Uutisia Venäjältä

Lauantai-ilta ja kun näin tämän kuvan uutisartikkelissa...

panorama_B8831550Z120141205202833000GJI790VP21.jpg




En voinut sille mitään, että minulle tuli mieleen heti alitajuntainen assosiaatio....olen nähnyt tämän jossain???

Hetken meditoinnin jälkeen mieleni ohjasi minut googlelle ja naputti sopivat hakusanat...


George Orwellin kirjan 1984 perusteella tehty filmatisointi "1984", josta kuva kun Big Brother puhuu kansalle ison valkokankaan kautta....

bigbrother_1984.jpg


HOx! Huomatkaa myös George Orwellin tuossa kirjassaan lanseeraama käsite double-speak. Eikös ole hämäävän osuvaa kun ajattelee näitä kaikkia vihreitä miehiä, NATO-uhkaa, ym retoriikkaa?
 
Mielenkiintoinen artikkeli FSB:stä ja muusta.

Tappolistalle joutunut agentti HS:n haastattelussa: "Putinin lähipiiri – mahtavia satusetiä!"

Venäläisessä julkisuudessa riitti 1990-luvulla monenmoista uutista, mutta valtakunnan ykköskanava eli tuolloinen ORT sai silti katsojat hieraisemaan silmiään tiistai-iltana 17.11.1998. Ruutuun ilmestyi parhaaseen katseluaikaan suora lähetys tiedotustilaisuudesta Interfax-uutistoimiston tiloista Moskovasta.

Pöydän takana istui kuusi turvallisuuspalvelu FSB:n upseeria, joista viisi ilmoitti kuuluvansa FSB:n salaiseen murharyhmään. Eniten äänessä oli ainoa ilman naamiota esiintynyt murharyhmän mies, Aleksandr Litvinenko.

Ryhmän tehtävänä oli miesten mukaan murhata paitsi rikollispomoja myös pettureita ja sellaisia korkean tason poliitikkoja kuin Venäjän turvallisuusneuvoston varapääsihteeri Boris Berezovski. Turvallisuuspalvelun tuore johtaja Vladimir Putin joutui vakuuttamaan julkisesti, että väitteet tutkitaan.

Kuudes mies tiedotustilaisuudessa oli entinen FSB:n eversti, petturiksi julistettu ja julkisuuteen tulleiden agenttien mukaan murhatuomion saanut Mihail Trepaškin.

Asianajaja Trepaškin, 57, istuutuu Kafe Puškinin pöytään Moskovan keskustassa ja tilaa maitokahvia. On marraskuun loppu, vuosi 2014. Trepaškin näyttää nuoremmalta ja terveemmältä kuin seitsemän vuotta sitten, vankilasta vapautuessaan.

"Kuinkas sattuikaan niin juuri eilen tapasin yhden sen yksikön miehen, joka kertoi minulle, kuinka he hävittivät ruumiit", Trepaškin kertoo. "Murhan jälkeen he pilkkoivat lihat ja vetivät ne pöntöstä alas, ja luut heitettiin Moskovajokeen. Enpä ollut sellaisesta menetelmästä ennen kuullutkaan."

"Hän sai 13 vuoden tuomion ja istui kymmenen", Trepaškin kertoo tuttavastaan.

"Se yksikkö" oli nimeltään Upravlenie po Razrabotke i Peresetšeniju Dejatelnosti Prestupnyh Objedinenii eli rikollisryhmien toiminnan tutkinta- ja torjuntahallinto, lyhyesti Urpo.

Yksikkö oli 1990-luvulla perustettu FSB:n osasto, jonka tehtävänä oli tuhota Venäjän rikollisorganisaatioita. Käytännössä se ryhtyi murhaamaan epäiltyjä rikollisia ilman oikeuden päätöstä.

Neuvostoliiton turvallisuuspalvelun KGB:n seuraajaorganisaatiota FSB:tä johti 1996–1998 Kremlin vanhoihin haukkoihin lukeutuva Nikolai Kovaljov. Hän ei ollut erityisen suosittu presidentti Boris Jeltsinin "perheeksi" kutsutussa lähipiirissä. Tähän piiriin kuulunut mijardööriliikemies Boris Berezovski etsi jo keinoa päästä Kovaljovista eroon.

On epäselvää, kuinka Berezovski ja Putin tutustuivat, mutta useiden lähteiden mukaan miehet olivat tuohon aikaan hyvissä väleissä.

Berezovskin tilaisuus tuli joulukuun 27. päivänä 1997, kun hänen luokseen tuli tuttu mies: FSB-upseeri Aleksandr Litvinenko. Berezovski ja Litvinenko olivat tutustuneet jo 1994, kun turvallisuuspalvelumies tutki Berezovskia vastaan tehtyä murhayritystä.

