Uutisia yhteiskunnan hajoamisesta

Jos kaavoitus pääkaupunkiseudulla olisi tämän peelsepupin akselin kokoomus/rkp hallussa, olisivat demarit voineet näyttää miten asia hoidetaan kun heillä oli enemmistö valtuustossa vantaan kansantasavallassa. Eipä meno muuttunut. Mutta tämähän kaikki muuttuu kun älykkäät persut pääsevät valtaan ja syrjäyttävät vanhat puolueet. *sarkasm*
----
Mitä sanoin poliittisesta ketjusta. Ihan turha tällä saitilla.
 
skärdis kirjoitti:
Olen jo pian 10 vuotta seurannut Kauppalehden keskustelupalstaa ja erityisesti asuntojen hintoihin liittyvää depattia. Ostin ensimmäisen oman asuntoni 2000-luvun alussa ja keskustelupalstan oraakkelien mukaan se oli typerintä, mitä nuori mies saattoi tehdä. Hintojen romahduksen kun piti olla ovella, jos ei etuovella, niin ainakin takaovella. Eipä ole sitäkään näkynyt.

No en tiedä onko tuo muailmanlopun ennustelua vaan ehkä enemmänkin hurskas toive.

Tuota asuntojen hintojen järkevöitymistä PKS:lla on odoteltu sellaiset rapiat 50 vuotta. No sama pyörä pyörii ja tuottaa laskennallista ja aivan konkreettistakin varallisuutta sekä oikeistolaisille että vasemmistolaisille. Viimeeksi hinnat laskivat merkitävästi 90-luvun laman aikana, tosin se lamaa edeltänyt hintataso on saavutettu jo ajat sitten.

Toki Suomesta löytyy myös kohtuuhintaista tai edullista asumista mutta lähinnä muuttotappio alueilta.

Toki aiheesta aikoinaan muistuteltiin ennen kuin kaikista tuli oman onnensa seppiä tai ainakin portfolioproletaareja. Toki vasemmistollakin on oma roolinsa asioissa- kannattaa miettiä vaikkapa kuinka monta asuntoa "köyhien ystävä" Tarja Halonen omistaa.

 
Last edited by a moderator:
Ollaampa aloitteellisia ja ohjataan tätäkin keskustelua sellaiseen ketjuun kuin se kuuluu?

Einomies1 kirjoitti:
Olen sitä mieltä että vaikeuksista huolimatta olemme puolustuksen osalta ihan säällisessä kunnossa jos vielä ottaa huomioon äärimmäisen niukan taloudellisen liikkumavaran.

Tällä hetkellä eurooppa elää jatkuvassa epävarmuuden tilassa ja Kreikka irtautumassa todennäköisesti eurosta pian sekä Espanja ja Italia pahoissa vaikeuksissa=mm. nuorisotyöttömyys 50%!
Olemme vientivetoinen maa joten riutuvat euroopan ja maailman markkinat eivät takaa ruusuisia aikoja hetkeen, tämä on jo sanottu moneen kertaan. Taistelua tulevaisuudesta käydään nyt taloudessa eikä maastossa.

Skärdis: vaikka tämä on "maanpuolustus"-foorumi niin ei sentään "sotahullu"-foorumi.
Tällä hetkellä meillä on vakavampiakin ongelmia yhteiskunnallisella tasolla kuten surullinen esimerkki Hyvinkäältä eilen näytti (jälleen). Koko suomen yhteiskunnan kannalta on ratkaisevan tärkeää saada nuorten ja aikuisten syrjäytymiskierre katkaistua ja estettyä ajoissa. Jokainen syrjäytynyt ja tuen piiriin ajautunut nuori (mies) on mahdollinen aikapommi joka lauetessaan saa hirvittävää jälkeä aikaan. Kaiken lisäksi tällainen yksilö ei kansantaloudellisesti ole muuta kuin kuluerä ja kallis sellainen sensijaan että henkilö saisi töitä ja maksaisi veronsa valtiolle.
Yhtälö on meko selvä jo ilman että syrjäytynyt, henkisesti horjuva ja katkeroitunut nuori turvautuu väkivaltaan: työtön/syrjäytynyt= ei verorahaa= ei rahaa maanpuolustukseen ym./ ei kelpaa varusmieheksi=ei sodanajan sijoitusta.

Santsaus nuorisoon on santsaus kansakunnan tulevaisuuteen ja niihin talkoisiin on koko kansakunnan ryhdyttävä nyt mentaalisesti ja omaa arvomaailmaansa katselemalla. Nykyään kaikki tuijottavat liikaa omaan napaansa eivätkä tunne edes naapureitaan.

Joskus salaa toivoisin että tulisi kriisi joka pakottaisi meidät toimimaan toistemme hyväksi että saisimme itse apua.

En tiedä muista mutta minulla on mitta täysi jo tätä jatkuvaa, silmitöntä väkivaltaa jossa viranomaisetkin saavat osansa. Nyt tarvitaan tekoja eikä pelkkiä keskusteluita. Yksilöt ja perheet voivat pahoin. Sosiaaliset kontaktit ovat aliarvostettuja ja koko yhteiskunta median yllyttämänä juoksee vaan rahan perässä suhdanteita tarkkaillen. Tämä on taustalla se suuri sairaus=yltiökapitalismi ja oman edun tavoittelu joka tuhoaa meidät ihmiset lopulta.

