Väestönsuojelu

The Prowler

Korpraali
BAN
Kävin jokunen aika sitten Valtion ylläpitämässä väestönsuojassa. Taskulamput olivat niitä mitä näki vielä 90-luvulla kesämökkien sulaketauluihin sillä taskulampun magneetilla kiinnitettyinä. Paristot olivat Vartan "tiikereitä", eli 80-luvun alusta. Kaasunaamareiden filtterit olivat menneet vanhaksi samana vuonna jolloin täytin 4-vuotta. Se oli ehtaa nostalgiaa käydä väestönsuojassa suoraan Kekkosen ajan mukaisesti ylläpidettynä ja varusteltuna. Tositilanteessa lähtisin mieluummin kerrostalolähiön pihapiirissä kyyhöttävään leikkimökkiin kuin viranomaisapinoiden osoittamaan surmanloukkuun.
 

Myrskyhiiri

Kenraali
Kannattaa todella varautua perhetasolla ja kunnan viranomaisten päivittää suunnitelmiaan härötilanteiden varalta. Nyt itsepäisyyspäivän tienoilla lasahti erään kunnanpuolikkaan kaukolämpöverkko ja haavoittuvaisimmassa tilassa olevat olivat haavoittuvaisia. Onneksi ilmatila oli nollan tienoilla ja vika saatiin korjattua alle kahdessa vuorokaudessa. Minkä lisäksi sähkö pelasi moitteetta.

Pani vaan mietityttämään miten olisi ollut -25 asteen pakkasessa tai jos olisikin lasahtanut sähköt eika kaukolämpöverkko.
 
Top