Nyt Litvinenkolla oli yllättäviä uutisia: hän työskenteli Urpo-nimisessä salaisessa yksikössä ja oli saanut tehtäväkseen murhata Berezovskin. Tämä ryhtyi käyttämään tietoja hyväkseen, ja muutaman kuukauden kuluttua Jeltsin heitti Kovaljovin syrjään FSB:n johdosta. Tilalle astui Putin.

Jeltsin oli ravistellut epäluotettavana pitämäänsä turvallisuuspalvelua kovin käsin 1990-luvun alussa. Vuosikymmenen puolivälissä ennen niin mahtava tiedustelukoneisto oli sekaannuksen tilassa.

Samaan aikaan everstiksi ylennyt FSB-veteraani Mihail Trepaškin oli ajautunut vaikeuksiin. Ne johtuivat hänen selvityksistään FSB:n sisäisen tarkastuksen työntekijänä.

Ensimmäisen Tšetšenian sodan alkaessa 1994 Trepaškinin tutkijaryhmä löysi Moskovasta suuren asekätkön.

"Kranaatinheittimiä, Šmel-liekinheittimiä, tarkkuuskivääreitä, räjähteitä, veden alla palavaa sytytyslankaa", Trepaškin muistelee nyt Kafe Puškinissa.

Kuulusteluissa kävi ilmi, että tapaukseen oli sotkeutunut sekä poliitikkoja että sotilastiedustelu GRU:n väkeä. Kun nämä epäillyt ryhtyivät hankkimaan rahaa uutta ase-erää varten, järjesti Trepaškinin ryhmä väijytyksen pankkiin.

"Pidätettiin 30 ihmistä", Trepaškin muistelee. "Heidän joukossaan oli viisi [tštšeenikomentaja Salman ] Radujevin kenttäkomentajaa, GRU:n eversti, FSB:n eversti ja useita poliiseja."

"He myivät niitä aseita Tšetšeniaan. Toisin sanoen samat päälliköt, jotka lähettivät sinne sotilaita, möivät tšetšeeneille aseita. Tšetšeenit jaettiin 'meikäläisiin' ja 'muukalaisiin'. Meikäläiset olivat niitä, joiden kanssa voitiin tehdä kauppaa ja puuhata kaikenlaista. Muukalaiset taas niitä, joita saattoi ryöstää ja tappaa ja niin edelleen."

Paljastuksesta ei seurannut kiitoksia vaan potkut. Ne antoi Trepaškinin uusi esimies Nikolai Patrušev – Putinin pietarilainen kumppani, joka tuli FSB:n johtajaksi Putinin jälkeen. Nykyisin Patrušev on Venäjän turvallisuusneuvoston pääsihteeri.

Erotettu eversti Trepaškin riitautti potkunsa ja voitti. Töitä löytyi veropoliisista, sillä FSB:n leipiin hänellä ei ollut asiaa, mikä tuli pian hyvin selväksi.

"Ensimmäisen kerran kimppuuni käytiin 23.8.1996, minulta halkesi huuli. Ja lisää tuli, mutta mitä niistä kannattaa puhua."

Kunnes Trepaškin lokakuun 3. päivänä 1998 sai yllättäen kutsun sotilassyyttäjän virastoon Frunzen rantakadulle.

"Siellä oli kahdeksan miestä, joista yksi esittäytyi: 'Päivää, minä olen Saša Litvinenko, sinun tappajasi.'"

Kahdeksan tappohallinto Urpon miestä oli viimein tullut Berezovskin myötävaikutuksella valittamaan syyttäjälle laittomista tappomääräyksistä, Trepaškin oli kutsuttu paikalle todistajana aiotun uhrin ominaisuudessa. Syyttäjien vastaus oli tyly: suullisista määräyksistä ei ollut todisteita, parempi olla hiljaa.

Tämä ei Berezovskille riittänyt. Hän katsoi Putinin FSB-nimityksen ansiokseen ja halusi vastapalveluksen: vastenmieliset tyypit pitäisi siivota pois turvallisuuspalvelusta. Berezovski passitti lopulta Litvinenkon Putinin puheille mukanaan lista "hyvistä ja pahoista" FSB:n työntekijöistä.

Putin ei reagoinut, joten Berezovski päätti turvautua julkisuuteen. Litvinenko, neljä hänen naamioitunutta kollegansa ja Trepaškin marssivat 17.11.1998 Interfax-uutistoimiston tiloihin Venäjän historian kenties omituisimpaan tiedotustilaisuuteen, jossa paljastettiin muun muassa Berezovskin ja Trepaškinin tappokäskyt.