Pelkkä aseiden totaalikieltokaan ei tuo apua vaan tarvitaan yhteiskunnallisten arvojen totaalimuutos. Nykyään ei kukaan ole enää turvassa tässä yhteiskunnassa ja siltä osin tämä linnunkotomme on muuttunut hieman liikaa amerikan luokka-yhteiskuntaa muistuttavaksi.

Aikoinaan kun Mosuri oli lapsi löytyi koulujen, rautatieasemien, postitoimistojen seinistä julisteita joissa luki "Nuorissa on tulevaisuus". Lause oli myös hyvin suosittu ja sitä kuuli vähän siellä sun täällä mm. radio haastatteluissa. Kaikki tämä muuttui viimeistään 90-luvun laman aikana. Lapsista ja nuorista tuli "tuottamatonta taakkaa" - piti järjestää koulutusta, terveydenhoitoa yms. palveluita ryhmälle joka ei tuottanut mitään.

Nykypäivän Suomessa kun tarkkailee tiedotusvälineiden viestintää niin voi sanoa, että nuorissa ei ole tulevaisuus vaan vanhuksissa. Sellainen 21 vuotias työtön sinisilmäinen hampputukka on oikeastaan vaan inhimillistä jätettä nykyisen yhteiskuntamme silmissä- jos hän olisi mamu niin miehessä voitaisiin nähdä "potentiaalia" mutta kun ihon pigmentti on se mikä on niin mies on pelkkä luuseri. Kun tuohon ylhäältä tuotuun asetelmaan vielä luodaan vaikutelma siitä, että yksilö on täysin vapaa jumalan, perheen, suvun, yhteisönsä ja isänmaansa velvoitteista niin on melkoinen soppa valmis.

Aikoinaan 80-luvulla Yhdysvaltain asevoimia ryhdyttiin laittamaan sotakuntoon Vietnamin nöyryyttävän tappion jälkeen. Hyvin kuvaavaa oli, että yli puolet merijalkaväen aliupseereista oli alkoholisoituneita. Yksi keskeisistä tehtävistä oli moraalisen selkärangan palauttaminen yksilöille. Tämä ei kuitenkaan tapahtunut niin, että olisi lähdetty postmoderniin dekonstruktioon vaan päätettiin, että aivan välttämätöntä, että jokaisella asevoimien jäsenellä on joko uskonnollinen tai muu maailmankatsomuksellinen perusta.

Suomessa asiaa ei nähdä näin vaan yksilö on sitä "vapautuneempi" mitä vähemmän hänellä on mitään mihin hän uskoo. On kuitenkin täysin unohtunut, että osa väestöstä on kyvyttömiä saavuttamaan niitä korkeampia moraalikehityksen asteita itsenäisesti. Suomeksi sanottuna vanhat hyveet on tuhottu ja tilalle ei ole annettu mitään. Tai on annettu postmodernia liirum laarumia mitä maamme eliitti ja ylempi keskiluokka toistelee median välityksellä norsunluutornista.

(Esimerkiksi Kohlbergin moraaliteoriassa on kuusi "askelmaa".)

Level 1 (Pre-Conventional) 1. Obedience and punishment orientation (How can I avoid punishment?)

2. Self-interest orientation (What's in it for me?) (Paying for a benefit) Level 2 (Conventional)

3. Interpersonal accord and conformity (Social norms) (The good boy/good girl attitude)

4. Authority and social-order maintaining orientation (Law and order morality) Level 3 (Post-Conventional)

5. Social contract orientation

6. Universal ethical principles (Principled conscience)


Lähde: Wiki

Käytännössä se nuori mies lukee ja näkee mediasta kuinka kaikkien tulisi noudattaa "tason kuusi sääntöjä". Käytännössä kuitenkin yksilö on täysin yksin omine ongelmineen ja ympäröivä yhteiskunta vaikuttaa vihamieliseltä ja yksilöllä nähdään olevan vain välinearvo. Hyvin helposti ajaudutaan tilanteeseen jossa yksilö katsoo, ettei hänellä ole yhteisöä, sääntöjä ja oikeastaan kaikki ylätason paasaukset moraalista ovat paskaa.
 
Vaikeita asioita. Lainaan erästä pappia: "kun yksilöt sairastavat niin yhteisö sairastaa". Lapsiin ja nuoriin, lapsiperheisiin, näihin on satsattava monin tavoin. Ja takeeksi kaikesta: poliisin resurssit ja poliisien työ on pantava sille tasolle, että voidaan sanoa järjestysvallan otteen säilyvän.

Liian moni nuori mies sairastaa nyt Suomessa. Miksi? Onko Onnela liukunut osin sellaiseen suuntaan, joka aiheuttaa tämän? Kaikkea ei voi kaataa yksilönvastuun ja isin ja äitin piikkiin. Liian helposti päättäjät selviävät tilanteista selittämällä kodin vastuusta. Se on tottakai tärkeä, ensisijainen, mutta kyllä nyt mättää joku muukin. "nuorilla miehillä on liikaa aseita", kirjoitin reilut 6 vuotta sitten Sudettimessa ja sain lokaa ja kuraa niskaani saavisotalla. Mitä arvelette, kun kelaatte asioita tuon 6 v taaksepäin? Mutta päättäjät tekevät karhunpalveluksen alamaisilleen, jos Asia hoidetaan lakaisemalla se tyyliin: "aseiden säilyttämiseen on annettava uusia määräyksiä". Vittukele. Ei se tätä nuorukaisten pahoinvointia poista lainkaan, vaikka aseet kammioitaisiin Mariaanien hautaan ja avain annettaisiin Ylipäällikölle tai vaikka Hessu Hopolle. Suomessa on tehtävä joku korjausliike, en väitä tietäväni mitä on tehtävä, mutta jotain on.

