Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Vähähiilihydraattinen ruokavalio

Viestiketju osiossa 'Muut huoltopalvelut' , aloittaja miheikki, 29.05.2012.

 1. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,719
  Tykkäykset:
  20,093
  Pisteet:
  1,286
  Mulle on jalostunut elämän mittaan sellainen ruokajärjestys, jossa ei ole kiellettynä mitään. Ei mitään. Kohtuus on todennäköisesti SE juttu, eikä monipuolisuudesta ole haittaa. Kotimaiset marjat ovat mielestäni Suomessa erittäin aliarvostettuja. Tuontihipaleista viinirypäleet ovat pirullisen hyviä.

  Venäläisen kansanterveyden kaikkinainen vertaaminen Suomeen on ihtestään sanonkomistä. Okei, jos sieltä joku allergia puuttuu tai sokeritautia on vähemmän, niin mikään ei muuta sitä tosiasiaa, että venäläinen kansanterveys on suomeksi romua.

  Suomalainen tautiesiintyvyys kautta linjan voi johtua myös siitä, että täällä paremminvointivaltiossa ei tarvitse olla mikään Lotharin tuuri, kun mikä tahansa tauti keksitään rutiinitarkastuksissa. Työterveyshuolto suorastaan kaivaa kaikki vaivat alkaen tyristä päätyen roikkuluomiin, verikokeita otetaan ahnaasti ja kusinäytteitä vatkataan vuosittain. :cool: Entäs neuvola ja kouluterveydenhuolto, äitineuvolat ja määrävuotistarkastukset, mammografiat ja intin terveystarkastukset.....valistuneisuus ja itsestään huolehtiminen jne.

  Eli Venäjällä "saattaa"o_O jäädä huomaamatta monta sellaista pirunkolostusta, jotka meillä vedellään framille aivan rutiinisti.

  Joku yhteinen nimittäjähän sokeritaudille löytyy länneltä, kaikissa länsimaissa diabetes yleistyy oikein vorakalla ja osattomaksi ei jää kukaan. Minulla on omia poikkitieteellisiä käsityksiä siitä, mitkä seikat tämän aiheuttavat, mutta en todellakaan aio niitä ryhtyä avaamaan. Ravinto ja ylipaino on varmasti yksi syy, vähäinen liikunto toinen, mutta yksistään nuo eivät selitä tuollaista kehitystä, mikä kehittyneissä maissa on käynnistynyt.
   
  Laamanator, vessaharjamies, Kaira ja 3 muuta jäsentä tykkää tästä.
 2. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  5,624
  Tykkäykset:
  6,893
  Pisteet:
  1,286
  Jos Venäläisten ruokavaliosta poistetaan alkoholi ja tupakka, niin väitän heidän ruokavalionsa olevan terveellisempää kuin Suomalaisten.
   
  Stagideus ja baikal tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Sardaukar

  Sardaukar Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  8,521
  Tykkäykset:
  15,393
  Pisteet:
  1,286
  Totta.

  Blinit ja kaalikeitto ovat kyllä ihan asiallisia.

  Tässä jälkimmäisestä yksi resepti:

  http://www.curiouscuisiniere.com/shchi-russian-cabbage-soup/
   
  miheikki ja baikal tykkäsivät tästä.
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,719
  Tykkäykset:
  20,093
  Pisteet:
  1,286
  Juu, mutta se "venäläinen ruokavalio" ei suinkaan läpäise koko rodinaa ja koske kaikkia musikoita. Kymmenet miljoonat ihmiset elävät tsajulla, mustalla leivällä ja hampparinkyrsällä. Kun noista ruokaoloista ponnistaa uusi ihmistaimiluokka, se on valmiiksi jo meidän mittareilla "sairasta". Suuri osa venäläisiä ei todellakaan syö siten kuin meille suomalaisille vieraille ladataan vieraskorea ruokapöytä.

  Venäläiseen kansanterveyteen vaikuttavat myös asuinalueiden saastuminen, huono vesi, homeiset ja rötsähtäneet asunnot, hoitamattomat perussairaudet, epäterveellisille alueille väkisin pykätyt suuretkin asuinalueet, täysin olematon työsuojelutoimi, suorastaan väärät ja alkukantaiset käsitykset terveysvaikutuksista...jne.