Berezovskin hallitsema ORT-kanava lähetti tiedotustilaisuuden suorana.

Tässä Berezovski teki ilmeisesti pahan virhearvion: FSB:n asioiden julkinen repostelu ja johtajan painostaminen olivat Putinin silmissä pahimpia mahdollisia syntejä. Berezovskin julkinen ura päättyi pian ja Litvinenko vangittiin tekaistuilta vaikuttavin perustein. Molemmat pakenivat maasta vuonna 2000.

Neljä muuta tiedotustilaisuuteen osallistunutta Urpo-miestä otettiin takaisin töihin, kun he olivat peruneet puheensa ja syyttäneet kaikesta Litvinenkoa.

Tiedusteluväelle kävi nyt ensi kertaa aikoihin selväksi, kuka oli isäntä talossa. Putin siirsi ensimmäisenä presidenttivuotenaan FSB:n suoraan presidentin käskytettäväksi. Urpo lakkautettiin, mutta murhat eivät siihen loppuneet. Vuonna 2006 säädettiin laki, joka sallii terroriepäiltyjen murhat myös ulkomailla.

Berezovskin ORT oli ensimmäinen televisiokanava, jonka Putin otti presidentiksi tultuaan Kremlin komentoon, ja kanava muutettiin jälleen Ykköskanavaksi. Muiden keskeisten tiedotusvälineiden haltuunotto seurasi saman tien. Suurin osa 1990-luvulla rikastuneista oligarkeista ymmärsi nopeasti, että hyvät Putin-suhteet ovat liiketoiminnan edellytys.

Marraskuun 1998 tiedotustilaisuus näyttää olleen vedenjakaja.

"Luultavasti, jos sitä tiedotustilaisuutta ei olisi ollut, niin Litvinenko olisi edelleen palveluksessa jossakin toisessa paikassa", Trepaškin arvelee.

Putinin valtaannousua siivittivät Venäjän kerrostaloräjähdykset syyskuussa 1999. Niiden jälkeen hän aloitti toisen Tšetšenian sodan, joka oli äärimmäisen suosittu ja varmisti Putinin valinnan presidentiksi.

Tämä synnytti Venäjän suurimman salaliittoteorian, jonka mukaan kerrostalot räjäytti turvallisuuspalvelu FSB saadakseen oman miehen maan johtoon. Salaliittoteorian äänekkäin kannattaja oli Aleksandr Litvinenko.

Mihail Trepaškin siirtyi asianajaksi ja edusti kerrostaloräjäytysten tutkinnassa yhden uhrin omaisia. Hänen selvitystensä mukaan todistusaineistoa oli peukaloitu, mutta tämä tutkinta keskeytyi asianajajan pidätykseen 2003. Trepaškin tuomittiin valtionsalaisuuksien levittämisestä, ja hän vapautui Nižnyi Tagilin vankileiriltä marraskuussa 2007.

Masentunut Berezovski teki ilmeisesti itsemurhan Britanniassa 2013. Litvinenkosta taas tuli maailmankuulu lokakuussa 2006, kun hänet myrkytettiin poloniumilla Lontoossa.

Litvinenkon entinen liittolainen Trepaškin sen sijaan pyörittää omaa asianajotoimistoa Moskovassa. Asianajajan mukaan se on mahdollista, koska hänellä on yhä paljon ystäviä, myös turvallisuuspalvelussa.

"Oikeudenkäynneissäni esiintyi 50 everstiä ja viisi kenraalia, eikä yhdelläkään ollut minusta pahaa sanaa sanottavana."

Mutta entä ne kerrostaloräjähdykset? Räjäyttikö "FSB Venäjän", kuten Litvinenkon julkaiseman kirjan nimi väittää?

Trepaškin on liikaa lakimies arvaillakseen mitään. Sen sijaan hän palaa siihen samaiseen Urpon entiseen virkamurhaajaan, jonka oli tavannut haastattelua edeltävänä päivänä. Tällä oli ollut mukanaan Litvinenkon toinen Britanniassa julkaistu Putinin-vastainen syytöskirja, Lubjanskaja prestupnaja gruppirovka eli Lubjankan rikollisryhmä. Teos oli kulkenut vankileirillä vuosikaudet kädestä käteen.

"Pyysi nimikirjoituksen. Kirja oli niin nuhjuinen, ettei tekstistä tahtonut saada selvää."

"Putinin lähipiiri – ne ovat kaikki suuria satusetiä. Ne voivat sepittää mitä tahansa ja tahrata kenet tahansa. Se on niillä aivan verissä. Ja niinpä ne voivat muuttaa minkä tahansa asian aivan toiseksi."