Älkää ymmärtäkö väärin, kun koilotan poliisille lisää resursseja, en kuvittele poliisinkaan kykenevän Ihmeisiin. Mutta todennäköisesti olisi viisasta luoda kuva, jonka mukaan kansalaiset ainakin uskoisivat, että Järjestysvalta on luja ja hallitus vankka, vaikkakin kätyrlauma sankka. Poliisin on näyttävä nykyistä enemmän katukuvassa, sillä on oltava resurssit kahlata läpi nettiä, olla kuulolla paikallisten suhteen, päivystää tiukemmin ja valppaammin kansalaisten keskuudessa.
 
Toisessa ketjussa joku (?) kirjoitti ampumisten ja muun johtuvan pitkälti yhteiskunnan eriarvoistumisesta tai suoranaisesta luokkayhteiskunnan paluusta.

Jos kyse on rahasta, niin kuinka paljon nuorille kotona makaaville miehille sitten pitäisi maksaa kuukausittain lisää, jotteivät tunne syrjäytyvänsä? Riittääkö 50 euroa, satanen vai pitäisikö puhkaista tonni?

Onko nyt aivan varma, että raha tekisi onnelliseksi?

Vai onko kyse slaavilaisesta kateudesta, jossa naapurilta pitää ottaa pois se extra, jonka hän on ponnistelemalla onnistunut hankkimaan? Riittääkö siihen rahassa mitattava kurmoottaminen vai pitäisikö puuttua myös muuhun onnellisuuteen? Onko joillakin liian korkea sotilasarvo tai liian kaunis puoliso? Entä onko joku liian hyvä urheilussa tai kädentaidoissa?

Melko vaikeaksi menee tuollaisiin asioihin puuttuminen, saati onnellisuuden uusjako.

Paljon enemmän pitäisi mielestäni panostaa siihen, että keskiverto jamppa tajuaisi todellakin olevansa vain keskivertojamppa. Ei mikään urheilutähti tai idolsidoli. Keskivertojampan elämä ei kiinnosta ulkopuolisia ja todellisuudessa elämämme on hyvin mitätöntä muille paitsi lähiomaisillemme. Moni ei taida tätä faktaa hyväksyä.
 
Joo, ei tulonsiirroilla sinänsä tällaisia asioita kai voida hoitaa. Onko yhteiskunnassamme sitten liian kova illuusio menestymisen autuudesta tai jotain? Eli luodaan vahva kuva jostain tavoiteltavasta, jota yksi viidennes ei edes yritä lähteä tavoittelemaan, koska tajuaa mahdollisuudet onnettomiksi? En minä suoraan sanoen ymmärrä muuta kuin että tämä ei näytä hyvältä.

Kyllä näissä tapauksissa rupeaa olemaan jo sen verran määrääkin, että saa siinä brändityöryhmä selittää suunsa vaahdossa Onnelan erinomaisuutta ja puhtaita vesiä.....kuuntelija voi kiusallisesti silti pohtia: miksi Onnelassa sitten??????
 
Työn monopolisointi ko. työhön ammatillisen koulutuksen saaneille pitää lopettaa, samoin on purettava alle 18v työntekijän rajoitteet.

Ennen muinoin aina 1970-80 luvulle saakka oli nuoren mahdollisuus lähteä vaikka "raksalle hommiin" lautapojaksi. Kesälomat oltiin maaseudulla Metsähallituksella vesakkoja raivaamassa vesuri kourassa, isäntämiehen renkinä rattorikuskina tms. tienaamassa prätkärahoja tai taajma-alueilla asfalttityömaalla apupuoikana.

Nuoret ensin laitostetaan opinahjoissa, sitten syötetään erillaisin tukitoimin kotiin. Tämän jälkeen ihmetellään miksi ei "työ maita".

Nykyisin edellytetään ammattillinen tutkinto useimpaan työtehtävään, jopa aputöihin. Edes kesätöitä ei tahdo alaikäset saada muuten kuin kuntien "teennäsitöinä" ns. "tonnitalkoisiin", johonkin puolittain keksittyyn työharjoitteluhommaan. Työkoneiden käyttö on rajoitettua alle 18v (esim. raivaussaha).. etc..etc.. Ruohonleikkuri taitaa olla niitä ainoita moottorivärkkejä jolla alle 18v nuori voi huristella työjellessään palkkaa vastaan.

Lapsityövoima takaisin ;) ja nuorille vaihtoehdoksi työnteko, jos ei opiskelu maita heti peruskulutusputken jälkeen.
Harmaa talouskin saisi pienen näpäyksen kun suomalainen nuorisotyövoima tulee jopa halvemmaksi kuin eestipoika ;)

Onneksi kansalaistalkoot toimii..
TUOSSA SIITÄ HYVÄ ESIMERKKI >> http://www.nuorilletoita.fi/

Muttamutta.. Katsokaapa lukumääriä, ei hyvältä näytä..
 
Työ olisi tietysti hyvä lääke, mutta jos ei kiinnosta, niin ei kiinnosta.

Rahan takia töitä ei ole pakko tehdä, kun Kelasta ja sossuta irtoaa vähintään saman verran kuin hanttihommista.
 
skärdis kirjoitti:
Työ olisi tietysti hyvä lääke, mutta jos ei kiinnosta, niin ei kiinnosta.