  En väitä, että Venäjällä on kaikki paskaa paitsi kusi. Mutta sen sanon, että vihoviimein jo Putinin tultua valtaan olisi suonut alkaneen sen ajanjakson, jossa kaikkinaista infraa, sosiaali- ja terveystointa, työoloja, alkeellisimpia ympäristötekoja, valistusta ja koulutusta jne. olisi alettu kehittää ronskilla kädellä.....mutta mitä sitä tyhjää: eikun uutta asevarustelua vaan kehiin ja öljytaalat höpöhöpöhankkeisiin, joista ei taida tulla kuitenkaan lasta ei pa...aa. Miettikääs, jos Putin ekan kerran tultuaan valituksi olisi ryhtynyt painamaan ym. luettelon mukaista kehittämisohjelmaa ja pannut rohkean osan sotadollareista siihen....mutta ei. :mad:
   
  Maidan, Ikarus, Betoni ja 7 muuta jäsentä tykkää tästä.
 6. Ingsoc

  Ingsoc Majuri

  Liittynyt:
  30.01.2016
  Viestejä:
  1,386
  Tykkäykset:
  2,680
  Pisteet:
  156
  Yksi keskeinen syy siihen miksi venäläinen asevelvollisuus ei toimi kovin hyvin on asevelvollisten huono terveys.

  Onhan siellä toki lahjuksilla saatuja lääkärinlausuntoja joukossa, mutta nuorison terveydentila on kammottava.

  Köyhyys tuhoaa terveyden tehokkaasti. Ei kunnon ravintoa, ei kunnon asuntoa, elätään halvalla ja saastuneella alueella. Siihen sitten vielä sosiaaliset ongelmat päälle, niin raakin paperithan sieltä tulee.


  Mannerheimin Lastensuojeluliitto perustettiin sen jälkeen kun huomattiin, että kutsuntoihin tuli 150 senttisiä alipainoisia lommoposkia.

  Kansakunnan tulevaisuus on nuorissa.


  Dosaafin tai Putin nuorten leirilläkin on pirun kivaa. Kerrankin joku pitää tärkeänä ja ruuaksi on muutakin kun paistinperunoita ja teetä.
   
  baikal ja Mustaruuti tykkäsivät tästä.
 7. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  5,624
  Tykkäykset:
  6,893
  Pisteet:
  1,286
  Kaalikeitto on oman näkemyksen mukaan huomattavasti ihmisystävällisempää kuin pottumaito (pottu = tärkkelys, makiaa, mutta nostelee sokeriarvot taivaisiin) (nisäkkäät ei pääsääntöisesti nauttimaan toisen lajin maitoa tai omansa tietyn iän saavutettuaan ). Suomalaisilla on oman muistikuvan mukaan vaadittu kaksi mutaatiota, että pystyy juomaan lehmänmaitoa aikuisena.

  Laktsoosi-intorelanssi on meillä sairaus, mutta muualla normitila.
   
  StepanRudanskij ja baikal tykkäsivät tästä.
 8. letkuspede

  letkuspede Majuri

  Liittynyt:
  18.12.2014
  Viestejä:
  1,159
  Tykkäykset:
  1,281
  Pisteet:
  156
  Kumpi pitää kylläisenä pidempään ja kummassa enemmän hiilihydraattia, eli energiaa: Perunaa porsaanleikkeellä vai makaronia tonnikalasalaatilla ja raejuustolla?
  Mielestäni toinen pitää paremmin näläntunteen poissa, mutta toisessa enemmän energiaa, mutta nälkä tulee nopeasti uudelleen. Pitääkö syödä sen mukaan miten liikkuu, toki varastoonkin voi kerätä pahanpäivän varalta ja liikkua silti ;) Nopeaa räjähtävää voimaa saa kreatiinista ja energiaa hiilareista. Normiolosuhteissa päivän energiatarpeesta 30 prossaa koostuu rasvoista. Kummin kuolet nopeammin syömättä vai juomatta mitään ;)
   
 9. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  5,624
  Tykkäykset:
  6,893
  Pisteet:
  1,286
  Ennen sokeritautisten hoitona oli vain välttää sokerin syöminen.