Putinin vuodet 1996–2001

1996
Presidentti Boris Jeltsin valitaan kesävaaleissa toiselle kaudelle oligarkeiksi kutsuttujen rahamiesten tuella. Vladimir Putin saa töitä Kremlin omaisuudenhoitoyksiköstä ja muuttaa Pietarista Moskovaan. Tšetšenian ensimmäinen sota päättyy elokuussa.


1997
Jeltsin nimittää Putinin presidentinhallinnon varapäälliköksi ja Kremlin ylitarkastusviraston johtoon. Putin sanoo myöhemmin pitäneensä työtä tylsänä.


1998
Jeltsin nimittää Putinin heinäkuun lopulla turvallisuuspalvelu FSB:n johtajaksi. Talouden romahdus elokuussa vie ruplalta arvon ja aiheuttaa laajan konkurssiaallon. Keskuspankki jäädyttää lainojen maksut. Marraskuussa FSB:n työntekijät kertovat julkisuudessa salaisesta murhaosastosta.


1999
Putin nimitetään elokuussa pääministeriksi. Syyskuussa lähes kolmesataa ihmistä kuolee, kun terroristit räjäyttävät neljä kerrostaloa Moskovassa, Buinaksissa ja Volgodonskissa. Šamil Basajevin johtama terroristiryhmä hyökkää Tšetšeniasta Dagestaniin, ja Putin aloittaa toisen Tšetšenian sodan. Jeltsin eroaa vuoden viimeisenä päivänä ja luovuttaa ydinasesalkun vt. presidentti Putinille.


2000
Putin voittaa maaliskuun presidentinvaalit ensimmäisellä kierroksella. Ydinsukellusvene Kurskin uppoaminen elokuussa aiheuttaa särön Putinin julkisuuskuvaan. Joulukuussa Neuvostoliiton kansallishymnistä tulee Venäjän kansallislaulun sävel.


2001
Valtio ottaa suurimmat tv-kanavat komentoonsa. NTV-kanavan omistaja Vladimir Gusinski seuraa Ykköskanavaa hallinnutta Boris Berezovskia vapaaehtoiseen maanpakoon.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1418354553381?ref=hs-top4-2
 

Sen opin uutta tuosta artikkelista, että en tiennytkään Litvinenkon ehtineen kirjoittaa kirjan FSB:n kerrostaloräjäytyksistä. Nyt asian käsittää paremmin miksi hänen murhattiin Venäjän valtion toimesta.

Oman kansan kerrostalomurhaaminen oli se mekanismi, jolla tuntematon Putin varmisti itsellensä vaalivoiton Venäjän viimeisiksi jääneissä vapaissa vaaleissa.

Pitääpä etsiä tuo kirja käsiini ja lukea se. Kirja on muuten kielletty Venäjällä (ei varmaan yllätä), samoin kuin sen pohjalta tehty dokumenttifilmi. http://en.wikipedia.org/wiki/Blowing_Up_Russia
 
Kirja löytyy sähköversiona venäjänkielellä
http://www.felshtinsky.com/books/FSBEstonia.pdf

Hienoa, että on saatavilla venäjäksi. Tosin en tiedä kirjan tasoa, mutta onpahan ainakin teoriassa jokaisella venäläisellä mahdollisuus lukea tuo kielletty kirja. (Jos kiinnostaa - eipä taida juurikaan kiinnostaa, siinähän se ydinongelma on).

Itseltäni ei tuo slaavi oikein taitu, joten pitää etsiä lontoon murteella oleva versio käsiin.
 
Asiantuntija taas vauhdissa tällä kertaa Venäjän pääuutislähetyksessä Suomen sosiaalitoimesta.

Suomi - toinen holhoustoiminta skandaali

"Sosiaalityöntekijä vei lapsen äidilään, perustelu: liiallinen rakkaus lapseen"

"Venäläisiin lapsiin kohdistuu skandaaleja säännöllisesti"

"Viimeisten 3 vuoden aikana 48 perheen oikeuksia on loukattu"
http://www.1tv.ru/news/world/273963
 
Pelätäänkö joka puolella samankaltaisia asioita?

Venäläispoliitikko: Karjalan separatisteja tuetaan Suomesta


"Moskovassa ja Petroskoissa aliarvioidaan vakavasti karjalaisia kansallismielisiä, jotka vaativat tasavaltansa itsenäisyyttä ja esittävät tarpeettomia ja vahingollisia kysymyksiä uusista virallisista kielistä."

Pirotshnikov kertoo karjalaisten olevan yksi niistä ryhmistä, joita tällaiset "isänmaan viholliset" voivat käyttää epävakauden luomiseen Venäjällä.

Window on Eurasian mukaan Pirotshnikov on sitä mieltä, että suuri osa karjalaisen separatismin saamasta tuesta tulee Suomesta.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/karjalan_separatistit_tuki_suomesta-29639
 
Paita ja peppu

19.12.2014 klo 15:01
Putin kutsui Pohjois-Korean johtajan vierailulle Moskovaan
Kremlin edustajan mukaan vierailulla juhlistettaisiin natsi-Saksan kukistumisen 70-vuotisjuhlavuotta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kutsunut Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-Unin vierailulle Moskovaan ensi vuonna, Kremlin edustaja kertoo.

Vierailulla juhlistettaisiin natsi-Saksan kukistumista, josta tulee ensi vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Venäjä viettää toisen maailmansodan voitonpäivää vuosittain 9. toukokuuta.

Vierailu olisi Kimin ensimmäinen ulkomaanmatka sen jälkeen, kun hänestä tuli Pohjois-Korean johtaja vuonna 2011. Viime kuussa Kimin edustaja vieraili Moskovassa.

Lähteet:

Reuters
  • Katriina TöyryläYle Uutiset

http://yle.fi/uutiset/putin_kutsui_pohjois-korean_johtajan_vierailulle_moskovaan/7700358
 
Paita ja peppu

19.12.2014 klo 15:01
Putin kutsui Pohjois-Korean johtajan vierailulle Moskovaan
Kremlin edustajan mukaan vierailulla juhlistettaisiin natsi-Saksan kukistumisen 70-vuotisjuhlavuotta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kutsunut Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-Unin vierailulle Moskovaan ensi vuonna, Kremlin edustaja kertoo.

Vierailulla juhlistettaisiin natsi-Saksan kukistumista, josta tulee ensi vuonna kuluneeksi 70 vuotta. Venäjä viettää toisen maailmansodan voitonpäivää vuosittain 9. toukokuuta.

Vierailu olisi Kimin ensimmäinen ulkomaanmatka sen jälkeen, kun hänestä tuli Pohjois-Korean johtaja vuonna 2011. Viime kuussa Kimin edustaja vieraili Moskovassa.

Lähteet:

Reuters
  • Katriina TöyryläYle Uutiset

http://yle.fi/uutiset/putin_kutsui_pohjois-korean_johtajan_vierailulle_moskovaan/7700358

Kyllä pitää olla kaverit vähissä, jos tuollaisen hörhön kylään kutsuun. Kertoo aika paljon putinista itsestään.
 
Nuori Kim on jatkanut loistavien esi-isiensä jalanjälkiä hoitaessaa vastuullista tehtäväänsä maansa johdossa. Putin on huomannut asian ja kutsui Kimin antamaan oppia itselleen.
Näin tekee vastuullinen valtiomies.
 
Oppositiomies Navalnyita yritetään saada telkien taakse. Kymmentä vuotta esitetään.

Aleksei Navalnyi teki korruptiotutkimuksia ja organisoi Putinin vastaiset mielenosoitukset 2011 ja 2012. Hän on ollut kotiarestissa ja nyt alkoi oikeudenkäynti.

http://bigstory.ap.org/article/cb77...pposition-activist-faces-10-years-behind-bars
Tämä on oikeusmurha. Kaikki syytteet ovat totaalisen tekaistuja.
Ei Venäjällä edes taposta anneta aina 10 vuotta vankilaa. Putin pelkkää Navalnya ja oppositiota todella paljon. Ev voi kuin ihailla Alexey Navalny urheutta ja kestokykyä ja sitäkin ettei menettänyt näin raskaassa tilanteessa huumoritajua. Hänen kaltaisia Venäjän johdossa, ja Suomikin olisi voinut neuvotella vaikka alueiden palauttamisesta mm pääsyn takaisin Jäämerelle!
 
Tämä on oikeusmurha. Kaikki syytteet ovat totaalisen tekaistuja.
Ei Venäjällä edes taposta anneta aina 10 vuotta vankilaa. Putin pelkkää Navalnya ja oppositiota todella paljon. Ev voi kuin ihailla Alexey Navalny urheutta ja kestokykyä ja sitäkin ettei menettänyt näin raskaassa tilanteessa huumoritajua. Hänen kaltaisia Venäjän johdossa, ja Suomikin olisi voinut neuvotella vaikka alueiden palauttamisesta mm pääsyn takaisin Jäämerelle!

Niinkuin entinen tasavallan presidentti sanoi: Karjalan kannasta en takaisin huolisi vaikka hopealautasella tarjoaisivat! Muiden menetettyjen maa-alueiden suhteen tilanne on sama.
 
Niinkuin entinen tasavallan presidentti sanoi: Karjalan kannasta en takaisin huolisi vaikka hopealautasella tarjoaisivat! Muiden menetettyjen maa-alueiden suhteen tilanne on sama.

Ei aloiteta tätä. Kannas on toistaiseksi loppuun käsitelty. Emme kaipaa separatisteja, joita sinne on muuttanut aika kasa. Viipurin kautta tuleva kaasuputki ja Koiviston öljysatama silaavat homman. Ei jakoa. Koivisto näki huomista pitemmälle.

Ei siitä tullut demokratiaa.
 
En minäkän halua separastisteja tänne, ja tiedostan ettei alueita voi otta takaisin ilman ihmisiä siellä, en halua heitä, siksi pitäköön Karjalansa. Mutta olisi hyvä palauttaa pääsyn Jäämerelle ja edes pienen kaistalen siihen tarkoituksen. Ehkä Norjan kanssa neuvotteleminen oiisi järkevämpi sittenkin.
 
Viimeksi muokattu:
Venäjän oppositiojohtajan hyytävä puhe oikeudessa: En suostu tähän järjestelmään

Tuomiotaan odottava venäläinen oppositiojohtaja sanoo "juntan siepanneen kaiken".

  • 7d98f4cf9e2f822595cbcdf39c648f0eef60aa484484cc08312c59d0ac80ab3a

    Aleksei Navalnyi.
Korruption paljastajana tunnettu oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi saa tuomion tammikuussa. Syyttäjä vaatii kotiarestissa olevalle Navalnyille ja hänen veljelleen 8-10 vuoden tuomioita petoksesta.

Interpreter julkaisi Navalnyin oikeudessa pitämän loppupuheen käännöksen. Seuraavat ovat otteita siitä.

Kuinka monta kertaa elämässään voi henkilö joka ei ole tehnyt mitään laitonta pitää viimeisen puheensa? Viimeisen 18 kuukauden aikana tämä on minun kuudes tai yhdeksäs puheeni. Kaikki te - tuomarit, syyttäjät, asianomistajat - tuijotatte pöytää kun puhutte minulle. ...Kukaan ei kerro perheelleen tänään: 'Laitoin vankilaan selvästi syyttömän henkilön, ja nyt minun pitää elää sen kanssa'. Ymmärrän kuulevani, että 'mutta varmasti ymmärrät' tai 'mutta miksi hän kävi (presidentti Vladimir) Putinin kimppuun'...

Minun sanani koskettavat niitä jotka tekevät pahaa tai eivät välitä siitä mitä tapahtuu. Minun sanani ovat sitä varten, että myönnätte, ettei teidän pitäisi kestää valehtelua kaikesta. Minulle kerrotaan, ettei venäläisillä ole intressejä Turkmenistanissa, mutta venäläisten Ukrainan intressien takia piti aloittaa sota. Minulle kerrotaan, ettei kukaan varasta Gazpromilla. Tuon dokumentteja, joista minulle sanotaan -- niitä ei ole. ...

Mitä enemmän henkilö avustaa valehtelua, sitä enemmän valehtelua hän kohtaa. Valehtelusta on tullut valtion olemus. Eilen Putin puhui ja sanoi 'meillä ei ole palatseja'. Mutta me olemme valokuvanneet kolmea niistä kuukauden ajan!

Miksi kestää tätä valehtelua? Miksi tuijottaa pöytään? Elämä on liian lyhyt tuijotettavaksi pöytään. ...Voimme olla ylpeitä vain hetkistä jolloin voimme rehellisesti katsoa toisiamme silmiin, kun teemme jotain arvokasta.

Tämä on varsin sairas tilanne. Ja on ovela, sairas tapa, jonka Kreml on valinnut, jossa se ei yksinkertaisesti laita minua vankilaan vaan yrittää vetää mukaan enemmän ihmisiä. ...

En tule koskaan suostumaan tähän maahan rakennettuun järjestelmään. Se on rakennettu varastamaan kaikilta tässä huoneessa. Se on todellinen juntta.

En kadu osaakaan korruption vastaiseen taisteluun tarkoitetuista teoistani. (Lakimieheni Vadim) Kobzev sanoi minulle 'Aleksei, he todella laittavat sinut vankilaan, koska asetut heidän tielleen niin paljon, etteivät he kestä sitä!' Hän on ennustanut pahaa! Mutta et voi elää ajatuksen kanssa, että 'oi, he laittavat minut vankilaan'. Tajusin sen. Mutta en kadu sitä ja haluan ihmisten ymmärtävän heidän oikeutensa muun muassa vapaaseen kokoontumiseen.