Rahan takia töitä ei ole pakko tehdä, kun Kelasta ja sossuta irtoaa vähintään saman verran kuin hanttihommista.
"Hanttihommista" taidetaan nykyisin maksaa 8-10€/h, joten kyllä siitä enemmän ansaintaa syntyy kuin tukiaisista (n.400€/kk). Tukien hakemiseen joutuu tekemään paljon paperityötä ja samalla vaivalla tienaa "hanttihommista" paremmin :a-cool:

Jos on pieni ansiotulo, saa luonnollisesti asumistukea jos omillaan elää eikä vanhempien nurkissa. Pätkinä olevista hanttihommista on vaikea saada jakuvaa elantoa ja joutuu tekemään tukien edellyttämät byrokratiat, lisäksi maksatusviiveet ..rajoittavat tilapäistöiden vastaanottoa niin nuorten kuin aikuistenkin osalta. Nykymaailmassa kun ei enää perheen sisällä perityviä elämäntapatöitä enää olla. Edes virkamiehillä ei valtion leipä ole enää välttämättä se "kapea mutta pitkä", vaan voi pätkiä. Saatikka paperirullan pyörittäjällä tai veturimiehellä "elinkautinen isältä peritty vakanssi".

Näköalattomuus omasta osaamisesta ja epävarmuus "hanttihommien" jatkuvuudesta taitaa suurin suurin kynnys olla, jos tilapäisapuhommia nuorelle ilmautuu. Etenkin jos mitään aiempaa koekemusta, edes kesätöistä ei entuudestaan ole. Sossun luukulla kun on "jatkuvuus" (vaikkakin pieni) ollut turvattu ..ainakin tähän saakka.
 
Wanhana Uutisena tuosta "yhteiskunnan hajoamisesta" voin kertoa 90-luvun alun laman totaalisesti epäonnistuneesta jälkihoidosta. Yrittäjät, heidän perheensä ja takuumiehensä asetettiin maksajiksi politikkojen epäonnistuneessa "Euroon kypsyttämisessä". Tätä maksamme vielä pitkään, etenkin näköalattomien ja kovia kokeneiden nuorten syrjäytymisessä. Jopa Ns. "harmaa talous" rakennusalalle ja rakennusalan suomalaisten "työpaikkojen" poistuminen on tuon toilailun tulosta. 90-luvulla maksumiehiksi joutuneet rakennusyrittäjät, monet heistä eivät tule pääsemään "jaloilleen" elinikänsä aikana muutoin kuin viemässä firmansa esim. viroon koska Suomessa heillä ei ole mahdollisuuksia.
 
Yhteiskunnan eriarvoistumisen näkee nykyään jo peruskoulussa. Köyhyys ja syrjäytyminen periytyvät. Köyhyys pitäisi tietysti meillä laittaa lainausmerkkeihin ("köyhyys"), sillä Suomessa kukaan ei kuole nälkään, ellei sitä itse halua.

Kyse on aina sekä yhteiskunnan että yksilön itsensä toiminnasta ja valinnasta. Jokainen syrjäytynyt maksaa yhteiskunnalle pyöreästi miljoonan. Yhteiskunta on päättänyt lähes vastikkeettomasti maksaa sen miljoonan, eikä tee juuri mitään syrjäytymiskierteen katkaisemiseksi.

Osa peruskoulua suorittavista oppilaista on syystä tai toisesta ongelmissa. Keskiarvo huitelee välillä 5-6, poissaoloja kertyy ja kurinpidolliset toimenpiteet seuraavat toisiaan. Yleensä, mutta ei aina, myös perhe kärsii erilaisista ongelmista.

Missä yksinkertaistetut ratkaisut yksinkertaistettuihin ongelmiin? PERÄSEINÄ. Sekä ongelmavanhemmat että ongelmalapset tarvitsevat peräseinän. Pilaat lapsesi elämän alkoholinkäytöllä/sekakäytöllä - lapsesi otetaan huostaan tämän oman turvallisuuden vuoksi. Annat lapsesi pilata elämänsä olemalla piittaamatta poissaoloista/päihteidenkäytöstä/rötöstelyistä - lapsesi otetaan huostaan tämän oman tulevaisuuden vuoksi.

Olet poissa 5/6 koulutunnista - sinut sijoitetaan koulukotiin/kasvatuslaitokseen/perhekotiin/tms. että käyt koulusi loppuun. Käytät alkoholia/päihteitä ja/tai rötöstelet XX:nnen kerran - sijoitus johonkin edellämainituista ettet pilaa elämääsi jo lähdössä. JNE. Ongelma nimittäin on, että valtio/kunnat eivät panosta syrjäytyviin nuoriin mitenkään. Kyse ei edes aina ole mistään isosta jutusta. Osa porukasta olisi autettavissa melko pienin toimenpitein, mutta juuri niistä pienistä toimenpiteistä säästetään helposti. Koululaitos venyy ja paukkuu, mutta sieltä leikataan jatkuvasti. Ryhmäkoot kasvavat, ylimääräistä paskaa sysätään jatkuvasti lisää opettajien niskoille, yhteistyö viranomaisten välillä ei toimi huonostikaan jne.