   
 10. Benelli

  Benelli Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  3,331
  Tykkäykset:
  2,311
  Pisteet:
  1,286
  Karppaaminen on yliarvostettua. Painonhallinnan ja terveyden kannalta on usein parempi jos vaihtaa viljapohjaisia hiilari lähteitä hedelmiin ja vihanneksiin.
   
  Maidan ja baikal tykkäsivät tästä.
 11. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  5,624
  Tykkäykset:
  6,893
  Pisteet:
  1,286
  Asia, jota ei uutisoida Suomessa.


  https://ravitsemusjaterveys.wordpre...eston-pj-ravitsemussuositukset-vahingollisia/
  Written by Jari
  15.2.2017
   
 12. proileri

  proileri Majuri

  Liittynyt:
  08.05.2015
  Viestejä:
  1,063
  Tykkäykset:
  1,473
  Pisteet:
  156
  Rasvassa tosiaan on selvästi eniten energiaa per gramma, 9 kcal/g vs. hiilarien ja proteiinin 4 kcal/g. Tästä syystä itseasiassa myös useimmat lihansyöjät tykkäävät rasvasta ja rasvaisista elimistä, mm. aivot ovat usein suurinta herkkua rasvaisuutensa vuoksi. Toinen ilo rasvoista on kylläisyyden tunne, rasva nimittäin imeytyy vasta suolen puolella, eli rasva pitää vatsalaukun turpeana useamman tunnin ennen kuin suolen puolelle pääsee. Ja tosiaan rasvaksi käy myös muu kuin voi, eli kasvi- ja kalaperäiset terveeliset rasvat ovat jees - ja hyvät rasvat parantavat kolesteroliarvoja myöskin.

  Tosin ongelmana pitkäkestoisessa rasituksessa on, että rasvan polttaminen energiaksi on hitaampaa, eli sen takia se ei oikein maratoonarin ravinnonlähteeksi sovi. Ja toisena tekijänä on, että aivojen ensisijainen energianlähde on glukoosi, ja rasvoista ensisijaisesti aivojen käytettäväksi tuotettavat ketoaineet ovat huonompi vaihtoehto. Tästä myös johtuu että hiilarien puute voi alkuun heikentää toimintakykyä myös aivojen osalta, esim. voimakkaan uupumuksen muodossa.

  Hiilareiden osalta, tosiaan osa hillareista imeytyy hitaammin, ja siten aiheuttaa lievemmän verensokerin pomppauksen. Yleensä kuitupitoiset ruoat kuten täysjyväviljat (ja se ruisleipä) tuntuvat olevan hitaammin imeytyviä. Ja jos koettaa laihduttaa tai vältellä eturepun kasvatusta, niin pahin ruokalaji on sellainen missä on runsaasti rasvaa ja nopeita hiilareita yhdessä, nimittäin runsas verensokeri ja siitä seuraava insuliinipiikki laukaisee rasvan varastoinnin. (Tosin jos rasvat imeytyvät vasta suolessa, onko se sitten 6h päästä tuleva insuliinipiikki joka laukaisee rasvan varastoinnin.. hmm..) Osittain tästä syystä karppaajat laihtuvat vaikka syövät runsaasti rasvoja, kun suurempi osa rasvasta menee energiaksi ja toisaalta myös varastointisignaali on pienempi.

  Mikä pointti tässä oli, en enää muista, mutta ainakin että joo, vaikkapa rypsiöljy sopii hitaaseen energiavarastojen täydentämiseen päivän mittaan - mutta kovin nopeaa boostia siitä ei saa :)
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2017
  Mustaruuti tykkäsi tästä.
 13. fulcrum

  fulcrum Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  20.05.2010
  Viestejä:
  4,969
  Tykkäykset:
  4,033
  Pisteet:
  1,286
  Moni tuntemani henkilö on karpannut eikä yksikään ole laihtunut pysyvästi. Melkein kaikissa "mullistavissa" ruokavalioissa tuntuu olevan piirteenä että aluksi laihdutaan, innostus on suuri, hyvää oloa hehkutetaan, sitten jossain välissä laihtuminen lakkaa ja ruokavalioon kyllästytään (tai toisinpäin) ja pikkuhiljaa asiat palaavat entiselleen. Olen miettinyt, voisiko ilmiö johtua osin siitä että suolen floora ajan myötä "sopeutuu" uuteen ruokavalioon ja tiristää siitä entisen määrän energiaa jolloin laihtuminenkin loppuu.