Ja ihmisillä on laillinen oikeus nousta vastaan junttaa joka on vienyt kaiken. Me olemme antaneet heidän varastaa meiltä ja tehdä meistä karjaa.

Kiitän kaikkia heidän tuestaan ja pyydän, että he eivät 'elä valheessa'. He eristävät minut, he laittavat minut vankilaan, joku toinen tulee. En tehnyt mitään mikä oli ainutlaatuista.

"Älä elä valheessa" oli kirjailija Aleksandr Solzhenitsynin (1918-2008) sanonta toimimisesta neuvostoyhteiskunnassa.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/navalny puhe oikeus-29770
 
Venäjän oppositiojohtajan hyytävä puhe oikeudessa: En suostu tähän järjestelmään

Tuomiotaan odottava venäläinen oppositiojohtaja sanoo "juntan siepanneen kaiken".

  • 7d98f4cf9e2f822595cbcdf39c648f0eef60aa484484cc08312c59d0ac80ab3a

    Aleksei Navalnyi.
Korruption paljastajana tunnettu oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi saa tuomion tammikuussa. Syyttäjä vaatii kotiarestissa olevalle Navalnyille ja hänen veljelleen 8-10 vuoden tuomioita petoksesta.

Interpreter julkaisi Navalnyin oikeudessa pitämän loppupuheen käännöksen. Seuraavat ovat otteita siitä.

Kuinka monta kertaa elämässään voi henkilö joka ei ole tehnyt mitään laitonta pitää viimeisen puheensa? Viimeisen 18 kuukauden aikana tämä on minun kuudes tai yhdeksäs puheeni. Kaikki te - tuomarit, syyttäjät, asianomistajat - tuijotatte pöytää kun puhutte minulle. ...Kukaan ei kerro perheelleen tänään: 'Laitoin vankilaan selvästi syyttömän henkilön, ja nyt minun pitää elää sen kanssa'. Ymmärrän kuulevani, että 'mutta varmasti ymmärrät' tai 'mutta miksi hän kävi (presidentti Vladimir) Putinin kimppuun'...

Minun sanani koskettavat niitä jotka tekevät pahaa tai eivät välitä siitä mitä tapahtuu. Minun sanani ovat sitä varten, että myönnätte, ettei teidän pitäisi kestää valehtelua kaikesta. Minulle kerrotaan, ettei venäläisillä ole intressejä Turkmenistanissa, mutta venäläisten Ukrainan intressien takia piti aloittaa sota. Minulle kerrotaan, ettei kukaan varasta Gazpromilla. Tuon dokumentteja, joista minulle sanotaan -- niitä ei ole. ...

Mitä enemmän henkilö avustaa valehtelua, sitä enemmän valehtelua hän kohtaa. Valehtelusta on tullut valtion olemus. Eilen Putin puhui ja sanoi 'meillä ei ole palatseja'. Mutta me olemme valokuvanneet kolmea niistä kuukauden ajan!

Miksi kestää tätä valehtelua? Miksi tuijottaa pöytään? Elämä on liian lyhyt tuijotettavaksi pöytään. ...Voimme olla ylpeitä vain hetkistä jolloin voimme rehellisesti katsoa toisiamme silmiin, kun teemme jotain arvokasta.

Tämä on varsin sairas tilanne. Ja on ovela, sairas tapa, jonka Kreml on valinnut, jossa se ei yksinkertaisesti laita minua vankilaan vaan yrittää vetää mukaan enemmän ihmisiä. ...

En tule koskaan suostumaan tähän maahan rakennettuun järjestelmään. Se on rakennettu varastamaan kaikilta tässä huoneessa. Se on todellinen juntta.

En kadu osaakaan korruption vastaiseen taisteluun tarkoitetuista teoistani. (Lakimieheni Vadim) Kobzev sanoi minulle 'Aleksei, he todella laittavat sinut vankilaan, koska asetut heidän tielleen niin paljon, etteivät he kestä sitä!' Hän on ennustanut pahaa! Mutta et voi elää ajatuksen kanssa, että 'oi, he laittavat minut vankilaan'. Tajusin sen. Mutta en kadu sitä ja haluan ihmisten ymmärtävän heidän oikeutensa muun muassa vapaaseen kokoontumiseen.

Ja ihmisillä on laillinen oikeus nousta vastaan junttaa joka on vienyt kaiken. Me olemme antaneet heidän varastaa meiltä ja tehdä meistä karjaa.

Kiitän kaikkia heidän tuestaan ja pyydän, että he eivät 'elä valheessa'. He eristävät minut, he laittavat minut vankilaan, joku toinen tulee. En tehnyt mitään mikä oli ainutlaatuista.