Lähtökohta kuitenkin on, että pitäisi hoitaa niitä vanhempia, ei niitä lapsia. Lapset (koska niitä ne pahimmatkin raggarit ovat) oireilevat kotien pahoinvointia. Kolmasluokkalainen polttaa äidin kanssa kotisohvalla säännöllisesti. Viidesluokkalainen vetää äidin kanssa kännit kotisohvalla säännöllisesti. Lapsi tulee maanantaisin kouluun nälkäisenä, kun ei perjantain kouluruoan jälkeen ole saanut lämmintä sapuskaa.

Hanttihommat on hyviä hommia. Jotkut ihmiset joutuvat ihan oikeasti työttömiksi vastoin tahtoaan ja hakevat sen jälkeen ihan oikeasti uutta työtä, mutteivät sitä sormianapsauttamalla saa. Kaikki eivät nimittäin ole Internetin anonyymejä kirjoittajia, joilla elämässä onnistuu kaikki. Näiden tapausten vuoksi on ihan oikeasti oltava työttömyyskorvaus, jonka aikana voi hakea töitä. Samoin sossu on erittäin hyvä olemassa, jotkut nimittän ihan oikeasti tarvitsevat niitä toimeentulotukia yms. Ongelma vain on, että nämä korvaukset ovat nykyään muuttuneet vastikkeettomiksi, ja osa porukasta rakentaa koko elämänsä niiden varaan.

Kylmä karsinta. Narkkareille diagnoosi ja mömmöt apteekista, niin loppuu se laaja huumekauppa. Jos mömmöt pidetään riittävän kovina, loppuvat narkkaritkin nopeasti. Alkkiksille/totaalisen työkyvyttömille eläke, jolla alkkikset juovat itsensä hengiltä. Työkyvyttömät elävät ihmisarvoista elämää. Ne, jotka saadaan B2-luokkaan, pannaan Paltamon malliin töihin. Isotöistä, hankalaa, vastenmielistä, mutta siitä se lähtee. Kymmenen vuoden kuluttua kukaan ei des muista, että joskus oli vastikkeeton rahoitus.

Mutta saahan sitä haaveilla. Muistaakseni 20% ikäluokan pojista tippuu nykyään suoraan sossun luukulle. Niistä vähintään 2/3 voisi kohtuullisen helposti edes jakaa sellaiset kortit, että ne pelaisivat tätä peliä toisten kanssa tasaveroisesti, mutta nyt niille annetaan UNO-kortit, kun muut pelaavat Skip-Boa.
 
Mikä näitä murhaajia yhdistää?

Keskeytynyt varusmiespalvelus.

Olipa kerran sotilassairaala Tilkka jossa toimi ns. "antenniosasto". Kyseinen hoito-osasto teki korvaamatonta työtä kun siellä hoidettiin näitä mieleltään vinksahtaneita varusmiehiä (sekä henkilökuntaa/YK-sotilaita). Kotiutettu ei ennen kun henkilö oli edes siten yhteiskuntakelpoinen ettei ollut vaaraksi itselleen taikka muille. Eikä käynti Tilkassa seurannut henkilön vm-palveluksen jälkeisessä elämässä samanlaisena "polttomerkkinä" kuin keskeytetty palvelus on.

Tilkka on lakkautettu. Sen myötä nämä potkitaan ulos jo muutenkin ylikuormitetun mt-hoidon jonotukseen ja lopputulema on kylmä.
 
baikal kirjoitti:
Joo, ei tulonsiirroilla sinänsä tällaisia asioita kai voida hoitaa. Onko yhteiskunnassamme sitten liian kova illuusio menestymisen autuudesta tai jotain? Eli luodaan vahva kuva jostain tavoiteltavasta, jota yksi viidennes ei edes yritä lähteä tavoittelemaan, koska tajuaa mahdollisuudet onnettomiksi? En minä suoraan sanoen ymmärrä muuta kuin että tämä ei näytä hyvältä.

Kyllä näissä tapauksissa rupeaa olemaan jo sen verran määrääkin, että saa siinä brändityöryhmä selittää suunsa vaahdossa Onnelan erinomaisuutta ja puhtaita vesiä.....kuuntelija voi kiusallisesti silti pohtia: miksi Onnelassa sitten??????

Ollos baikal huoleton, kyllä illuusiot rapisee :a-cool:
Mielenkiintoista on tuo "syrjäytymisen" käsite.

Kuka on syrjäytynyt ja mistä?

Yleisessä kielenkäytössä puhutaan että heikomassa asemassa olevat ovat syrjäytyneitä. Entä jos asetelma käännetään päinvastiseksi; Ovatko päätöksiä tekevät syrjäytyneitä yhteiskunnan tilasta? ..edustamiensa ihmisten TODELLISISTA ASIOISTA?

Onko ainut autuus suurteollisuuden, viennin ja kasvuyritysten elinehtojen parantamisessa? Entä pienet ja keskisuuret yritykset, perusyrittäjät? He sentään työllistävät edelleen suurimman osan suomalaisista. Yritysten toimintaa vääristävät tuet tulisi lopettaa välittömästi (verosyöppö TEKES ensisijassa) ja keskittyä yrittäjien toiminnallisten edellytysten parantamiseen verotuksen yms. yhteiskuntavelvoitteiden järkeistämisellä. Etenkin alkavien yrittäjien byrokratiakynnystä tulee madaltaa ja "velvoitetyöllistämisen" ajattusrakennelmasta siirryttävä tarvelähtöiseen, matalankynnyksen työllistämiseen ensiksi tilapäistyöntekijöiden, jatkossa pitempiaikaisesti työllistettävien.. ns. "kasvuyrittäjyydellä" on sijansa, mutta äkäset linnut ei kaikkia elätä ;)

ELÄMÄNTAPA YRITTÄJYYS TAKAISIN !!!
 
Olen Korpisissin kanssa osittain samaa mieltä, nuorilta on viety mahdollisuus harjoitella työelämää kesätöissä. Toki työsuojelu on tärkeää, mutta jos se seuraus on syrjäytyminen, kannattaisi tapaturman riski ottaa.

Omassa työssä tulee törmättyä näihin syrjääntyneisiin nuoriin ja heidän vanhempiinsa aika usein. Monella nuorella velttoilu on opittu kotona. Äiti on työtön, isä, jos siitä mitään tieto on, on työtön. Mistäs se lapsi olisi saanut mallin elämästä jossa käydään töissä. Pääkaupunki seudulla on työvoimapulaa, kuitenkaan työt eivät kiinnosta näitä ihmisiä. Nämä "syrjityt" syyttävät yhteiskuntaa ja työnantajia omasta asemastaan. Itse ei haluta lähteä "paskahommiin" joissa pitää tulla ja tehdä kuten joku sanoo, ei sellainen huvita. Miksi kukaan ei tarjoa duunia jossa olisi kivaa ja hyvä liksa, koulua toki tämä syrjity ei halua käydä, koska hän ei ole kirjanoppinut ja opinnot eivät kiinnosta ja keskittyminenkin on hiukan heikkoa.

Suomalaisen sosiaaliturvan suurin vika on, että se tarjoaa vastikeetta rahaa. Työttömiä pitäisi määrätä yhteiskunnallisiin töihin kuten katujen/teiden siivoukseen, tai vastaaviin tehtäviin. Mikäli teet työsi hyvin, saat palkan. Jos tulet jurrissa töihin, tai et tule, saat olla ilman rahaa. Jos olet sairas koita Kelaa. Tosi alkoholisteille tulisi antaa valtion pirtua jossain saaressa, tulisi heidän hoitonsa halvemmaksi. Nuoria ei saisi päästää syrjäytymään koska he tulevat hyvin kalliiksi yhteiskunnalle, niipä heidät tulisi työllistää kesäksi, ei ehkä pakolla, mutta tehdä se hyvin helpoksi ja erittäin hyödylliseksi.
 
Väitetään, että Saksa, Suomi ja Usa ovat nykyään top-paikoilla näissä ym. jutuissa, en tiedä miten on arvioitu ja pitääkö paikkansa. No, ainakin Usassa on kokonainen Vankileirien uussaaristo parine miljoonine vankeineen ja uutisissa löytyy.

Jos tuo pitää paikkansa, niin löytyykö joitain yhteisiä erityisiä yhteiskunnallisia tekijöitä, jotta tämä selittyisi? Jenkkien profiili ko. temppujen tekijöistä on muuten aika vinkeä nykyisin, en lähde sitä avaamaan, mutta kannattaa siihen tutustua. Löytyykö samaa? Ja tähän ei voida vetää mitenkään maksettavia "löyhäkätisiä valtavia sosiaalietuuksia", jotka veltostuttavat kansaa niin kovasti.

Kaivakaas ja louhikaas tietoa amerikkalaisten profiloimasta potentiaalista ammuskelijanuorukaisesta. Voihan siinä silmät aueta kuin Pöllön poikasella taas kerran.
 
EK kirjoitti:
Yhteiskunnan eriarvoistumisen näkee nykyään jo peruskoulussa. Köyhyys ja syrjäytyminen periytyvät. Köyhyys pitäisi tietysti meillä laittaa lainausmerkkeihin ("köyhyys"), sillä Suomessa kukaan ei kuole nälkään, ellei sitä itse halua.

Kyse on ennemmin henkisestä köyhyydestä kuin äärimmäisestä aineellisesta köyhyydestä.

Henkisen köyhyyden poistaminen on viheliäisen vaikeata, kun sitä ei voi poistaa Kelasta rahaa jakamalla.
 
KorpiSISSI kirjoitti:
skärdis kirjoitti:
Työ olisi tietysti hyvä lääke, mutta jos ei kiinnosta, niin ei kiinnosta.

Rahan takia töitä ei ole pakko tehdä, kun Kelasta ja sossuta irtoaa vähintään saman verran kuin hanttihommista.
"Hanttihommista" taidetaan nykyisin maksaa 8-10€/h, joten kyllä siitä enemmän ansaintaa syntyy kuin tukiaisista (n.400€/kk).

Et ilmeisestikään tunne nykyajan työmarkkinoita.. Ei hanttihommissa enää ole lähtökohtana 8 h työpäivä 5 päivänä viikossa.

On valitettavan yleistä, että työsopimus on esim. "20-tuntinen" eli viikossa taataan 20 työtuntia. Kun sellaista työtä painaa 9 euron tuntiliksalla, niin kuukausiansiot eivät juurikaan perusturvasta eroa.

Valtaosa esimerkiksi kauppojen kassaneideistä tekee juurikin tuollaisia tuntimääriä tai siivooja, jolla on aamulla 2,5 h töitä 5.30-8 ja sitten iltapäivällä 1,5 h klo 16-17.30. Tuossa tulee jo tuplasti työmatkakulujakin ja kuukausiansiot ovat nälkärajalla.
 
Miten pitäisi määritellä "paskaduuni" tai "hanttihomma"? Onko tavan suomalainen duunari nykyään jompaa kumpaa noista?
Oma kantani on se, että kaikki työ on arvokasta. Se ns. paskaduunin tekeminenkin on aivan helvetisti parempi vaihtoehto kuin loisiminen.

Minun mielestäni sosiaaliturvasta olisi hyvä leikata aika kovallakin kädellä. Ihmiset kyllä menevät töihin jos toinen vaihtoehto on nälkäkuolema tai hankeen jäätyminen asunnottomana.
Osa tietysti kapinoisi tuota vastaan eikä silti menisi töihin, mutta olisiko tuollaisen aineksen pakkaskuolemat nyt niin kovin suuri asia yhteiskunnallisesti? En osaa pitää kovinkaan suurena menetyksenä jos yhteiskuntakelvottomat yksilöt "Arska" ja "Tuula" eivät saa elantoaan meidän verovaroilla vaan kuolevat oman laiskuutensa takia.
 
skärdis kirjoitti:
KorpiSISSI kirjoitti:
skärdis kirjoitti:
Työ olisi tietysti hyvä lääke, mutta jos ei kiinnosta, niin ei kiinnosta.

Rahan takia töitä ei ole pakko tehdä, kun Kelasta ja sossuta irtoaa vähintään saman verran kuin hanttihommista.
"Hanttihommista" taidetaan nykyisin maksaa 8-10€/h, joten kyllä siitä enemmän ansaintaa syntyy kuin tukiaisista (n.400€/kk).

Et ilmeisestikään tunne nykyajan työmarkkinoita.. Ei hanttihommissa enää ole lähtökohtana 8 h työpäivä 5 päivänä viikossa.

On valitettavan yleistä, että työsopimus on esim. "20-tuntinen" eli viikossa taataan 20 työtuntia. Kun sellaista työtä painaa 9 euron tuntiliksalla, niin kuukausiansiot eivät juurikaan perusturvasta eroa.

Valtaosa esimerkiksi kauppojen kassaneideistä tekee juurikin tuollaisia tuntimääriä tai siivooja, jolla on aamulla 2,5 h töitä 5.30-8 ja sitten iltapäivällä 1,5 h klo 16-17.30. Tuossa tulee jo tuplasti työmatkakulujakin ja kuukausiansiot ovat nälkärajalla.

Tuotapa juuri tarkoitin "pätkittäisellä työllä", eikä ansiot paljoa poikkea peruspäivärahasta.. mutta itse ansaittu nostaa itsetuntoa ja saa kokemusta työn tekemisestä, joskus jopa itsekkin voi vaikuttaa ansaintaansa.

Ei se hanttihomma-ansio ennenkään niin ihmeellistä ollut mutta "ilmaista rahaa" ei ollut tarjolla ja vaikka olisi ollut ei omanarvontunto antanut myöten heittäytyä "luukulle". Nykyisin siitä on tullut hyväksyttävämpää, ainakin tuen nostajan mielestä.

Joo ..tunnustan etten tunne "nykyisiä työmarkkinoita", elätän itse itseni vapaana ammatinharjoittajana ..yrittäjänä itse-itseäni työllistäen, kun ei ole edellytyksiä työllistää muita. Yleensäkkään minulla ei ole omakohtaista kokemusta ns. "työmarkkinoista", mitä ne nyt sitten onkaan ja kuka mitenkin asian ymmärtää.

Tuo "työmarkkinat" ja "markkinatalous" ovat outoja termejä minulle, varmaan jotain jäänteitä 80-luvulta. Minulle riittää kunhan syntyy ansaintaa ja omalla osaamisellaan voi jonkinlaista jatkumoa elämisen keinoihin rakentaa.

Elämisen keinoista ansaintakeinoja... Siinä riittää haastetta kyllin.

Huonona tapanani on ottaa kantaa asioihin, jotka ei oikeastaan minulle kuulu ja menee muutenkin yli ymmärrykseni :a-cool:
 
KorpiSISSI kirjoitti:
skärdis kirjoitti:
KorpiSISSI kirjoitti:
skärdis kirjoitti:
Työ olisi tietysti hyvä lääke, mutta jos ei kiinnosta, niin ei kiinnosta.

Rahan takia töitä ei ole pakko tehdä, kun Kelasta ja sossuta irtoaa vähintään saman verran kuin hanttihommista.
"Hanttihommista" taidetaan nykyisin maksaa 8-10€/h, joten kyllä siitä enemmän ansaintaa syntyy kuin tukiaisista (n.400€/kk).

Et ilmeisestikään tunne nykyajan työmarkkinoita.. Ei hanttihommissa enää ole lähtökohtana 8 h työpäivä 5 päivänä viikossa.

On valitettavan yleistä, että työsopimus on esim. "20-tuntinen" eli viikossa taataan 20 työtuntia. Kun sellaista työtä painaa 9 euron tuntiliksalla, niin kuukausiansiot eivät juurikaan perusturvasta eroa.

Valtaosa esimerkiksi kauppojen kassaneideistä tekee juurikin tuollaisia tuntimääriä tai siivooja, jolla on aamulla 2,5 h töitä 5.30-8 ja sitten iltapäivällä 1,5 h klo 16-17.30. Tuossa tulee jo tuplasti työmatkakulujakin ja kuukausiansiot ovat nälkärajalla.

Tuotapa juuri tarkoitin "pätkittäisellä työllä", eikä ansiot paljoa poikkea peruspäivärahasta.. mutta itse ansaittu nostaa itsetuntoa ja saa kokemusta työn tekemisestä, joskus jopa itsekkin voi vaikuttaa ansaintaansa.

