatioissa huomaama ongelma piipun ja sulkupesän ylikuumenemisesta, kun asetta käytetään kuumemmissa ilmastoissa ja suuremmilla laukausmäärillä ja tulinopeudella kuin asetta speksattaessa aikanaan oli asetettu. Tämä ylikuumeneminen sitten aiheuttaa sulkupesän ympärillä olevan rungon polymeerin sulamisen ja aseen tarkkuuden menetyksen, kun piipun ja rungon kiinnityskohta ei olekaan enää täysin jäykkä.Mikä ongelma on G36ssa ? Ampunut G3:lla ja on se turhan raaka peli keskushermostolle.
Jos tarkkari särkee aseensa tarkoituksella niin valinta prosessi kusee huolella ja aseen viaksi tuota on hyvin vaikea laittaa...Teräksinen loweri kestää paremmin varusmiesten käsittelyä?
Luulis että ei nykyään olis ongelma yhdistää tämä hyvään liipaisuun.
Sitten jos jossain on Burst niin se onkin sitten 3 laukausta. Voisi kuvitella että 2 laukauksen burstille olis enemmän kysyntää kuin 3 laukauksen versiolle.
Yllättävän lyhyt kisko tuossa saksalaisten uudessa kiväärissä. Ei siellä ainakaan vissiin millään C-Clampilla ammuta?
Äkkiä en löytänyt että mikä sulku tuossa on. Arskapohjainen ? G3 rullat kyllä toimi ilman putsausta kauankin mutta se oli väkivaltainen ase ampujalle.Saksan kansainvälisissä operaatioissa huomaama ongelma piipun ja sulkupesän ylikuumenemisesta, kun asetta käytetään kuumemmissa ilmastoissa ja suuremmilla laukausmäärillä ja tulinopeudella kuin asetta speksattaessa aikanaan oli asetettu. Tämä ylikuumeneminen sitten aiheuttaa sulkupesän ympärillä olevan rungon polymeerin sulamisen ja aseen tarkkuuden menetyksen, kun piipun ja rungon kiinnityskohta ei olekaan enää täysin jäykkä.
Tarkoitatko, että ottaisivat piipusta kiinni ampuessa?