"Älä elä valheessa" oli kirjailija Aleksandr Solzhenitsynin (1918-2008) sanonta toimimisesta neuvostoyhteiskunnassa.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/navalny puhe oikeus-29770


Ei mikään kakkapöksy.
 
Edellä mainittuun liittyen:

Venäjä esti pääsyn oppositioaktivistin Facebook-sivulle

Aleksei Navalnyi oli perjantaina moskovalaisen tuomioistuimen kuultavana itseään koskevassa kavallusjutussa.
MAXIM ZMEYEV
Julkaistu: 21.12.2014 18:05

Sivusto yritti kerätä yhteen kavalluksesta syytetyn oppositioaktivistin Aleksei Navalnyin kannattajia.

Venäläisviranomaiset ovat estäneet pääsyn Facebook-sivulle, jossa kutsuttiin koolle oppositioaktivisti Aleksei Navalnyin kannattajia.

Kannattajia kutsuttiin koolle tammikuun 15. päiväksi, jolloin Navalnyin on määrä saada tuomionsa kiistellyssä kavallusoikeudenkäynnissä.

Syyttäjä vaatii Navalnyille kymmenen vuoden tuomiota satojentuhansien eurojen kavalluksesta kosmetiikkajätti Yves Rocherilta. Navalnyi on kiistänyt syytteet ja pitänyt niitä poliittisina.

Venäjän nettivalvontaviranomaisten mukaan pääsy mielenosoituksen tapahtumasivulle suljettiin syyttäjäviranomaisten vaatimuksesta.

Tapahtumaan oli sivun estämiseen mennessä ilmoittautunut yli 12 000 osallistujaa. Sivulle pääsee edelleen, mutta vain ei-venäläisestä ip-osoitteesta. Jokaisella nettiin kytketyllä laitteella, kuten tietokoneilla ja älypuhelimilla, on oma ip-osoitteensa.

Navalnyi moittii Venäjän Facebookia nopeasta alistumisesta internetvalvojien vaatimuksiin.

– Tämä on varsin epämiellyttävää ja yllättävää toimintaa Venäjän Facebookilta. Olisin luullut, että he olisivat vaatineet edes oikeuden päätöksen asiasta, Navalnyi kirjoitti nettisivullaan.

Presidentti Vladimir Putinin vastaisia mielenosoituksia kolme vuotta sitten johtanut Navalnyi, 38, on parhaillaan kotiarestissa.

Yhdysvaltain entinen Moskovan-lähettiläs Michael McFaul piti Twitterissä sivun blokkaamista "hirvittävänä ennakkotapauksena" ja vaati Facebookia korjaamaan virheensä mahdollisimman pian.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1419136074020.html?pos=ok-trm-uutu


STT
 
Sukhoi-30s ejecting out pilots without warning
DC | B.R. Srikanth | December 18, 2014, 07.12 am IST
Sukhoi-30%20crash_0.jpg

Picture used for representational purpose. (Photo: PTI/File)
Bengaluru: The high-end Sukhoi-30 multi-role fighters are certainly the pride of Indian Air Force fleet, but an unusual problem of pilots being ejected out of the cockpit of these jets, without any warning, has left IAF’s air warriors edgy.

The IAF lost a Su-30 because of this problem — automatic ejection of the seats—soon after the pilots began descending for touchdown at Lohegaon air base near Pune, recently.

The pilots—Wing Commander Sidharth Vishwas Munje and Flying Officer Anup Singh—survived but not only were they taken off flying duty pending an inquiry, the entire fleet of Su-30s was grounded.

“One Su-30 fighter of the Indian Air Force was involved in an accident on October 14 in which, both ejection seats had fired whilst the aircraft was coming in to land. The pilots were safe, but the aircraft crashed about 20 km short of the runway. No loss of life or damage to property was reported,” the ministry of defence said in a statement.

Sources in IAF said this was not an isolated incident, nor was it reported only by the Indian air strike wing. The Royal Malaysian Air Force lost a Su-30 because of a similar snag a couple of years ago.

Earlier this year, two IAF pilots were thrown out a Su-30 just as they started taxing for take off at the airbase in Jodhpur.

As the military jet was moving slowly on the runway, the ground crew rushed to stop it and thus prevent any damage. In another accident, an airman was killed as he hit the ceiling while carrying out pre-flight checks.

Sources said as Irkut Corporation imports pilot seats from a Russian firm NPP Zvezda, both these firms and Hindustan Aeronautics Ltd were informed about this unusual problem, coupled with complaints about mid-air engine failures prompting Air Chief Marshal Arup Raha to visit the overhaul facility at HAL, Koraput, last month.

http://www.deccanchronicle.com/1412...ukhoi-30s-ejecting-out-pilots-without-warning
 
Back
Top