Ei se hanttihomma-ansio ennenkään niin ihmeellistä ollut mutta "ilmaista rahaa" ei ollut tarjolla ja vaikka olisi ollut ei omanarvontunto antanut myöten heittäytyä "luukulle". Nykyisin siitä on tullut hyväksyttävämpää, ainakin tuen nostajan mielestä.

Joo ..tunnustan etten tunne "nykyisiä työmarkkinoita", elätän itse itseni vapaana ammatinharjoittajana ..yrittäjänä itse-itseäni työllistäen, kun ei ole edellytyksiä työllistää muita. Yleensäkkään minulla ei ole omakohtaista kokemusta ns. "työmarkkinoista", mitä ne nyt sitten onkaan ja kuka mitenkin asian ymmärtää.

Tuo "työmarkkinat" ja "markkinatalous" ovat outoja termejä minulle, varmaan jotain jäänteitä 80-luvulta. Minulle riittää kunhan syntyy ansaintaa ja omalla osaamisellaan voi jonkinlaista jatkumoa elämisen keinoihin rakentaa.

Elämisen keinoista ansaintakeinoja... Siinä riittää haastetta kyllin.

Huonona tapanani on ottaa kantaa asioihin, jotka ei oikeastaan minulle kuulu ja menee muutenkin yli ymmärrykseni :a-cool:

Mutta tuossapa se yksi nykypäivän ongelma onkin.

"Kassalinjan jätkiä", kuten appiukko aina mainitsee, oli ennenkin. Silloin ne vain olivat irtolaisia tai tosi huonoja työmiehiä, jotka tulivat työmaalle, ottivat kottia ja potkittiin pihalle, kun huomattiin, ettei niistä mihinkään ollut. Nyt ne eivät mene edes sitä kottia nostamaan, kun saavat saman muutenkin.

Yksi ongelma on vastikkeeton raha. Edelleenkin väitän, että jotkut joskus sitä tarvitsevat, mutta ei pitäisi olla niin, että sen varaan rakennetaan koko elämänura.

Toinen ongelma on, että nykyään vallalla on ajatus, että kaiken pitää olla kaikille helppoa. Jo koulussa ihmiset opetetaan siihen, että peräseinää ei ole.

"Ai tehtävän palautuspäivä olisi ollut nyt? No, minäpä palautan kun jaksan." - Palauttaa myös, ja arvosteluunhan myöhässäpalauttaminen ei sitten saa vaikuttaa tai vanhemmat tulevat joko fyysisesti tai lankoja pitkin koululle.

"Ei Jormalle saa antaa nelosta, kun silloin sen pitäisi opiskella kesällä ja sille tulisi paha mieli. Tai siis Jorma ei edes kesällä saisi opiskeltua näitä asioita, kun sille on tulossa kuusi nelosta, joten se jää luokalleen. Kuka haluaa nähdä Jormaa vielä yhden ylimääräisen vuoden?" - No ei kukaan, joten Jorma saa vitoset ja pääsee taas seuraavalle vuosiluokalle. Siispä meillä on ysiluokalla oppilaita, jotka eivät osaa kertotaulua, yksikkömuunnoksia (esim. 100 cm = 1 m) tai yksinkertaisia geometrisiä laskuja (ei ymmärretä pinta-alan ja tilavuuden eroa tai neliön ja pallon eroa, siis laskettaessa), eivät tiedä koska käytetään isoa tai pientä kirjainta sanan alussa yms.

Ja sama jatkuu. Jorma ei pääse huonon todistuksensa takia lukioon/ammattikouluun/muihin toisen asteen opintoihin. Siispä Jormalle järjestetään ammattistartti, jossa Jorma kiertää työpaikalta toiselle, katsomassa löytyisikö jokin kiinnostava ammatti/ala. Jorma ei jaksa joka aamu herätä tai ei jaksa olla koko vuoroa töissä tai ei ainakaan koko aikaa jaksa tehdä hommia, joten työpaikkoja tulee katsastettua huomattavan paljon. No, eipä mitään, jospa sitä jotakin löytyy.

Ei löydy, mutta lopulta Jorma saadaan maaniteltua hakemaan ammattikoulupaikkaa, joka erityisohjelmalla irtoaakin. Jormaa ammattikoulu ei nappaa, mutta ei hätää, poissaoloja ei tarvitse enää ilmoittaa huoltajille ja Jorma on pakko saada koulutettua, joten Jorma valmistuu ammattiin säädetyssä kolmessa vuodessa. Tosin Jorma luulee edelleen, että kun sieniä pitää hakata, niitä nuijitaan lihanuijalla, mutta mitäs pienistä. Nyt Jorma voi ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi ja saa työkkärirahan ja asumislisän lisäksi sossusta yleistä toimeentulotukea ja harkinnanvaraista toimeentulotukea, sillä Jorma pystyy osoittamaan, että vuokran jälkeen KAIKKI rahat menevät hitaisiin hevosiin, nopeisiin naisiin ja laimeisiin paukkuihin, joten pitäähän sitä nuorelle miehelle ruokarahaa harkinnanvaraisen muodossa nyt hyvänen aika antaa.

Äiti ja isä ovat olleet samalla alalla, joten Jorma tuntee täyttäneensä suvun odotukset ja siirtyykin odottamaan kansaneläkettä. Alle 5000€ kuukausipalkalla (netto) töihin ei lähdetä, koska onhan se nyt perseestä se työnteko.
 
Back
Top