  Itse en ole myöskään huomannut että rasvainen ruoka toisi kylläisyyden tunnetta. Päinvastoin, munapekoni-illallisista tulee aina valtava syömisen hinku, samanlainen kuin jos vetäisi jotain pullaa tms. sokerihöttö-hiilaria. Tässä asiassa lienee suurta yksilöllisyyttä.
   
  baikal tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  7,149
  Tykkäykset:
  7,148
  Pisteet:
  1,286
 16. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  5,624
  Tykkäykset:
  6,893
  Pisteet:
  1,286
  Tätä piti jo hieman haeskella. Dokumentissa ryhmä diabeetikkoja jättää sokerin vähemmälle ja tulokset ovat sen mukaisia. Lääketieteen edustajien ilmeet katsomisen arvoisia.

   
 17. JPS

  JPS Korpraali

  Liittynyt:
  04.08.2016
  Viestejä:
  25
  Tykkäykset:
  34
  Pisteet:
  1
  Eiköhän karppauksessa päde sama idea kuin monessa muussakin jutussa, eli kohtuus kaikessa. Itse olen jo muutaman vuoden elellyt ilman patonkeja, ranskista, riisiä ja pastaa. Tällaisen kevyen karppauksen vaikutusta painonhallintaan en osaa sanoa, koska mulla ei ylipainoa juurikaan ole ollut, mutta vatsa on tykännyt. Alussa laitoin perunankin pannaan, mutta siitä tulee lipsuttua säännöllisesti - eihän ilman uusia pottuja ja silliä pysty kukaan olemaan. Ja onhan se kunnon perunamuussi voisilmällä ihan sairaan hyvää.
   
  ak.tied, Panssari Salama ja ctg tykkäsivät tästä.
 18. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  5,624
  Tykkäykset:
  6,893
  Pisteet:
  1,286
  Anna meille meidän jokapäiväinen leipämme.

   
 19. ak.tied

  ak.tied Eversti

  Liittynyt:
  13.03.2015
  Viestejä:
  1,790
  Tykkäykset:
  3,164
  Pisteet:
  316
  Itse olen välillä enemmän, välillä vähän vähemmän yrittänyt olla vähähiilarinen, hiilihydraatiton en koskaan. Siinä mielessä helppoa kun en välitä kauheasti leivästä, makeasta, varsinkaan pullasta/leivoksista jne.

  Ihan tietoisilla pienillä arkivalinnoilla pystyy vaikuttamaan tekemättä asiasta rakettitiedettä tai ”tuskallista” ja tilanteen mukaan sallii itselleen pieniä erivapauksia välillä. Joku ”riisikakkua ja kaalia -dieetti” on ihan epäinhimillistä skeidaa enkä tiedä onko tehokastakaan. Akkojen juttuja :D

  Hyvä arkiesimerkki tältä päivältä. Työpaikan ravintolassa oli kahta ruokaa tarjolla: Pyttipannua ja kananmunaa sekä paahdettua lohta ja perunamuusia >>> otin linjalta rusinat pullasta eli salaattia + kolme kananmunaa + kaksi palaa lohta. Hyvä safka ja hiilarit minimissä. Jälkiruoaksi oli simaa ja munkkeja, jätin väliin kuten jälkiruoan yleensä aina.
   
 20. JR49

  JR49 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  22.02.2015
  Viestejä:
  4,980
  Tykkäykset:
  10,961
  Pisteet:
  1,286
  Tänään oli tirripaistia lähiravintolassa. Sanon vain yhden sanan, koska muuta ei tarvitse. Tirripaisti.
   
  Ikarus, baikal ja ak.tied tykkäsivät tästä.
 21. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  17,719
  Tykkäykset:
  20,093
  Pisteet:
  1,286
  Taatusti on terveellisempää ja onhan se parempaakin. Sopivalla vähärasvaisella lihalla valjastettu kaalikeittohan on pirullisen hyvää.
   
  StepanRudanskij tykkäsi tästä.
 22. miheikki

  miheikki Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2010
  Viestejä:
  5,624
  Tykkäykset:
  6,893
  Pisteet:
  1,286
  Virke on puoleksi oikein. :) Vähärasvainen höh!
   
  Herman30 tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu